categorie Communicatie & Media

Communicatie & Media

Verbeter je effectiviteit door jouw manier van communiceren te optimaliseren. Maak je keuze uit het onderstaande aanbod.

Beste Opleider van Nederland 2023

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de ICM Campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
  • In de categorie Communicatie & Media vind je opleidingen en trainingen voor de communicatieprofessional. Ben je werkzaam op een marketing- of communicatieafdeling? Of wil je met jouw interne of externe (online) communicatie meer bereiken? Via onderstaand opleidingsaanbod ontwikkel je je naar een hoger niveau.

  • In de training Webteksten Schrijven leer je alle aandachtspunten die voor het internet van toepassing zijn. De structuur en de schrijfstijl voor een internettekst ziet er immers anders uit dan een papieren tekst. Ook verdiep je je in het leesgedrag van de bezoekers en hoe je ze naar je website moet trekken. In de training Webredactie en Contentcreatie krijg je inzichten in de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied van de webredacteur. Door informatie tot je te nemen over zoekmachinemarketing, crossmedia marketing, co-creatie en mobile marketing breng je je kwaliteiten als webredacteur naar een hoger niveau.

    Ook de training Schrijven voor de communicatiemedewerker richt zich op jouw schriftelijke vaardigheden. In deze training leer je hoe je jouw boodschap of verhaal nog beter afstemt op jouw doelgroep. Gedurende de training ontdek je hoe je in minder tijd en met minder inspanning meer uit je teksten haalt.

  • Wil je je verdiepen in storytelling en ontdekken hoe je verhalen inzet om een boodschap duurzaam te verspreiden? Dan is de training Corporate Storytelling een goede keuze. Je leert manieren om verhalen te verspreiden en te delen en zo een boodschap helder en overtuigend over te brengen.

  • In de training Crisiscommunicatie bereid je je daarnaast voor op het moment dat een crisis jouw organisatie treft. Wat staat jou dan te doen? Snelle en effectieve communicatie is essentieel, maar hoe breng je je stakeholders in kaart en welke middelen zet je in? Daarover hoor je alles in deze korte, krachtige training.

  • Naast trainingen bieden we in deze categorie ook diverse NIMA Communicatie opleidingen aan. In de NIMA A Communicatie – opleiding leer je de essentiële onderdelen en basisconcepten van communicatie. Zo kun je instrumenten toepassen en met communicatietheorieën, –modellen en –concepten aan de slag. De NIMA B Communicatie biedt je een verdieping op de basisopleiding. Je kunt drie specialisaties kiezen: NIMA B Corporate Communicatie, NIMA B Marketingcommunicatie en NIMA B Non-Profit en Overheidscommunicatie.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je vindt het op onze online campus.