Trainen als beroep

Bijdragen aan de ontwikkeling van mensen is een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om op professionele wijze trainingen te verzorgen, is het belangrijk dat je je voortdurend blijft ontwikkelen.

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Online leren bij ICM

Veel van onze cursussen bieden we nu ook geheel online aan in de Virtual Classroom.

Meer informatie

English courses

Online masterclasses

In onze masterclasses gaat een spreker, coach of trainer in op een actueel onderwerp waar hij of zij naam op heeft gemaakt. In een paar uur tijd krijg je op inspirerende wijze praktische tips en handvatten om zelf met het onderwerp aan de slag te gaan.

Trainen als beroep Opleidingen

De opleidingen binnen de categorie ‘Trainen als beroep’, richten zich op een ieder die zich als professioneel trainer verder wil ontwikkelen. Als trainer lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van mensen. Dit maakt het trainerschap een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om op professionele wijze trainingen te verzorgen, is het belangrijk dat je je voortdurend blijft ontwikkelen.

In de ICM Trainersopleiding maak je in 5 maanden tijd kennis met alle facetten van het trainersvak. Je ontwikkelt inzicht en vaardigheden op het gebied van het opstellen van een didactisch trainingsprogramma tot de uitvoering ervan en van acquisitie tot het toepassen van creatieve werkvormen. In Nederland is dit de beste opleiding train de trainer

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van medewerkers binnen organisaties, dan is de Opleidingskunde opleiding geschikt voor jou. Deze praktijkgerichte opleiding richt zich speciaal op leren en ontwikkelen in organisaties en is geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen als opleidingskundige, beleidsadviseur of HR-adviseur. Je leert hoe je trainingen ontwerpt en hoe je opleidingstrajecten adviseert aan medewerkers en leidinggevenden.

Trainen als beroep Trainingen

Naast opleidingen biedt ICM je een aantal trainingen in de categorie Trainen als beroep. Met deze trainingen vergroot je je impact als trainer en breng je trainerskwaliteiten naar een hoger niveau. Je kunt kiezen uit een vijftal zeer praktijkgerichte trainingen die je concrete handvatten geven om veranderingsprocessen bij individuen en groepen resultaatgericht te begeleiden.

In de training Inspirerend en Creatief trainen doe je ideeën op om je training nog leerzamer en leuker voor je cursisten te maken en vergroot je je bekwaamheid op het gebied van afwisselend en met energie trainen met persoonlijke aandacht.

De training Trainingstechnieken en –instrumenten is speciaal ontwikkeld voor trainers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen op het gebied van trainingstechnieken en –instrumenten. Aan het einde van de training beschik je over een goedgevulde rugzak met technieken en instrumenten.

Wil je meer inzicht krijgen in de dynamiek van een groep en inzicht krijgen hoe je hier gericht op in kunt spelen? Dan is de Omgaan met groepsdynamiek training een goede keuze. Je leert hoe je deelnemers kunt motiveren tot gedragsverandering en hoe je balans kunt houden tussen persoonlijke aandacht en de groep.

Naast deze trainingen biedt ICM ook de training Trainen met Nieuwe Werkvormen aan.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.