Projectmatig werken

Binnen organisaties worden steeds meer opdrachten in teamverband uitgevoerd. Van een opdracht een project maken, vereist specifieke kennis en vaardigheden. Wat houdt projectmatig werken nu daadwerkelijk in? Wat is het verschil met je ‘gewone’ dagelijkse activiteiten? Deze training brengt je in hoog tempo op het niveau dat nodig is om effectief projectmatig te kunnen werken. Je leert succesvol omgaan met belangrijke elementen als doelstellingen, taken, mensen en planning.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Training van een expert uit de praktijk
 • Aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen
 • Focus op zowel harde als zachte skills van projectmatig werken

Resultaat

 • Je leert succesvol projectmatig werken
 • Je leert de opdracht en het resultaat helder af te bakenen
 • Je bent in staat om een project te faseren en te plannen
 • Je kunt projecten beheersen op tijd, budget, kwaliteit, informatie en organisatie
 • Je kunt je projectorganisatie optimaal afstemmen op de projectomgeving
 • Je krijgt inzicht in effectieve samenwerking en communicatie binnen projectteams
 • Je vergroot jouw toegevoegde waarde als projectteamlid

Doelgroep

De training is geschikt voor projectmedewerkers en projectcoördinatoren of degenen die zich hierin willen ontwikkelen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Kenmerken van projectmatig werken
 • Kenmerken van een project
 • Afbakening van het project
 • Projectvoorstel en het projectplan
 • Fasering, planning en beslismomenten in projecten
 • Taken en verantwoordelijkheden in de projectorganisatie
 • Kwaliteit, budget, mensen en doorlooptijd
 • Projecten naast je werk
 • Projectbeheersing en -sturing
 • Projectvoortgang en -rapportage
 • Samenwerken binnen het projectteam
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart via een intakeformulier op de online leeromgeving.

Onder leiding van een ervaren trainer raak je thuis in de materie dankzij theorie, oefeningen en interactie in de bijeenkomsten. Tussen de bijeenkomsten werk je op de online leeromgeving samen met je medecursisten aan opdrachten en wissel je ervaringen uit. Op de online leeromgeving vind je de unieke ICM videoserie die je ter voorbereiding op de bijeenkomst bekijkt. Door het inbrengen van een eigen project wordt de training gericht op de eigen dagelijkse praktijk. Aan het eind van de training stel je een persoonlijk actieplan op.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 68 opleidingen en trainingen in de categorie: Proces- & Projectmanagement

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 68 opleidingen en trainingen in de categorie: Proces- & Projectmanagement

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

 

 

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 68 opleidingen en trainingen in de categorie: Proces- & Projectmanagement

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Redmar Oosterkamp

  18-12-2019
  Uitstekend blended lesmateriaal; helder overzichtelijk vormgegeven en goed aansluitend bij de doelen en inhouden van de contactmomenten.
  Het is heel fijn om met een groep studenten samen te werken en instructie en begeleiding te krijgen van een ervaren docent die door ervaring goed weet waarover hij spreekt. Een fijne manier om te professionaliseren.
 • Kiki P

  13-12-2019
  Persoonlijke betrokkenheid en kundigheid van uit de docent waren top. De werkvormen hebben me geïnspireerd en daarnaast heb ik ook echt mijn werk anders ingericht. Al met al een top ervaring
 • Raymond Obbes

  08-10-2019
  Ik heb in de afgelopen maanden veel gebruik gemaakt van de kennis die ik heb opgedaan bij de training: Projectmatig werken. Ik heb de training ook aangeraden aan mijn collega projectleiders en zal bij ICM zeker op korte termijn aan de slag gaan met een vervolgopleiding. Naast dat de inhoud zeer nuttig is voor mijn werk werd de training gegeven door een kundig docent die prettig lesgeeft en door zijn jarenlange ervaring op het gebied van projecten weet waar hij over praat.
 • anonymous

  24-06-2019
  Goed: de trainers (zeer ervaren),inhoud van de lesstof, lesvorm, afwisseling theorie en opdrachten, lunch, bereikbaarheid met OV.

