leiderschapscursussen van ICM

Leiderschap en Management

In alle management trainingen van ICM staat de koppeling tussen theorie en praktijk centraal waardoor je het geleerde direct in je werk kunt toepassen.

Beste Opleider van Nederland 2023

Persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden

Fundament voor leidinggevenden

Leidinggeven aan je team

Leidinggeven aan verandering

Managementontwikkeling

Courses in English

Hoe leiden we je op?

Ontdek vanuit welk gedachtegoed onze leiderschapsprogramma's zijn opgebouwd en hoe je je bij ICM kunt ontwikkelen als leider.

Ontdek wat je kunt verwachten

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Pakketten

Volg meerdere cursussen in één pakket.

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de online campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
 • Leiders hebben een grote invloed op het succes van teams en organisaties. Niet door anderen te vertellen wat ze moeten doen, maar door zelf het voorbeeld te geven. Leiderschap begint namelijk altijd bij jou. Als jij anderen wilt inspireren en motiveren, moet je weten wie je bent en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.

  ICM staat naast je. Wij geloven in jou. Niet omdat we je kennen, maar omdat we weten dat mensen meer kunnen dan ze denken. Daarom helpen we je, met reflecteren en met jezelf als leider te ontdekken. Om uiteindelijk iemand te worden die zelfbewust en sensitief is, maar ook mensgericht verbinding zoekt met anderen. Zodat je hen op basis van jouw authenticiteit weet te raken en te inspireren. Want vergeet niet: wie jij bent en hoe jij je gedraagt, bepaalt in grote mate hoe jouw team uiteindelijk werkt, functioneert en presteert.

  In de categorie Leiderschap & Management ondersteunen we je met kwalitatieve opleidingen en trainingen. We leren je geen trucje maar helpen je dankzij intensieve oefening en terugkoppeling echt contact te maken, verbinding te zoeken en jezelf te zijn. Zo ontdek je bij ICM wie je bent en wat je voor anderen en voor je eigen organisatie kunt betekenen.

 • Om te beginnen bestaat ons managementopleidingsaanbod uit cursussen waarin je taakgericht leert een organisatie te besturen. Ben jij nog geen leidinggevende en wil je ontdekken of een managementfunctie bij jou past? Daar helpt de training Leidinggeven: iets voor mij? je bij.

  Beweeg je je reeds als uitvoerend leidinggevende tussen het hoger management en je teamleden? In opleidingen als De Startende Manager en Middle Management leer je alles over bedrijfsprocessen, communicatie, samenwerking en het stellen van doelstellingen. Je verdiept je in je verantwoordelijkheden als manager, welke manier van leidinggeven bij je past, wat je wil bereiken met je team en wat daarvoor nodig is.

  Ben je een ervaren manager en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van strategie en beleid? Dan is de Hoger Management opleiding een geschikte opleiding voor jou. Werk je in de zorg? Kies dan voor de management opleidingen op het gebied van zorg en welzijn: Middle Management voor Zorg en Welzijn of Hoger Management voor Zorg en Welzijn.

  Andere korte trainingen in deze categorie zijn bijvoorbeeld Leidinggeven op Afstand, Situationeel Leidinggeven, Leidinggeven zonder Formele Macht, Leidinggeven aan projecten en Verandermanagement. In deze trainingen leer je hoe jij je leiderschapsstijl aanpast aan specifieke situaties.

 • In de deelcategorie Leiderschap vind je opleidingen en trainingen die je helpen jezelf te leren kennen als leider. Niet zozeer staan jouw taken als manager om doelstellingen te behalen centraal. Meer gaat het om hoe jij als leider een voorbeeld kunt zijn voor je team. We richten ons op hoe je persoonlijke aandacht hebt voor je team en op je bewustzijn van werkgeluk, transparantie en kwetsbaarheid. Gaandeweg ontdek wat je belangrijk vindt en hoe je dat overbrengt op de mensen aan wie je leidinggeeft. De focus ligt op zelfreflectie en de ontwikkeling van jouw leiderschapsvisie.

  Een compleet programma waarmee je je persoonlijk ontwikkelt als leider is Leiderschapsontwikkeling voor Leidinggevenden. Je ontdekt gedurende dit programma hoe je vanuit verbinding en dialoog het potentieel in jezelf en anderen tot bloei laatkomen.

  Wil je als leidinggevende niet alleen resultaatgericht werken, maar ook jouw medewerkers coachen? Kies dan voor de opleiding Coachend Leidinggeven, of de uitgebreidere variant Coachend Leidinggeven in 6 maanden.

  Bekijk tot slot ook eens de training Professioneel Mentorschap waarin je leert hoe je je organisatiekennis, levenswijsheid en netwerk als senior medewerker overdraagt aan je collega’s.

 • Naast bovenstaande opleidingen en trainingen bieden we ook een aantal specifieke cursussen aan gericht op teamontwikkeling. Een waardevolle training is Deep Democracy. De methodiek die in deze training aan bod komt gaat over echt luisteren naar elkaar, alles uiten wat er gezegd moet worden en het benutten van alle wijsheid in de groep. Dit helpt tot besluiten te komen waar iedereen zich in kan vinden.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over Leiderschap? Je vindt het op de ICM Campus.