Over ICM opleidingen & trainingen
Je kunt meer dan je denkt

Het ontwikkelen van talent maakt de wereld mooi

Wij geloven dat wanneer je weet wie je bent en waar je voor staat, je meer voldoening ervaart en meer van betekenis kunt zijn voor je omgeving. Wij helpen je daarbij door een leercontext te bieden waarin we je ondersteunen én uitdagen om stappen te maken en je eigen verwachtingen te overtreffen.

Wat wij doen

Sinds 2003 helpen wij iedere dag individuen, teams en organisaties hun ambities waar te maken. Wij bieden ruim 250 opleidingen en trainingen, ontwikkelen leeroplossingen op maat voor organisaties, organiseren het hele jaar door evenementen en workshops en vullen de ICM Campus dagelijks met nieuwe inspiratie.

Dit mag je van ons verwachten

 • Toplocaties

  Wij gaan voor toplocaties. Dat houdt volgens ons in dat…

  • De lesruimte inspirerend is. Daarbij letten we o.a. op een goede sfeer, frisse uitstraling, gezelligheid, voldoende daglicht en goede ventilatie.
  • De catering lekker, gezond en gevarieerd is. Tijdens je opleiding of training heb je alle energie hard nodig!
  • De bereikbaarheid goed is, zowel met het OV als met de auto of fiets.

  Je vindt hier meer informatie over onze locaties.

 • Kwaliteit & certificeringen

  Het leveren van topkwaliteit is wat ons betreft een vereiste. In alles wat we doen streven we hiernaar. In de praktijk merk je dit doordat we samenwerken met de beste docent-trainers, geselecteerd op expertise en ruime praktijkervaring. Ons team van Learning Professionals bewaakt en verbetert het studiemateriaal en de kwaliteit van al onze opleidingen en trainingen continu. Daarnaast vinden onze trainingen en opleidingen uitsluitend plaats bij uitstekende, goed bereikbare locaties verspreid door het hele land. Al onze medewerkers worden enthousiast van het idee om jou te helpen in jouw ontwikkeling en zorgen er graag voor dat dit vlekkeloos verloopt. We laten onze producten en diploma’s erkennen en certificeringen door brancheorganisaties in diverse vakgebieden.

  Keurmerken en erkenningen

  • Voor de zevende keer zijn wij door onafhankelijk onderzoek verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Deze uitslag is gebaseerd op onderzoek door Springest onder cursisten van diverse opleidingsinstituten.
  • We zijn Cedeo-gecertificeerd. Een Cedeo-erkenning betekent dat meer dan 80% van de klanten tevreden of zeer tevreden is over onze opleidingen en trainingen en over hoe we ons werk uitvoeren als aanbieder.
  • ICM biedt gecertificeerde kwaliteit. We zijn op al onze onderdelen volgens ISO 9001:2015 norm gecertificeerd.
  • Het NIDAP voert regelmatig bedrijfsopleidingen en -trainingsonderzoek uit. Daaruit blijkt dat ICM ver boven het gemiddelde scoort op de vraag of respondenten ICM zouden aanbevelen.
  • We zijn aangesloten bij de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).
  • We voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en staan geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
  • We zijn dit jaar door Great Place to Work voor de 6e keer uitgeroepen tot Best Workplace!

  Erkende diploma’s

  Om jou als deelnemer een officieel erkend en gecertificeerd diploma te geven, werken wij nauw samen met brancheorganisaties uit diverse vakgebieden. Hieronder een overzicht van onze behaalde accreditaties per vakgebied.

  • PEOPLECERT– projectmanagement
  • APMG International – projectmanagement
  • Scrum.ORG – projectmanagement
  • IPMA Certificering – projectmanagement
  • NOBCO – coachingsopleiding
  • NOBTRA – trainersopleiding
  • NIMA – marketing, sales, communicatie
  • MfN (voorheen NMI) – Mediators federatie Nederland
  • Stir – Register voor Professioneel Begeleiders in Nederland – coachingsopleiding
 • Permanente Educatie (PE-)punten

  Als Cedeo erkend opleidingsinstituut verzorgt ICM PE-opleidingen en -trainingen. Voor het behalen van je jaarlijks verplichte minimum aantal punten of uren voor Permanente Educatie kun je dan ook bij ons terecht. Hier lees je meer informatie over PE-punten behalen bij ICM.

