Schrijven voor de communicatiemedewerker

Als communicatiemedewerker schrijf je teksten die variëren van memo’s tot persberichten en van personeelsadvertenties tot folders. Je schrijft al enige tijd en bent je ervan bewust dat er verschillende eisen aan die uiteenlopende teksten worden gesteld. Je wilt je boodschap of verhaal optimaal afstemmen op je doelgroep. Je bent op zoek naar vaardigheden en technieken om je teksten te verbeteren. Je streeft ernaar met minder tijd en minder inspanning je teksten uit te werken. Met deze waardevolle training breng je je schrijfvaardigheden naar een hoger niveau.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je brengt de kwaliteit van je schrijven naar een hoger niveau
 • Je krijgt inzicht in de eisen die aan verschillende tekstsoorten worden gesteld
 • Je bent in staat verschillende soorten teksten te schrijven
 • Je leert een goede opbouw en structuur aan te brengen
 • Je leert wat de sterke en zwakke kanten van je teksten zijn en weet op welke manier je deze kunt verbeteren

Doelgroep

Communicatiemedewerkers en anderen die regelmatig verschillende soorten teksten schrijven.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Schrijven voor de communicatiemedewerker
 • Principes van effectief schrijven
 • Schrijfproces in fasen
 • Doel en doelgroep van je schrijven
 • Effectieve opbouw en structuur van teksten
 • Doelstelling van teksten
 • Formuleren van de boodschap
 • Persklaar maken van een tekst
 • Eisen aan teksten en tekstsoorten
 • Verschillende genres en tekstsoorten: persbericht, folder, informatieve brief, personeelsadvertentie, notitie, nieuwsbrief, bedrijfsbladen, et cetera
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats om je leerdoelen in kaart te brengen en lever je een tekst in die je zelf hebt geschreven. De trainer gebruikt die om het programma samen te stellen. Tijdens de training wordt de theorie over de verschillende soorten teksten als notities, informatieve brieven, persberichten en folders behandeld. Je gaat aan de slag met teksten van jezelf en van de andere deelnemers. Je maakt opdrachten die aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Zo vergroot je je kennis en leer je beter structureren en je teksten beter opbouwen.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatie & Media

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatie & Media

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatie & Media

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Ineke Adema

  02-12-2017
  Nuttige cursus. De theorie pasten we toe door middel van verschillende schrijfopdrachten,
  Eigen schrijfwerk werd op een veilige manier besproken om je schrijfniveau te verbeteren. De docent legde duidelijk uit aan de hand van haar eigen praktijkervaringen. Locatie in Rotterdam is goed bereikbaar, goede servic
 • Hanneke van Aken

  29-06-2016
  De docent weet veel en begrijpt de kracht van herhaling. Je merkt dat ze vele jaren ervaring heeft en deelt deze op een prettige manier met de cursisten.
  Ik heb de handvatten uit de training direct toegepast in mijn werk en in mijn privé.
  Het cursusmateriaal kon wat mij betreft achterwege blijven; de handreikingen die je mondeling en via het scherm in de training krijgt, zijn ruim voldoende.
 • A. Hartgring

  25-06-2016
  De training was praktisch / toepasbaar en bestond uit een goede combinatie van luisteren / leren en zelf aan de slag.
  De trainster was enthousiast en zeer kundig.
  Regardz Utrecht is een fijne trainlocatie.

 • Herman Schuurman

  08-06-2015
  De trainer was heel goed, inspirerend en duidelijk. Het is duidelijk iemand met veel praktijkervaring. Ik ben ook zeer te spreken over de lokatie en de verzorging van de innerlijke mens. De cursus had voor mij wel een dag langer mogen duren.
 • M. Schouten

  07-08-2012
  Een leuke cursus, waarbij je veel tips krijgt om je schrijfniveau te verbeteren. Het oefenen met zelfgeschreven stukken tekst vond ik waardevol. En de cursusmap staat voor het grijpen hier in de kast. Heb ik even last van een 'writers block' kijk ik in de map voor inspiratie. En denk daarbij terug aan de 2 inspirerende dagen in Utrecht.
 • Hillary van der POel

  10-10-2011
  Prima, duidelijk en praktisch. Ruimte voor eigen ideen en ondersteunend en coachend. Inschrijfprocedure oke, werd bijtijds geinformeerd over wijziging locatie
 • Jolanda Stuij