  Kan beter: Locatie matig bereikbaar met de auto.
  ... ..... ..... ...... ......
 • Stefano Battistuzzi

  21-11-2018
  Wat mij vooral beviel aan deze training was de manier waarop de trainer deze had vormgegeven. Korte stukken theorie afgewisseld met relevante praktijkvoorbeelden. Niet alleen voorbeelden vanuit de trainer, maar ook meteen de vertaalslag leggen naar voorbeelden uit de eigen praktijk van de cursisten.
  Doordat we met een kleine groep waren, was er veel interactie en kwam iedereen aan bod met zijn of haar praktijkvoorbeelden.
 • Sita Sitaram

  19-10-2018
  De trainer doet het uitstekend, kan theorie en praktijk goed in beeld brengen; het is prettig om naar haar te luisteren, duidelijk en helder. De risicobeheersing en -analyse is goed onder de aandacht gebracht. zo ook alle fasen binnen een project.
 • Scherpenisse

  18-10-2018
  Prima en leerzame training, docente met veel praktijkervaring weet je goed bij de les te houden! Het delen van ervaringen brengt ook meerwaarde. Bijzonder dat je van een 2-daagse training zoveel op kunt steken!
 • Andringa

  17-10-2018
  Trainer was deskundig en had veel ervaringen met projectmatig werken. Veel praktijkvoorbeelden werden gebruikt in de training. Voor de voorbereiding op de trainingsdagen duidelijke leeromgeving. Theorie en praktijk gingen goed samen.
 • Jane Raghoenath

  20-07-2018
  De gehele cursus is top tot teen goed geregeld. Vanaf de aanmelding tot aan je certificaat wordt je volledig gesteund. Alles is goed voorbereid en verzorgd voor ICM. Ze staan open voor vragen/opmerkingen, denken met je mee, zijn geinteresseerd waar je vandaan komt en denken mee hoe je cursus kan aansluiten op je praktijk.
 • Nico Schellekens

  16-11-2017
  Het was voor mij een waardevolle cursus. De in principe 'saaie' stof werd met voorbeelden, interacties etc op een inspirerende wijze gegeven. Veel van geleerd, ook het naslagwerk voor thuis is handig.
 • Bert Postma

  14-11-2017
  Cursus waarbij een inspirerende docent in 2 afzonderlijke dagen een hoop informatie kan overdragen waar je ook in de praktijk veel mee kan doen. Bovendien is er ook genoeg aandacht voor de individuele ervaringen tijdens de cursus.
 • Van Ende

  24-03-2017
  Het was een leerzame training. De vakkundige docent gaf een goed beeld van het projectmatig werken en koppelde theorie en praktijk op een goede manier aan elkaar. Er was veel ruimte voor reflectie, ook de reflectie van de andere kandidaten was erg leerzaam voor jezelf.
 • Veronica Both

  22-03-2017
  De trainer van de cursus Timemanagement was echt een inspiratiebron met duidelijke herkenbare cases en goed te begrijpen oplossingen. De cursus werd op een fijne en goed bereikbare locatie gehouden. Meteen de volgende dag ben ik met de tips aan de slag gegaan en tot nu toe bevalt dat heel goed Top!
 • h h

  17-03-2017
  Leerzame cursus, gezien de verschillende niveaus (individuele werkervaring met projectmatig werken) op de cursusdagen was er ruimte om van elkaar te leren. 2 dagen voor echte verdieping is naar mijn mening te weinig.
 • Kees van der Heijden

  08-02-2017
  Zeer prettige manier van les geven, heerlijk dynamisch en de dag is om voor je er erg in hebt! goede lesstof en het online portal werkt prima voor de voorbereidingen.
 • Besselink

  06-02-2017
  Prettige, leerzame tweedaagse training die in korte tijd de basisfacetten van Projectmatig werken doorloopt. Hoewel theorie aan bod komt, ligt de nadruk op praktijkoefeningen, ervaringen delen, vragen stellen. Enthousiaste docent met duidelijke werkervaring in Projectmanagement. Persoonlijke, niet-schoolse benadering. Fijne locatie (Utrecht) met uitstekende voorzieningen. En genoeg materiaal om vervolgens zelf mee aan de slag te gaan in je eigen werk. Kortom: ik ben zeer tevreden!
 • Spoeltman

