cursussen Trainen als beroep

Trainen als beroep

Bijdragen aan de ontwikkeling van mensen is een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om op professionele wijze trainingen te verzorgen, is het belangrijk dat je je voortdurend blijft ontwikkelen.

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Pakketten

Volg meerdere cursussen in één pakket.

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de online campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
 • De opleidingen binnen de categorie ‘Trainen als beroep’, richten zich op een ieder die zich als professioneel trainer verder wil ontwikkelen. Als trainer lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van mensen. Dit maakt het trainerschap een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om op professionele wijze trainingen te verzorgen, is het belangrijk dat je je voortdurend blijft ontwikkelen.

  In de ICM Trainersopleiding maak je in 5 maanden tijd kennis met alle facetten van het trainersvak. Je ontwikkelt inzicht en vaardigheden op het gebied van het opstellen van een didactisch trainingsprogramma tot de uitvoering ervan en van acquisitie tot het toepassen van creatieve werkvormen. In Nederland is dit de beste opleiding train de trainer.

 • Ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van medewerkers binnen organisaties, dan is de Opleidingskunde opleiding geschikt voor jou. Deze praktijkgerichte opleiding richt zich speciaal op leren en ontwikkelen in organisaties en is geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als opleidingskundige, beleidsadviseur of HR-adviseur. Je leert hoe je trainingen ontwerpt en hoe je opleidingstrajecten adviseert aan medewerkers en leidinggevenden. Heb je nog geen concrete werkervaring op het gebied van opleidingskunde? Volg dan eerst de 2-daagse training Introductie Learning & Development.

 • In de opleiding Systemisch Teamtrainer en -coach leer je effectief te interveniëren in teamdynamiek en organisatiedynamiek om duurzame verandering te realiseren. Problemen in organisaties hebben soms diepliggende oorzaken. Systemisch werken met organisatieopstellingen is een manier om deze oorzaken te onderzoeken. In deze opleiding leer je als trainer of coach te werken volgens de principes van systemisch werken. Je ontwikkelt een diepgaan inzicht in organisatiesystemen.

 • Naast opleidingen biedt ICM je een aantal trainingen in de categorie Trainen als beroep. Met deze trainingen vergroot je je impact als trainer en breng je trainerskwaliteiten naar een hoger niveau. Je kunt kiezen uit een vijftal zeer praktijkgerichte trainingen die je concrete handvatten geven om veranderingsprocessen bij individuen en groepen resultaatgericht te begeleiden.

  In de training Inspirerend en Creatief trainen doe je ideeën op om je training nog leerzamer en leuker voor je cursisten te maken en vergroot je je bekwaamheid op het gebied van afwisselend en met energie trainen met persoonlijke aandacht.

  De training Trainingstechnieken en –instrumenten is speciaal ontwikkeld voor trainers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen op het gebied van trainingstechnieken en –instrumenten. Aan het einde van de training beschik je over een goedgevulde rugzak met technieken en instrumenten.

  Wil je meer inzicht krijgen in de dynamiek van een groep en inzicht krijgen hoe je hier gericht op in kunt spelen? Dan is de Omgaan met groepsdynamiek training een goede keuze. Je leert hoe je deelnemers kunt motiveren tot gedragsverandering en hoe je balans kunt houden tussen persoonlijke aandacht en de groep.

  Leren en ontwikkelen vind steeds vaker digitaal plaats. Wil jij als Trainer online met zelfvertrouwen en enthousiasme trainingen verzorgen? De training Trainen op Afstand maakt jou als trainer toekomstproof.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over Trainen? Je vindt het de ICM Campus.