Je staat op het punt om een stap te zetten in je persoonlijke groei of je hebt onlangs al een inschrijving gedaan. Maar welke persoonsgegevens verzamelt ICM eigenlijk? En met welk doel verzamelen wij die gegevens? Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en zullen daarom zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. ICM respecteert jouw privacy. Met dit privacy statement willen wij duidelijk maken waarom wij bepaalde informatie verzamelen en hoe we jouw privacy beschermen.

ICM opleidingen & trainingen B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en handelt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

1.    Welke gegevens worden verwerkt?

In de volgende situatie verzamelen wij gegevens die je aan ons verstrekt.

  • Bij een inschrijving voor een cursus
  • Bij een aanvraag van een brochure
  • Bij de aanvraag van een contactmoment via e-mail of telefoon
  • Bij een aanmelding voor de nieuwsbrief
  • Tijdens het volgen van een cursus

ICM verzamelt de volgende gegevens met betrekking tot jouw cursus: cursusnaam, voorkeur startmoment, voorkeur plaats, aanwezigheid, cursusfeedback, cursusresultaten. Daarnaast verzamelen we de volgende persoonsgegevens; naam, achternaam, geboortedatum, postadres, e-mail, telefoonnummer, opleidingsniveau en functie. Met betrekking tot de facturatie vragen wij het volgende: is de inschrijving zakelijk?, wil je een factuur met of zonder BTW?, factuuradres, contactpersoon.

Formulieren op de website
In de verschillende formulieren op onze website vragen wij om deze persoonsgegevens. Welke dit specifiek zijn kun je lezen op de pagina ‘Persoonsgegevens in formulieren website ICM’.

2. Voor welk doeleinde worden je gegevens verwerkt?

Cursus
Om deel te kunnen nemen aan een cursus hebben we van jou een inschrijving nodig. Met deze inschrijving geef je ICM toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt ten behoeve van de klantenadministratie, facturatie en het verlenen van toegang tot (online) cursusmateriaal en (elektronische) toezending van informatie over (E-learning) opleidingen of trainingen, en daaraan gerelateerde producten en diensten van ICM. Tijdens de intake vragen we om informatie met betrekking tot jouw werkervaring en leerdoelen. Onze docent-trainers hebben toegang tot jouw gegevens om het programma vorm te kunnen geven en optimaal aan te laten sluiten op jouw leerbehoefte.

Nieuwsbrief
Naast informatie over jouw cursus, kun je ook aangeven of je mailings met inspiratie en aanbiedingen van ICM wilt ontvangen. Uiteraard kun je te allen tijde onderaan de mail jouw voorkeuren aanpassen of je volledig uitschrijven voor alle mailings. Wij maken onderscheid in 3 verschillende mailings;

  • Tips – Blijf geïnspireerd! 1x per maand ontvang ik de 10 tips van ICM Extra.
  • Events – Word uitgenodigd! Ik ontvang als eerste uitnodigingen voor exclusieve evenementen van ICM Extra.
  • Aanbiedingen – Exclusieve aanbiedingen en informatie over cursussen.

3. Bewaartermijn

Na afloop van jouw cursus worden je persoonsgegevens niet automatisch verwijderd. De bewaartermijn van jouw gegevens wordt bepaald aan de hand van je ontwikkelpad en leerbehoefte. Je behoudt toegang tot jouw persoonlijke leeromgeving en kunt online doorgaan met leren. Je mag te allen tijde het verzoek indienen om jouw account te laten verwijderen, dit kan door een mail te sturen naar privacy@icm.nl.

4. Wie kunnen er bij mijn gegevens?

ICM zal jouw gegevens niet aan derden ter beschikking stellen tenzij dat noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening aan jou. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk, daarom sta je in direct contact met de docent/trainer. Hij of zij heeft toegang tot jouw contactgegevens om je te kunnen ondersteunen tijdens de cursus waar dat nodig is. ICM is verwerkingsverantwoordelijke van jouw persoonsgegevens en onze docent/trainers zijn verwerkers. Op grond van artikel 28 AVG moet de verwerking die een verwerker voor een verwerkingsverantwoordelijke uitvoert, geregeld worden in een (verwerkers)overeenkomst. Al onze docent/trainers hebben een verwerkersovereenkomst getekend om jouw persoonsgegevens te beschermen en jouw privacy te waarborgen. Jouw gegevens zullen niet verkocht worden aan derden, daarnaast zijn je gegevens beveiligd tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen.