  26-01-2017
  Kleine groep. Het was samen delen en samen leren, uit praktijk- en persoonlijke ervaringen. Geen typische les van, docent verteld en je maakt notities. Docent maakt onderdeel uit van de groep, legt uit, vult aan, geeft voorbeelden uit praktijk en geeft feedback. Zelf leren denken. Oefenen voor praktijk tijdens les. Deze opzet heb ik als zeer prettig ervaren.
 • Muriël Bredt-Aartman

  12-12-2016
  We hadden een kleine groep, dus er kon goed en makkelijk ingespeeld worden op persoonlijke situatie. We hebben veel handvatten gekregen om in de praktijk te brengen. Het leuke van de cursus is, dat het verdeeld is over 2 dagen. Wat je de eerste dag geleerd hebt, kan je in praktijk brengen en bevindingen op de tweede dag meenemen.
 • Mila van Egmond

  05-12-2016
  Dimitri stemde de inhoud en het tempo goed af op het niveau en de ervaring van de groep. Ik vond het geen moment saai. Juiste balans tussen theorie, oefeningen, uitwisselen en pauze. Mooie locatie, heerlijke lunch!
 • Marianne van Pelt

  06-09-2016
  Qua inhoud en niveau een prima training wanneer je voor het eerst projectmatig gaat werken. Heldere uitleg door de docent. Voldoende ruimte voor vragen en goede koppeling naar de praktijk.
 • Odette Eijs

  17-08-2016
  Leuke en leerzame training. Interessant en er komen veel onderwerpen m.b.t. projectmatig werken aan bod. Alle te volgen stappen, wat moet je jezelf afvragen en de trainer probeerde ook duidelijk te maken dat het, hoe complex het project ook is, uiteindelijk altijd op hetzelfde te volgen pad aankomt. Stimuleerde de deelnemers ook om goed na te denken en creatief te zijn. Geen saaie kost, maar leuke en interactieve training waar je in de praktijk echt iets aan hebt.
 • A. van Poelje

  19-04-2016
  Ik heb in 2015 de opleiding Opleidingskunde gevolgd. De begeleiding van de trainer naar en tijdens de praktijkopdrachten is heel gestructureerd en inspirerend. De trainer weet de groep zeer te motiveren en staat open voor individuele bijdragen, er is veel aandacht voor eigen inbreng van de cursist en daar leren andere cursisten weer van. De opleiding is heel praktijkgericht; door de opsplitsing in twee modules is het goed te behappen.
 • R Sotthewes

  18-04-2016
  Erg leerzaam en informatief. Veel handige tips en inzichten gekregen.
  De Trainer heeft veel aandacht voor je eigen werksituatie.
  Informele trainer wat ik als erg prettig ervaar. Verder hadden we een leuke groep.
 • T. Jansen

  11-04-2016
  Prima training maar ik miste wel een basiskennis. Heb je eigenlijk wel nodig. Leuke, enthousiaste groep op goede locatie. Trainster kwam echt uit de praktijk en daardoor ook goede oefeningen. Ik had er nog wel meer uit willen halen maar daar was in 2 dagen geen tijd voor.
 • Inge Snijder

  01-12-2015
  Leuke cursus om te volgen met een goede groep deelnemers (gelijk gestemden). Ik heb veel aan de cursus gehad, ik ben vorige maand in mijn nieuwe functie (projectcoordinator) begonnen. De docent was erg bevlogen en enthousiast.
 • Ernie Vermolen

  21-06-2015
  Ik vond het een super interessante training, de theorie goed afgewisseld met praktijkoefeningen. Hetgeen ik in de trainingen leerde kon ik vaak gelijk toepassen in mijn functie. Samengevat: een zeer interessante training, ben blij dat ik deze gevolgd heb als voorloper voor de training IPMA-D.
 • Brenda van der Meer

  24-12-2014
  Ik heb een super leerzame training gehad. Het vooraf bekijken van de theorie en het behandelen van de praktijk tijdens de lessen, is mij enorm bevallen. Ik zou zeker weer een training bij ICM willen volgen.
 • Jan Edelenbos

