Persoonlijke Effectiviteit

Veel mensen zitten vol goede ideeën, maar hebben het gevoel meer te kunnen realiseren. Zou je je kwaliteiten en talenten meer tot hun recht willen laten komen? En beter in staat willen zijn om je invloed en resultaat op de werkvloer te vergroten? Dan is deze waardevolle training uitstekend geschikt voor jou.

In deze training leg je in korte tijd de basis voor je Persoonlijke Effectiviteit. Je formuleert je doelen en krijgt inzicht in de belemmeringen die je ervaart bij het optimaal benutten van je kwaliteiten. Doordat je meer inzicht krijgt in je eigen gedrag en het effect hiervan op anderen zul je succesvoller zijn.

Resultaat

 • Je kunt doelen stellen die van belang zijn voor jezelf en je organisatie
 • Je hebt inzicht in je persoonlijke kwaliteiten, valkuilen en overtuigingen
 • Je krijgt inzicht in de effecten van je gedrag op jezelf en je omgeving
 • Je verbetert je communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je beschikt over concrete methoden en technieken om je tijd optimaal te besteden
 • Je leert werken vanuit eigen kracht, talenten en verlangens
 • Je vergroot je zelfvertrouwen

Doelgroep

Iedereen die wil leren vanuit zijn of haar persoonlijke kracht effectiever te functioneren.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Persoonlijke effectiviteit
 • Zelfanalyse, kernkwaliteiten en valkuilen
 • Persoonlijke doelen en drijfveren
 • Geven en ontvangen van feedback
 • Inzicht in eigen gedrag en handelen
 • Effectieve communicatie en samenwerking
 • Assertiviteit met respect voor anderen
 • Timemanagement
 • Omgaan met weerstand van jezelf en anderen
 • Stressmanagement en energiebalans
 • Persoonlijke houding en uitstraling
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training ontvang je de ICM-videoserie Persoonlijke Effectiviteit en worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze online leeromgeving in kaart gebracht. Het groepsproces, de opdrachten en de persoonlijke feedback tijdens de training geven veel inzicht in je gedrags- en communicatiestijl en de effecten hiervan op anderen.

Je werkt onder leiding van een zeer ervaren trainer aan je persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden. Daarnaast werk je aan praktijkopdrachten. Naast de bijeenkomsten werk je via de online leeromgeving. Deze ondersteunt je tijdens het leerproces en helpt je tevens de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. Houd er rekening mee dat de voorbereidingsopdrachten 2 à 3 uur per bijeenkomst vergen. Na de training houd je onbeperkt toegang tot de online leeromgeving.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training wordt verzorgd in Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerenveen, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.395,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Natasja Mul

  16-11-2018
  De trainster was erg open en heeft gezorgd voor een open en ontspannen sfeer. Het cursusmateriaal geeft veel stof tot nadenken . Ook achteraf is er nog ruimte voor verdere discussie en vragen aan de groep. Top training!
 • van der Wal

  13-11-2018
  De trainer, Monique, was erg goed. Knap wat zij met de groep voor elkaar heeft gekregen in slechts drie weken. De filmpjes van ICM zijn ook erg goed en nuttig. Ik heb veel aan mijn cursus gehad, het is nuttig om zo naar jezelf te kijken, en ook goed om simpele praktische tips te krijgen, met name op het gebied van tijdsmanagement.
 • Mart Wels

  23-10-2018
  De training was interactief en dynamisch. Leerdoelen van deelnemers en de interactie in de groep waren belangrijker dan het behandelen van alle onderwerpen. Daarom was je constant betrokken en aanwezig. Ik ben erg blij deze trainer.
 • Carla Mulder

  18-10-2018
  Trainster Henny is top en ervaren, zij weet precies wat voor personen zij in de kuip heeft. Tijdens de training constant het gevoel gehad dat zij precies wist waar elke cursist naar op zoek was. Dit geldt zeker voor mij. Tijdens de trainingsdagen kwamen alle onderwerpen goed aanbod.
  De manier waarop zij de bijeenkomsten leidde was zeer fijn.

