cursussen communicatie

Communicatievaardigheden

Sterke communicatievaardigheden zijn belangrijk. Om jouw talent op de juiste manier in te zetten is het belangrijk dat je je voortdurend blijft ontwikkelen in effectief communiceren. Maak jouw keuze uit onderstaand aanbod.

Beste Opleider van Nederland 2023

Communicatie

Schriftelijke Communicatie

Samenwerken

Klantgerichte communicatie

Taal

Courses in English

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de online campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
 • In de categorie Communicatievaardigheden vind je kwalitatieve en veelzijdige trainingen waarin je leert jouw boodschap helder over te brengen. Zowel schriftelijk als tijdens een mondeling gesprek. De trainingen hebben altijd een praktijkgerichte focus waardoor je de geleerde vaardigheden de volgende dag al kunt toepassen.

 • In de training Effectief Communiceren leer je op een goede manier een boodschap over te brengen. Je leert jouw eigen sterktes te vergroten en jouw valkuilen te verminderen waardoor je een betere persoonlijke uitstraling krijgt. Wil je langer bij dit thema stilstaan en ervaren wat voor effect dit heeft op jouw werk- en privéomgeving? Dan kun je de training Effectief Communiceren in 4 maanden volgen.

  De training Effectief Beïnvloeden richt zich daarnaast op hoe je op natuurlijke wijze je invloed vergroot. Op hoe je draagvlak creëert, gebruikmakend van je eigen kracht en met de respect voor de ander. Zo krijg je mensen sneller mee, win je aan vertrouwen, breng je je ideeën en standpunten helder over en ben je in staat anderen te motiveren. Van deze training bestaat ook een uitgebreidere, diepgaandere variant: Effectief Beïnvloeden in 5 maanden. Doordat deze variant zich uitstrekt over 5 maanden, borg je het geleerde nog beter.

  We ontwikkelden de training Assertief optreden voor iedereen die beter voor zichzelf wil opkomen, bewuster wil optreden en assertiever gedrag wil vertonen. In de training leer je onder begeleiding van een ervaren gedrags- en communicatietrainer hoe je jezelf met meer stevigheid presenteert en beter vasthoudt aan je wensen en prioriteiten. Ook deze training bestaat in een uitgebreidere, langere variant: Assertief Optreden in 4 maanden.

  In de training Overtuigend Presenteren leer je basistechnieken waarmee je jouw presentatiekwaliteiten naar een hoger niveau tilt. Je leert kernachtig, gestructureerd en inspirerend een boodschap met je publiek te delen.

  Een training die interessant is voor iedereen die negatieve gedachtepatronen wil doorbreken en zich effectiever wil gedragen is NLP. Dit staat voor Neurolinguïstisch Programmeren. We bieden deze training zowel in een korte variant (in 3 dagen) aan als in een lange variant (5 dagen verspreid over 5 maanden). NLP is één van de krachtigste instrumenten voor communicatie en gedragsverandering. Je kunt het zien als een toolbox vol technieken om nutteloze, soms onbewuste denkpatronen en gedragingen positiever en constructiever te maken.

  Tot slot benoemen we graag de volledige training Soft Skills voor Professionals. In deze zesdaagse training komen alle soft skills aan bod die belangrijk zijn om je te onderscheiden als professional. Denk aan samenwerken, overtuigend communiceren, zelfreflectie, assertief optreden en effectief beïnvloeden. Je ontwikkelt je hiermee persoonlijk én leert jezelf te onderscheiden als professional met sterke communicatieve en sociale vaardigheden.

 • De training Schrijven voor de Communicatiemedewerker laat je kennis maken met alle eisen die aan verschillende tekstsoorten worden gesteld. Zo kun je de boodschap optimaal afstemmen op het doel en de doelgroep. Je doorloopt alle fasen van het schrijfproces waardoor het schrijven op een hoger niveau wordt gebracht. In de Commercieel en creatief schrijven training gaat het om de vaardigheden om teksten nog commerciëler en creatiever te maken. Je schrijft bijvoorbeeld reclameteksten, direct-mailbrieven en offertes. Je leert levendig schrijven waardoor de boodschap nog beter naar voren komt.

  Zou je graag willen weten welke eisen er gesteld worden aan verzorgde correspondentie, dan is de training Zakelijke Correspondentie een passende training. Je maakt kennis met verschillende soorten brieven en kijkt onder andere naar aspecten als doel, opbouw, e-mail, klantgericht formuleren en huisstijl. De training Adviesrapporten en beleidsvoorstellen schrijven is een goede training om jouw schrijverskwaliteiten naar een hoger niveau te brengen. Je leert meer over de structuur, de opbouw en de inhoud van rapporten. Ook de spelling, het minimaliseren van ambtelijke taal en de vormgeving komen aan bod.

  Ervaar je wel eens problemen met het schrijven van foutloos Nederlands? Twijfel je over werkwoordsvormen of zinsbouw en zinsconstructies? In de training Verzorgd Nederlands leer je in twee dagen de belangrijkste spelling van de Nederlandse taal waardoor je jouw zelfvertrouwen in het gebruik van het Nederlands vergroot.

  In de trainingen Notities en memo’s schrijven en Effectief notuleren oefen je tot slot met schrijfmethodieken om kort, krachtig, fris en op de juiste toon jouw boodschap te formuleren. Zo weet je lezer meteen waar jouw notities, memo’s of notulen over gaan.

 • Bij ICM vind je ook trainingen die zich specifiek richten op communicatie met interne en/of externe klanten. Verbeter je klantgerichtheid en klanttevredenheid via trainingen zoals Klant- en Servicegericht WerkenKlant- en Servicegericht Telefoneren en Receptie- en Baliemedewerker (alleen Incompany).

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer tips voor effectieve communicatie vind je op de ICM Campus.