Effectief beïnvloeden voor leidinggevenden

Aan je gedrevenheid ligt het niet. Je weet wat je wilt. Toch kan het soms lastig zijn mensen mee te krijgen. Hoe wordt ‘ja’ zeggen nu ook daadwerkelijk ‘ja’ doen? Hoe creëer je op een natuurlijke en prettige manier draagvlak voor je ideeën? Hoe zorg je voor een goede relatie in de samenwerking, zodat persoonlijke en afdelings- en organisatiedoelen worden gehaald?

In deze inspirerende training sta je als leidinggevende centraal. Je vergroot je persoonlijke invloed en leert je omgeving te inspireren en motiveren.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je hebt een helder beeld van je eigen beïnvloedingsstijl en het effect daarvan op anderen
 • Je herkent en speelt effectief in op beïnvloedingsstijlen van de ander
 • Je zet je eigen verbale en non-verbale communicatie bewust in
 • Je wisselt flexibel van beïnvloedingsstijl naar gelang de situatie
 • Je creëert blijvende betrokkenheid bij je medewerkers
 • Je krijgt meer voor elkaar met minder inspanning

Doelgroep

Je wil je verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven. Je geeft leiding aan een team of gaat dat in de toekomst doen. Je wil je omgeving op een zo positief mogelijke wijze beïnvloeden en bent op zoek naar een training die je helpt effectief contact te maken met je gesprekspartners.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Kenmerken van beïnvloeden
 • Zelfanalyse beïnvloedingsprofiel
 • Beïnvloedingsstijlen en drijfveren voor gedrag
 • Contact maken met de ander
 • Flexibel gedrag: vaststellen en hanteren van alternatieve strategieën
 • Wederzijdse invloed van perceptie en waarneming op de interactie
 • Effectief communiceren
 • Omgaan met macht en invloed
 • Motiveren en inspireren: hoe doe je dat?
 • Omgaan met weerstanden en conflicten
 • Samen succes creëren
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving en vindt een online intake plaats. Je bekijkt de ICM-videoserie Effectief Beïnvloeden voor Leidinggevenden en brengt je persoonlijke doelen in kaart. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training en is er in de bijeenkomsten extra gelegenheid voor praktijkgericht leren en te werken aan de ontwikkeling van je beïnvloedingsstijl. Je leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. Je krijgt praktische handvatten aangereikt en oefent met beïnvloedingstechnieken gebaseerd op situaties uit je eigen praktijk.

Aan het einde van de training stel je een persoonlijk actieplan op dat je helpt het geleerde in je praktijk toe te passen. Ook na de training hou je onbeperkt toegang tot het materiaal op de ICM-leeromgeving.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.495,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Veronika Kudzmaite

  28-11-2019
  Marc was top en inspirerend! Hij heeft stof heel goed uit kunnen leggen en we hebben in groepsverband veel kunnen oefenen aan "moeilijke" situaties die je in je werk tegekomt. Opleiding was erg interessant om te volgen en de dagen waren heel goed ingedeeld, zodat het niet saai wordt. Het was voor mij de beste opleiding die ik tot nu toe heb gevolgd. Dank je wel Marc!
 • Dennis Janssen

  03-10-2019
  Een zeer inspirerende training waar ik tot de dag van vandaag nog profijt van heb. Het gaf me inzicht in hoe je het meest effectief kan communiceren met verschillende persoonlijkheidsprofielen. Daarnaast was het erg waardevol om met de overige trainingsdeelnemers te praten over ervaringen en situaties.
 • Lisette Jansen

  31-08-2018
  Hele fijne training waarbij er goed geschakeld wordt tussen praktijk en theorie. Je kunt in een veilige omgeving je ervaringen delen waardoor je van je medecursisten leert. Trainer geeft je handvatten voor de praktijk die je direct kunt toepassen!
 • Olga Peeters

  10-11-2017
  Remarkable, powerful and well presented sessions. Clearly and gently communicated points for improvement. Useful and business oriented interactions in group, but could be more "live" examples presented. Good location and delicious lunch.
 • T de Vos

  14-10-2017
  Zeer leerzame training! Het was zeer praktijk gericht en interactief. Er was veel ruimte voor eigen inbreng en het uitwisselen van ervaringen. Het geleerde kan meteen toegepast worden in de praktijk. Ik heb mijn collega-teammanagers al getipt over deze training.
 • C van Peer

