Effectief Beïnvloeden

Je gedrag en stijl hebben effect op anderen. Maar ben je je bewust van je stijl? Kun je je stijl flexibel inzetten afhankelijk van de situatie en je gesprekspartner? En hoe vergroot je je invloed?

Tijdens deze training leer je hoe je op natuurlijke wijze zaken voor elkaar krijgt. Hoe je draagvlak creëert, gebruikmakend van je eigen kracht en met respect voor de ander. Doordat je je persoonlijke invloed op anderen vergroot, win je aan vertrouwen, breng je je ideeën en standpunten helder over en ben je in staat om anderen te motiveren. In deze training krijg je handvatten om je invloed te vergroten.

Resultaat

 • Je wordt je bewust van je eigen stijl en het effect daarvan op anderen
 • Je ontdekt welke stijlen je meer kunt ontwikkelen
 • Je krijgt inzicht in wat een situatie van je vraagt
 • Je leert draagvlak te creëren op natuurlijke wijze
 • Je leert je omgeving te inspireren en motiveren
 • Je krijgt meer voor elkaar met minder inspanning
 • Je vergroot je invloed op anderen en je omgeving

Doelgroep

Iedereen die zijn/haar invloed op anderen wil vergroten.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Kenmerken van effectief beïnvloeden
 • Belangrijke aspecten van beïnvloeden
 • Soorten invloedsstijlen
 • Bewuste en onbewuste beïnvloeding
 • Waarnemen en perceptie
 • Invloed van jezelf op je omgeving
 • Verbale en non-verbale vaardigheden
 • Je persoonlijke voorkeursstijl en het effect daarvan
 • Flexibel inzetten van verschillende stijlen
 • Inspireren en motiveren van anderen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving en vindt een online intake plaats. Je bekijkt de ICM-videoserie Effectief Beïnvloeden en brengt je persoonlijke doelen in kaart. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training en is er in de bijeenkomsten extra gelegenheid voor praktijkgericht leren.

Je leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. Door middel van vragenlijsten, oefeningen en gerichte feedback sluit de training goed aan op je praktijk. Aan het einde van de training stel je een persoonlijk actieplan op dat je helpt het geleerde in je praktijk toe te passen. Ook na de training hou je onbeperkt toegang tot het materiaal op de ICM-leeromgeving.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training wordt verzorgd in Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerenveen, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.395,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Huijgens

  10-10-2018
  Heb naast een hele fijne groep medecursisten ook een goede docent gehad voor deze training.

  In mijn dagelijkese werk waarin ik veel één-op-één contact heb met de voorlieden, ervaar ik dat het gemakkelijke is geworden om mezelf in de situaties te verplaatsen en met de opgedane kennis eenvoudiger tot een goede oplossing te komen. Het geeft mij meer rust in het management proces.
 • John Beijersbergen

  01-12-2017
  De cursus was leerzaam en precies waar ik opzoek naar was. Door de zeer ervaren docente werd stof op ontspannen en speelse wijze aan mij overbracht. Ik ben niet alleen meer over het gedrag van anderen maar ook die van mijzelf te weten gekomen. Na de training heb ik het gevoel als individu sterker te staan naar andere toe.
 • Michiel Balvert

  29-11-2017
  Het waren 3 erg leerzame trainingsdagen. Vanaf het eerste moment werd een open sfeer gecreëerd, waardoor ik mij gelijk veilig voelde en mij stem kon laten gelden. Dit was erg prettig voor de training, want je dient je eigenlijk best 'bloot' te geven om de training optimaal te volgen. De inhoud is professioneel en logisch opgezet. Doordat de trainster goed luisterde naar de behoeftes van de groep en dit combineerde met de theorie, heb ik echt stappen kunnen maken. We hebben veel praktijkcasus geoefend en daardoor heb ik tips and tricks geleerd en handvaten zijn aangereikt om toe te passen in mijn eigen werkomgeving. De locaties van de training waren prima, de benodigdheden waren aanwezig, goede ontvangst, goed eten en drinken beschikbaar. De online leeromgeving is duidelijk opgezet, de video's en de testen zijn ondersteunend aan de training. Bedankt voor de professionele training!
 • Hannie van Drunen

  04-11-2017
  Goede trainer. Speelt ook in op echte situaties waar cursisten mee worstelen. Geeft goede suggesties hoe iets op te lossen. De opbouw van de cursus zit goed in elkaar. Het huiswerk valt mee en leert je gelijk ook al iets over jezelf. Ik gebruik de lesstof bijna dagelijks. De locatie WTC Rotterdam was goed.
 • Yolanda Yalçin

  17-10-2017
  Een zeer goede training op een fijne locatie. De afwisseling tussen theorie en praktijk was uitstekend. De trainster had ook hele verduidelijkende voorbeelden om de theorie goed over te kunnen brengen en de oefeningen maakten dat alles goed blijft hangen.
 • Daisy de Klein