  De locatie: Alles was prima geregeld, vooral de lunch was fantastisch. Maar ook de koffiepauzes, verse muntthee, soep, snoep alles voor de innerlijke mens.
  Ook de bereikbaarheid trainingscentrum in Utrecht is prima.

  Bereikbaarheid ICM algemeen:ICM heeft zeer behulpzame medewerkers, top. Ik ben lastig bereikbaar maar zij hebben mij toch bereikt. Ook als je een ander persoon aan de lijn krijgt krijg je goed antwoord op je vragen. Zij schrijven duidelijk in je dossier alle gegevens zodat je met wie je dan ook spreekt.
  Zeer goed trainingsbedrijf. Het is een bedrijf waar je je gelijk thuisvoelt. Zeker door de trainers (warmbad)
 • Harriet van Lieshout

  10-10-2018
  Cursus via ICM staat voor gegarandeerd succes! De begeleiding tijdens het traject haalt het beste in je naar boven waardoor er met plezier aan je prestaties werkt. Niveau van de cursus is goed te doen, je mag je lat zelf hoger leggen. Begeleiding na de cursus zou met een terugkomdag verbetert kunnen worden. Of zelf de discipline nemen om up to date te blijven. De locatie is uitstekend en goed bereikbaar
 • alma kelly

  10-10-2018
  De training persoonlijke Effectiviteit was zeer leerzaam met veel interaktie met mede cursisten. De cursus bestond niet uit powerpoint presentaties wat voor mij zeer prettig is ervaren. De online cursus materiaal ter voorbereiding van de les was ook leerzaam om te doen. Het meeste van de online cursus materiaal werd in praktijk behandeld door persoonlijke en mede cursisten ervaringen.
  De locatie Utrecht bevatten prima localen en de lunches waren goed verzorgt. In de pauzes was er genoeg te drinken en eten.
  Kortom een aanraader voor iedereen om je zelf te ontwikkelen.
 • Denise Liem-Kon-Tja

  25-09-2018
  De docente is communicatief heel sterk en zegt direct waar het op staat. Ze is een goede luisteraar en confronteert de cursisten met hun eigen gedachtes. De rollenspellen met voorbeelden waren zeer nuttig en ik beschik nu meer over meer zelfkennis. De opgedane kennis pas ik nu ook toe in de praktijk met positieve resultaten.
  Mijn ervaringen zijn positief met ICM en ik zou zo weer een training volgen.
 • Bregje van Lieshout

  21-08-2018
  De training Persoonlijke Effectiviteit wordt gegeven in kleine groepen. Hierdoor was er genoeg ruimte om je eigen valkuilen leerpunten te ontdekken en leer je daarnaast van de leerpunten van je groepsgenoten. Deze training heeft mij nieuwe inzichten gegeven in de aanpak van zowel werk-gerelateerde als privé zaken. Zowel de trainer als de rest van de hechte groep hebben mij een geweldige ervaring bezorgd.
 • Catrijn Pullen-van der Miessen

  21-08-2018
  De training was zeer goed, leert je dingen op een andere manier te bekijken. De voorbereiding die je moest doen voor de eerste training was niet duidelijk dat dat moest gebeuren. Verder was de training super en heb ik het geleerde nog meerdere keren kunnen toepassen
 • Inge Hemmes

  02-12-2017
  De training Persoonlijke Effectiviteit was erg interessant, leerzaam en is heel praktijk gericht. Goeie trainer met veel mogelijkheden voor eigen inbreng. Goede afwisseling van de theorie en praktijkvoorbeelden. Een training waar ik in de praktijk zeker wat aan ga hebben!
 • D. Olyerhoek

  28-11-2017
  Leerzame training waarbij je eigen gedrag centraal staat. Met veel reflectie en oefening gaf de trainer handige handvatten om in te zetten in praktijksituaties. Daar heb ik dagelijks iets aan.
 • Michiel Vleer