  29-11-2016
  Het was een gezellige, maar vooral leerzame training. Ieder (type) individu werd besproken en er werd samen gezocht naar manieren hoe te "beinvloeden".De verschillende stijlen kwamen aan bod. De locatie in Utrecht was prima. Centraal gelegen en ook de lunch was goed verzorgd.
 • Astrid van den Broek

  11-07-2016
  Deze cursus biedt een goede combinatie van theorie en praktijk. De trainer schakelde goed tussen de verschillende cases die de deelnemers inbrachten en de relevante info voor de rest van de groep.
 • Arno Rouwenhorst

  02-05-2016
  Een zeer leerzame 3-daagse training, gegeven door een inspirerende (jonge) trainer! De dagen vlogen voorbij. Veel (praktische) oefeningen en veel ruimte voor nuttige feedback, zowel 1-op-1 als in de groep.
 • Marjot

  03-11-2015
  interactief, op zichzelf staande onderwerpen, actieve houding van Pim waardoor ook (mede-)cursisten een actieve houding kregen, en ook herkenbaar in praktijk. Je krijgt ook een betere kijk op jezelf evenals je omgeving. Wel zou ik dezelfde ruimte willen ipv wisselen binnen hetzelfde pand naar andere kamer.
 • Jako Gorsel, van

  11-06-2015
  Een training is verrassende en nieuwe inzichten opleverde. Er kwamen veel verschillende (gespreks)technieken om leiding te geven aan bod. De trainer creëerde een open sfeer. Ik ben zeer te spreken over deze training.
 • anonymous

  04-11-2014
  Wat een inspirerende training!
  Voor een groot deel werd dat gedragen door de trainer, die ontzettend enthousiast maar ook scherp was. Veel ruimte voor aanpassing van de "stof" en het programma aan wat er binnen de groep leefde. Veel ruimte voor je eigen leerpunten en waar je op jouw werk tegenaan loopt. De trainer was in staat op vragen en verzoeken in te gaan, "stof" uit andere hoeken erbij te betrekken en toch de rode draad vast te houden. Goede balans tussen praktisch en theoretisch bezig zijn.
  Suggestie: de 3 dagen zouden nog beter beklijven als er daarna (na een half jaar of zo) nog een terugkomdag zou zijn. Met elkaar terugkijken of wat je nu anders aanpakt dan voor de training.
 • Eva Bakker

  27-06-2014
  Praktische training waar je veel tips krijgt die je direct kunt toepassen in je werk.

  Inspirerende trainer die je op een prettige manier inzicht geeft in je eigen gedrag en dat van anderen.

  Uitstekende locatie, zowel qua bereikbaarheid als qua verzorging(iets minder luxe was ook prima geweest).

  Verbeterpunt: meer theorie/verdieping, zeker wanneer er cursisten in de groep zitten die de basiskennis al hebben.
 • Rene van Brakel

  14-10-2013
  Zeer prettige en capabele trainer die kon putten uit een breed scala aan tools om ons verder te helpen.
 • J. Broers

  19-12-2012
  Zeer passende training bij mijn huidige funktie, als teamleider.
  Er werd goed rekening gehouden met je leerdoelen. De behandelde onderwerpen en oefeningen sluiten zeer goed aan bij de praktijksituaties. Een ieder krijgt ruim tijd om te oefenen met voorbeelden en de geleerde technieken te gebruiken.
  Ik heb deze training als zeer waardevol ervaren. Fijne trainer, die regelmatig bleef informeren of de technieken en de door hem geselecteerde onderdelen aansloten bij, en ter ondersteuning waren van een ieder zijn leerdoelen.
  gr. J. Broers
 • Ina Bilderbeek

  11-07-2012
  Heel veel doen in de vorm van gesprekken, dus zelf ervaren hoe je over komt op de ander en daar je voordeel weer meer doen in de praktijk. Heel veel oefenen met een ervaren docent op de achtergrond voor tips tijdens de gesprekken en nadien.<br>
  Verder was de theorie verweven in de cursus, wat op mij als heel prettig over kwam.<br>
  We waren zelf verantwoordelijk om aan onze doelstellingen te werken. Docent vroeg ook regelmatig waar we nog aandacht aan moesten besteden. Onze mening als cursisten was heel belangrijk, maar op deze manier konden we ook dat oefenen waar we zelf tegen aan lopen op onze werkplek of moeite mee hadden.<br>
  Docent wist ook heel veel van de materie af wat heel prettig was.
 • Ria Wemelsfelder