  20-04-2017
  Cursus was geweldig, inhoud werd zeer goed afgestemd t.o.v. de behoefte in de praktijk waarbij elke week nogmaals gecheckt werd of dit nog steeds aansloot. Groepsgrootte en samenstelling was super, divers en veel verschillende casussen kunnen uitwerken. Zeker de benodigde tools meegekregen om er zelf nu mee aan de slag te gaan. Trainingslocatie was prima bereikbaar met het openbaar vervoer en netjes verzorgd.
  Ook het voorbereiden van de les in de virtuele leeromgeving als zeer prettig ervaren, enkel een kleine opmerking m.b.t. de filmpjes is het geluidsniveau soms sterk varieerde (maar dit is echt maar een kleine opmerking). Top opleiding!
 • van Gestel

  06-04-2017
  De trainer gaf de cursisten veel ruimte om aan persoonlijke leerdoelen te werken, paste haar les aan aan de vragen van het publiek, en wist daarnaast ook nog nuttige tips en theorie voor de praktijk over te brengen.
 • Pieter Out

  14-03-2017
  Het is een pragmatische training om vaardigheden te verbeteren. De trainer is in staat om de theorie voor alle deelnemers om te zetten in praktisch toepasbare kennis in herkenbare situaties. Hierdoor kan je meteen met het geleerde in de praktijk aan de slag.
 • Yasemin Cosar

  07-12-2016
  Trainer was erg goed. Ze speelde in op onze interesses en onderwerpen wat wij belangrijk vonden om te leren. Rollenspellen die overeenkomen met praktijkvoorbeelden waren erg fijn om te doen!
 • T Kempkens

  07-12-2016
  Ik heb een prima training gehad van ICM, dankzij Hennie, een hele goede en fijne trainster. Ze hield een duidelijke spiegel voor en gaf voldoende handvaten om echt een verschil te maken en de theorie in de praktijk te gaan gebruiken!
 • Briseida (Bisbi) de Beer

  30-11-2016
  De train(st)er was gepokt en gemazeld in de praktijk en kon bij elke situatie een perfect passend voorbeeld schetsen, geweldig! De trainingslocatie in Eindhoven was ook erg prettig en goed verzorgd.
 • Antonio Marro

  11-11-2016
  Zeer interessant en goed geregeld. Goed afwisseling tussen theorie en praktijk. Interactie met andere cursisten was zeer nuttig, Mooi training ruimte en de trainer was goed voorbereid, enthousiast en sympathiek.
 • Pascale B

  30-11-2015
  Het is een goede training waar je veel leert door de diverse praktijkvorbeelden en de feedback die je krijgt. Je traint je eigen leerdoelen die je meteen kan toepassen in de praktijk.
 • Sander Toonders

  09-11-2015
  Een goede training met een diverse groep mensen, waarbij je veel feedback krijgt over je eigen gedrag en hoe je dit beter kunt doen. Training werd goed aangepast naar behoefte van de groepsleden.
 • Martin Harteveld

  09-11-2015
  Goede verhouding theorie en praktijk oefening; ervaren trainster; locatie iets te warm op eerste dag door uitvallen airco; wel goede lunch en service; feedback van anderen had veel toegevoegde waarde
 • Martin Harteveld

  09-11-2015
  Goede verhouding theorie en praktijk oefening; ervaren trainster; locatie iets te warm op eerste dag door uitvallen airco; wel goede lunch en service; feedback van anderen had veel toegevoegde waarde
 • Joost van berkel

  06-11-2015
  De juiste training om handvatten te krijgen om effectiever te beinvloeden. De juiste mix van praktijdoefeningen en theorie. Levendige presentatie van de trainer en ruimte voor oefeningen. Natuurlijk nog een lange weg te gaan om je eigen gewoontes af te leren maar je herkent je eigen valkuilen wel sneller. Hierdoor kun je effectiever bijsturen van je eigen gedrag en daardoor meer bereiken bij anderen.
 • Joost van berkel

  06-11-2015
  De juiste training om handvatten te krijgen om effectiever te beinvloeden. De juiste mix van praktijdoefeningen en theorie. Levendige presentatie van de trainer en ruimte voor oefeningen. Natuurlijk nog een lange weg te gaan om je eigen gewoontes af te leren maar je herkent je eigen valkuilen wel sneller. Hierdoor kun je effectiever bijsturen van je eigen gedrag en daardoor meer bereiken bij anderen.
 • Arjen Overwater

  05-11-2015
  De training effectief beinvloeden bevat een zeer goede combinatie tussen persoonlijke leerdoelen en gehanteerde theorie. Daarmee direct toepasbaar! Dit gecombineerd met het grote enthousiasme van de trainer, was dit voor mij een zeer succesvolle training!
 • Kuiper

  03-11-2015
  Ik vond het een nuttige training met een goede verhouding tussen theorie en het daadwerkelijk in de praktijk brengen hiervan. Veel ruimte voor persoonlijke aandachtspunten of ontwikkelmogelijkheden, waarop het niveau of de inhoud van de cursus kan worden aangepast.
 • Fatima Bouhalhoul

  02-11-2015
  Ik vond de training zeer interessant. De training vond ik ook verfrissend. Feedback en handvatten van de trainer vond ik leerzaam. De handvatten pas ik vaak in de praktijk toe.
 • Maarten IJsselstijn

  30-10-2015
  Uitstekende ervaring. Bood veel ruimte voor zelfonderzoek en kon op gelegde fundamenten verder bouwen. Ik heb toch wel enkele verdiepingen gelegd in enkele dagen tijd.
  Tijdens de interactieve ervaringen opgedaan met medecursisten en daarmee het geoefende in praktijk gebracht.

