Time Management

Hoe hard je ook werkt, je agenda blijft overvol. Soms heb je het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten. Zou je meer grip willen hebben op je tijd? Wil je meer bereiken zonder een gehaast gevoel? In deze training leer je beter doelen stellen, plannen en heldere prioriteiten bepalen. Je krijgt inzicht in de blokkades die je hinderen in je eigen timemanagement.

In deze training leg je in korte tijd de basis voor je timemanagement. Je leert rust in je agenda te creëren, een gezonde werk-privébalans aan te houden en in minder tijd meer resultaat te behalen.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Veel tips en feedback op maat voor meer structuur in je werk
 • Je wordt je bewust van je valkuilen
 • Positieve en praktische aanpak met gelijkgestemden in een groep

Resultaat

 • Je wordt je bewust van en hebt inzicht in je eigen manier van werken
 • Je leert meer structuur in je werk aanbrengen en te houden
 • Je kunt je eigen taken overzichtelijk maken en houden
 • Je deelt je tijd beter in aan de hand van doelen en prioriteiten
 • Je leert met tijdvreters omgaan
 • Je beheerst de vaardigheden die nodig zijn voor effectief timemanagement
 • Je werkt efficiënter met e-mail
 • Je weet rust op je werkplek te creëren en werkt met meer plezier

Doelgroep

Iedereen die zijn of haar vaardigheden op het gebied van timemanagement wil verbeteren en efficiënter en meer ontspannen wil werken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Kern van je functie en verantwoordelijkheden
 • Tijdsbesteding in kaart brengen
 • Wat zijn je tijdvreters, hoe laat je je storen?
 • Prioriteiten bepalen
 • Plannen en organiseren van de dagelijkse werkzaamheden
 • De 3 E’s: Effectiviteit, Efficiëntie en Energie
 • Assertief optreden en ‘nee’ zeggen
 • Effectief delegeren en communiceren
 • Ontspannen omgaan met stress en deadlines
 • Voorkomen van uitstelgedrag
 • Beheren van e-mail
 • Creëren van rust op je werkplek
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training ontvang je de ICM-videoserie Time Management en worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze online leeromgeving in kaart gebracht. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je op aansprekende en interactieve wijze timemanagement in je praktijk te brengen.

Naast de bijeenkomsten werk je via de online leeromgeving. Deze ondersteunt je tijdens het leerproces en helpt je tevens de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. Na de training blijf je onbeperkt toegang houden tot deze leeromgeving. Ter afsluiting van de training stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in je dagelijkse praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Deze training duurt 2 dagen, waarbij je rekening dient te houden met in het totaal 1 extra dag om de bijeenkomsten voor te bereiden aan de hand van video’s en opdrachten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

Volg je liever een langer en intensiever traject om meer borging van het aangeleerde gedrag te garanderen? Bekijk dan de training Time Management in 4 maanden.

De training wordt verzorgd in Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerenveen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 995,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Astrid van der Velde

  13-11-2019
  Ik vond de time management cursus echt de moeite waard, een aanrader. 2 dagen vol tips & tools, die de trainer aankaartte of inzette naar behoefte van de groep. Sindsdien heb ik meer overzicht in mn energiecurve, mailbox onderhoud & zorgen voor mezelf. Meevaller is dat ik nu, een maand later, allerlei zelfgestelde doelen heb behaald & dingen ook blijf toepassen. Ik hoop vaker cursussen op de locatie te hebben, door alle geboden faciliteiten (behalve voor mn lijn misschien, haha, het was te lekker). Het enige element dat mij niet aansprak was de goalgetter tool, wellicht omdat we daarvan niet alle features gebruikten.
 • Joyce Baas

  05-09-2019
  Goede training, fijne leraar met veel voorbeelden uit de praktijk en zijn eigen ervaringen. Goeie praktische handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan. Heeft me zeker geholpen om niet meer dagelijks tijd tekort te komen!
 • Corver

  01-11-2018
  Fijne training, waarbij je in 2 dagen tijd goed naar jezelf en je werk kijkt. Het geeft je de mogelijkheid om opnieuw na te denken over je doelen en hoe je deze doelen wilt gaan bereiken.
  De groep was niet te groot en de lerares was erg goed (rustig, luisterde goed, gaf iedereen genoeg aandacht etc.)
 • Marc Sanders