  21-11-2017
  Heel veel handvatten voor een effectiever en productiever leven ontvangen tijdens deze cursus.
  De stof werd heel persoonlijk gebracht, gefocust op mijn eigen leerdoelen. Geen stoffige powerpoints, maar bruikbare leerstof en tips die direct in de praktijk zijn in te zetten.
  Een aanrader voor iedereen die op welk vlak dan ook effectiever in het leven wilt staan.
 • J. Batens

  21-11-2017
  Ik vond de training Persoonlijke Effectiviteit ontzettend leerzaam om te doen. Een zeer praktijkgerichte training waar je gelijk mee aan de slag kan. Leuke interactieve cursusdagen waar je echt heel veel van leert. Je wordt je veel bewuster van je eigen invloed op bepaalde (werk)situaties.
 • Myrthe van Brevoort

  21-11-2017
  De training Persoonlijke Effectiviteit heb ik met veel plezier gevolgd. Het heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had verwacht. Goede balans tussen leerstof, interactie en oefening. De handvatten hebben mij daadwerkelijk sterker gemaakt.
 • Josephine van der Sluijs-Ratsak

  06-11-2017
  Een interessante en intense training waarbij je jezelf goed leert kennen. Goede interactie tussen de cursisten onderling en de trainen. Het is de spiegel die iedereen wel eens een keer nodig heeft om eens goed in te kijken.
 • Stephan Ockers

  04-11-2017
  Een hele fijne training waarin de interactie goed begeleid werd, maar ook flexibel het lesprogramma werd aangepast op de doelgroep en de behoefte die er was. De afwisseling tussen de verschillende onderdelen en de manier waarop die behandeld werden was erg prettig. Zo werd de nodige rust genomen, ruimte genomen voor diepgang in de gesprekken en vooral ook in de feedback en verwerking van alle uitwerkingen.
 • de Rijk

  01-11-2017
  Zeer leerzaam en waardevolle training. Veel interactie met de overige deelnemers en er werd gewerkt aan de hand van concrete (persoonlijke) voorbeelden. Daardoor werd er snel een brug gemaakt tussen theorie en praktijk.
 • Janny de Vries

  25-10-2017
  De training Persoonlijke Effectiviteit heb ik als bijzonder zinvol en plezierig ervaren. De dagelijkse werksituatie/-gebeurtenissen van de cursisten werden gebruikt en op een deskundige en heldere wijze vertaald naar de theorie. Veel handvatten gekregen die ik kan gebruiken in de dagelijkse werk- maar ook in de privé situatie. De trainer en wij, de cursisten, hadden een klik met elkaar.
 • Tobias van Doorn

  05-10-2017
  Ik vond de training Persoonlijke Effectiviteit heel leerzaam en waardevol. De training was praktijkgericht opgesteld, met veel interactie en oefeningen. Ik heb verschillende handvatten meegekregen op gebied van persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, communicatie en time management en dit werkt zijn vruchten al af in mijn professionele- en persoonlijke leven.
 • Chantal Holl

  26-07-2017
  Doordat ICM de theorie van de cursus vooraf in de vorm van video's geeft is er in de cursus heel veel ruimte om te oefenen. Heb hier heel veel van geleerd wat ik nu dagelijks toepas. De trainster (Mireille) was echt top. Erg enthousiast en veel ervaring.
 • Paul van den Berg

  14-07-2017
  Uitstekende trainster met leuke en praktische oefeningen die goed aansloten bij de theorie. Los van het feit dat het leuke en inspirerende dagen waren heb ik ook veel dingen geleerd die ik nu dagelijks probeer toe te passen
 • Storteboom

  08-06-2017
  Het was een zeer interessante cursus waarbij je veel leert over hoe je zelf in elkaar zit. Daarna helpt om het te achterhalen waar jij energie uithaalt en waar je je aan ergert. Uiteindelijk krijg je middelen om jouw leven beter in te richten naar hoe jij wilt.
 • Wil Dam