  Erg veel zelfkennis opgedaan.
 • Rob Oost

  27-10-2015
  Deze training heeft mij ten eerste geholpen om goed op mijn eigen handelen in het werk te reflecteren. Niet inhoudelijk, maar communicatief.
  Er is vervolgens veel ruimte om je eigen verbeterpunten klassikaal te oefenen aan de hand van de door Bonnie aangereikte theorieën en tools. Ook de wisselwerking met de collega cursisten in allerhande oefeningen vond ik zeer inzichtelijk.
  Het mooie van deze 5 maandse training daarbij is dat je je dagelijkse handelen blijft monitoren en dus aanscherpen.
  Bonnie doet dit alles met een prettige losheid en warmte die voor een open en leuke sfeer zorgen tijdens deze dagen.
  Zeker een aanrader voor iedereen die het gevoel heeft meer uit zijn of haar werk te kunnen halen.
 • Juliska Rigo

  27-10-2015
  Super leuke cursus met vernieuwende inzichten. Heb anders leren kijken naar mensen en situaties.
  De opdrachten waren erg interactief en daar hou ik wel van. De positieve houding van Arnout is erg aanstekelijk.
 • Donald Penthum

  22-10-2015
  Leerzame training in heel kleine groep met een positieve trainer, waardoor het een intensieve ervaring is geworden. Er was veel eigen inbreng mogelijk en voldoende tijd om uitwisselingen onderling te laten plaatsvinden.
 • Bregje Vermeulen

  21-10-2015
  Inhoud wordt door trainer gedeeltelijk aangepast aan groep en hun behoeften. Heel direct wordt je aangesproken op punten waar je iets mee kunt. je kunt jezelf beter plaatsen in het geheel van communicatie en leert jezelf te zien door ogen van een ander. Heel prettig vond ik het om directe feedback te krijgen van zowel de groep als van de trainer.
  Locatie en lunch etc is perfect!
 • Paul Rievers

  03-08-2015
  De cursus is zeer goed opgezet en waardevol voor later. Zeer goed vond ik de diverse werkvormen die onze trainer (Henny Boogers)hanteerde, dus niet alleen een aantal toneelstukjes met een ingehuurde acteur. Nee hier kwamen geen acteurs aan te pas. Alles vanuit jezelf. Er waren een-op-een gesprekken en groepsgesprekken maar ook bijv. via een tekening en presentatie duidelijk maken wie je bent. Iedereen was ook zeer gemotiveerd en respecteerde elkaar, ook al was het af en toe confronterend. Diverse werkvormen passeerden de revue maar ook verschillende vormen van beinvloeden zoals luisteren, kijken/observeren, feedback geven en uiteraard communicatie met de groep. Het waren wel zeer intensieve dagen maar ik weet nu welke beinvloedingsstijlen er zijn, hoe ze te herkennen en vooral hoe je moet omgaan met iemand die een andere stijl heeft dan jezelf. Of het toepasbaar is op mijn werk zal de toekomst leren maar dat komt denk ik wel goed. Het was kortom een enerverende cursus met een leuke, gemotiveerde groep en een trainer die ervaren is.
 • Tako van Zadelhoff

  31-07-2015
  Een aantal weken geleden heb ik aansluitend op de cursus effectief communiceren in 4 maanden, de cursus effectief beïnvloeden gevolgd. Mijn ervaring met ICM was na de eerste cursus al heel positief en is met het volgen van de tweede cursus nogmaals bevestigd! Goede locatie (Zwolle), fijne trainer (Leonora Zijlstra) en een inspirerende groep mensen. Één van de sterkste punten van een ICM cursus vind ik dat er heel interactief met de groep wordt gewerkt! Geen "saaie" sheeds behandelen, maar met z'n allen in kleine rollenspellen en open gesprekken praktijkvoorbeelden behandelen. De trainer was inhoudelijk erg sterk, ze wist vrij snel hoe we allemaal in elkaar staken, wat onze sterke en zwakke kanten waren, dat maakte het ook zo dat we in die drie dagen heel doelgericht per persoon ons trainingsdoel meer dan voldoende hebben bereikt.
 • Leo van der Stappen

  27-03-2015
  Zeer competente trainer met veel aandacht voor ieder individu. Goede no-nonsense en adremme aanpak van vragen en ideeen. Prettige groep en een fijne locatie, dichtbij CS. Fijne opzet van de training met een klein aantal leerdoelen. De feedback sessie vond ik met name erg leerzaam. Zeker een aanrader voor mensen die wat handvaten kunnen gebruiken omtrent communiceren.
 • Anoniem