  28-10-2014
  Ik heb de cursus Project Matig gevolgd in het voorjaar bij ICM.
  Een duidelijke training met een zeer deskundige trainer.
  Heb veel geleerd en vooral hoe een project in elkaar steekt,
  Dit kon ik gelijk in mijn project gebruiken,
 • anonymous

  17-10-2014
  Kort geleden heb ik de cursus 'Projectmatig werken' gevolgd bij ICM. De training was leuk om te doen, heel interessant en meteen bruikbaar op mijn werk. De online cursusomgeving werkt heel goed, met instructiefilms, opdrachten en discussiemogelijkheden. De trainer was bijzonder prettig en kundig. Ze gaf veel praktische tips en wisselde tijdens de cursusdagen theorie en praktijkopdrachten heel goed af. Ik heb in twee dagen ontzettend veel geleerd en ben meteen aan de slag gegaan om dit op mijn werk in de praktijk te brengen!
 • Snippe

  08-04-2014
  Onlangs heb ik de cursus "Projectmatig werken" mogen volgen bij Icm.Het was een leuke cursus en de ervaringen die ik heb opgedaan kan ik prima gebruiken bij mijn werkzaamheden bij RWS. Facebook: Gladheidbestrijding RWS NON
 • Henk ter Steege

  08-04-2014
  een zeer verhelderende training door een gedreven en ervaren docent, die je genoeg handen en voeten geeft om je plaats/ rol in het gehele project te herkennen en je de do en donts leert. De training was kleinschaig van opzet, wat de kwaliteit ten goede kwam. Omdat de groep klein was was de interaktie groter en konden we ervaringen goed delen.
 • Wolter Vermeer

  08-04-2014
  Een hoop geleerd in 2 dagen, dankzij een enthousiaste zeer ervaren trainer en een leuke groep mensen uit verschillende vakgebieden. Ook was alles tot in de puntjes geregeld, wat t zeer prettig maakte.
 • staals

  17-12-2013
  Deelnemers waren heel divers aan achtergrond en ervaring. Desondanks waren de lesdagen zo opgebouwd dat iedereen geboeid bleef tot het einde toe. Bovendien werd getracht de cursus aan te passen naar eenieders wensen en leerdoelen. Dit is voor een groot gedeelte ook wel gelukt.
  Aan de ene kant waren de opdrachten tijdens de cursus soms wat onpraktisch/simpel, maar de cursus biedt aan de andere kant een heleboel praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk.
 • Jeannet Dooms-Platteeuw

  13-12-2013
  Inhoud, niveau was zeer goed.
  Nuttig en bruikbaar.
  De trainer was een hele prettige, enthousiaste vrouw die iedereen wist te bereiken. Ik heb er veel geleerd, en ook bevestiging gekregen van wat ik zelf al had ervaren.
  Ik zou deze training van harte aan iedereen aanbevelen.
  De locatie is centraal, maar voor mij wat ver omdat ik in Vlissingen woon. Ik zou zelf liever 10 uur als starttijd zien.
 • Heleen van der Peijl

  06-12-2013
  Ik heb in deze training een aantal handvaten aangereikt gekregen waarmee we ook meteen veelvuldig geoedend hebben. Met behulp hiervan kan ik nu zelfstandig aan de slag als projectleider in mijn eigen werk.
 • Judith Kalkman

  12-11-2013
  De training was een prima mix tussen theorie en praktijk. Na de training had ik het gevoel echt iets met de lesstof te kunnen in mijn dagelijkse werk ondanks dat ik geen Projectmedewerker ben. Een aanrader!
 • anonymous

  11-11-2013
  De cursus Projectmatig werken heeft mij geholpen inzicht te krijgen in wat projectmatig inhoud. Ik heb handvatten aangereikt gekregen om een stap te maken de behandelde stof toe te passen in mijn dagelijkse werk. Met de vernieuwde inzichten kan ik mijn vaardigheden t.a.v projectmatig werken uitbereiden en maakt het projectmatig werken voor mij overzichtelijker. Ook gaf het mij handvatten t.a.v van mijn eigen rol in het geheel. Al met al een goede keuze geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling.
 • anonymous