  06-07-2012
  Onder leiding van een professionele trainer bespreken van situaties die iedereen tegen komt in zijn/haar werk heb ik als zeer prettig ervaren. Situtaties zijn herkenbaar en je krijgt goede tips en feedback over je aanpak. Je krijgt ook zelf de spiegel voor wat soms ook nieuwe aanpak en ideeen geeft over hoe met bepaalde situaties/medewerkers om te gaan :-)
 • M Bruikman

  22-02-2012
  het was een waardevolle cursus , een aanvulling op wat ik al wist, goed toepasbaar in de praktijk, gegeven door een enthousiaste en inspirerende docent
 • D van Etten

  09-01-2012
  Net als vroeger op school, als alles goed is, dan kan je niet anders geven dan een 10. Aangezien ik geen opmerkingen of negatieve ervaringen had, dus een 100% score.<br><br>Relevanter is wat mij betreft het feit dat je vooraf je eigen leerdoel bepaald en deze gedurende de lessen op regelmatig gepeild wordt of je deze dan ook behaald. Uiteindelijk is dat hetgene waar je voor bent gekomen. Ook hier in mijn beleving een 10.
 • Nicky

  23-05-2011
  Door deze training heb ik eerst mijn eigen kwaliteiten en valkuilen leren kennen en daarna hoe je dit kunt gebruiken in dagelijkse situaties. Je leert op een leuke manier anders naar jezelf te kijken en hoe je op anderen overkomt. Het enthousiasme van onze trainer zorgde, naast de inhoud die erg interessant was, ook voor grappige momenten. Zeer zeker aan te raden!
 • Sébastiaan Laarman

  25-02-2011
  Tijdens de training worden de werkvloersituaties als cases behandeld. Niet uit de boeken leren, maar aan de hand van rollenspellen wordt de theorie behandeld. Een ware aanrader.
 • Maurice Kassing

  02-07-2010
  Met een positief kritische instelling ben ik deze training gaan volgen. Meestal pik je bij trainingen ca. 10% nuttige informatie op; de rest is vooral herhaling van bekende zaken en contacten opdoen. (of saaie tijd...!)<br><br>In deze training was dat anders! <br><br>Nog niet eerder ben ik zo enthousiast geweest over de training en de trainer zelf in het bijzonder!<br><br>Op een ongedwongen wijze werden wij bewust gemaakt van onze eigen beïnvloedbaarheid en de manier waarop we anderen (op een correcte, positieve wijze) kunnen beïnvloeden.<br><br>Goede afwisseling in theorie en praktijk, met veel interactie tussen trainer en groep. Maar vooral ook binnen de groep was veel dynamiek. Met respect voor elkaar werd op een goede manier feed-back gegeven.<br><br>Kortom: ja, ik ben echt enthousiast over deze training en kan hem iedereen aanraden! Belangrijk is de trainer die de training geeft; ik ben zeer te spreken over de trainer die ik had: Marc Doomernik. Super!<br><br>Ps. ik heb geen belangen in ICM of wat dan ook!
 • Ruben van Zelm

  01-07-2010
  Ik heb deze training in april 2010 afgerond. Het was een \'echte\' training: veel doen en vooral veel naar binnen kijken. Hoe kan ik mijn gedrag veranderen om anderen doelgericht te beïnvloeden? Welke overtuigingen, ideeën, grondhouding en gedrag spelen daarbij een rol?<br>Ik heb veel praktische handvatten gekegen om mijn gedrag te kunnen sturen. En dit is merkbaar voor mijn (werk)omgeving!
 • Irene Simonis

  25-06-2010
  De cursus heeft mij tools en inzichten aangereikt om mijn leidinggevende capaciteiten te vergroten. De cursusleider was inspirerend en had veel kennis van zaken.<br>
 • Saskia

