Emotionele Intelligentie

Hoe empathisch ben je? Hoe goed kun je omgaan met je emoties en die van anderen? Naast onze cognitieve intelligentie (IQ) worden onze emotionele competenties en de ontwikkeling daarvan steeds belangrijker. De wijze waarop je in je omgeving staat, is van grote invloed op je succes en je ervaring van geluk.

Tijdens deze waardevolle training word je sensitiever en leer je aansluiten op het gevoel en de beleving van anderen. Je krijgt instrumenten aangereikt om je huidige kwaliteiten optimaal te benutten en tegelijkertijd je empathisch vermogen te vergroten. Je brengt jezelf naar een hoger niveau.

Resultaat

 • Je ziet in hoe je beter kunt functioneren
 • Je leert effectiever omgaan met je eigen emoties en die van anderen
 • Je leert de onderliggende oorzaak van gedrag kennen en weet hierop effectief in te spelen
 • Je leert hoe jij en anderen in groepen functioneren
 • Je bent in staat om gemakkelijker contact te maken
 • Je vergroot je zelfsturing en empathisch vermogen
 • Je vergroot je creativiteit en efficiëntie in je werk

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn of haar emotionele intelligentie wil vergroten.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • De kenmerken van emotionele intelligentie
 • Zelftest Emotionele Intelligentie
 • EQ versus IQ
 • Contact maken op relationeel niveau
 • Gebruikmaken van intuïtie
 • Bewustwording van persoonlijke emotionele intelligentie en valkuilen
 • Zelfsturing en inlevingsvermogen
 • Hoe functioneren mensen in groepen
 • Effectief aansluiten op verschillende communicatieniveaus en soorten gedrag
 • Persoonlijke leervragen en cases
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vul je het persoonlijk intakeformulier en een zelftest in. Hierin stel je je eigen doelen vast die tijdens deze interactieve training centraal staan. Op basis van de zelftest Emotionele Intelligentie krijg je tijdens de training duidelijk inzicht in je relationele communicatieve vaardigheden. Door de gerichte feedback op je werkwijze en gedrag tijdens (voor jou) relevante situaties, leer je de vaardigheden vertalen naar je eigen werk- en leefomgeving.

Aan het eind van de training stel je een persoonlijk actieplan op om ook ná de training gericht verder te kunnen met je ontwikkelpunten.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Chris Lee van

  06-11-2018
  De cursus Emotionele Intelligentie vond ik goed opgezet en de begeleiding was zeer prettig en adequaat. Het heeft mij verder gebracht hoe ik met andere kan omgaan. Hoe ik beter met hun emoties en mijn emoties kan omgaan.
 • Jose Teitsma

  28-09-2018
  veel praktijkoefeningen en duidelijke uitleg over en enthousiaste trainer. Kleine groep, dus veel persoonlijke aandacht. Goede locatie en goede faciliteiten. zeer bruikbare tips ontvangen.Eerste dag duurde wel wat lang, tweede dag was beter
 • Gerco de Jong

  30-09-2017
  Goede aansluiting van leerstof op leerdoelen van de deelnemers. Praktische handvatten gekregen om toe te passen in de praktijk.
  Ook de locatie van de training was goed.
  Ook de omgang met de andere deelnemers was goed.
 • Anniek van den Dool

  16-05-2017
  Een training waardoor je geïnspireerd raakt en waardoor bewustwording op eigen gedrag en gedrag van een ander (richting jezelf) wordt gecreëerd. Erg leuk om te volgen en zeer leerzaam voor iedereen.
 • Wil Kruyne

  08-11-2016
  Zeer waardevolle training met name door de flexibiliteit van zowel de groep als de docent.
  Heb er nog steeds veel aan!