  06-11-2013
  Denk dat het afhankelijk is wat voor werk je doet(vandar de 7, persoonlijk is het een 9). Het hoeft niet altijd te zijn, dat je bij projecten betrokken bent. Dit geld nl. ook voor mij, maar mijn werkzaamheden, zijn eigenlijk allemaal kleine projecten op zich. Daarom heb ik deze cursus gevolgd en heb er zeker de vruchten van. Hierdoor ben ik sterker geworden in mijn functie.
 • anonymous

  26-10-2013
  Duidelijke lesstof, inhoud aangepast op wensen van de groep. Praktijkgerichte opdrachten werden op zo'n manier ingezet dat nieuwe inzichten zeker blijven hangen en niet snel vergeten zullen worden.
 • Joris

  14-02-2013
  Heldere en overzichtelijke introductie van het projectmatig creeren. Goede handvatten en tips. Prettige setting in een informele sfeer.
 • Stephan Lubbertsen

  Leerzame cursus. Door het werk in projecten had ik met een aantal onderdelen al intensief kennis gemaakt, echter kon ik het nooit helemaal goed plaatsen. Tijdens deze cursus is alles op zijn plek gevallen en daar profiteer ik op de werkvloer van.

  Het is daarnaast goed om andere perspectieven te horen en mee te krijgen wat anderen ervan leren. Ieder had zijn eigen achtergrond en functie en dat maakt het erg open en breed. Zo leer je ook van anderen en krijg je ook hun vragen en leermomenten mee.

  De docent was erg bekwaam en had veel inhoudelijke kennis en ervaring. Dat is erg fijn want daardoor is er veel begrip en kan er veel ruimte zijn voor individuele leermomenten. Kortom een geslaagde cursus waar ik nog altijd van profiteer.

 • Sander de Koning

  Perfecte training om kennis te vergaren hoe je een project kan opstarten en wat wel en niet van belang is om een project tot een goed einde te brengen. In deze cursus werd in groepsverband gewerkt, zodat je op bepaalde zaken een andere en meer logischer kijk kan creëren.

  In twee cursusdagen heb ik heel veel geleerd van de aanpak van een project. Dit heb ik in de praktijk al gebruikt en ik merk dat ik er veel profijt van heb en veel projectmatiger bezig ben met zaken. Al met al een cursus om aan te bevelen.

 • Anoniem

  De training zijn relevant en interessant. De trainers zijn goed voorbereid, hebben veel ervaring en kunnen helpen met suggestie en een frisse kijk met situaties waar je tegen aanloopt, waardoor je zelf anders tegen een situatie aankijkt en oplossing kan bedenken.

 • Rocio Molina

  Prettige training waarbij praktijkoefeningen in groepsverband werden uitgevoerd. Tijdens deze oefeningen liep je tegen bepaalde zaken aan, waarover je direct feedback krijgt. Erg leerzaam dus. Ook de sfeer is goed, lekker ongedwongen. Overigens kun je ook je eigen persoonlijke projectplan meenemen en tips over vragen en bespreken.

 • C. van Santen

  Ik ben zelf nog enthousiaster geworden in mijn functie. Ik weet nu dat hier mijn passie ligt en wil ook verder in mijzelf ontwikkelen als projectmedewerker.

  Daarnaast ook de online leeromgeving. Het lesmateriaal. De verzorging tijdens en na de training. Het gehele plaatje is compleet.

 • Anoniem

  Prima geregeld, goede kwaliteit training en docent. Vooraf twijfelde ik tussen LOI en ICM vanwege het lesgeld, maar de prijs-kwaliteitverhouding was het meer dan waard.
  10
  Bevlogen
  Goede prijs/kwaliteit verhouding. Alles goed geregeld (lesmateriaal, locatie, etc)

  Prima geregeld, goede kwaliteit training en bevlogen docent. Vooraf twijfelde ik tussen LOI en ICM vanwege het lesgeld, maar de prijs-kwaliteitverhouding was het meer dan waard!

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 68 opleidingen en trainingen in de categorie: Proces- & Projectmanagement

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.