  06-04-2017
  Ik heb de training Persoonlijke Effectiviteit ervaren als een zeer praktische, interactieve en leerzame cursus. Er komen verschillende onderwerpen aan bod.de groepen zijn niet groot waardoor de trainer een ieder voldoende aandacht kan geven. De cursus werd met veel ruimte voor persoonlijke aandacht en humor gegeven
 • Zijlstra

  27-02-2017
  Ervaren als een zeer leerzame cursus. Er komen veel verschillende onderwerpen m.b.t. persoonlijke effectiviteit aan bod en de trainer had veel aandacht voor persoonlijke ervaringen. Daarnaast was de locatie prettig en goed bereikbaar.
 • Heleen Gerwig

  24-02-2017
  prima cursus, erg prettige, zeer ervaren en zeer kundige trainer. Groepsgrootte is ook prima. Veel geleerd en handige tools mee gekregen om thuis en in werksfeer mee door te gaan.
 • Hoffmann

  17-02-2017
  Inhoud en duur was van de training was zeer goed. De trainer wist een goede sfeer te creëren waardoor iedereen zich veilig en prettig voelde om ook lastige situaties met elkaar door te spreken. Openheid en vooral menselijk stond voorop en de theorie werd praktisch en helder met praktijk voorbeelden uitgelegd.
 • Marijke Harleman

  14-02-2017
  Geweldige cursus op een juist moment, gelijk inzichten kunnen toepassen. Bernadette brengt de wijze lessen op een heel toegankelijke manier voor alle cursisten met hun eigen achtergrond. Past vraag en aanbod gelijk aan. Heerlijk om mee te mogen werken.
 • Angelique Bijster

  13-02-2017
  Beste lezer,
  Ik heb de cursus Persoonlijke Effectiviteit met plezier mogen bijwonen. De cursus werd zeer zorgvuldig gegeven door Bernadette. Het was leerzaam de trainer bekwaam en genoeg aandacht voor iedereen en ook ruimte om vragen te stellen. De cursus was erg leerzaam, nuttig en een goede zelfreflectie waardoor ik uiteindelijk weet hoe ik effectiever kan werken.

  De locatie was uitstekend, goed bereikbaar. De lesruimten netjes, schoon en ruimtelijk. Het personeel uitermate vriendelijk, de lunch ruimte gezellig. De lunch prima.

  Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de inzet.
 • Pieter-Paul Ploeg

  12-01-2017
  Goed:
  De begeleiding van de cursus is perfect, inhoud wordt goed ingepast in praktische oefeningen.

  Kon beter:
  Begeleidend materiaal aangeboden op online omgeving is niet gebruikt; dit is niet in lijn met de instructies die vooraf worden gegeven.
 • Harry Drent

  11-12-2016
  Persoonlijke Effectiviteit: Erg leerzaam, hoewel soms confronterend. Veel geleerd over mezelf, aansprekende trainer, leerzame filmpjes.
 • Ineke van der Mijden

  05-12-2016
  De cursus is breed opgezet. De aangereikte handvattenzijn te gebruiken in de werkomgeving maar komen ook van pas in prive sfeer.
  Je eigen gedrag en reageren op bepaalde omstandigheden komen op een relaxte manier boven water. Gecombineerd met een fijne groep en goed lesmateriaal is dit een prima cursus.
 • Ellie Veldhuis

  04-12-2016
  Echt fantastisch. Mijn leerdoel was om met meer zelfvertrouwen ontspannen mijn werkzaamheden naar tevredenheid uit te voeren. En dat is gelukt en meer; ik ben echt een ontzettende persoonlijke groei doorgemaakt en die is nog steeds gaande door alles wat we geleerd hebben in de 5 bijeenkomsten die we hebben gehad. Super confronterend, maar als je dat omarmt, dan is dit echt een aanrader voor iedereen. Niet alleen op professioneel vlak maar ook persoonlijk ben ik er ontzettend op vooruit gegaan door het volgen van deze training en ik gebruik veel van het geleerde nog dagelijks! Dat terwijl het inmiddels alweer een half jaar terug is dat ik deze training heb gevolgd.
 • Josina van der Most