  18-10-2018
  De cursus was voor mij persoonlijk zeer positief. Het was een leuke groep waarin je toch merk dat er zeer veel overeenkomsten zijn. Dit werd zeer goed begeleid door Yvonne van Houdt. De verschillende methodieken die in de 2 dagen voorbij kwamen, zaten zeer veel interessante en goede en leerzame verhalen/ervaringen bij. Het is een energierijke/enthousiaste training, waar je zelf verder mee kunt/moet, maar waar je voldoende handvatten verkrijgt om daarop verder te bouwen. Nogmaals voor mij een zeer positieve training, die ik ieder zal aanraden.
 • Esmée Bekink

  20-09-2018
  Leerzame cursus! Ik heb veel overzicht gekregen in mijn werk. De trainer was erg duidelijk. Het was erg fijn dat je de situaties toe kon passen op je eigen werksituatie.
 • Priscilla Perre

  30-11-2017
  Leuke training gehad van Maud, speelde prima in op de wensen van een ieder en gaf perfecte tips mee waar je in de praktijk zeker mee aan de slag kunt.Ook van de medecursisten veel geleerd.Training was zeker een eye opener.
 • Blankestijn

  07-06-2017
  Zeer nuttige training. Veel handvatten gehad om mijn werk beter in te delen en om te gaan met mijn dagelijkse werk. Ook het assertiviteitsstuk was zeer leerzaam. Ook gebruikte de trainer veel praktijkvoorbeelden en ging in op vraagstukken van deelnemers.
 • Marjan Dijkstra

  03-01-2017
  Een leerzame cursus timemanagement, waarbij persoonlijke alsook algemene zaken behandeld werden. De cursus werd zo ingedeeld dat we van elkaars ervaringen leerden. Uiteindelijk kreeg ieder een opdracht mee om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Ezra Ezinga

  24-11-2016
  De trainingsmaterialen en video's zijn vrij theoretisch van aard, wat zorgt voor een goede basiskennis voordat de trainingsdagen plaatsvinden.

  Tijdens de eerste trainingsdag wordt deze theorie mooi toegepast op de praktijk van elke deelnemer, waardoor de lesstof echt begint te leven.

  Tussen de eerste en tweede trainingsdag is de zelfstudie en het aan de slag gaan met de opgedane kennis erg leuk, fijn dat er dan ook contact met de trainer kan zijn.

  De tweede trainingsdag is fijn om de puntjes op de i te zetten voor zaken waar je als deelnemer tegen aan bent gelopen na de eerste dag.

  Al met al een mooie combinatie van theorie en een praktijk gerichte trainer. Door deze combinatie heeft deze training mij enorm geholpen om mijn tijd beter te managen.
 • Chris H

  23-11-2016
  Coen houdt je de gehele training scherp, door zijn enorme enthousiasme, en humor, het heeft mij een hoop inzicht in mijn werken gegeven, en ik kan door o.a. meer ruimte in mijn hoofd voor andere zaken, meer aandacht voor mijn klus in het huidige moment geven, Eigenlijk kost mijn werk me minder moeite.
  De leerstof is goed zelf op te nemen, waardoor de samenkomsten veel beter benut kunnen worden voor praktijkvoorbeelden en van elkaar leren. kortom het heeft me van inzicht veranderd, en ben er tevreden van!
 • Paul Vlaming

  09-05-2016
  De training beviel mij erg goed, de online training vooraf is iets om doorheen te bijten maar zorgt er ook voor dat tijdens de bijeenkomsten deze stof niet doorgenomen hoeft te worden.

  Arnout leidde de bijeenkomst sterk, en gebruikte deze om de ervaringen van de cursisten om elkaar aan te vullen of juist te bekritiseren. Hierdoor ontstaat een sterke feedback loop die meererde keren per dag wordt doorlopen. Ook werden waar nodig de verschillende modellen ,uit de online leeromgeving, toegepast. Hierdoor is de link tussen praktijk en theorie voor mij erg sterk duidelijk geworden.

  Samengevat, goeie crusus, goeie traner en een ervaring waar iedereen baat bij heeft.

 • Joey van Osch

  29-03-2016
  "Timemanagement en delegeren voor leidinggevenden". Allereerst was de trainster een heel prettige en inspirerende vrouw wat de training op zich al heel toegankelijk maakte. daarnaast werd heel sterk maatwerk geleverd aan de behoeften van de groep met daarbij oog voor het individu! Kortom een heel geslaagde training
 • Jan van Duijn

  16-12-2015
  Een aanrader voor een ieder die dit nodig heeft. Veel handige en bruikbare tips die je helpen om het e.e.a. weer op de rit te krijgen. Arie de Korte weet op een duidelijke en heldere en humorvolle manier training te geven.
 • Caroline Kaalverink

  03-12-2015
  trainer had goede en brede kennis van zaken, ook praktijkervaring. hield goed tijd in de gaten.

