Communicatie & Media

Verbeter je effectiviteit door jouw manier van communiceren te optimaliseren. Maak je keuze uit het onderstaande aanbod.

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Pakketten

ICM biedt je de mogelijkheid om twee cursussen in één pakket te volgen. Dit levert je een kostenvoordeel op. Bekijk hier welke pakketten we aanbieden.

Communicatie & Media – Opleidingen & Trainingen

In de categorie Communicatie & Media vind je opleidingen en trainingen voor de communicatieprofessional. Ben je werkzaam op een marketing- of communicatieafdeling? Of wil je met jouw interne of externe (online) communicatie meer bereiken? Via onderstaand opleidingsaanbod ontwikkel je je naar een hoger niveau.

Trainingen

In de training Webteksten Schrijven leer je alle aandachtspunten die voor het internet van toepassing zijn. De structuur en de schrijfstijl voor een internettekst ziet er immers anders uit dan een papieren tekst. Ook verdiep je je in het leesgedrag van de bezoekers en hoe je ze naar je website moet trekken. In de training Webredactie en Contentcreatie krijg je inzichten in de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied van de webredacteur. Door informatie tot je te nemen over zoekmachinemarketing, crossmedia marketing, co-creatie en mobile marketing breng je je kwaliteiten als webredacteur naar een hoger niveau.

Ook de training Schrijven voor de communicatiemedewerker richt zich op jouw schriftelijke vaardigheden. In deze training leer je hoe je jouw boodschap of verhaal nog beter afstemt op jouw doelgroep. Gedurende de training ontdek je hoe je in minder tijd en met minder inspanning meer uit je teksten haalt.

Wil je je verdiepen in storytelling en ontdekken hoe je verhalen inzet om een boodschap duurzaam te verspreiden? Dan is de training Corporate Storytelling een goede keuze. Je leert manieren om verhalen te verspreiden en te delen en zo een boodschap helder en overtuigend over te brengen.

In de training Crisiscommunicatie bereid je je daarnaast voor op het moment dat een crisis jouw organisatie treft. Wat staat jou dan te doen? Snelle en effectieve communicatie is essentieel, maar hoe breng je je stakeholders in kaart en welke middelen zet je in? Daarover hoor je alles in deze korte, krachtige training.

In de training Interculturele Communicatie leer je tot slot wat er komt kijken bij werken in een internationale context. Je wordt je bewust van culturele aspecten, waarden en overtuigingen die knelpunten in de communicatie kunnen vormen. Je leert je communicatie af te stemmen op uiteenlopende internationale gesprekspartners.

NIMA opleidingen

Naast bovenstaande trainingen bieden we in deze categorie ook diverse NIMA Communicatie opleidingen aan. In de NIMA A Communicatie – opleiding leer je de essentiële onderdelen en basisconcepten van communicatie. Zo kun je instrumenten toepassen en met communicatietheorieën, –modellen en –concepten aan de slag. Je hebt de keuze deze opleiding in een intensieve vier maanden variant te volgen of in de reguliere 8 maanden variant. De NIMA B Communicatie biedt je een verdieping op de basisopleiding. Je kunt drie specialisaties kiezen: NIMA B Corporate Communicatie, NIMA B Marketingcommunicatie en NIMA B Non-Profit en Overheidscommunicatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Vandaag vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Onze trainers

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.

"ICM is de hoogst beoordeelde opleider van Nederland."

NIDAP opleidingenonderzoek