5. Veranderingen

Dit privacy statement is afgestemd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is voor het laatst op 10-4-2018 gewijzigd. Wij raden aan om het privacy statement regelmatig te lezen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

6. Welke rechten heb ik?

Als cursist van ICM heb je een aantal rechten welke onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vallen.

  • Het recht op dataportabiliteit. Het recht om op jouw verzoek persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.
  • Het recht om ICM opdracht te geven om al jouw gegevens definitief uit ons systeem te verwijderen.
  • Recht op inzage. Het recht om in te zien welke gegevens we van jou verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling. Het recht om de persoonsgegevens aan te passen of te wijzigen.
  • Het recht op beperking van de verwerking: Het recht om minder gegevens te laten verwerken.
  • Het recht met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering. Oftewel: het recht op een menselijke blik bij besluiten.
  • Het recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking.

7. Cookies

Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die jouw computer, tablet of mobiele telefoon ontvangt als je een website bezoekt. Cookies maken het bezoek aan de website van ICM gebruiksvriendelijker.

Waarom gebruiken we cookies?

Wij maken gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Met cookies maken we onze website gebruiksvriendelijker. De cookies maken het voor ons mogelijk om het websitebezoek te analyseren en verbeteringen door te voeren waardoor we jou in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. En het moet gezegd: we gebruiken cookies ook voor marketingdoeleinden. Met behulp van cookies van derden (zoals LinkedIn en Facebook) zorgen we er bijvoorbeeld voor dat je relevantere advertenties krijgt op social media en je geen persoonlijke aanbiedingen misloopt.

De functionele cookies

Deze cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. De onderstaande cookies worden maximaal 30 dagen bewaard en zorgen ervoor dat wij aan de hand van anonieme statistieken onze website kunnen verbeteren.

  • Google Analytics
  • Linkedin Analytics
  • New Relic

De marketing cookies

Deze cookies stellen ons in staat om jou als gebruiker persoonlijke aanbiedingen te kunnen doen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat jij als gebruiker nog steeds anoniem bent, tenzij je je persoonsgegevens doorgeeft door bijvoorbeeld je e-mailadres achter te laten. Deze cookies worden maximaal 90 dagen bewaard. (m.u.v. Hotjar, deze cookies worden na 365 dagen automatisch verwijderd)

  • AppNexus
  • ClickDimiensions
  • Google Dynamic Remarketing
  • Google Tag Manager
  • LinkedIn Marketing Solution
  • Bing Ads
  • Hotjar

Accepteren en uitschakelen cookies

Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van onze website, is het nodig dat je cookies accepteert. Dat is gelukkig heel eenvoudig. Je accepteert cookies door de melding op je eerste bezoek te sluiten of door gewoon verder te surfen op onze website. Je kunt de cookies natuurlijk ook uitschakelen. Houd er dan wel rekening mee dat de website niet optimaal meer werkt. Hoe dat werkt voor verschillende browsers vind je hier:

8. Vragen of opmerkingen?

Als cursist heb je te allen tijde het recht om de toestemming tot het verwerken van (persoons)gegevens digitaal in te trekken, dit kan door een mail te sturen naar privacy@icm.nl.

Heb je andere vragen of opmerkingen met betrekking tot jouw persoonsgegevens of heb je vragen over dit Privacy Statement? Neem dan contact met ons op, dit kan telefonisch of via de mail. Mochten we er samen niet uitkomen dan kan je ook contact opnemen met de toezichthouder; www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

ICM opleidingen & trainingen

Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht
Telefoon: 030 – 29 19 888
Privacy@icm.nl