  10-01-2015
  De training werd gegeven in een kleine groep (6p) met een korte uitleg per onderwerp en veel oefenen. Je kunt het ook beschaafd communiceren noemen waarbij het belangrijk is contact met de ander te leggen op een duidelijke en open manier. Je bent natuurlijk open met een strategie, zonder te manipuleren. Ik vond het heel zinvol en leuk. De trainer legt ook veel van zichzelf in de cursus, met een goede mix van professionaliteit en persoonlijkheid. Locatie en lunch was prima. Dus wil je snel en simpel resultaat dan is dit een aanrader.
 • Wullink

  06-01-2015
  Een boeiende training vond ik het. De docent luistert goed naar waar de behoefte ligt bij de verschillende cursisten en past het trainingsplan er bijzonder knap op aan! Een aanrader voor wie geïnspireerd wil worden!
 • Ellen van Eunen

  06-01-2015
  Ik vond het een goede cursus: praktisch, leerzaam en zeer nuttig. Het heeft me veel inzicht gegeven in mijn handelen en kwaliteiten, maar ook in die van collega's en mensen die ik bewonder om hun beïnvloedingskwaliteiten. Je kon er veel eigen praktijk/dilemma's in kwijt en ging daar ook steeds mee aan de slag. Ik denk nog regelmatig terug aan wat in de cursus behandeld is en probeer te oefenen met de tips die we hebben gekregen. De trainer,Arnout Visscher, was erg goed: enthousiast en kundig, een zeer prettige trainer. Ik raad deze cursus zeker aan!
 • Wullink

  06-01-2015
  Een boeiende training vond ik het. De docent luistert goed naar waar de behoefte ligt bij de verschillende cursisten en past het trainingsplan er bijzonder knap op aan! Een aanrader voor wie geïnspireerd wil worden!
 • Evalien Swillens

  27-11-2014
  Er was een zeer deskundige trainer, ruimte voor discussie en gesprek. Voldoende mogelijkheid om van elkaar / groepsgenoten te leren. Zelfrefelectie en daar iets mee doen kwam voldoende aan de orde. Fijne samenwerking met groep en docent.
 • Evalien Swillens

  27-11-2014
  Er was een zeer deskundige trainer, ruimte voor discussie en gesprek. Voldoende mogelijkheid om van elkaar / groepsgenoten te leren. Zelfrefelectie en daar iets mee doen kwam voldoende aan de orde. Fijne samenwerking met groep en docent.
 • Marie-Jos�e van Neer

  06-11-2014
  Het startte bij een geweldige telefonische advisering en ondersteuning bij het maken van mijn keuze. Chapeau!
  De zeer ervaren trainer creeërt in deze kleine gevarieerde groep zeer snel een sfeer van openheid en vertrouwen. Ondanks dat het maar drie actieve en intensieve (met een lach en een traan)dagen betrof heeft het mij enorm gesterkt, in mijn kracht gezet en ingeïnspireerd. De tools en tips zitten diep geworteld. Bedankt! Hopenlijk kan ik jou effectief beïnvloeden om deze training te volgen. Doen!
 • Marie-Jos�e van Neer

  06-11-2014
  Het startte bij een geweldige telefonische advisering en ondersteuning bij het maken van mijn keuze. Chapeau!
  De zeer ervaren trainer cree�rt in deze kleine gevarieerde groep zeer snel een sfeer van openheid en vertrouwen. Ondanks dat het maar drie actieve en intensieve (met een lach en een traan)dagen betrof heeft het mij enorm gesterkt, in mijn kracht gezet en inge�nspireerd. De tools en tips zitten diep geworteld. Bedankt! Hopenlijk kan ik jou effectief be�nvloeden om deze training te volgen. Doen!
 • Marie-Josée van Neer

  06-11-2014
  Geweldige telefonische intake en advies van ICMmedewerker. Ervaren trainer die in een gevarieerde groep een sfeer van vertrouwen en openheid creëert. Het waren drie actieve en intensieve dagen die mij enorm geïnspireerd, gesterkt, in mijn kracht gezet hebben. Toplocatie Regardz/gele kegels te Eindhoven
 • Marie-Jos�e van Neer

  06-11-2014
  Het startte bij een geweldige telefonische advisering en ondersteuning bij het maken van mijn keuze. Chapeau!
  De zeer ervaren trainer cree�rt in deze kleine gevarieerde groep zeer snel een sfeer van openheid en vertrouwen. Ondanks dat het maar drie actieve en intensieve (met een lach en een traan)dagen betrof heeft het mij enorm gesterkt, in mijn kracht gezet en inge�nspireerd. De tools en tips zitten diep geworteld. Bedankt! Hopenlijk kan ik jou effectief be�nvloeden om deze training te volgen. Doen!
 • Eugenie ten Hag

  04-11-2014
  Het was een zeer goede training (effectief beinvloeden) met een zeer kundige en enthousiaste docent op n prachtige locatie (apeldoorn). Goede afwisseling theorie en praktijk en afstemming op je leerdoelen.
  Contact met icm (advies en later wijzigingen van tijdens/locatie) primw.
 • Vonne Avenhuis

