Trainen als beroep

Bijdragen aan de ontwikkeling van mensen is een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om op professionele wijze trainingen te verzorgen, is het belangrijk dat u zichzelf voortdurend blijft ontwikkelen.

Weten welke cursus bij u past? Doe een persoonlijke intake.

Opleidingen

Trainingen

Learning Meetups

De Learning Meetups zijn vervolgworkshops voor oud-cursisten van de ICM Coachingsopleiding en de ICM Trainersopleiding. In drie uur krijgt u nieuwe inzichten, inspiratie én praktische handvatten rondom één van onderstaande thema’s.

Trainen als beroep Opleidingen

De opleidingen binnen de categorie ‘Trainen als beroep’, richten zich op een ieder die zich als professioneel trainer verder wil ontwikkelen. Als trainer lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van mensen. Dit maakt het trainerschap een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om op professionele wijze trainingen te verzorgen, is het belangrijk dat u zichzelf voortdurend blijft ontwikkelen.

In de ICM Trainersopleiding maakt u in 5 maanden tijd kennis met alle facetten van het trainersvak. U ontwikkelt inzicht en vaardigheden op het gebied van het opstellen van een didactisch trainingsprogramma tot de uitvoering ervan en van acquisitie tot het toepassen van creatieve werkvormen. In Nederland is dit de beste opleiding train de trainer

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkeling van medewerkers binnen organisaties, dan is de Opleidingskunde opleiding geschikt voor u. Deze praktijkgerichte opleiding richt zich speciaal op leren en ontwikkelen in organisaties en is geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als opleidingskundige, beleidsadviseur of HR-adviseur. U leert hoe u trainingen ontwerpt en hoe u opleidingstrajecten adviseert aan medewerkers en leidinggevenden.

Trainen als beroep Trainingen

Naast opleidingen biedt ICM u een aantal trainingen in de categorie Trainen als beroep. Met deze trainingen vergroot u uw impact als trainer en brengt uw trainerskwaliteiten naar een hoger niveau. U kunt kiezen uit een vijftal zeer praktijkgerichte trainingen die u concrete handvatten geven om veranderingsprocessen bij individuen en groepen resultaatgericht te begeleiden.

In de training Inspirerend en Creatief trainen doet u ideeën op om uw training nog leerzamer en leuker voor uw cursisten te maken en vergroot u uw bekwaamheid op het gebied van afwisselend en energie trainen met persoonlijke aandacht.

De training Trainingstechnieken en –instrumenten is speciaal ontwikkeld voor trainers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen op het gebied van trainingstechnieken en –instrumenten. Aan het einde van de training beschikt u over een goedgevulde rugzak met technieken en instrumenten.

Wilt u meer inzicht krijgen in de dynamiek van een groep en inzicht krijgen hoe u hier gericht op in kunt spelen? Dan is de Omgaan met groepsdynamiek training een goede keuze. U leert hoe u deelnemers kunt motiveren tot gedragsverandering en hoe u balans kunt houden tussen persoonlijke aandacht en de groep.

Naast deze trainingen biedt ICM ook de training Trainen met Nieuwe Werkvormen aan.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen u graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij uw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kunt u terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Aanvraag bellen

Wilt u liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier uw gegevens achter.

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.