Is dit interessant voor mij?

ICM denkt graag mee met haar cursisten. Zo bieden we de mogelijkheid om te kiezen voor een BTW-vrijgestelde prijs. De BTW-vrijstelling kan voor verschillende instanties én voor particulieren aantrekkelijk zijn, omdat zij geen BTW kunnen terugvorderen.

Voorbeelden van instanties voor wie deze regeling financieel voordeel kan opleveren:

  • Particulieren
  • Medische, Sociale en Culturele sector
  • Bank- en verzekeringsbranche
  • Overheidsinstellingen
  • Onderwijsorganisaties

ICM BTW-vrijstelling in het kort

Hoe werkt de BTW-vrijstelling precies?

Graag geven we hier antwoord op met behulp van een voorbeeld.

1) U of uw organisatie kan wel BTW terugvorderen.
In dat geval betaalt u bij een cursusprijs van 1.000 euro 21% BTW, maar dat kunt u terugvorderen bij de overheid.

Een BTW-vrijgestelde factuur is voor u niet interessant, omdat vanwege de kostendekkende btw-vrijtoeslag van 10% u dan totaal 1.100 euro investeert ten opzichte van 1.000 euro. Kies in de laatste stap van uw inschrijving voor ‘Factuur met BTW’. Dit is voor u voordeliger.

2) U of uw organisatie kan geen BTW terugvorderen.
Stel dat u zou kiezen voor een factuur met 21% BTW, dan betaalt u bij een cursusprijs van 1.000 euro een totaalprijs van 1.210 euro. U kunt de BTW van 210 euro niet terugvorderen.

Voor u is het voordeliger om een factuur zonder BTW aan te vragen., Wij zijn dan  genoodzaakt een kostendekkende toeslag van 10% op de investeringsprijs in rekening te brengen. Zo betaalt u bij een cursusprijs van 1.000 euro een totaalprijs van 1.100 euro. Kies in de laatste stap van uw inschrijving voor ‘Factuur zonder BTW’. Dit is voor u voordeliger.

Waarom betaal ik 10% BTW-vrijtoeslag ?

Doordat wij de BTW-vrijgestelde prijs aanbieden aan onze cursisten, kunnen wij niet meer volledig de BTW terugkrijgen die we als organisatie betalen over onze inkoopkosten (zoals de kosten voor docenten, cursusmaterialen en locaties). Dit zouden we wel kunnen krijgen wanneer wij in alle gevallen prijzen met BTW zouden hanteren. Doordat we onze cursisten een BTW-vrijgestelde prijs aanbieden, worden onze inkoopkosten dus hoger. Een deel van de BTW over de inkoopkosten kunnen we immers niet meer terugvragen. Om de hogere inkoopkosten te dekken rekenen we de 10% BTW-vrijtoeslag. Uiteraard is dit geheel in afstemming met de Belastingdienst.

BTW Rekenvoorbeeld:

Hoe geef ik mijn keuze aan?

Tijdens het afronden van uw inschrijving kunt u aangeven welke optie uw voorkeur heeft.

  1. Een factuur met 21% BTW
  2. Een factuur zonder BTW, maar inclusief 10% btw-vrijtoeslag.