  11-04-2014
  De docent wist ons op een toegankelijke en speelse wijze uit onze comfortzone te halen en open te stellen van hem- en elkaar te leren. Vriendelijk, rustig, aandachtig. Niveau en inhoud goed evenals organisatie en locatie. Prettige training.
 • Johan Damsteeg

  29-03-2014
  De cursus ging tot de kern van effectiviteit waarbij het hele spectrum belicht wordt. De verankering tot stand kwam met het rollenspel/ oefeningen. Het haalt meer naar boven dan van te voren de verwachting is.
 • Jelle Bolte

  25-11-2013
  Deze cursus valt of staat bij het creëren van een veilige omgeving en het elkaar willen helpen ontwikkelen. Ik pluk daar nu de vruchten van en dat is niet alleen de verdienste van trainer Ramon van Meegersen. Dat bleek 2 maanden later tijdens de ICM Seminar – De Psychologie van Samenwerken van medeoprichter Erik Smithuis. Naast een waardevolle cursus is ICM een bedrijf met een visie waar ik mij bij thuis voel.
 • Basco van den Bosch

  22-11-2013
  voor iemand die eigenlijk wel goed kan communiceren, is het toch een leerzame cursus geweest. Ik ben anders naar mensen gaan kijken en probeer dat ook een beetje te analyseren hoe het komt hoe mensen zijn. Door beide kanten van mensen te bekijken en te snappen is het communiceren een stuk makkelijker geworden door goed op de persoon in te spelen. De cursus op zich heb ik als zeer prettig ervaren, goed en snel vertrouwen in de groep en een dikke pluim voor Ramon die de cursus gaf. Zeer zeker een aanbeveling, ook al denk je goed te zijn in communicatie....
 • Charmaine Wijskamp

  15-10-2013
  Het geleerde is goed toe te passen in de praktijk. Mede doordat iedere cursist aan het eind een persoonlijk actieplan opstelt die wordt getoetst of deze realistisch is. Het actieplan werkt goed bij mij. Ik heb deze geïntegreerd in mijn resultatengesprek en werk er dus echt in de praktijk mee. Zo gaat het geleerde niet verloren en hou ik mijn leerdoelen in het zicht.
 • Nico Rijnberg

  15-10-2013
  Oefening baart kunst. De kunst is de geleerde stof toe te kunnen passen op verschillende persoonlijkheden.
 • Anoniem

  27-06-2013
  Het klinkt allemaal heel logisch, maar nu toepassen in de praktijk! Dit schijnt voor velen toch lastig te zijn. Dit geldt zeker voor mij. Door het bieden van goede handvatten, advies en begeleiding tijdens casussen, is de training zeker een aanvulling op zakelijk gebied, maar zeker ook op privegebied!
 • Alexander Rengelink-Fonville

  12-06-2013
  Ik vond de training zelf zeer nuttig. Vooral het oefenen met andere cursisten heeft mij handvatten gegeven die ik in mijn eigen werkzaamheden kan toepassen.

  De locatie is prima, goed bereikbaar en netjes verzorgd.
 • Alexander Rengelink-Fonville

  12-06-2013
  Ik vond de training zelf zeer nuttig. Vooral het oefenen met andere cursisten heeft mij handvatten gegeven die ik in mijn eigen werkzaamheden kan toepassen.

  De locatie is prima, goed bereikbaar en netjes verzorgd.
 • B. Wesstein

  05-07-2012
  Goede balans in theorie en praktijkoefeningen c.q. rollenspellen; groep niet te groot. Informele en vertrouwelijke sfeer. de derde dag als terugkom-dag werkt goed, ervaringen van de week uitwisselen. Cursus qua duur ook OK, niet te lang niet te kort; waar voor het geld.<br>
  Een leuke en zeer nuttige cursus.
 • B. Wesstein

  05-07-2012
  Goede balans in theorie en praktijkoefeningen c.q. rollenspellen; groep niet te groot. Informele en vertrouwelijke sfeer. de derde dag als terugkom-dag werkt goed, ervaringen van de week uitwisselen. Cursus qua duur ook OK, niet te lang niet te kort; waar voor het geld.<br>
  Een leuke en zeer nuttige cursus.
 • René Jonker

  28-06-2012
  De training is een aanrader. Door de actieve manier van coaching bleef iedereen scherp. Prettige en motiverende docent. Veel rollenspellen en goede feedback, ook van de medecursisten. Iedereen voelde zich op zijn of haar gemak waardoor je soms verrassende situatie kreeg. De dagen bestonden vooral uit kringgesprekken en rollenspellen. Accommodatie en lunch was goed verzorgd.
 • René Jonker

  28-06-2012
  De training is een aanrader. Door de actieve manier van coaching bleef iedereen scherp. Prettige en motiverende docent. Veel rollenspellen en goede feedback, ook van de medecursisten. Iedereen voelde zich op zijn of haar gemak waardoor je soms verrassende situatie kreeg. De dagen bestonden vooral uit kringgesprekken en rollenspellen. Accommodatie en lunch was goed verzorgd.
 • Robert Speckmann