  28-11-2016
  De inhoud van de training was divers en erg interessant. Ik zou me in veel onderdelen nog meer willen verdiepen.
  De trainer liet de oefeningen aansluiten bij ieder individu waardoor ik de inhoud van training goed voor mezelf kon toepassen.
  Het heeft mij vooral inzicht gegeven in mijn sterke punten, de dingen waar ik energie van krijg. Ik heb hierdoor vrij snel na de training een aantal keuzes gemaakt om meer in de richting van mijn sterke punten te bewegen.
 • Marga Piederiet

  08-11-2016
  Veilig gevoel tijdens de training, geeft veel stof tot nadenken, je krijgt veel handvaten mee voor na de cursus, op het lijf geschreven van de afzonderlijke cursisten. Een echte aanrader!
 • robbert vogels

  15-06-2016
  het was een zeer praktijk gerichte cursus waar je actief aan deel neemt.
  in combinatie met H.Boogers zeer geslaagd.voor mij zou de cursus uit wat meer dagen mogen bestaan om ook echt de veranderingen je eigen te maken.Een cursus die over JOU als mens gaat.
 • Saskia Toor

  06-05-2016
  Een deskundige trainer, een open groep: ingrediënten voor een succesvolle training persoonlijke effectiviteit. Niet ophouden als het confronterend wordt, maar elkaar helpen om verder te komen. Daar heb je iets aan!
 • Dana

  30-11-2015
  Ervaren trainer, goede locatie en organisatie.
  Bij de training gaat het niet alleen om time management of beter communiceren. Het gaat vooral over jezelf en jouw persoonlijkheid en dromen/wensen/doelen en hoe je deze kan bereiken.
  Trainer:Peter van Wijngaarden
 • Nynke Huurneman

  26-11-2015
  Hele fijne training, geen sheet gezien en veel geleerd. De trainster wist een goede en veilige leeromgeving te creëren. Ik zou wel graag een terugkomdag of middag willen, zodat iedereen na een halfjaar weer even opgefrist wordt en elkaar kan bijpraten over hoe het gaat en ging.
 • Michiel Udo

  19-11-2015
  het was een intesieve maar erg goede cursus. ik ben meer van de theorie, maar deze cursus gaf een geode mix tussen praktijk en theorie. je leert een breed spectrum aan technieken, om meer uit jezelf te halen en meer voor jezelf te bereiken.
 • Leonie Suijdendorp

  12-11-2015
  Alsof je in winterslaap was en opeens wakker bent geworden! Deze training zou onderdeel moeten worden van je opvoeding! Wat een eye-opener en wat een ontzettend waardevolle cursus. En niet alleen deze cursus ik heb al meerder communicatietrainingen gedaan bij ICM. Ik vond ze allemaal goed! Ik kan me voorstellen dat ICM de beste opleider is! Ik vond het echt geweldig!
 • Lygia Smit

  12-11-2015
  De training Persoonlijke effectiviteit doet je ogen openen. In 3 dagen leer je meer over jezelf, stel je jezelf kritische vragen en sta je ook stil bij wat en waarom je bepaalde dingen doet.

  Complimenten voor mijn trainer Monique en medecursisten. Ik heb genoten van ieders meningen en opvattingen.

  De training Persoonlijke effectiviteit heeft mij handvatten gegeven om slimmer en effectiever om te gaan met werkgerelateerde issues. Daarnaast heeft het ook op prive gebied mijn ogen geopend. Voornamelijk door de vragen: Wie ben ik en wat wil ik?

