Leidinggeven voor Gevorderden

Zoek je persoonlijke en gerichte feedback op je functioneren als leidinggevende? Heb je behoefte aan een analyse van je leidinggevende kwaliteiten? Ben je op zoek naar verdieping in je werk? Dan is deze training geschikt voor jou. De training start met een objectief beeld van je eigen stijl van leidinggeven, je kwaliteiten en valkuilen. De mogelijkheden om je effectiviteit als leidinggevende verder te verhogen worden in kaart gebracht. Vervolgens wordt individueel en in groepsverband actief gewerkt aan je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Door de zeer waardevolle individuele feedback en oefeningen in deze training groei je als leidinggevende en als mens.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je brengt je kwaliteit op het gebied van leidinggeven naar een hoger niveau
 • Je vergroot je inzicht in je persoonlijke stijl van leidinggeven en je kwaliteiten en valkuilen
 • Je bent je ervan bewust welk effect je stijl op je team en medewerkers heeft
 • Je bent in staat het maximale uit je team te halen
 • Je oefent met variaties in je eigen gedrag
 • Je bent in staat je waarden en drijfveren te vertalen naar je persoonlijke leiderschapsstijl

Doelgroep

Iedereen die meerdere jaren leidinggevende ervaring heeft en zijn of haar eigen kwaliteiten op dit gebied naar een hoger niveau wil brengen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Leiderschapsstijl en persoonlijkheid
 • Leidinggeven op niveau
 • Objectief beeld van persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelpunten
 • Je huidige versus je gewenste leiderschapsstijl
 • Methodieken om ontwikkelpunten te verbeteren
 • Het effectief inzetten van je kwaliteiten
 • Je waarden en drijfveren vertalen naar je persoonlijke leiderschapsstijl
 • Motiveren van medewerkers
 • Omgaan met kritische situaties en dilemma’s als leidinggevende
 • Coaching, feedback, intervisie en zelfreflectie
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Deze training start met het in kaart brengen van je leiderschapsstijl, persoonlijkheid, kwaliteiten en ontwikkelpunten. In de training oefen je actief met de voor jou belangrijke situaties via rollenspellen en gesprekken binnen de groep deelnemers. Onder leiding van een ervaren trainer ontwikkel je jezelf als leidinggevende. Je sluit de training af met een persoonlijk actieplan.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Deze training is tevens onderdeel van de opleiding Post-HBO Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze training kun je je verder ontwikkelen en krijg je vrijstelling voor 1 module binnen deze opleiding.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.795,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Edwin van den Oudenalder

  25-09-2018
  Professionele trainer die zijn vak goed verstaat. Veel afwisseling tussen theorie en praktijk waarbij er ook veel voorbeelden gebruikt werden. Daarnaast kregen we keurig de behandelde stof per mail toegestuurd na de lessen.

  Goed materiaal, goede stof, goede cursusleider, goede accommodatie.
 • eric zeevalk

  20-04-2017
  Inspirator pur sang! Zeer praktijkgericht, Harrie-Peter schept randvoorwaarden om ervaren managers eigen cases te laten bespreken en elkaar feedback hierop te laten geven. Dit alles aangevuld met een afdoende basis van theorie (oa situationeel leidinggeven)
 • Bouwman

  02-11-2015
  Persoonlijke aandacht, Afstemming op deelnemers, Afwisselende training, Goede sfeer, Interesse in de mensen
  Praktische handvatten om in de eigensituatie in de praktijk te brengen
  Prettige faciliteiten om een training in te volgen

 • Anita Veld

  31-10-2015
  Zeer persoonlijke cursus, mede dankzij de professionaliteit en het kwetsbaar opstellen van de trainster. Veel onderwerpen aan bod gekomen en specifiek gekeken naar de persoonlijke werksituaties van elke cursist. Ondanks zeer uiteenlopende branches toch herkenbare problematiek aan bod gekomen voor iedereen.
 • Silvia Kuijpers

  31-07-2015
  Geen droge leerstof maar een zeer interactieve en leerzame training gegeven door een trainster met bezieling. Het is een absolute aanrader voor eenieder die zijn of haar leidinggevende capaciteiten wil tillen naar een (nog) hoger niveau.
 • Kees Bout

  29-07-2015
  Gezien de drie dagen denk ik dat het rendement heel hoog was. Het heeft veel bij mij losgemaakt en eigenlijk een totaal nieuwe weg geopend over hoe leiding gegeven kan worden. Het sluit eigenlijk volledig aan op wat ik nodig had en ook de mensen met wie ik werk. Ik had eerder nooit een cursus leiging geven gevolgd, maar wel veel erover gelezen. Blijkt dat lezen niet genoeg is. Ik ben er heel enthousiast over en draag ook veel kennis uit de cursus over naar onze medewerkers. Onze organisatie wordt menselijker, plezieriger en meer ontspannen, en de kijk op alles wordt totaal anders. De trainer heeft een goed voorbeeld gegeven met haar eigen houding.
  Ook leek ze een goed gevoel te hebben waar iets persoonlijk essentieels verbeterd kon worden, wat ook het rendement van de cursus ten goede kwam. Het ging voornamelijk over jezelf als rol als leidinggevende.
  Ik verwachtte veel methodische kennis over leidinggeven, maar het ging diep en had veel psychologische, spirituele, humanitaire kanten, hoe je het wil noemen, waarmee je veel meer tot de betekenis komt waarom mensen wat doen en wat ze beweegt. Het was niet zweverig, maar juist toch heel concreet en toepasbaar. De trainer was goed te volgen, het niveau was niet te hoog, niet te laag.
  Voor de rest was alles goed, catering, etc. Soms wilde men wel een raam open doen, omdat we niet tevreden waren over de klimaatbeheersing, maar dat ging niet ;) De locatie was voor mij in elk geval geen probleem, omdat ik met de trein kwam naar Utrecht.
  Omdat het een intensieve cursus was, ook zeker op emotioneel en persoonlijk vlak, werd ook een goede band geschept met de medecursisten waardoor het voor iedereen een interessante en denk ik leuke herinnering blijft en waardoor we allen denk ik sterker of beter zijn geworden.
  Ik ben positief over deze surcus en voor mij is het verder lastig nu in te zien waar het nu echt verbeterd kan worden. Ik ben de eerling geweest en kan moeilijk objectief een score geven over trainingen. De tijd is ook gewoon beperkt om meer te leren, maar meer dan voldoende gezien de intenstiteit van de cursus.
 • T. Bruijn

  27-07-2015
  Leerzame training met medecursisten van het zelfde managementniveau. Mede daardoor hebben we voorbeelden uit de praktijk goed besproken en daarbij ook de verschillende mogelijke oplossingen en aanpak. Zeer interessant om dit samen te doen.
 • Ellen Colijn

  13-11-2013
  Leerzame training in een kleine groep, dus veel tijd voor individule vragen of leerpunten.
  Goed verzorgd.
 • Alexandra van Breukelen

  15-10-2013
  Het was training anderes dan andere trainingen door de praktijk opdrachten welke je er toe aanzetten om naast het actief deelnemen veel gedachten over jou stijl of die van de mede cursisten goed onder de loep te nemen.
 • WvH

  01-12-2010
  Zeer tevreden over de opleiding. Praktisch, veel oefening en interactie. Alleen de noodzakelijke theoretische achtergronden.<br><br>Voor mij persoonlijk vooral zeer waardevol omdat ik de juiste tips, stijlen en feeback heb gekregen. Wellicht ook op een goed moment, maar zeker ook dankzij een goede trainer en een prettige groep medestudenten.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.