categorie organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling

ICM biedt verschillende opleidingen en trainingen gericht op Organisatieontwikkeling. Onderstaande cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich hierin wil ontwikkelen.

Beste Opleider van Nederland 2023

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Pakketten

Volg meerdere cursussen in één pakket.

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de online campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
  • Om als organisatie te blijven bestaan is het noodzakelijk om mee te bewegen met je omgeving. Stilstaan is geen optie. Maar hoe innoveer je en wat heb je als organisatie nodig om vernieuwing soepel en succesvol te laten verlopen? Hoe creëer je een omgeving van leren en continue ontwikkeling? Onze opleidingen en trainingen in de categorie Organisatieontwikkeling helpen je om duurzaam succes en resultaat in jouw organisatie te behalen.

    Waar een training als Werkgeluk in organisaties ingaat op beleid rondom medewerkers, draaien cursussen als Strategisch Management, Strategische Marketing, Organisatiekunde en Post-HBO Bedrijfskunde om omgaan met strategische, bedrijfskundige vraagstukken. Hier doe je de kennis en inzichten op die je nodig hebt om je organisatiestrategie vorm te geven en focus, daadkracht en effectiviteit aan te brengen. Je verdiept je hierbij in innovatie- en groeimogelijkheden, leert scherpe analyses uit te voeren en groeit in je rol als strategische sparringpartner.

  • Wil je innovatieve producten en diensten leveren die écht voldoen aan de klantvraag, dan is het van belang om je creativiteit, ondernemerschap en innovatief vermogen te ontplooien. De cursus die je hierbij helpt is onder ander Design Thinking. Ook Innovatiemanagement en verandermanagement mogen in dit rijtje niet ontbreken. Je ontwikkelt hier de vaardigheden en kennis die nodig zijn om in te spelen op trends en veranderingen. Je leert via deze cursussen conceptueel te denken en met de juiste methodieken en instrumenten anderen mee te nemen in veranderingen. Een cursus die je in het bijzonder met dat laatste ondersteunt is Veranderen en Inspireren met Storytelling. Je leert in deze training hoe je met goedgekozen verhalen en beeldende interventies mensen inspireert tot samenwerking.

  • Voor de continuïteit en de groei van je organisatie is het daarnaast van belang hoge eisen te stellen aan processen. Het optimaliseren van processen kan bijvoorbeeld gaan over kostenefficiënter werken en kortere doorlooptijden realiseren. Cursus die je hiervoor de juiste handvatten geeft is Procesmanagement. De opleiding Kwaliteitsmanagement helpt je daarbij kwaliteit te waarborgen en een certificeerbaar kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten en te onderhouden.

  • Wil je je bedrijfsactiviteiten duurzamer inrichten en meer betekenen voor mens, maatschappij en milieu? In de cursus Duurzaam ondernemen verdiep je je in duurzaamheid en de mogelijkheden en uitdagingen van duurzaam ondernemen.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over persoonlijke ontwikkeling? Je vindt het op de ICM Campus.