Coachen als beroep

Coaching is een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om je vak op een professionele wijze uit te voeren is het belangrijk dat je jezelf steeds blijft ontwikkelen.

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Leerpaden

Wil je je specialiseren tot loopbaancoach, stress- en burn-outcoach of teamcoach? Volg het leerpad dat leidt naar een van deze beroepen.

Bekijk leerpaden
ICM Kennisparade

Gecertificeerde coachingsopleiding

Deze opleiding is op EQA Practitioner niveau geaccrediteerd volgens de meest recente NOBCO & EMCC richtlijnen.

Verdieping voor de ervaren coach

Ondernemen als coach

Courses in English

Pakketten

ICM biedt je de mogelijkheid om twee cursussen in één pakket te volgen. Dit levert je een kostenvoordeel op. Bekijk hier welke pakketten we aanbieden.

Coachen als beroep Opleidingen

De opleidingen binnen de categorie ‘Coachen als beroep’, richten zich op een ieder die zich als professioneel coach of mediator verder wil ontwikkelen. Als coach of mediator lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen. Dit maakt coaching een verantwoordelijk, boeiend en inspirerend vak. Om op professionele wijze coachings- of mediationtrajecten te verzorgen, is het belangrijk dat je jezelf voortdurend blijft ontwikkelen.

Op het gebied van coaching, biedt ICM je de ICM Coachingsopleiding. In deze opleiding maak je in 5 maanden kennis met alle facetten van het coachingsvak. Je  ontwikkelt inzicht en vaardigheden op het gebied van onder andere jouw persoonlijke coachingskwaliteiten, diverse coachingstechnieken en –instrumenten en hoe je om kunt gaan met weerstanden. De ICM Coachingsopleiding is geaccrediteerd door De Nederlandse Orde van Beroepcoaches (NOBCO).

De arbeidsmarkt verandert snel. Mensen worden meer dan ooit uitgedaagd om de regie over hun loopbaan te nemen. Als Loopbaancoach ben jij de aangewezen persoon om mensen hierin te begeleiden. In de opleiding Loopbaancoaching leer je mensen te begeleiden bij diverse loopbaanvraagstukken: in huidige werksituaties of in de zoektocht naar ander werk. Weet je nog niet zeker of je deze vakopleiding wilt volgen, maar wil je een aantal handvatten aangereikt krijgen op dit gebied? Volg dan de training Introductie Loopbaancoaching.

In de opleiding Wandelcoaching leer je de stressverlagende kracht van natuur en beweging in te zetten in jouw coachgesprekken. Je gebruikt de natuur als extra hulpbron bij veelvoorkomende coachthema’s.

Wil je als coach werken volgens de uitgangspunten van systemisch werken en een diepgaand inzicht in organisatiesystemen ontwikkelen? Bekijk dan de opleiding Systemisch Teamtrainer en -coach. Na deze opleiding kun je groepen in organisaties effectief begeleiden met organisatieopstellingen.

Ben je geïnteresseerd het mediationvak, dan is de ICM Mediation opleiding geschikt voor jou. Deze opleiding is geaccrediteerd door het Nederlands Mediation Instituut (NMI) en geeft je een uitgebreid overzicht van alle aspecten van mediation. Je ontwikkelt je om organisaties en mensen te begeleiden bij conflictsituaties, spanningen en geschillen.

Coachen als beroep Trainingen

Naast de opleidingen binnen de categorie Coachen als Beroep biedt ICM ook diverste trainingen aan in dit vakgebied. In de praktijkgerichte training Praktische Coachingsvaardigheden en in de training Effectief omgaan met weerstanden, ontwikkel je zeer gericht jouw coachingsvaardigheden naar een professioneel niveau.

Wil je als coach ACT inzetten bij de begeleiding van anderen? Bekijk dan de training Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Je leert met ACT belemmerende overtuigingen en emoties effectief om te zetten in waardevol handelen.

Zie je je jouw coachees niet alleen meer face-to-face, maar ook online? En ben je benieuwd welke mogelijkheden online coachen biedt? In de training Coachen op Afstand leer je hoe je jouw unieke kwaliteiten als coach optimaal online inzet.

Merk je in je werk als coach dat veel mensen last hebben van vermoeidheid en een gebrek aan energie? In de training Coachen op Vitaliteit krijg je handvatten om coachees te begeleiden naar meer energie en plezier. Je leert de mentale veerkracht bij anderen te versterken.

Wil je je verder ontwikkelen op het gebied van teamcoaching en de effectiviteit van teams in organisaties vergroten? Bekijk dan de training Coachen van Teams. Met deze training vergroot je jouw toegevoegde waarde voor organisaties, doordat je als coach zowel meer uit het individu als het team als geheel kunt halen.

Een goede boterham verdienen met een eigen coachpraktijk kan best lastig zijn. In de training Een Succesvolle Coachpraktijk richt je je op het ondernemen. Je doet praktijkgerichte kennis op en ontwikkelt vaardigheden op het gebied van marketing en ondernemen om zichtbaarder te worden voor nieuwe klanten en om deze aan te trekken.

In de training Oplossingsgericht Coachen leer je het denken van anderen om te buigen. De focus verleg je naar de oorzaken van een probleem naar de oplossing. Je focust op wat goed gaat en stimuleert zo de creativiteit en zelfredzaamheid van mensen. De methodiek die je in deze training krijgt aangereikt focust zich op de toekomst en het bieden van perspectief.

In de training Voice Dialogue leer je onbevooroordeeld in gesprek gaan met de innerlijke stemmen die in de coachee aanwezig zijn. Je leert wat de methode inhoudt, ervaart Voice Dialogue zelf en leert technieken om met de methode ineffectief gedrag van coachees om te buigen.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Nu bereikbaar tot 17.30 uur

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Onze trainers

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.

"ICM is de hoogst beoordeelde opleider van Nederland."

NIDAP opleidingenonderzoek