Communicatievaardigheden Trainingen

In de categorie Communicatievaardigheden vindt u kwalitatieve en veelzijdige trainingen.

De training Schrijven voor de Communicatiemedewerker laat u kennis maken met alle eisen die aan verschillende tekstsoorten worden gesteld. Zo kunt u de boodschap optimaal afstemmen op het doel en de doelgroep. U doorloopt alle fasen van het schrijfproces waardoor het schrijven op een hoger niveau wordt gebracht.  In de Commercieel en Creatief schrijven training gaat het om de vaardigheden om teksten nog commerciëler en creatiever te maken. U schrijft bijvoorbeeld reclameteksten, direct-mailbrieven en offertes. U leert levendig schrijven waardoor de boodschap nog beter naar voren komt.

Zou u graag willen weten welke eisen er gesteld worden aan verzorgde correspondentie, dan is de training Zakelijke Correspondentie een passende training. U maakt kennis met verschillende soorten brieven en kijkt onder andere naar aspecten als doel, opbouw, e-mail, klantgericht formuleren en huisstijl. De training Adviesrapporten en beleidsvoorstellen schrijven is een goede training om uw schrijverskwaliteiten naar een hoger niveau te brengen. U leert meer over de structuur, de opbouw en de inhoud van rapporten. Ook de spelling, het minimaliseren van ambtelijke taal en de vormgeving komen aan bod.

Op het gebied van online schrijven biedt ICM ook verschillende trainingen aan. In de training Schrijven voor Internet leert u alle aandachtspunten die voor het internet van toepassing zijn. De structuur en de schrijfstijl voor een internettekst ziet er immers anders uit dan een papieren tekst. Ook wordt gekeken naar het leesgedrag van de bezoekers en hoe u ze naar de website moet trekken. In Webredactie en Contentcreatie training krijgt u inzichten in de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied van de webredacteur. Informatie over zoekmachinemarketing, crossmedia marketing, co-creatie en mobile marketing brengt u kwaliteiten als webredacteur naar een hoger niveau.

Ervaart u wel eens problemen met het schrijven van foutloos Nederlands? Twijfelt u over werkwoordsvormen of zinsbouw en zinsconstructies? In de training Verzorgd Nederlands leert u in twee dagen de belangrijkste spelling van de Nederlandse taal waardoor uw zelfvertrouwen over het gebruik van het Nederlands vergroot. Spreekt u redelijk tot goed Nederlands, maar is het niet uw moedertaal? Kies van voor de training Professioneel Nederlands voor Anderstaligen.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen u graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij uw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kunt u terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Aanvraag bellen

Wilt u liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier uw gegevens achter.

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.