  Aanrader voor iedereen die (in privesfeer en werksfeer) het gevoel heeft verder te kunnen en willen, maar niet weet hoe.
 • Friedy Bodewitz

  04-11-2015
  Ik heb deze training als zeer waardevol ervaren. Tijdens de cursusdagen heeft deze trainer voldoende aandacht geschonken aan elk individu. Een zeer ervaren trainer met enorm veel kennis.
  Het is nu aan mij om de leerstof in de praktijk te blijven toepassen.
 • Esther van der Rest

  29-10-2015
  Het fijne aan Mireille is, is dat ze zich kan verplaatsen in de ander. De oefeningen die we moesten doen waren heel leerzaam. Ik heb zeker veel geleerd door haar en ben anders gaan denken over dingen m.b.t. het werk.
 • Meijer

  21-10-2015
  Goede training, helder en duidelijke uitleg. Ook makkelijk om in de praktijk te gebruiken, combinatie met je gedrag in werk en privé was interessant. Een echte aanrader om te volgen.
 • Sharmala Jagroep

  21-10-2015
  Ik heb goede ervaringen met ICM en mijn eigen inbreng/leerdoelen zijn tijdens de trainingsdagen aan de orde geweest. Trainers zijn ervaren/gedreven en stralen dit ook uit tijdens de trainingen. Top gewoon.
 • Kerckhoffs

  21-10-2015
  Een cursus die inzicht geeft in jezelf en in anderen. Praktische handvaten biedt voor de praktijk en je op een andere manier naar zaken en mensen en gedrag laat kijken.
 • Neeltje van de Braak

  30-03-2015
  Deze training heeft me erg geholpen. We hadden een fijne groep met een zeer kundige cursusleidster; Yvonne. Ze speelde goed in op ieders wensen en verwachtingen, waardoor de training erg goed persoonlijk werd afgestemd. Een goede verhouding tussen theorie en praktijk(opdrachten). Ik heb inzicht gekregen, handvaten en concrete tips. Als persoon ben ik door deze training gegroeid en heb ik nieuwe vaardigheden aan mijn palet kunnen toevoegen.
 • Anoniem

  04-11-2014
  Ik heb een hele goede ervaring met deze training van ICM! Je eigen ervaringen en wensen kwamen aan bod. De kennis van de cursusleidster was van een hoog niveau. Ik kijk terug op een zeer geslaagd en leerzame cursus.
 • Marloes Janssen

  04-11-2014
  Een leuke, inspirerende, praktische training waarbij je door middel van oefeningen zelf inzicht krijgt in je eigen handelen. Theorie maar ook erg veel praktijk door middel van oefeningen, deze combinatie maakt het erg afwisselend.
 • Schneiders

  18-09-2014
  Een zeer goede training met veel persoonlijke begeleiding. Persoonlijke leerdoelen worden onder begeleiding van de trainster en de input van je medecursisten (en jezelf natuurlijk) nader bekeken en ontwikkeld. Veel van geleerd!Leuke manier gebruikt om verschillende inzichten te krijgen in theorie.
 • Anoniem

  07-05-2014
  De persoonlijke leerdoelen vormden de rode draad van de training, waardoor je het maximale uit de training kon halen. Goede afwisseling theorie en praktijk-oefeningen. Ik heb een beter inzicht gekregen in mijn persoonlijke sterkte- en zwaktepunten en heb dan ook een positief en voldaan gevoel aan de training overgehouden.
 • jannie mulder

  25-03-2014
  Door persoonlijke voorbeelden uit de groep in de praktijk te brengen werd het voor iedereen erg duidelijk. Hoe kan je duidelijk communiceren zodat de ander snapt wat ik bedoel. Een leerzame workshop met een ervaren vrouw voor de groep. Zo halen wij als cursisten het beste uit ons zelf. Een aanrader...
 • Anoniem

  26-11-2013
  Simpele maar doeltreffende handreikingen worden gedaan om beter inzicht te krijgen in je eigen goede en slechte eigenschappen. In simpele schema's leer je verbanden kennen die je snel inzichten geven die je helpen met effectiever communcieren en werken. Daarnaast leer je efficienter om te gaan met je tijd. Al deze dingen helpen me dagelijks om efficienter te werken en beter prioriteiten te stellen.
 • Erieke Duisterwinkel

