Communicatievaardigheden

Sterke communicatievaardigheden zijn belangrijk. Om jouw talent op de juiste manier in te zetten is het belangrijk dat je je voortdurend blijft ontwikkelen in effectief communiceren. Maak jouw keuze uit onderstaand aanbod.

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Online leren bij ICM

Veel van onze cursussen bieden we nu ook geheel online aan in de Virtual Classroom.

Meer informatie

Communicatievaardigheden Trainingen

In de categorie Communicatievaardigheden vind je kwalitatieve en veelzijdige trainingen.

De training Schrijven voor de Communicatiemedewerker laat je kennis maken met alle eisen die aan verschillende tekstsoorten worden gesteld. Zo kun je de boodschap optimaal afstemmen op het doel en de doelgroep. Je doorloopt alle fasen van het schrijfproces waardoor het schrijven op een hoger niveau wordt gebracht. In de Commercieel en creatief schrijven training gaat het om de vaardigheden om teksten nog commerciëler en creatiever te maken. Je schrijft bijvoorbeeld reclameteksten, direct-mailbrieven en offertes. Je leert levendig schrijven waardoor de boodschap nog beter naar voren komt.

Zou je graag willen weten welke eisen er gesteld worden aan verzorgde correspondentie, dan is de training Zakelijke Correspondentie een passende training. Je maakt kennis met verschillende soorten brieven en kijkt onder andere naar aspecten als doel, opbouw, e-mail, klantgericht formuleren en huisstijl. De training Adviesrapporten en beleidsvoorstellen schrijven is een goede training om jouw schrijverskwaliteiten naar een hoger niveau te brengen. Je leert meer over de structuur, de opbouw en de inhoud van rapporten. Ook de spelling, het minimaliseren van ambtelijke taal en de vormgeving komen aan bod.

Op het gebied van online schrijven biedt ICM ook verschillende trainingen aan. In de training Webteksten Schrijven leer je alle aandachtspunten die voor het internet van toepassing zijn. De structuur en de schrijfstijl voor een internettekst ziet er immers anders uit dan een papieren tekst. Ook wordt gekeken naar het leesgedrag van de bezoekers en hoe je ze naar de website moet trekken. In Webredactie en Contentcreatie training krijg je inzichten in de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied van de webredacteur. Informatie over zoekmachinemarketing, crossmedia marketing, co-creatie en mobile marketing breng je kwaliteiten als webredacteur naar een hoger niveau.

Ervaar je wel eens problemen met het schrijven van foutloos Nederlands? Twijfel je over werkwoordsvormen of zinsbouw en zinsconstructies? In de training Verzorgd Nederlands leer je in twee dagen de belangrijkste spelling van de Nederlandse taal waardoor je jouw zelfvertrouwen in het gebruik van het Nederlands vergroot. Spreek je redelijk tot goed Nederlands, maar is het niet jouw moedertaal? Kies van voor de training Professioneel Nederlands voor anderstaligen.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.