  Een kado voor een nieuwe toekomst en aanrader voor een ieder
 • Saskia Thijssen

  03-11-2016
  In 2 dagen tijd veel sterkere bewustwording van situaties en hoe ik daar het beste mee om kan/moet gaan. Training was gericht op leerprocessen van de deelnemers en dit makt dat het voor iedereen erg herkenbaar was en juist op de zaken waarin je het nodig hebt geoefend hebt.
 • anoniem

  28-09-2015
  Prettige trainer die moeiteloos kon schakelen tussen cursisten die kwamen voor het in bedwang houden van emoties en cursisten die kwamen om hun empatisch vermogen te vergroten. Nuttige oefeningen en veel aandacht voor persoonlijke doelen en voor de mate waarin de cursus achteraf aan die doelen heeft voldaan.
 • Boudewijn Notenboom

  28-09-2015
  Prima cursus. Veel aandacht voor elke cursist, toegespitst op ieders vraag en vanuit de vragen verschillende werden theorieën aangehaald. Cursisten konden ook goed van elkaar leren. De sfeer was goed, voldoende vertrouwen dat iedereen zich kwetsbaar heeft opgesteld. Leerzaam en leuk!
 • Jan Pieter Hetebrij

  04-11-2014
  De training was zeer goed verzorgd, de cursusleidster was zeer professioneel, en voelde heel goed aan wat de groep nodig had. Er hing een ontspannen sfeer, waar iedereen in de groep zich goed bij voelde. Zelf beb ik er veel van geleerd. Ik zou zeggen, volg de cursus zelf ook eens, het is echt de moeite waard!
 • Marcus Lammers

  01-07-2014
  Super cursus mede dankzij de goede lerares. Inhoudelijk sterk en de theorie ontzettend fijn en pragmatisch in de praktijk gebracht door de lerares. Het speelde ook een rol dat de groep heel divers was qua leeftijd, geslacht, achtergrond en werk, dit was prettig.

  Al met al een aanrader als je jezelf wilt verrijken!
 • martien van beljouw

  13-11-2013
  ik ben over het algemeen zeer tevreden over de inhoud van de cursus. m.n. de kleine samenstelling van de groep (6 personen) maakte het mogelijk om voldoende persoonlijke inbreng te hebben en daarmee mijn leerdoelen te halen. verder was er een goede verhouding tussen theorie/achtergronden en praktijksituaties. tenslotte was ik positief over de wijze van presenteren. deskundig en met voldoende praktijkkennis
 • Anoniem

  26-10-2013
  De training was geen zweverige blabla en werd heel efficient aangepast aan de groep. De flexibikieit van de cursusleidster was enorm. Zij zorgde er ook voor dat het ondanks dat het een groep was, het echt persoonlijk werd.
 • Jeroen Schouten

  25-10-2013
  Goede op ervaring gerichte training waarbij de trainer niet vasthoud aan een presentatie, maar kijkt naar wat de groep nodig heeft. Helpt je om stappen te zetten en het zelfinzicht te vergroten.
 • H. van de Pas

  De docente zorgt ervoor dat het onderste uit de kan wordt gehaald. Al je struikelblokken komen boven water door de aanpak van de docente en je ziet hoe je anders kan reageren op andermans emoties.

  De training heeft me getriggerd om niet alleen op mijn werk maar ook in mijn privéleven bewuster om te gaan met de emoties van anderen.

 • Sascha

  De training vond ik heel leerzaam. Je leert je eigen emoties beter kennen en daarmee ook hoe je met emoties van anderen om moet gaan. We hadden een groep met heel veel verschillende achtergronden, dit was heel leuk want ik heb ook veel geleerd van de feedback van andere cursisten.

  Complimenten aan de trainer, ze was ervaren en zorgde voor een positieve en actieve sfeer in de groep.

 • Marco

  Het is een zeer leerzame cursus om in gesprek te blijven zonder dat de emoties van jezelf of de ander de overhand nemen.

 • Jaap Koopman

  De training was absoluut zeer de moeite waard. Er zat veel samenhang in de materie en dat maakte het boeiend. Het gezelschap was divers. Dat maakte de uitwisseling van ervaringen zeer waardevol.De training was absoluut zeer de moeite waard. Er zat veel samenhang in de materie en dat maakte het boeiend. Het gezelschap was divers. Dat maakte de uitwisseling van ervaringen zeer waardevol.

 • Luc van Dongen

  Een leuke nuttige training waarin merkbaar veel ervaring bij de opleider aanwezig is. De training raad ik iedereen aan en zeker als je wilt begrijpen waarom personen op een bepaalde manier reageren.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.