HRM

Je kunt kiezen voor trainingen waarmee je in korte tijd specifieke vaardigheden aanleert of HRM opleidingen die passen bij jouw kennisniveau zodat je de volgende stap in je carrière kunt zetten.

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Online leren bij ICM

Veel van onze cursussen bieden we nu ook geheel online aan in de Virtual Classroom.

Meer informatie

Courses in English

Pakketten

ICM biedt je de mogelijkheid om twee cursussen in één pakket te volgen. Dit levert je een kostenvoordeel op. Bekijk hier welke pakketten we aanbieden.

HRM Opleidingen

Heb je interesse in het vakgebied van Personeelsmanagement (HRM)? De HRM opleidingen van ICM bieden voor ieder wat wils.

Ben je net begonnen of wil je in de toekomst een personeelsfunctie vervullen dan is de Basisopleiding Personeelszaken een passende opleiding. De belangrijkste onderwerpen op het gebied van P&O worden op praktische wijze behandeld. Wil je een stapje verder en hen je al ervaring met de basis dan is de Personeelsmanagement (HRM) opleiding geschikt voor je. Strategische kennis, competentiemanagement, personeelsinstrumenten en motiveren van het personeel komen onder andere aan bod. Wanneer je al enige jaren werkzaam bent als personeels- of HR-manager, en je wil je ontwikkelen tot strategisch partner van het management dan is Strategisch HRM (post-HBO) een goede opleiding. Je gaat aan de slag met onderwerpen als organisatiestrategie, verandermanagement, organisatiecultuur, nieuwe werken, leiderschap en coachingsvaardigheden.

De opleidingen Vitaliteitsbeleid in organisaties en de ICM opleiding Werkgelukdeskundige (CHO) richten zich op specifieke thema’s.

Vitale medewerkers ervaren meer werkplezier, presteren beter en hebben een hogere arbeidsflexibiliteit. Wil jij als HR-professional vitaliteit hoog op de agenda krijgen van jouw organisatie? In de opleiding Vitaliteitsbeleid in organisaties opleiding werk je toe naar een vitaliteitsplan voor jouw organisatie.

Wil je je ontwikkelen tot Werkgelukdeskundige? In de ICM opleiding Werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) maak je je dit nieuwe beroep eigen. Organisaties met gelukkige werknemers zijn aantoonbaar succesvoller. Gelukkige medewerkers zijn namelijk productiever en verzuimen minder. In deze opleiding leer je wat werkgeluk is, welke rol het speelt in organisaties en krijg jij de handvatten om werkgeluk binnen jouw organisatie te vergroten.

HRM Trainingen

Naast onze opleidingen op het gebied van HRM bieden we de volgende trainingen aan binnen het vakgebied.

De training Praktisch Personeelsmanagement behandelt de basis van HRM. Alle aspecten komen in hoog tempo aan bod.

Voor wie als HR-professional of als leidinggevende verschillende soorten HR-gesprekken met medewerkers voert en hierin meer handvatten wil hebben bieden we de training HR gesprekken voeren aan.

Wil je je meer richten op functioneringsgesprekken of beoordelingsgesprekken? Kijk dan naar de training Functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Wanneer je juist wil ontwikkelen in het selecteren van nieuwe medewerkers, dan is de training Selectiegesprekken voeren het meest geschikt. Je leert hoe je bepaalt welke kandidaat je zoekt en de geschiktheid van kandidaten beoordelen.

Wil je strategischer kijken naar recruitment en het resultaat van de recruitment-inspanning verbeteren. Kijk dan naar de training Strategisch Recruitment.

In de training Werkgeluk in organisaties ga je aan de slag met werkgeluk. Van jezelf en van de organisatie als geheel. Je leert wat bijdraagt aan werkgeluk en hoe je het op de kaart zet bij management en directie.

In de training Diversiteit in organisaties leer je hoe diversiteit organisaties versterkt en hoe je verschillen in je organisatie optimaal benut.

Wil je leren hoe je als HRM’er talent aantrekt, behoudt, stimuleert en benut? Volg dan de training Talentmanagement & Employability.

Wil jij als HR-professional de stap zetten naar strategisch gesprekspartner van het management? In de training Van Operationeel naar Strategisch HR-beleid leer je je HR-beleid afstemmen op de strategische koers van je organisatie.

Arbeidsrecht verandert voortdurend. In de praktijkgerichte training Arbeidsrecht word je op een interactieve manier volledig op de hoogte gebracht van de laatste veranderingen binnen de wet- en regelgeving. Dit geeft jou de handvatten om professioneel in te spelen op de situatie waarin jou organisatie zich bevindt.

In de training Effectieve verzuimbegeleiding en re-integratie ga je aan de slag met vraagstukken rondom deze thema’s. Na afloop van de training breng je jouw verzuimbeleid naar een hoger niveau.

Wil je als HR-professional je adviezen en voorstellen krachtiger en overtuigender presenteren aan het MT en directie? Volg dan de training Strategisch Communiceren en Adviseren.

Wil jouw organisatie een omslag maken naar Agile werken of heeft die omslag recent plaatsgevonden? Als HR-professional is het jouw taak om medewerkers in een Agile organisatie te laten floreren. Hiervoor krijg je in de training Agile HR alle kennis en vaardigheden aangereikt.

Aan de slag met Learning & Development in jouw organisatie? Op het gebied van L&D bieden we twee cursussen aan: de Introductie Learning & Development waarin je de eerste stappen zet in de wereld van didactiek en het vervolg hierop Learning & Development voor HRM’ers.

HRM’ers hebben een essentiële rol in de uitvoering en communicatie rondom reorganisaties. De training Reorganisaties begeleiden voor HRM’ers is bedoeld voor HR-professionals die reorganisaties gaan begeleiden.

Wil je met data jouw HR-processen verbeteren? Dan is de training Data Driven HRM uitermate geschikt.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Onze trainers

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.