  04-11-2013
  Zowel privé als voor mijn werk veel nieuwe inzichten gekregen en erg gegroeid. Ik moet er wel alert op blijven dat ik dit blijf toepassen en daar heb ik afspraken over gemaakt met mijn leidinggevende. Door deze training ook veel bewuster geworden van mijn keuzes en de invloed die ik op situaties heb. Eigenlijk zou iedereen deze cursus moeten volgen, dit maakt de communicatie een stuk efficiënter!
 • Bianca Kors

  28-10-2013
  Mijn ervaring van deze training is dat het heel veel zelfkennis brengt. Je komt informatie over jezelf te weten waarvan je niet wist dat het bestond. Het brengt ook een stuk rust want je leert hoe je het efficientst met je tijd om kunt gaan en hoe je op een goede manier andere mensen jouw mening vertelt. Ik heb ook heel veel gehad aan de trainer John van Strien. Hij heeft mij in laten zien dat dit een zeer waardevolle cursus is waar je zelf alleen maar sterker uitkomt!!! Nogmaals dank daarvoor en ik zal iedereen aanraden om deze cursus te volgen.
 • Andre Dikland

  21-10-2013
  Vooral het gedeelte over invloed hebben en prioriteiten stellen helpt me goed. Veel andere geleerde dingen belichten een interessante invalshoek hoe naar werk te kijken en dat is erg verfrissend, maar niet per definitie nuttig geweest. Over het geheel genomen ben ik erg tevreden met de cursus, mede omdat het leuk, informatief en zinvol was voor de problemen die ik wilde aanpakken.
 • Chantal Helder

  15-10-2013
  Ik ben erg tevreden over de inhoud van de training. Na een aantal maanden denk ik er nog vaak aan terug en het heeft mij echt geleerd mijn werk beter in te delen waardoor het met mijn gezondheid ook beter gaat.
 • Marja de Zwaan

  Een training die je 'out of the box' laat denken, vakkundig begeleid door een geweldige docent. Je leert in drie dagen meer over jezelf en je drijfveren dan dat je misschien had verwacht.

  "Bewustwording" loopt als een rode draad door de hele training en er is voldoende ruimte om eigen ervaringen te bespreken met de andere cursisten en vooral om te leren van de andere cursisten.

 • Jack Verweij

  Je leert in drie dagen jezelf goed kennen en te verbeteren. Alle complimenten ook naar de trainer en de groep. Iedereen had aandacht voor elkaar en leerde van elkaar.

 • Henrike

  Ik vond het een hele leuke training. Ik had een leuke docente, iemand die duidelijk was en die je dingen liet doen waar je veel van kan leren. De training is veelzijdig, er komen veel onderwerpen aan bod en daarbij was het een gevarieerde groep cursisten, iedereen was gemotiveerd en er hing een hele goede, proactieve sfeer in de groep.

  Ik kwam erachter dat je de training op meerdere vlakken kunt inzetten, dingen die werkgerelateerd zijn kun je terugbrengen in het dagelijks leven. Er waren eigenlijk geen negatieve punten die ik zou kunnen benoemen. Verder was alles heel goed verzorgd op de locatie.

 • Sandra

  Ik heb de training Persoonlijke Effectiviteit als zeer positief ervaren. De ervaren docente speelde goed in op de actuele hulpvragen van de cursisten zonder de rode draad van het programma uit het oog te verliezen.

  Ik heb vanuit een duidelijke theoretische onderbouwing zeer praktische tips en adviezen gekregen waar ik in mijn werk als personeelsfunctionaris dagelijks profijt van heb. Ook de locatie in Utrecht was prima gekozen: centraal gelegen en met prima voorzieningen qua ruimtes en catering.

 • R. de Jager

  Docent super. Ik veel heb opgestoken van de gevolgde cursus en ben heel erg positief ben over ICM als opleider

 • Sylvia

  Goed georganiseerd en goed toepasbare cursus voor in de praktijk!

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 40 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.