  21-02-2012
  De opleiding werd gegeven door Ramon, een enthousiaste en doelgerichte trainer die je in een paar dagen tijd je doelen smart laat definieren, een groepsverband weet op te bouwen een een heel veilig gevoel overbrengt. De training is inhoudelijk best heftig. Je komt jezelf zeker weten tegen maar wel in positieve zin. Door deze cursus heb ik mijzelf beter leren kennen, ik ben mij extra bewust van mijn zwakke en sterke punten. Ik pas de tips en trucs op dit moment toe en dit heeft een duidelijk effect in mijn directe omgeving, zowel in zaak- als privesfeer.<br><br>Ik ben heel erg tevreden met deze cursus en raad hem aan ieder aan!
 • Robert Speckmann

  21-02-2012
  De opleiding werd gegeven door Ramon, een enthousiaste en doelgerichte trainer die je in een paar dagen tijd je doelen smart laat definieren, een groepsverband weet op te bouwen een een heel veilig gevoel overbrengt. De training is inhoudelijk best heftig. Je komt jezelf zeker weten tegen maar wel in positieve zin. Door deze cursus heb ik mijzelf beter leren kennen, ik ben mij extra bewust van mijn zwakke en sterke punten. Ik pas de tips en trucs op dit moment toe en dit heeft een duidelijk effect in mijn directe omgeving, zowel in zaak- als privesfeer.<br><br>Ik ben heel erg tevreden met deze cursus en raad hem aan ieder aan!
 • P. van Dam

  19-10-2011
  Zeer goede training ! Met deze training leer je de juiste technieken om effectief te kunnen beinvloeden waarmee je in de praktijk je doel(en) beter mee kan bereiken.
 • Jeroen Pol

  12-07-2011
  Zeer waardevol, mede door de ervaren trainer en het feit dat je van "onbekende" feedback krijgt over je eigen uitstraling en voorkomen.
 • BGM Klok

  06-07-2011
  Deze cursus was helemaal top. <br>Hoewel ik eerlijk gezegd met een ander (meer theoretisch) beeld aan de cursus begon, bleek al snel dat de trainer, Marc Doomernik, perfect inspeelde op ieders persoonlijke situatie. Hij kon daarbij confronterend zijn, maar had ten alle tijde respect voor iedereen. Ook bleek hij erg kritisch naar zichzelf te zijn, wat een goed uitgangspunt is.<br>Er werd niet van hoofdstuk 1 naar hoofdstuk 2 gewerkt, maar gewoon volgens theorie die van toepassing was op de gesprekken en (praktische) oefeningen die we met elkaar deden. Erg leuk en leerzaam.<br>Als ik dan toch iets moet noemen ter verbetering: De locatie was enigszins verouderd, maar ondanks dat keurig netjes en goed verzorgd (de lunch was geweldig elke dag). <br>Alles bij elkaar een absolute aanrader!!
 • BGM Klok

  06-07-2011
  Deze cursus was helemaal top. <br>Hoewel ik eerlijk gezegd met een ander (meer theoretisch) beeld aan de cursus begon, bleek al snel dat de trainer, Marc Doomernik, perfect inspeelde op ieders persoonlijke situatie. Hij kon daarbij confronterend zijn, maar had ten alle tijde respect voor iedereen. Ook bleek hij erg kritisch naar zichzelf te zijn, wat een goed uitgangspunt is.<br>Er werd niet van hoofdstuk 1 naar hoofdstuk 2 gewerkt, maar gewoon volgens theorie die van toepassing was op de gesprekken en (praktische) oefeningen die we met elkaar deden. Erg leuk en leerzaam.<br>Als ik dan toch iets moet noemen ter verbetering: De locatie was enigszins verouderd, maar ondanks dat keurig netjes en goed verzorgd (de lunch was geweldig elke dag). <br>Alles bij elkaar een absolute aanrader!!
 • Inge

  06-06-2011
  Prima training. Veel inzicht gekregen in eigen handelen en in andere manieren van beinvloeden. De trainer had veel kennis in huis en ging op een respectvolle manier met de cursisten om. Genoeg ruimte om te oefenen in situaties.
 • Inge

  06-06-2011
  Prima training. Veel inzicht gekregen in eigen handelen en in andere manieren van beinvloeden. De trainer had veel kennis in huis en ging op een respectvolle manier met de cursisten om. Genoeg ruimte om te oefenen in situaties.
 • Anoniem

  13-04-2011
  Zeer praktische cursus, ondersteund door goed leesmateriaal.<br>De diversiteit van de groep (verschillende beroepen) resulteerde in interessante rollenspellen.
 • Maarten