 • Maatschappelijke betrokkenheid

  Onze maatschappelijke betrokkenheid gaat verder dan het aanbieden en verzorgen van hoogwaardige opleidingen en trainingen. ICM wil mensen inspireren en bijdragen aan een (nog) betere wereld. De sociale verantwoordelijkheid die we als organisatie voelen uiten we op de volgende vlakken:

  • We compenseren onze CO2-uitstoot
  • We hebben een aantal non-profit samenwerkingspartners. De gemene deler is dat zij een positieve bijdrage leveren aan de wereld en dat groei en ontwikkeling centraal staat:
   • JINC
    JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven om te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft op de arbeidsmarkt: waar je ook vandaan komt. ICM draagt hieraan bij met bliksemstages, sollicitatietrainingen of als carrièrecoach om jongeren te begeleiden. Verder leveren we een financiële bijdrage en mogen medewerkers van JINC gratis gebruik maken van ons cursusaanbod.
   • Taal Doet Meer
    Taal Doet Meer zorgt er al ruim 30 jaar met 900 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe anderstalige Utrechters, jong en oud, kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. ICM’ers dragen bij aan de VoorleesexpressSchool’s cool en Utrechters praten met Utrechters. Verder leveren we een financiële bijdrage en mogen medewerkers van Taal Doet Meer gratis gebruik maken van ons cursusaanbod.
   • Stichting de Vrolijkheid
    Deze stichting investeert via kunst in de ontwikkeling en empowerment van kinderen, jongeren en hun ouders in asielopvangcentra. ICM helpt mensen in de asielopvang welkom te heten door activiteiten te organiseren. Ook mogen medewerkers van de Stichting de Vrolijkheid gratis gebruik maken van ons cursusaanbod.
   • Stichting UAF
    ICM en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF zijn een partnership aangegaan om de stap voor hoogopgeleide nieuwe Nederlanders naar de arbeidsmarkt te verkleinen. Zo zijn er al verschillende UAF’ers bij ICM in dienst getreden.
 • Diversiteit & Inclusie

  Wij geloven dat een meer divers en inclusief ICM bijdraagt aan creativiteit, innovatiekracht, toegankelijkheid, kennis en verschillende inzichten. Daarom streven we ernaar om een meer diverse medewerkerspoule te creëren waarbij iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, gender, seksuele geaardheid, etnische achtergrond, opleidingsniveau, met of zonder beperking, religie en andere persoonskenmerken. Daarbij vinden we het bij ICM van belang dat iedereen zich erkend, gezien, gehoord en thuis voelt. Wij gaan voor een inclusieve werkomgeving.

  Lees meer over onze visie op Diversiteit & Inclusie en onze ambities en doelen.

 • Een aantrekkelijke werkgever

  Naast dat ICM al jaren behoort tot de Beste Opleiders van Nederland, staan wij in 2022 voor de zesde keer in de top 10 van Best Workplaces! Jaarlijks voert Great Place to Work Nederland organisatieonderzoeken uit om organisaties te helpen het vertrouwen, trots en plezier bij hun medewerkers te vergroten. Het onderzoek levert een lijst op met de hoogst scorende werkgevers.

  Goed werkgeverschap is belangrijk voor ons. Daarom zijn we er voor onze mensen, staan we pal achter hen en helpen we hen in hun werk en in hun leven. Spreekt dit je aan als trainer, docent of toekomstig collega? Bekijk onze vacatures en reageer snel.

Geen resultaten gevonden. Probeer een andere zoekterm

Blijf leren als professional en groeien als mens.
Wat wordt jouw volgende stap?

Alle opleidingen en trainingen

Incompany en maatwerk

Evenementen

ICM Campus

Maatschappelijk betrokken

We werken samen met diverse sociale en lokale initiatieven

Je weet dat je met een partij in zee gaat die verder kijkt dan eigen doelstellingen en winstmarges. Bovendien hoef je niet zelf het wiel uit te vinden als je iets terug wilt doen voor de maatschappij. Je kunt je gemakkelijk aanmelden voor een van onze initiatieven om incidenteel of structureel bij te dragen aan een mooi project.