categorie Proces- en Projectmanagement

Proces- & Projectmanagement

Ben je op zoek naar een specifieke vaardigheidstraining of geaccrediteerde opleiding op het gebied van PRINCE2®, IPMA, Agile, Scrum of MSP®? Maak je keuze uit het onderstaande aanbod.

Beste Opleider van Nederland 2023

Gecertificeerde PRINCE2® cursussen

Bij een aantal opleidingen is het gecertificeerde examen inbegrepen.

ICM biedt PRINCE2 7th edition opleidingen aan.

Gecertificeerde IPMA cursussen

(Gecertificeerde) Agile cursussen

(Gecertificeerde) Scrum cursussen

Project Management

Lean & Lean Six Sigma

Programma Management

Procesmanagement

Courses in English

Geaccrediteerde IT opleidingen

Op het gebied van IT bieden wij verschillende geaccrediteerde opleidingen zoals Lean IT, BiSL en ASL. Bekijk hier het volledige overzicht.

 

Hoe leiden we je op?

Wil je weten hoe je je op het gebied van projectmanagement bij ICM kunt ontwikkelen? Lees onze visie en bekijk welke leerpaden je kunt volgen.

Ontdek wat je kunt verwachten

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Pakketten

Volg meerdere cursussen in één pakket.

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de online Campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
 • In de afbeelding hieronder zie je hoe de projectmanagementcursussen zich tot elkaar verhouden. Klik hier om de afbeelding te vergroten.Projectmanagementcursussen

 • Zoek je een kwalitatieve opleiding op het gebied van projectmanagement, procesmanagement en programmamanagement? Voor deze vakgebieden zijn er verschillende opleidingen en trainingen om je vakbekwaamheid te optimaliseren. Wil je een officieel gecertificeerd projectmanager worden? Dan biedt ICM je bekende methodieken zoals PRINCE2, IPMA, ITIL en MSP. De PRINCE2® opleidingen zijn toonaangevend op het gebied van project management. Wil je in het algemeen je competenties als projectmanager ontwikkelen? Dan sluiten onze IPMA opleidingen hier goed op aan. Deze opleidingen leiden op tot een internationale IPMA-certificering, gericht op jouw projectmanagementcompetenties en bieden uitstekende mogelijkheden om door te groeien in je professionele carrière.

  Zoek je een kwalitatieve opleiding op het gebied van projectmanagement, procesmanagement en programmamanagement? Voor deze vakgebieden zijn er verschillende opleidingen en trainingen om je vakbekwaamheid te optimaliseren. Wil je een officieel gecertificeerd projectmanager worden? Dan biedt ICM je bekende methodieken zoals PRINCE2, IPMA, ITIL en MSP. De PRINCE2® opleidingen zijn toonaangevend op het gebied van project management. Wil je in het algemeen je competenties als projectmanager ontwikkelen? Dan sluiten onze IPMA opleidingen hier goed op aan. Deze opleidingen leiden op tot een internationale IPMA-certificering, gericht op jouw projectmanagementcompetenties en bieden uitstekende mogelijkheden om door te groeien in je professionele carrière. In de ITIL opleiding krijg je actuele inzichten in IT Service Management en handvatten om de IT-processen in jouw organisatie in te richten en te beheren. Heb je een strategische verandering in je organisatie door te voeren? MSP is een internationaal erkende methodiek waarmee je de belangrijkste principes van programmamanagement kunt toepassen en met alle kennis en vaardigheden uitgerust wordt om zo’n verandering tot een goed resultaat te brengen. Ook heb je bij ICM de mogelijkheid om de Lean Six Sigma – Green Belt opleiding te volgen.

  Bij ICM kun je via diverse opleidingen en trainingen ook lean en agile leren werken, Bijvoorbeeld via Scrum. Wil je met meerdere teams agile leren samenwerken, op programmaniveau of zelfs organisatiebreed? Dan kun je de geaccrediteerde training Leading SAFe® volgen, waarin je kennismaakt met Scaled Agile Framework (SAFe®), hét leidende raamwerk voor agile werken op organisatieniveau.

  Naast deze gecertificeerde opleidingen, kun je ook kiezen voor de praktijkgerichte Projectmanagement en Procesmanagement opleidingen. In beide opleidingen wordt nadrukkelijk uitgegaan van concrete praktijksituaties en -voorbeelden en werk je aan je persoonlijke leerdoelen.

  PRINCE2®, MSP® and ITIL® are registered trade marks of AXELOS Limited.
  The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited.

 • Werk je als projectmedewerker, projectcoördinator, projectmanager of ben je verantwoordelijk voor strategische projecten in je organisatie? Zoek je trainingen die jouw praktijkervaring verhelderen en je inspireren je werk nog beter te doen? In de categorie Projectmanagement vind je trainingen waarin de praktijksituatie en jouw voorbeelden centraal staan. Je werkt concreet aan het verbeteren van je vaardigheden in bijvoorbeeld de trainingen Projectmatig werken en Leidinggeven aan projecten. Bovendien schrijf je een actieplan waardoor je jouw persoonlijke leerdoelen helder in kaart hebt en deze concreet bereikt.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Bekijk onze ICM Campus voor inspiratie rondom Proces- en projectmanagement.