Appreciative Inquiry

Deze training leert je een positieve en oplossingsgerichte veranderstrategie die zich focust op het benadrukken en versterken van krachten en succesvolle ervaringen.
Beste Opleider van Nederland 2023

In het kort

Je voert een verandering door als oplossing voor een probleem in de organisatie en loopt tegen weerstand aan. De mensen in de organisatie zien belemmeringen in hun praktijk en ontmoedigen elkaar. De verandering komt hierdoor niet op gang. Maar je wilt het probleem oplossen. Appreciative Inquiry is een veranderstrategie die uitgaat van het vergroten van successen in plaats van het repareren van fouten. Tijdens de training Appreciative Inquiry ontwikkel je vaardigheden om waarderend vragen te stellen die leiden tot betrokkenheid van de mensen en het helder krijgen van successen. Met deze nieuwe onderzoekende vaardigheden versterk je jouw organisatie met duurzaam resultaat.

Resultaat

 • Je knipt een grote organisatieverandering op in kleine haalbare stappen
 • Je creëert commitment bij de betrokkenen door succes te vergroten
 • Je stelt waarderende, onderzoekende vragen
 • Je gebruikt de kracht van beelden en verhalen in verandering
 • Je begeleidt anderen in het concreet beschrijven van een gezamenlijke toekomst

Doelgroep

Deze training is gericht op ­consultants, trainers en coaches die zich bezig houden met verandering en op praktische wijze inzicht willen krijgen in de veranderstrategie Appreciative Inquiry.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

Permanente Educatie Punten

Meer info
 • 14 Punten

  StiR

  Stichting Registratie voor professioneel begeleiders

 • 12 Punten

  NOBCO

  Nederlandse orde van beroepscoaches

 • 12 Punten

  NBTP

  Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie

Pakketten

We bieden je de mogelijkheid om deze cursus met een andere cursus in één pakket te volgen. Dat levert je een kostenvoordeel op. We bieden deze pakketten aan:

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

 • De 5-D cyclus van Appreciative Inquiry
 • De gezamenlijke droom
 • Van groots doel naar klein succes
 • Verzamelen van succesverhalen
 • Succes: van uitzondering naar norm
 • Waarderend onderzoeken
 • Beren op de weg overwinnen
 • Omgaan met tegenslag
 • Coachingstechnieken
 • Praktijkvoorbeelden
 • Praktijkopdrachten
 • Persoonlijk Actieplan

Onze trainers

Benieuwd naar de trainer? Lees hier wat je van onze trainers mag verwachten

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele training gevolgd? Ontvang het ICM-certificaat!

 • Intake

  Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke online intake plaats. Hierin breng je jouw persoonlijke leerdoelen in kaart, voor jezelf én voor de trainer. Deze leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten.

 • De AI-cyclus

  De eerste dag doorlopen we eerste drie stappen van de AI-cyclus (Define – Discover – Dream – Design – Destiny). Na deze dag krijg je praktijkopdrachten mee om tijdens jouw werk uit te voeren. Op de tweede dag staat jouw praktijkcasus centraal en richten we ons op de fases Design en Destiny.

 • Koppeling theorie en praktijk

  Onder inspirerende leiding van een ervaren professional vergroot je jouw vermogen om waarderend te onderzoeken en anderen te inspireren tot veranderen. Tijdens de training leg je aan de hand van diverse oefeningen, opdrachten en cases de relatie tussen de theorie en jouw werksituatie.

 • Maximale groepsgrootte

  De maximale groepsgrootte draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en waardevolle discussies te voeren.

 • ICM-certificaat

  Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Handig om te weten

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Investering

De investering bedraagt € 1.295,-.

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Dit zijn kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee/frisdrank en (bij het dagarrangement) een uitgebreide lunch. Voor online bijeenkomsten rekenen we uiteraard geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om Appreciative Inquiry in een pakket te behalen met de ICM Coachingsopleiding of de ICM Trainersopleiding. Dit levert je een kostenvoordeel op van €195 ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket bepaal je naar eigen wens. Klik hieronder om naar de pakketpagina’s te gaan:

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Studieadvies nodig?

Bel voor vrijblijvend advies met onze studieadviseurs.

Bel 030 - 29 19 888

Morgen vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over persoonlijke ontwikkeling? Bekijk de ICM Campus.