Strategisch Management

Strategie is van onschatbare waarde voor het lange termijn succes van iedere organisatie. Zeker in veranderende tijden zorgt een goedgekozen strategie voor focus, daadkracht en effectiviteit. Wil je weten hoe je de juiste strategische keuzes maakt? Of waar in een sterk veranderende omgeving de innovatie- en groeimogelijkheden voor je organisatie liggen? Dan is de training Strategisch Management uitstekend geschikt voor jou. Naast een scherpe analyse en het verkennen van de verschillende toekomstscenario’s formuleer je de juiste strategie en visie en vertaal je deze naar concrete acties. Je groeit in je rol als strategische sparringpartner en je brengt je organisatie naar een hoger niveau.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je krijgt inzicht in de instrumenten om heldere strategische keuzes te maken
 • Je leert een succesvolle strategie bepalen en vertalen naar concrete acties
 • Je bent in staat om een heldere externe en interne analyse te maken
 • Je begrijpt welke factoren een organisatie succesvol maken
 • Je ziet de belangrijkste trends en onzekerheden voor je organisatie
 • Je bent in staat om verschillende toekomstscenario’s te schetsen voor je organisatie
 • Je leert een inspirerende visie te formuleren en te delen

Doelgroep

De training is bedoeld voor managers, adviseurs en professionals die zich willen ontwikkelen in het formuleren van strategische en tactische keuzes voor hun organisatie.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • De sleutelconcepten van strategie
 • Succesvolle ondernemingen, businessmodellen en strategieën
 • Trends, marktontwikkelingen en onzekerheden
 • Innoveren en groeimogelijkheden voor je organisatie of afdeling
 • Maken van strategische keuzes
 • Toekomstscenario’s schetsen en beoordelen
 • Bepalen van de juiste strategie
 • Formuleren van missie, visie, strategie en tactische doelstellingen
 • Inzetten van strategische analyses, modellen en instrumenten
 • Duurzame organisaties en teams
 • Implementeren van strategie
 • Formuleren van een inspirerende visie
 • Draagvlak creëren binnen je organisatie
 • Je persoonlijke ambities en drijfveren
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats op de ICM-leeromgeving. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart. Voor de bijeenkomst oriënteer je je alvast op alle facetten van strategisch management door het bekijken van kennisvideo’s, lezen van artikelen en maken van opdrachten.

In deze interactieve training ligt de nadruk op het formuleren van de strategische keuzes en mogelijkheden binnen en buiten je organisatie. Je leert werken met strategische modellen en analyses via opdrachten, oefeningen en cases. Daarnaast schrijf je een strategisch plan voor je organisatie. Tijdens de bijeenkomst is er volop ruimte voor de waardevolle discussies en interactie met je medecursisten. Onder inspirerende leiding van een ervaren professional leer je op een strategische manier denken en spreken.

Er is door de maximale groepsgrootte een veilige sfeer om in te leren met gelijkgestemden en veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. Met een positief resultaat voor je strategische plan ontvang je het ICM-certificaat.

Deze training is tevens onderdeel van de opleiding Post-HBO Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze training kun je je verder ontwikkelen en krijg je vrijstelling voor 1 module binnen deze opleiding.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Studievoorbereiding

Iedere studiebijeenkomst vereist 4 tot 6 uur studievoorbereiding.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid de training Strategisch Management en de training Veranderen en Inspireren met Storytelling in één pakket te volgen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 195 ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9:30 tot 17:00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.745,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Anno Drenth

  18-09-2018
  Het was een zeer prettige opleiding met kundige trainer. Er was een goede combi tussen de theorie en de parktijk ervaring van de trainer. Daarnaast was er door de samenstelling van de groep veel praktijk ervaring en interactie. Zowel tussen de trainer als ook tussen de mede cursisten. Hetgeen direct concrete invulling geeft aan de geleerde theorie.
 • C van der Vlist

  30-08-2018
  De cursus voldeed aan mijn verwachtingen. Goed niveau, enthousiaste trainers. De bijeenkomsten waren zeer inspirerend en gaven veel mogelijkheden om theorie en praktijk bij elkaar te brengen. De online leeromgeving is zeer uitgebreid en maakt ook de thuiswerk opdrachten leerzaam.
 • Michelle Troost-Termeer

  20-04-2017
  Een zeer praktische cursus waarbij je de theorie over strategie meteen toepast in je eigen strategie implementatie plan. Er is ook veel ruimte voor de inbreng van eigen vragen/situaties.
 • Eric zeevalk

  25-01-2017
  Een cursus die verder gaat dan een "oh ja" gehalte. Geleerde theoretische modellen pas je concreet toe op Strategisch Management vraagstukken van je eigen organisatie. Prettige en praktijkgerichte trainer die je inspireert en je concreet de theoretische modellen leert gebruiken. In combinatie met video- presentaties van elk ca 10 minuten wordt je uitgedaagd de theorie thuis alvast zoveel mogelijk eigen te maken, zodat in de bijeenkomsten ruimte is om de verbinding met jouw praktijk te zoeken en te herkennen. Aanrader voor iedereen die een combinatie zoekt van "slijpsteen voor de geest" en concrete handvatten om deze te gebruiken in eigen dagelijkse werkomgeving.
 • Martin Stelwagen

  04-11-2014
  Zeer goede koppeling tussen theorie en de werkvloer dmv de praktijkopdracht. De docent was kundig in de begeleiding zodat ik daadwerkelijk een procesverbetering kon doorvoeren door de tools aangereikt tijdens de training. Het materiaal is zelfs na de opleiding goed te gebruiken als naslagwerk.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.