  1e dag (2dgse training) was kamer op locatie in Apeldoorn zwaar onder de maat: te klein voor 9 personen en te weining koffie. lunch werd niet tijdig en onvoldoende aangevuld (buffet).
 • Mario Willems

  27-11-2015
  Erg fijne relaxte sfeer gecreëerd door de cursusleider. Dieper ingegaan op sociaal en gevoelens en hiermee bij de meesten inspiratie aangewakkerd. Hele fijne groep gehad en mix van vrouwen en mannen ook goed ingeschat.
  Interactie tussen de cursisten werd goed in gang gezet en mensen werden meer "open".
  Arie heeft echt inspiratie gebracht waarvan ik nog elke dag de vruchten van pluk.
  Als tip zou ik de cursisten goed informeren waarom er voor een bepaalde locatie wordt gekozen. We konden een voorkeur aangeven en bij 90% van de cursisten had Eindhoven beter gepast maar werden toch naar Utrecht gestuurd. Dit kan maar geef de cursisten dan geen keuze mogelijkheid of laat weten dat dit de meest efficiënte oplossing was of dat je niet terecht kon in Eindhoven of iets in die zin. Duidelijk zijn richting de cursisten.
  Verder is het voor mij een openbaring geweest, heb erg veel gehad en heb nog steeds veel gemak van mijn gevolgde cursus.
  En zeker complimenten richting Arie Speksnijder, cursusleider.
 • Albertien Lykles

  26-11-2015
  Leervolle cursus met direct toepasbare tips en trucs om meteen de volgende dag mee aan de slag te gaan.
  De cursus werd met veel humor gegeven daardoor was een toch best lange dag goed vol te houden.


 • Noortje Stremme

  10-11-2015
  Deze training biedt veel handvatten hoe om te gaan met planning en werkdruk. Maar ook inzicht in je eigen werkwijze. Er was een goede interactie tussen docent en deelnemers met ruimte voor eigen inbreng.
 • Geraerts

  10-11-2015
  Erg goede training, de training werd erg goed afgestemd op de behoefte van de cursisten. Zo werden de onderwerpen die ons aanspraken wat meer toegelicht dan de andere. Naast een standaard training werd je ook voor een deel gecoacht, dit maakte de cursus extra leerzaam. verder was de locatie prima.
 • Vermaeten

  05-11-2015
  Plus: On-line gedeelte goed (duidelijk, kort en bondig, eenduidig opzet). Docente gedreven en motiverend.
  Min: Meer verdieping gewenst. (lijkt soms meer op een introductie cursus dan een volledige training, sommige onderwerpen worden slecht aangestipt).
 • Lisbeth Schippers

  05-11-2015
  Marian bracht de training met veel enthousiasme en humor, wat het uitermate interessant en leerzaam maakte. Mede door de voorbeelden uit de praktijk en eigen ervaringen/levenservaring. Ze wist ons met behulp van opdrachten en gesprekken goed tot te kern te laten komen. Ik heb haar analytische inbreng zeer gewaardeerd. En daarbij weet ze je van a tot z te blijven boeien. Ik heb deze training als zeer positief ervaren.
 • Patrick van den Berg

  04-11-2015
  Leerzame en inspirerende training, grotendeels (maar niet volledig) gebaseerd op de Getting Things Done methode. De training bevat bruikbare tips voor zowel beginners als meer gevorderden. De presentatie van de trainer was uitstekend. Hij zocht vaak interactie met de deelnemers en nam meer tijd hiervoor wanneer dat nodig was, zonder dat dit merkbaar effect had op het theoretische gedeelte. Goede balans tussen theorie en oefeningen; de trainer gaf ook voldoende aanknopingspunten (bijv. literatuur) om later zelfstandig mee verder te kunnen gaan. De locatie was prettig en rustig en voorzien van zeer goede lunchvoorzieningen.
 • Kevser Kalkan

  04-11-2015
  Tijdens de training kregen we handige tips&trucs. Toch miste ik iets in deze training. Moeilijk te zeggen wat. Ik denk toch dat ik wat meer behoefte had om met praktijk voorbeelden aan de gang te gaan en het daadwerkelijk plannen. En wat minder psychologisch, mindfulness- achtige oefeningen. Wel een goede trainster en nogmaals handige tips&trucs.
 • Ingrid Keess

