Zo benut jij nog dit jaar jouw opleidingsbudget

Beste Opleider van Nederland

Red je budget

John Dewey, een Amerikaans filosoof zei het ooit al: ‘leren is groei!’ Veel werkgevers zijn het hiermee eens: zij hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Maar wist je dat een groot deel van het opleidingsbudget niet wordt besteed en eind december dus zomaar verdwijnt? Misschien weet je niet goed wat jouw opleidingsmogelijkheden zijn. Of weet je wel wat er mogelijk is, maar niet welke opleiding of training bij je past. Lees hier hoe jij jouw opleidingsbudget kunt inzetten!

Check de mogelijkheden binnen jouw organisatie

Om te beginnen is het belangrijk dat je nagaat of je werkgever een potje heeft om opleidingen te financieren. Dit doe je bijvoorbeeld door je arbeidsvoorwaarden er op na te slaan, je leidinggevende aan te spreken of door dit na te gaan bij HR. Is er een opleidingsbudget? Mooi! Dat vergroot de kans op een investering in jouw ontwikkeling. Is er geen potje voor? Geen man overboord; lees verder hoe je je leidinggevende alsnog overtuigt.

Benadruk de voordelen voor je werkgever

Waarom zou je werkgever moeten investeren in jouw opleiding?

  1. Een opleiding biedt je een hoop nieuwe kennis en ervaringen die je direct bij het uitvoeren van werkzaamheden kunt toepassen. Denk aan het leren van nieuwe manieren van werken met hogere productiviteit als gevolg.
  2. Door meer kennis te vergaren word je breder inzetbaar. Worden er binnenkort bijvoorbeeld veranderingen binnen je bedrijf doorgevoerd? Laat jij nu net een training verandermanagement gevolgd hebben! Je werkgever zal blij zijn dat jij de geplande veranderingen in goede banen kunt leiden.
  3. Je raakt er als medewerker gemotiveerd van wanneer je werkgever bereid is om in je te investeren. Bovendien zorgt leren voor meer enthousiasme en bevlogenheid.

Weet waarin je je wilt ontwikkelen

Bepaal waarin jij je verder wilt ontwikkelen. Heb je hierbij hulp nodig? Onze studieadviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van de perfecte keuze. Je kunt ze bereiken op 030 – 29 19 888 of een vraag stellen per mail.

Gebruik je opleidingsbudget en start in 2023

Wil je jouw opleidingsbudget van 2022 inzetten, maar pas volgend jaar starten met een opleiding of training? Geen probleem! Schrijf je dan voor 24 december in voor een opleiding of training en vermeld bij je inschrijving in het opmerkingenveld dat je de factuur nog dit jaar wilt ontvangen. Wij zorgen er dan voor dat je de factuur nog dit jaar ontvangt en je in 2023 kunt starten met een opleiding of training.

Incompany en maatwerk

Ook voor incompany- en maatwerktrajecten geldt dat je de factuur nog dit jaar kunt ontvangen en volgend jaar kunt starten met het leertraject. Onze maatwerkconsultants helpen je graag verder. Bel voor een oriënterend gesprek naar 030 – 29 19 888 of neem een kijkje op onze Incompany Website.

STAP-budget

Geen opleidingsbudget (meer) voor dit jaar? Dan is het STAP-budget een interessante optie. Op 28 februari start er weer een nieuw aanvraagtijdvak. Lees hier meer over de STAP-budget.