  05-04-2011
  Hetgeen dat me goed is bevallen aan de cursus is dat de nadruk met name op praktijksituaties ligt. De trainer heeft iedereen goed betrokken bij de discussies en cursisten konden ook hun "casus" inbrengen. Er wordt veel aandacht besteed aan de individu en hier leren de andere cursisten tegelijkertijd ook veel van. Tot slot leert de theorie je de verschillende soorten mensen te herkennen en de manieren hoe je op deze mensen de meeste invloed kunt uitoefenen. Goede cursus!
 • Gerard Busman

  04-04-2011
  Goede leerzame cursus, waarbij je de mogelijkheid krijgt om eigen ervaringen in mee te nemen.......................
 • Marjan Roelofswaert

  04-04-2011
  Erg leuke training, de trainster was ook erg leuk en betrokken. Alle eigen input en ervaringen werden direct behandeld tijdens de training. De training bestond uit zowel theorie als veel eigen ervaringen bespreken, waarbij ook rollenspellen gedaan werden.
 • Marc van Deuveren

  04-04-2011
  De lessen zijn op een voor iedereen goed bereikbare locatie gegeven.<br>De groep was gemotiveerd en de docent vakbekwaam.<br>De lesstof was goed afgestemd op de groep met de mogelijkheid om zelf items in te brengen. <br>
 • F. Grimbergen

  04-04-2011
  De lessen waren gevarieerd en uitdagend. De groep was heel divers en mede dankzij de docente was er veel vertrouwen en openheid.<br>Ik heb al diverse van dit soort trainingen gevolgd, maar heb toch weer bijgeleerd.
 • Evelien Groeneweg

  01-03-2011
  Ik heb deze training ervaren als zeer persoonlijk en praktisch. Ik heb de stof direct toe kunnen passen in de praktijk met de nodige positieve resultaten en heb daarbij veel gehad aan de feedback van de trainer en van mede-cursisten.
 • Annette Stoop

  24-02-2011
  In de cursus wordt zeer veel aandacht besteeds aan persoonlijke leerdoelen. Er was veel tijd en ruimte voor input uit de groep. Hierdoor heeft m.i. iedereen goed kunnen werken aan eigen ingebrachte items. Erg leerzaam.<br>
 • M. van der Harst

  24-02-2011
  Vond effectief beinvloeden een hele leuke en leerzame training. Hadden een enthousiaste en gemotiveerde groep. De trainster (Ans Huisman) verzorgde een prima training. Ze liet de groep interactief aan het werk gaan, veel praktijkoefeningen (rollenspelen) en kort de theorieën.<br>Vooral het DOCN model vond ik boeiend. De 3 trainingsdagen zijn omgevlogen. Wanneer je jezelf wilt ontwikkelen op het vlak van effectief beinvloeden dan kan ik je deze training aanraden. Heeft mij veel positieve energie gegeven.
 • Drees Meijer

  29-06-2010
  Het waren drie zeer nuttige dagen. Naast het inhoudelijke deel wat heel sterk was, is vooral de sfeer die de trainer neer wist te zetten me bij gebleven. Binnen no-time ontstond een veilige omgeving waarbij iedereen zijn ervaringen openlijk deelde. Het doel dat ik mezelf gesteld had, heb ik ondertussen bereikt!
 • sanne

  24-06-2010
  De trainingsdagen waren intensief maar heel leerzaam. Ondanks dat we met 12 mensen waren, zijn ieders leerbehoefte aan bod gekomen. Daarnaast is er ook een hele prettige sfeer ontstaan en heel veel openheid en groepsgevoel. De trainer was super, wist overal op in te spelen en met name de rollenspellen maakte de praktijk heel echt, zodat het oefenen op werkelijkheid gebaseerd was. Geweldige training en heel veel ervaring rijker.
 • Roy

  03-06-2010
  In drie dagen tijd veel vernieuwende inzichten opgedaan. Heel erg waardevol om een spiegel voor te krijgen van jouw beinvloedingsstijl om vervolgens deze aan te kunnen passen. Daarnaast ook gewoon drie leuke interactieve dagen!
 • Anoniem

  26-10-2009
  Het was een nuttige cursus - ik heb vooral veel gehad aan de bespreking het DOCN-model, omgaan met weerstand en de roos van Leary.<br>De cursusleider stond open voor vragen en specifieke leerbehoefte van cursisten. Daardoor kwamen veel onderwerpen aan bod, maar sommige onderwerpen slechts vrij kort. Zelf oefenen met cases heeft een leuke basis gegeven om ermee verder te gaan in de praktijk. En nu zelf verder uitproberen...
 • Jeroen

  10-06-2009
  Een super training die je bewust maakt van je leidinggevende stijl en de invloed die dat heeft op anderen. Bonnie was een toptrainster die mensen raakte. Ze kon goed omgaan met de verschillende achtergronden van mensen.<br> Ik heb ook veel van anderen geleerd!
  Leerzaam, praktijk en handvatten voor de toekomst!
 • Wendela Woddema-Bot