  27-10-2015
  Prima training. Goed praktijkgericht. Er kwamen veel verschillende aspecten aan bod, e-mailbeheer, delegeren, tijdvreters, planning, etc. De trainster was goed op de hoogte van de werkzaamheden van de verschillende deelnemers en voorkomende situaties binnen het bedrijfsleven. Luisterde goed naar wat als voorbeelden/knelpunten uit de praktijk werden aangegeven en kwam met heldere tips/oplossingen. Goed gevoel voor humor en stelde daardoor ieder op zijn/haar gemak en dit kwam de inhoud zeker ten goede. Goed cursusmateriaal en prima bereikbare locatie bij het station. Ook het (telefonisch) contact voorafgaand aan de training was prettig en duidelijk. Zeker een aanrader voor ieder die met een frisse blik naar de indeling van zijn/haar werkzaamheden wil kijken.
 • Etienne Pols

  22-10-2015
  Arie Speksnijder legt goed uit wat Timemanagement is door met praktijkvoorbeelden te komen, en dat komt ten goede aan deze cursus. We kregen ook nog een mooi boek met daarin bruikbare tips! Een dik compliment voor Arie.
 • Marjon Ballast

  06-07-2015
  Ik vond Maud een prettige trainer, oor voor problemen/neus voor oplossingen en inzichten. Je kreeg serieuze handvatten waar je wat mee kan. Geen enge situaties nabootsen, je kon jezelf zijn.
 • N. Stremme

  29-06-2015
  Deze training was vooral praktisch ingestoken. Daarnaast werd veel achtergrondinformatie gegeven. Vooraf ook al door de diverse video's. Door deze vooraf te bekijken, kon tijdens de training dieper op de inhoud en op persoonlijke ervaringen ingegaan worden.
 • Joz� Lahaye

  10-11-2014
  Ik heb de training als zeer prettig ervaren met veel herkenning uit de praktijk en meer dan voldoende handvaten aangereikt gekregen om efficienter te werken.
  Mede door de enthousiaste trainer en de leuke groep kijk ik met veel plezier terug op de training.
 • aislinn van den Brandt

  05-11-2014
  Ik heb de cursus time management gevolgd en Robert van Maurik heeft mij heel goed begeleid! Hij weet iedereen heel goed te analyseren en heeft snel door waar het probleem ligt en weet dit goed te verwoorden. Ook heeft hij extra tijd aan mij besteed (wat voor elke cursist mogelijk was)en dit verdient echt een pluim! Hij is echt begaan met elke cursist en doet zijn werk met plezier en vol overgave!
 • Irene Legemaat

  04-11-2014
  Jammer dat er wijzigingen komen in locaties en data die via de website in eerste instantie worden aangeboden. Door goede communicatie werd dit toegelicht en heb ik er begrip voor. Tip: geef op de website aan dat het om mogelijke data en lokaties gaat maar dat gekeken wordt naar voldoende deelname om teleurstelling te voorkomen.
 • Sjoerd Jansen

  10-04-2014
  Prima locatie is het centrum van Utrecht dicht bij het station. Faciliteiten van de locatie perfect, mooie ruimtes, voldoende eten en drinken en heerlijke lunch.
  De training zelf werd gegeven door een zeer enthousiaste trainer, die weet waar hij het over heeft. Het is geen training die enkel praktische tips geeft voor je werkplek/mailbox etc maar die de achterliggende gedachte zoekt door je constant een spiegel voor te houden. Ook het delen van
 • Dennis E

  10-04-2014
  Leuke afwisselende cursus, waarin heel veel handvatten werden gegeven op het gebied van zelfkennis, maar ook hoe bepaalde zaken beter aangepakt kunnen worden. Je wordt mbv deze cursus nog meer bewust van je eigen "kunnen". Zeer ervaren cursusleidster, die veel praktijksituaties kon voor leggen.
 • Jaap Paauwe

  10-04-2014
  De training was zeer goed omdat het mij met de neus op de feiten drukte, feiten die je eigenlijk wel weet maar niet gebruikt. Mede door de bekwame trainer de locatie en het les materiaal gaf deze training mij wat ik nodig had om mijn werk efficienter en beter te organiseren.
 • Arlette de Haas

  10-04-2014
  Het was een duidelijke, leerzame training. Zelfs gezellig. Je zit met onbekenden maar door de sfeer die gecreëerd wordt (met name door de docent), voel je je op je gemak en neemt iedereen de tijd voor elkaar. Ik pas geregeld dingen die ik daar geleerd heb, toe tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden.
 • Gerald Jager

  26-03-2014
  Prima locatie, zeer ervaren trainster. Veel aandacht voor individuele aspecten die veelal direct praktisch toepastbaar zijn. Veel tips, trucs en informatie ontvangen. Zal deze cursus aanbevelen bij mijn collega's en vrienden.
 • Hsiu Hung Shan

