ACT

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Ontdek hoe je in je begeleiding de veerkracht van mensen vergroot en hen leert concreet te handelen vanuit zelfacceptatie en persoonlijke waarden.
Beste Opleider van Nederland

In het kort

Werk je als coach, begeleider of trainer en wil je Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kunnen inzetten bij het begeleiden van anderen? Wil je weten hoe je met behulp van ACT belemmerende emoties en overtuigingen op effectieve wijze kunt omzetten in vitaal en waardevol handelen? De nieuwe methodiek ACT geeft je handvatten om in je begeleiding de veerkracht van mensen te vergroten en hen te leren concreet te handelen vanuit zelfacceptatie en persoonlijke waarden. In de training ACT leer je in 3 dagen wat ACT is, hoe je het voor jezelf kunt inzetten én hoe de kracht van ACT werkt voor anderen.

Resultaat

 • Je kent de principes van ACT
 • Je bent in staat de ACT-methodiek effectief in te zetten
 • Je hebt inzicht in wat werkelijk belangrijk voor jou is
 • Je leert waardengericht begeleiden
 • Je kunt mindfulnesstechnieken toepassen en maakt hierdoor bewustere keuzes en handelt effectiever
 • Je kunt flexibel omgaan met belemmerende gedachten en emoties
 • Je vergroot de mentale weerbaarheid van je cliënten/deelnemers
 • Je hebt concrete handvatten om de ACT-methodiek over te brengen op anderen

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die professioneel mensen begeleidt en zich wil bekwamen in de ACT-methodiek.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake of neem contact op met een van onze studieadviseurs via 030 - 29 19 888 of info@icm.nl.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

Pakketten

We bieden je de mogelijkheid om deze cursus met een andere cursus in één pakket te volgen. Dat levert je een kostenvoordeel op. We bieden deze pakketten aan:

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

 • De principes van ACT
 • Relational Frame Theory (RFT) als basistheorie
 • De zes zuilen van ACT
 • Zelf ervaren hoe ACT werkt
 • Kracht en valkuilen van ACT
 • Diverse toepassingsmogelijkheden van ACT
 • Begeleiden van mensen met de ACT-methodiek
 • Aandacht voor uitzonderingen en bijzondere situaties
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de pratijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele training gevolgd? Ontvang het ICM-certificaat!

 • Online intake

  Voorafgaand aan de training vindt een online intake plaats. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart, voor jezelf én voor de trainer. Deze leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. 

 • Online leeromgeving

  Een rijke online leeromgeving ondersteunt je in het leerproces. Je vindt op deze leeromgeving onder meer enkele video’s waarmee je alvast kennismaakt met de belangrijkste thema’s. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training. Na de training houd je onbeperkt toegang tot al het online materiaal ter verdieping en naslagwerk.

 • Praktijkgerichte bijeenkomsten

  Onder leiding van een zeer ervaren trainer oefen je heel gericht met de ACT-technieken. Door eigen cases in te brengen en diverse opdrachten te doen sla je een brug tussen de theorie en je eigen situatie.

 • Maximale groepsgrootte

  De maximale groepsgrootte van 12 deelnemers draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen.

 • Persoonlijk actieplan

  Aan het einde van de training stel je een persoonlijk actieplan op dat je helpt het geleerde in je praktijk toe te passen.

 • ICM-certificaat

  Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Handig om te weten

 • Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

 • ICM stelt geen eisen aan je vooropleiding. HBO werk- en denkniveau is wenselijk.

 • ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Coachingsopleiding en de training Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in één pakket te behalen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 200 (bij de training ACT) ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je de training ACT.

  Je kunt je op deze pagina inschrijven voor dit pakket

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Investering

De investering bedraagt € 1.595,-.

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies. Als je de cursus zelf betaalt kun je bijvoorbeeld €1.000,- STAP-budget aanvragen. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om de ICM Coachingsopleiding en de training Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in één pakket te behalen. Als je je voor beide cursussen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 200 (bij de training ACT) ten opzichte van 2 afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je de training ACT.

Je kunt je op deze pagina inschrijven voor dit pakket

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van €1.000,- van de overheid. Een voorwaarde is dat de cursus op zijn vroegst over 4 weken start. Alleen de startdata die aan deze voorwaarde voldoen zijn beschikbaar. Lees meer over het STAP-budget of meld je aan via de link hieronder.

Aanmelden met STAP

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over Coachen? Bekijk de ICM Campus.