  07-06-2011
  Deze training zette voor mij alle informatie goed op een rij. Het lesmateriaal en vooral de uitleg van de trainer was zeer verhelderend en duidelijk. Erg leuk ook om ervaringen te kunnen uitwisselen met trainer en andere deelnemers.<br>Tijdens de training heb ik gemerkt dat tekstschrijven echt mijn belangstelling heeft en dat ik in dat onderdeel van mijn werk verder wil.
 • Alja de Klerk

  22-12-2010
  Als beginnend schrijver heb ik erg veel van de cursus opgestoken. Met leuke schrijfopdrachten werden we meteen aan het werk gezet. En daar leer je het uiteindelijk het meest van, onder goede begeleiding van een zeer ervaren trainer. Wat mij betreft een aanrader!
 • Marleen de Vries, gemeente Tubbergen

  29-12-2009
  Goede training. Voor mij wel lastig te bereiken en lange reistijd vanuit Borne Overijssel. Had het liever op Utrecht Centraal gehad ipv Lunetten. Locatie was verder prima en super goede verzorging qua eten, drinken etc. Goede docent met veel ervaring en humor. Ze bracht het leuk en gaf veel praktische tips. Niveauverschil bij studenten was wel groot. Ik had wat meer de diepte in willen gaan terwijl een ander nog niet wist hoe je een goede e-mail moest schrijven. Dat was jammer.
 • anonymous

  04-12-2009
  Zoals al op het evaluatieformulier aan het eind van de training aangegeven, was ik zeer tevreden over de ervaren trainer. Er was voldoende ruimte voor eigen inbreng.
 • Monique van den Bos

  01-12-2009
  De training heb ik ervaren als nuttig en de theorie kan ik goed in de praktijk toepassen. Het lesmateriaal was erg uitgebreid en werd goed toegelicht door de trainer. De schrijfopdrachten zijn zinvol en prettig om de schrijfopdrachten met mede cursisten te bespreken.
 • Annet Mathlener

  In een ontspannen en gemoedelijke sfeer word je geleid langs de do’s en dont's van het schrijven. In de training word je zelf aan het denken én schrijven gezet.

  In mijn geval in groepje ontzettend leuke mensen, van wie je dan ook nog iets opsteekt. Het boekje dat we na de eerste dag mee naar huis kregen maakte het compleet. Ik vind het een aanrader. Éven weer de puntjes op de i.

 • Marlies

  Ik vond het een hele nuttige en leuke cursus. De theorie die we leerden pasten we gelijk in de praktijk toe door middel van verschillende schrijfopdrachten, die we individueel bespraken.

  Er werd uitgebreid aandacht besteed aan je eigen verbeterpunten en leerpunten. Ik heb veel handvatten gekregen om toe te passen in de praktijk. De docente had zelf veel praktijkervaring wat ze goed kon toepassen op mijn en onze leerpunten.

  Het is fijn om in een setting te zitten met medecursisten die in de praktijk tegen dezelfde punten aanlopen en met hen te overleggen hoe dit aan te pakken.

 • Meino Schraal

  Nuttige en plezierige tweedaagse training gehad, met een uitstekende docent en doelgerichte informatie die toepasbaar is in ons werk. De docent besteedde aandacht aan de individuele deelnemers, de groepjes waren niet te groot. Maatwerk was mogelijk, dat was plezierig.

 • Margot Schouten

  Een leuke cursus, waarbij je veel tips krijgt om je schrijfniveau te verbeteren. Het oefenen met zelfgeschreven stukken tekst vond ik waardevol.

  En de cursusmap staat voor het grijpen hier in de kast. Heb ik even last van een 'writers block' kijk ik in de map voor inspiratie. En denk daarbij terug aan de 2 inspirerende dagen in Utrecht.

 • Jolanda Stuij

  Deze training zette voor mij alle informatie goed op een rij. Het lesmateriaal en vooral de uitleg van de trainer was zeer verhelderend en duidelijk.

  Erg leuk ook om ervaringen te kunnen uitwisselen met trainer en andere deelnemers. Tijdens de training heb ik gemerkt dat tekstschrijven echt mijn belangstelling heeft en dat ik in dat onderdeel van mijn werk verder wil.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Communicatie & Media

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.