Leiderschap en Management

In alle management trainingen van ICM staat de koppeling tussen theorie en praktijk centraal waardoor je het geleerde direct in je werk kunt toepassen.

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Leerpaden

Wil je je ontwikkelen tot leidinggevende, people manager of senior verandermanager? Volg het leerpad dat leidt naar een van deze rollen.

Bekijk leerpaden
ICM Kennisparade

Managementondersteuning

Courses in English

Pakketten

ICM biedt je de mogelijkheid om twee cursussen in één pakket te volgen. Dit levert je een kostenvoordeel op. Bekijk hier welke pakketten we aanbieden.

Ontwikkel jouw leiderschap bij ICM

Leiders hebben een grote invloed op het succes van teams en organisaties. Niet door anderen te vertellen wat ze moeten doen, maar door zelf het voorbeeld te geven. Leiderschap begint namelijk altijd bij jou. Als jij anderen wilt inspireren en motiveren, moet je weten wie je bent en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.

ICM staat naast je. Wij geloven in jou. Niet omdat we je kennen, maar omdat we weten dat mensen meer kunnen dan ze denken. Daarom helpen we je, met reflecteren en met jezelf als leider te ontdekken. Om uiteindelijk iemand te worden die zelfbewust en sensitief is, maar ook mensgericht verbinding zoekt met anderen. Zodat je hen op basis van jouw authenticiteit weet te raken en te inspireren. Want vergeet niet: wie jij bent en hoe jij je gedraagt, bepaalt in grote mate hoe jouw team uiteindelijk werkt, functioneert en presteert.

Wegwijs in ons opleidingsaanbod

In de categorie Leiderschap & Management ondersteunen we je met kwalitatieve opleidingen en trainingen. We leren je geen trucje maar helpen je dankzij intensieve oefening en terugkoppeling echt contact te maken, verbinding te zoeken en jezelf te zijn. Zo ontdek je bij ICM wie je bent en wat je voor anderen en voor je eigen organisatie kunt betekenen.

Hieronder nemen we je mee in ons opleidingsaanbod.

Management

Om te beginnen bestaat ons managementopleidingsaanbod uit cursussen waarin je taakgericht leert een organisatie te besturen. Ben jij nog geen leidinggevende en wil je ontdekken of een managementfunctie bij jou past? Daar helpt de training Leidinggeven: iets voor mij? je bij.

Beweeg je je reeds als uitvoerend leidinggevende tussen het hoger management en je teamleden? In opleidingen als De Startende Manager en Middle Management leer je alles over bedrijfsprocessen, communicatie, samenwerking en het stellen van doelstellingen. Je verdiept je in je verantwoordelijkheden als manager, welke manier van leidinggeven bij je past, wat je wil bereiken met je team en wat daarvoor nodig is.

Ben je een ervaren manager en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van strategie en beleid? Dan is de Hoger Management opleiding een geschikte opleiding voor jou. Werk je in de zorg? Kies dan voor de management opleidingen op het gebied van zorg en welzijn: Middle Management voor Zorg en Welzijn of Hoger Management voor Zorg en Welzijn.

Andere korte trainingen in deze categorie zijn bijvoorbeeld Leidinggeven op Afstand, Situationeel Leidinggeven, Leidinggeven zonder Formele Macht, Leidinggeven aan projecten en Verandermanagement. In deze trainingen leer je hoe jij je leiderschapsstijl aanpast aan specifieke situaties.

Leiderschap

In de deelcategorie Leiderschap vind je opleidingen en trainingen die je helpen jezelf te leren kennen als leider. Niet zozeer staan jouw taken als manager om doelstellingen te behalen centraal. Meer gaat het om hoe jij als leider een voorbeeld kunt zijn voor je team. We richten ons op hoe je persoonlijke aandacht hebt voor je team en op je bewustzijn van werkgeluk, transparantie en kwetsbaarheid. Gaandeweg ontdek wat je belangrijk vindt en hoe je dat overbrengt op de mensen aan wie je leidinggeeft. De focus ligt op zelfreflectie en de ontwikkeling van jouw leiderschapsvisie.

Een compleet programma waarmee je je persoonlijk ontwikkelt als leider is Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden. Je ontdekt gedurende dit programma hoe je vanuit verbinding en dialoog het potentieel in jezelf en anderen tot bloei laatkomen. Ben je een meer senior manager en zoek je verdieping in je ontwikkeling als leider? Dan is ICM Gevorderd Leiderschap passender. In deze intensieve en inspirerende leergang ontdek je hoe je jouw invloed als leider vergroot en mensen, organisaties en de wereld met elkaar verbindt en versterkt.

