categorie financieel management

Financieel Management

Je kunt kiezen voor een training waarin je in een paar dagen je kennis en vaardigheden sterk verbetert, of voor een langer traject in de vorm van een gedegen opleiding.

Beste Opleider van Nederland 2023

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de online campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
 • ICM biedt je gedegen opleidingen op het gebied van Financieel management. Met deze opleidingen kun je je verder ontwikkelen binnen het vakgebied financiën, een erkend diploma behalen en jouw carrièrekansen vergroten.

 • Ben je werkzaam in een financieel-administratieve functie en wil je je ontwikkelen tot financieel specialist? Dan is de opleiding Assistent Controller uitermate geschikt voor jou. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden rondom de thema’s: management en organisatie, administratieve processen, interne en externe verslaggeving en financiële calculaties.

 • Heb je al veel ervaring op financieel-administratief gebied en wil je je ontwikkelen tot Financial Controller of financieel-economisch specialist volg dan de Financial Controller opleiding. Je leer financiële rapportages te verbeteren en deze in te zetten voor sturingsdoeleinden. Je weet jouw advieskwaliteiten naar een hoger niveau te brengen. Na afloop van deze opleiding sta je sterk in je schoenen als Financial Controller en kun je samen met het management de koers van jouw organisatie bepalen.

 • Met de opleiding Business Controller (post-HBO) groei je door naar de rol van waardevolle businesspartner voor het management die ambitie, innovatie en ondernemerslust in de juiste banen weet te leiden. Je ontwikkelt je tot het bedrijfskundige geweten binnen jouw organisatie en zet de stap naar een controller die meer in charge is dan in control.

 • Op het gebied van financieel management biedt ICM verschillende trainingen die jouw kwaliteiten als financieel professional naar een hoger niveau brengen.

  De Basiskennis Financiën training laat je op een toegankelijke wijze kennismaken met de basisaspecten van financiën. Hetzelfde geldt voor de training Financiën voor niet-financiële managers. Deze training richt zich specifiek op allround managers die in hun functie te maken krijgen met financiële beslissingen. Je ontwikkelt de kennis en vaardigheden die je een bekwame gesprekspartner van financiële specialisten maken. De training Financiën voor niet financiële managers wordt zowel voor de profit als de non-profit sector aangeboden. Ben je op zoek naar een training met een specifieke focus op debiteurenbeheer, dan is de Effectief debiteurenbeheer training geschikt voor jou. In deze training ontwikkel je praktijkgerichte vaardigheden om een goed debiteurenbeheer te voeren.

  De training Risicomanagement is voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgt met risicobeheersing of hiervan meer over risicomanagement zou willen weten. Je bent bijvoorbeeld financieel manager, projectmanager, kwaliteitsmanager of controller. Je leert in deze training om zelfstandig een risico-analyse en -rapportage te maken voor jouw organisatie.

  De training Van Controller naar Business Partner is voor professionals die al enige tijd als controller werken en zich verder willen ontwikkelen in hun vakgebied. Je leert vanuit een breder perspectief naar jouw rol als Financial Controller te kijken en zet de stap om een volwaardige gesprekspartner te worden voor het management en directie van jouw organisatie.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over persoonlijke ontwikkeling vind je op de ICM campus.