Om als organisatie te blijven bestaan is het noodzakelijk om mee te bewegen met je omgeving. Stilstaan is geen optie. Maar hoe innoveer je en wat heb je als organisatie nodig om vernieuwing soepel en succesvol te laten verlopen? Hoe creëer je een omgeving van leren en continue ontwikkeling? Onze opleidingen en trainingen in de categorie Organisatieontwikkeling helpen je om duurzaam succes en resultaat in jouw organisatie te behalen.

Waar trainingen als Diversiteit in organisaties en Werkgeluk in organisaties ingaan op beleid rondom medewerkers, draaien cursussen als Strategisch Management, Strategische Marketing, Organisatiekunde en Post-HBO Bedrijfskunde om omgaan met strategische, bedrijfskundige vraagstukken. Hier doe je de kennis en inzichten op die je nodig hebt om je organisatiestrategie vorm te geven en focus, daadkracht en effectiviteit aan te brengen. Je verdiept je hierbij in innovatie- en groeimogelijkheden, leert scherpe analyses uit te voeren en groeit in je rol als strategische sparringpartner.

Wil je innovatieve producten en diensten leveren die écht voldoen aan de klantvraag, dan is het van belang om je creativiteit, ondernemerschap en innovatief vermogen te ontplooien. De cursussen die je hierbij helpen zijn onder andere Creativiteit en Ondernemerschap in Organisaties en Design Thinking. Ook Innovatiemanagement, Post-HBO Innovatiemanagement en verandermanagement mogen in dit rijtje niet ontbreken. Je ontwikkelt hier de vaardigheden en kennis die nodig zijn om in te spelen op trends en veranderingen. Je leert via deze cursussen conceptueel te denken en met de juiste methodieken en instrumenten anderen mee te nemen in veranderingen. Een cursus die je in het bijzonder met dat laatste ondersteunt is Veranderen en Inspireren met Storytelling. Je leert in deze training hoe je met goedgekozen verhalen en beeldende interventies mensen inspireert tot samenwerking.

Voor de continuïteit en de groei van je organisatie is het daarnaast van belang hoge eisen te stellen aan processen. Het optimaliseren van processen kan bijvoorbeeld gaan over kostenefficiënter werken en kortere doorlooptijden realiseren. Cursussen die je hiervoor de juiste handvatten geven zijn Supply Chain Management en Procesmanagement. De opleiding Kwaliteitsmanagement helpt je daarbij kwaliteit te waarborgen en een certificeerbaar kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en te onderhouden.

Wil je je bedrijfsactiviteiten duurzamer inrichten en meer betekenen voor mens, maatschappij en milieu? In de cursus Duurzaam ondernemen verdiep je je in duurzaamheid en de mogelijkheden en uitdagingen van duurzaam ondernemen.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Nu bereikbaar tot 17.30 uur

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Onze trainers

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.

"ICM is de hoogst beoordeelde opleider van Nederland."

NIDAP opleidingenonderzoek