  05-11-2013
  De training houdt je een spiegel voor waardoor je bewust wordt van je eigen keuzes en acties. Een moment bij je zelf stil staan en je eigen belang inzien. Ieder leerpunt en leerdoel begint ook bij jezelf. Ik vond het heel prettig om deel te nemen aan deze training.
 • Irina van den Berg

  15-10-2013
  De cursus zelf was prima echter vond ik niet dat deze erg goed aansloot op mijn functie (secretaresse, receptioniste, administratief,) als enige in het bedrijf heb ik deze functie en alles komt bij mij terecht. Ik kreeg vooral tips over hoe te deligeren en keuzes te maken in wat belangrijk is. echter is dat in mijn functie nogal moeilijk daar iedereen naar mij deligeert. Ik vind dat er best een verdeling gemaakt kan worden tussen de cursisten door naar hun functie te kijken zodat er iets meer gekeken kan worden naar time-management in combinatie met de functie. verder was de training prima en de leraar deed het ook goed.
 • Marian Imhof

  26-06-2013
  In februari jl heb ik een opleiding Time-management gevolgd in Utrecht. Het een en ander werd verzorgd door ICM. Het studiemateriaal werd door de trainster op maat gemaakt zodat je jezelf herkende in de leerstof en de gegeven tips & tools geheel aansloten op je eigen behoeftes. Kortom een prima opleiding gebleken en werk nu dagelijks met de tools. Zeker een aanrader voor een ieder, die er over denkt om deze opleiding te gaan volgen.
 • Charlotte

  02-10-2012
  Geinspireerde docent, les gebaseerd op input van de cursisten, hierdoor erg toegespitst op je eigen situatie en levendige lessen.
 • Arthur

  28-09-2011
  De training was goed aangepast naar de persoonlijke doelen van de kandidaten. De trainer speelde daar goed in op en was zeer ervaren. Kortom een training om aan te bevelen.
 • M. Balder

  28-09-2011
  Goede, duidelijke cursus.<br>Trainer had veel ervaring en kon daaruit putten tijdens de cursus.<br>Locatie in Utrecht is goed te bereiken via openbaar vervoer en de faciliteiten zijn prima voor elkaar. Alles is schoon en de lunches perfect.
 • Bart van Nieuwburg

  De cursus is mij zeer goed bevallen. De docente gaf een hoop handvatten waarvan ik kon bepalen welke voor mijn werksituatie het best bruikbaar zijn. Je eigen situatie komt in detail aan bod.

  De docente was erg ervaren en had een brede kennis van de theorie, waardoor de cursusdagen al gauw maatwerk werden. De cursus is een goede mix van theorie en praktijk. Na de cursus kon ik direct het geleerde in de praktijk brengen en dat heeft mij erg geholpen.

 • Jan van Keulen

  Ik vond het een leuke en leerzame cursus. In een ontspannen sfeer werd de cursus op een leuke en vlotte manier gegeven. De interactie tussen de cursusleider en de deelnemers was lekker vlot en spontaan. Er is veel gelachen en veel geleerd.

 • Maurits Glasbergen

  De docent was zeer vakkundig, weet de cursist goed te doorgronden, te coachen en in een korte tijd toepasbare handvatten aan te reiken.

  Cursusmateriaal was goed verzorgd en dik in orde. Bij de eerste uren van de training werd al snel duidelijk dat het om zelfmanagement gaat en dat terwijl mijn verwachting was dat Time Management een trucje is… Eye opener!

 • Arthur Knijnenburg

  De training werd goed aangepast aan de persoonlijke doelen van de kandidaten. De trainer speelde daar goed op in en was zeer ervaren. Kortom een training om aan te bevelen!

 • Ruben Ensink

  In de situatie dat door stress het overzicht verloren wordt, is de cursus een welkome aanvulling om vanuit een theoretisch als praktisch kader een structuur aan te leren. Met deze structuur en handvatten kan makkelijker gestuurd worden dat bepaalde situaties (met de gevolgen) in mindere mate ontstaan.

 • Ferdinand

  De cursus time management gevolgd bij ICM. Erg tevreden. Ik kon mijn agenda en taken altijd wel indelen, maar toch bleef ik niet toekomen aan de dingen die voor mij belangrijk waren. Met de trainer secuur naar mijn agenda gekeken en zo kwamen we erachter dat ik een totaal andere indeling van mijn tijd moest aanhouden omdat ik daar als persoon meer energie uithaalde. Erg tevreden!

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.