  02-06-2009
  De cursus (gegeven in La Vie, Utrecht) geeft een goede mix van theorie en praktijk, zware kost en luchtigheid, plenaire sessies en oefenen in kleinere groepjes. Er hangt een prettige sfeer en de cursisten vormden al snel een vertrouwde groep. De focus ligt op de eigen leerdoelen zodat een ieder geprikkeld wordt om zoveel mogelijk uit de cursus te halen. Doordat de deelnemers uit verschillende bedrijfstakken afkomstig zijn, zijn de werkvelden divers. Leuk om daarmee kennis te kunnen maken. En om te ontdekken dat ondanks de verschillende achtergronden heel veel zaken herkenbaar zijn! Er wordt trouwens niet alleen van de cursusleider geleerd maar ook van elkaar, op een leuke en motiverende manier. Na afloop van de cursus heb je genoeg bagage om zelf verder mee te gaan.
 • Sandra Helmes

  02-06-2009
  Een driedaagse training waarbij je eigen leerdoelen en praktijkcases hoog in het vaandel staan. Na uitleg van de theorie wordt door middel van verschillende werkvormen geoefend met eigen praktijkcases. Op deze manier krijg je inzicht in je eigen gedrag en je verbeterpunten. Door de positieve sfeer in de groep ontstaat er een veilige leeromgeving. Ik heb ontzettend veel geleerd en praktijkervaring uitgewisseld.
 • van der Lugt

  29-05-2009
  Een echte aanrader voor een ieder die zijn communicatietechnieken wil verbeteren. De training is een goede combinatie van theorie en praktijk. Door de inhoud niet te zwaar te maken wordt er door de trainer een sfeer gecreërd dat je het vertrouwen geeft dat je werkelijk iets kan bereiken. Door in de cases uit te gaan van de leerdoelen van de deelnemers is de opleiding zeer praktijkgericht. Je krijgt bruikbare handvatten waarvan er verschillende direct en makkelijk te gebruiken zijn waardoor je het geleerde direct in de praktijk kan gebruiken. Daarnaast zijn er bepaalde veranderingen die wat meer tijd nodig hebben, maar die zo herkenbaar zijn dat je weining motivatie nodig hebt om hiermee aan de slag te gaan.
 • Ray van Heemskerken

  Zeer goede cursus om je invloed te verbeteren tijdens gesprekken. Je krijgt inzicht in welke type gesprekspartners je hebt en hoe je deze moet benaderen. Ook wordt feedback behandeld en hoe je om moet gaan met weerstand. Er is veel aandacht voor eigen praktijk.

  Mij heeft het geholpen inzicht in mezelf te krijgen en hoe ik mijn invloed op de werkvloer op een effectieve manier kan uitoefenen. Dit zonder de beïnvloeding op te dringen aan mijn collega's. De groep cursisten was divers, maar door de deskundigheid van de trainer was de groep snel een eenheid. De sfeer was uitzonderlijk goed.

 • Camen van Oude Wesselink

  Ik heb de cursus effectief beinvloeden als zeer positief ervaren. De gemengde samenstelling van de groep gaf een goede dynamiek die erg leerzaam was. Je leert op een andere manier naar gedrag te kijken, zowel dat van jezelf als dat van de medecursisten.

  Deze ervaringen, aangevuld met de theorie die behandeld wordt door een zeer ervaren cursusleider geeft je veel handvatten om situaties anders te benaderen en te reageren. Voor mij was de cursus zeker van toegevoegde waarde en ik zou het dan ook zeker aanbevelen.

 • Edwin Douw

  Veel handige tips. Interessante praktijkcases. Leerzaam. Ervaren docent. Veel geleerd in korte tijd. Leuke, niet te grote groep. Zeer divers gezelschap. Serieus, maar ook veel gelachen!

 • Bram Wesstein

  Goede balans in theorie en praktijkoefeningen c.q. rollenspellen; groep niet te groot. Informele en vertrouwelijke sfeer. De derde dag als terugkom-dag werkt goed, ervaringen van de week uitwisselen. Cursus qua duur ook OK, niet te lang niet te kort; waar voor het geld. Een leuke en zeer nuttige cursus.

 • Robert Speckmann

  De training werd gegeven door een enthousiaste en doelgerichte trainer die je in een paar dagen tijd je doelen smart laat definieren, een groepsverband weet op te bouwen en een heel veilig gevoel overbrengt. De training is inhoudelijk krachtig. Je komt jezelf zeker weten tegen maar wel in positieve zin.

  Door deze cursus heb ik mijzelf beter leren kennen, ik ben mij extra bewust van mijn zwakke en sterke punten. Ik pas de tips en trucs op dit moment toe en dit heeft een duidelijk effect op mijn directe omgeving, zowel zakelijk als privé. Ik ben heel erg tevreden met deze cursus en raad het aan ieder aan!

 • Frank van den Hoogen

  Tijdens mijn training Effectief Beïnvloeden is er een leuk groepsverband ontstaan tussen de cursisten en docent. Dit kwam mede door de open omgeving die gecreëerd werd door de docent.

  Het is een cursus waar ik veel van heb geleerd, en ook nog veel mee kan in de toekomst. Er zijn ook veel handige tools en tips uitgedeeld die direct in de praktijk werken.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.