  03-06-2010
  Ik vond de training erg leerzaam en helder, het was precies wat ik me er van voor had gesteld. Soms vond ik wel dat er te veel casussen werden gespeeld, maar de trainer voelde dit haarscherp aan en ging dan vervolgens verder met de volgende lesstof. Ze gaf ook duidelijke voorbeelden die ze zelf had ervaren.<br>Ik zou deze training zeker aan raden aan anderen.
 • Annette Leeuwendal

  19-05-2010
  De training focused op je eigen werksituaties, je eigen gedrag en geeft je instrumenten om te varieren in aanpak - afhankelijk van de gegeven situatie als leidinggevende. <br><br>Daarnaast is er redelijk veel aandacht voor aspecten van samenwerking en welke weerstanden/allergieen je kunt verwachten tussen mensen\'typen\' zoals Dominant, ondernemend en hoe je daar vervolgens mee om kunt gaan als leidinggevende. <br><br>Wat je bereikt is een beter zelfbeeld en een breder palet van mogelijkheden in je communicatie.<br>
 • Alison Burnside

  29-10-2009
  Super locatie, super docent.<br>Het niveau van de groep (universitair) lag wat hoger dan mijn niveau (mbo/hbo) en dat vond ik soms wat lastig...<br><br>
  Verder echt prima georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar.
 • Michael

  26-10-2009
  De training had een uitstekende aansluiting bij mijn verwachtingen. <br><br>
  Er was een goede interactie in de groep, met interessante en relevante discussies en cases. Hierbij geholpen door de trainer Ans, die continue een volgende uitdaging had om over na te denken of over te praten. Er zaten ook een aantal goede feedback momenten in de training; iets wat ik altijd persoonlijk erg waardeer.

  Hoewel de praktijk van het succesvol beinvloeden nog altijd lastig blijft, heb ik wel het gevoel tijdens de training voldoende handvaten te hebben gekregen om gedrags- en beinvloedingsstijlen te herkennen en toe te passen.
 • M. Schuijt

  26-10-2009
  Dit is een combinatie van praktisch oefenen a.d.h.v. voorbeelden die uit de groep worden aangedragen en theorieën uit de communicatie- en gedragswetenschappen.<br> Des te concreter het probleem, des te meer erop wordt ingegaan. De theorieën zijn wel vaak open deuren, maar daardoor ook toegankelijk voor een breed publiek.
 • Anna Jonker

  29-05-2009
  Zeer nuttige training die perfect aansloot bij mijn leerdoelen. Heb een helder beeld gekregen van mijn eigen beïnvloedingsstijl. Ben me ervan bewust geworden hoe ik anderen kan beïnvloeden en hoe ik op hen overkom.<br><br>
  Door ICM goed begeleid in het kiezen van de juiste training, wordt goed doorgevraagd. Persoonlijke benadering is TOP!
 • Erica Eek

  Het was een zeer interactieve training, waarbij ik veel heb geleerd van de trainer, maar ook zeker van de medecursisten. Het is vooral zelf bezig zijn en hierdoor heb ik er ook veel uit gehaald. Ik heb van deze training nog meer profijt gehad dan ik vooraf had verwacht, dus zeker een aanrader.

 • Anoniem

  Deskundige docent. Zinvolle training met voldoende tools om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

 • Herbert

  Zeer positief. Deze cursus vond ik mede door de inspirerende en motiverende docent heel verrijkend.

 • Ger

  Soms heb je trainingen die nog geen week blijven hangen. Die je eigenlijk niet aanzetten om dingen anders op te pakken. De training Effectief beïnvloeden voor leidinggevenden heeft dat niet; je krijgt handvatten en vaardigheden aangeleerd die je ècht in de praktijk gaat gebruiken! En dan nog leuk om te volgen ook!

 • Monique Bruikman

  Het was een waardevolle cursus, een aanvulling op wat ik al wist, goed toepasbaar in de praktijk, gegeven door een enthousiaste en inspirerende docent.

 • Ria Wemelsfelder

  Onder leiding van een professionele trainer bespreken van situaties die iedereen tegen komt in zijn/haar werk heb ik als zeer prettig ervaren. Situtaties zijn herkenbaar en je krijgt goede tips en feedback over je aanpak. Je krijgt ook zelf de spiegel voor wat soms ook nieuwe aanpak en ideeën geeft over hoe met bepaalde situaties/medewerkers om te gaan.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.