Een ander impactvol programma is Cultuurverandering voor Leiders. Gedurende deze uitgebreide opleiding onderzoek je jullie huidige organisatiecultuur en zet je stappen om een positieve vertrouwenscultuur te creëren waarin medewerkers zich veilig voelen en autonomie, erkenning en waardering krijgen.

Wil je als leidinggevende niet alleen resultaatgericht werken, maar ook jouw medewerkers coachen? Kies dan voor de opleiding Coachend Leidinggeven, of de uitgebreidere variant Coachend Leidinggeven in 6 maanden.

Bekijk tot slot ook eens de training Bevlogenheid voor Leiders om bevlogenheid bij jezelf én je team te stimuleren, of de training Professioneel Mentorschap waarin je leert hoe je je organisatiekennis, levenswijsheid en netwerk als senior medewerker overdraagt aan je collega’s.

Teamontwikkeling

Naast bovenstaande opleidingen en trainingen bieden we ook een aantal specifieke cursussen aan gericht op teamontwikkeling. Een waardevolle training is Deep Democracy. De methodiek die in deze training aan bod komt gaat over echt luisteren naar elkaar, alles uiten wat er gezegd moet worden en het benutten van alle wijsheid in de groep. Dit helpt tot besluiten te komen waar iedereen zich in kan vinden.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Vandaag vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Onze trainers

Overweeg je een management- of leiderschapstraject? Dan vinden wij het logisch dat je wilt weten met wat voor soort trainer je te maken krijgt. Net als jij stellen wij hoge kwaliteitseisen. Een trainer kan jou immers niet verder ontwikkelen dan hij of zij zelf ontwikkeld is. Lees hier wat onze kijk op trainers is, met wie wij graag samenwerken en wat jij daarvan merkt.

  1. Wij vinden het belangrijk dat het denken en doen van onze trainers naadloos aansluit op hoe wij bij ICM naar leiderschap kijken. Wij geloven dat goed leiderschap inhoudt dat je sensitief en zelfbewust bent en handelt vanuit je visie, waarden en overtuigingen. Dat gaat volgens ons hand in hand met je kwetsbaar op durven stellen, het geven van oprechte persoonlijke aandacht en het zien én benutten van het volledig potentieel van de ander en jezelf. We werken daarom samen met trainers die zichzelf door en door kennen, in staat zijn te reflecteren en constant aan hun eigen ontwikkeling werken om onze cursisten zo goed mogelijk te begeleiden.
  2. Als we kennismaken met een nieuwe trainer, dan vragen we hem of haar een korte sessie te verzorgen. We zijn echt op zoek naar parels, dus we laten ons hierbij graag van onze sokken blazen! Als logische basisvoorwaarden stellen we dat onze trainers inspirerende bijeenkomsten verzorgen waarbij ze een veilige sfeer creëren, verschillende effectieve werkvormen gebruiken en de leerbehoefte van de groep centraal stellen.
  3. Onze trainers hebben brede ervaring in het werkveld. Dat houdt in dat ze werkervaring hebben als manager en in de praktijk de toegevoegde waarde van goed leiderschap hebben ervaren bij zichzelf en hun organisatie. Dat maakt dat onze trainers situaties hebben meegemaakt die jij misschien nu ook doormaakt. Doordat onze trainers hun eigen ontwikkelreis kunnen delen en snappen wat jou bezighoudt, vormen ze een bron van inspiratie.
  4. Onze trainers zijn tevens coaches. Daardoor kunnen ze individuele leerbehoeftes beantwoorden en jou één-op-één begeleiden in je ontwikkeling.
  5. Wij zoeken diversiteit in onze trainerspoule. Dat houdt in dat we streven naar een goede balans tussen mannen en vrouwen maar ook tussen mensen met verschillende levenservaringen.

Wat heb jij hier als deelnemer aan?

Het resultaat van bovenstaande punten? Dat we een fantastische poule met bevlogen, inspirerende en ambitieuze mensen om ons heen hebben verzameld die er op gebrand zijn jou verder te helpen. We zijn er zeker van dat je in een vertrouwde en veilige leeromgeving terechtkomt en we kunnen garanderen dat wat je op onze website leest over leiderschap, je ook echt in je traject zult ervaren. Onze trainers zijn bovendien mensen aan wie je je kunt optrekken, doordat zij dankzij hun brede praktijkervaring ook hun eigen ontwikkelreis hebben doorgemaakt. Als vraagbaak en mentor zetten zij zich met hart en ziel in voor de ontwikkeling van mensen en hun organisaties. Daar zijn wij trots op.

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.

"ICM is de hoogst beoordeelde opleider van Nederland."

NIDAP opleidingenonderzoek