NIMA aanbod ICM

NIMA Opleidingen

Bij ICM word je zorgvuldig voorbereid op het gewenste NIMA examen. ICM is officieel NIMA Education Partner voor alle NIMA opleidingen en één van de grootste NIMA opleidingsinstituten van Nederland. ICM biedt je onderstaande NIMA opleidingen in de gebieden Marketing, Communicatie en Sales. Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deelname aan de NIMA examens.

NIMA Marketing opleidingen

NIMA Communicatie opleidingen

NIMA Sales opleidingen

Advies & vragen

Voor een deskundig en persoonlijk advies of eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met een van de opleidingsadviseurs van ICM op telefoonnummer 030 – 29 19 888.

Verdere informatie over de NIMA-examens kun je verkrijgen bij het NIMA-instituut (tel. 020 – 503 93 00).

 

Over NIMA

Het NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing) is al vele jaren toonaangevend op het gebied van Marketing, Sales en Communicatie. Jaarlijks worden duizenden examens afgenomen in heel Nederland. Het NIMA diploma is een helder en overtuigend bewijs van bekwaamheid op het gebied van Marketing, Sales of Communicatie. Door het volgen van de NIMA opleiding bij ICM word je zorgvuldig voorbereid op het gewenste NIMA examen. ICM is een kwalitatief uitstekend opleidingsinstituut voor alle NIMA opleidingen en één van de grootste NIMA opleidingsinstituten van Nederland.

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de online campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
 • Bij ICM word je zorgvuldig voorbereid op het gewenste NIMA examen. ICM is officieel NIMA Education Partner voor alle NIMA opleidingen en één van de grootste NIMA opleidingsinstituten van Nederland. ICM biedt je onderstaande NIMA opleidingen in de gebieden Marketing, Communicatie en Sales. Er zijn geen specifieke toelatingseisen voor deelname aan de NIMA examens.

 • Voor beginnende marketeers bieden we met een brede en complete basisopleiding met de opleiding NIMA A Marketing – 9 maanden. Deze opleiding behandelt het hele marketingproces op een duidelijke en gestructureerde wijze. Alle online en offline marketinginstrumenten passeren de revue. Hiermee is deze opleiding het meest geschikt om als beginnende marketeer een brede basiskennis op te doen. We bieden deze opleiding ook aan in een verkorte en intensievere variant: NIMA A Marketing – 5 maanden intensief. Deze opleiding behandelt dezelfde stof als de langere variant, maar in een hoger tempo (de bijeenkomsten liggen dichter op elkaar, waardoor je minder voorbereidingstijd hebt bij de intensieve variant). Beide opleidingen bestaan uit 8 bijeenkomsten wanneer je de dagopleiding volgt (voor de avondopleiding zijn dit 16 bijeenkomsten. De studiebelasting ligt op 8 tot 12 uur voorbereidingstijd voor elke bijeenkomst.

  Ben je een beginnende marketeer, maar wil je wel al de focus leggen op online marketing? Kies dan voor NIMA A Online Marketing – 9 maanden. Deze opleiding is ook geschikt voor online marketeers die al een tijdje werkzaam zijn op het gebied van digital marketing, maar een theoretische onderbouwing willen. In deze brede basisopleiding komen alle belangrijke onderdelen van online marketing aan bod zoals websites, zoekmachinemarketing, social media, e-malmarketing, de customer journey, contentmarketing en analytics. Ook voor deze opleiding bieden we een kortere variant, namelijk NIMA A Online Marketing – 5 maanden intensief.

  Na de NIMA A opleidingen bieden we drie verdiepende NIMA B opleidingen: NIMA B Consumentenmarketing, NIMA B Digital Marketing en NIMA B Business Marketing. De NIMA B opleidingen zijn voor de meer ervaren marketeers. Na een NIMA B diplomering kom je in aanmerking voor de NIMA titel Senior Marketing Professional (SMP).

  NIMA B Consumentenmarketing is geschikt voor professionals die medeverantwoordelijk zijn voor marketing in hun organisatie of betrokken zijn bij het commercieel beleid van een merk of product. Je leert in te spelen op consumentengedrag, leert kansen signaleren en hier op in te spelen en werkt aan een onderscheidende marketingmix om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden. Je werkt in deze opleiding toe naar een eigen consumentenmarketingplan.

  In de opleiding NIMA B Digital Marketing specialiseer je je verder als online marketeer. Met deze opleiding groei je verder door in je carrière en versterk je je marketingkennis. Je gaat aan de slag met jouw eigen toekomstgerichte marketingstrategie waarmee je jouw concurrentiepositie versterkt te midden van alle ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

  In de opleiding NIMA B Business Marketing specialiseer je jezelf in de B2B-markt. Je neemt jouw eigen organisatie onder de loep en verdiept je marketingkennis. Je leert de onderdelen van de marketingmix te implementeren in een B2B-context. Na deze opleiding kun je een volledig en onderbouwd marketingplan opzetten, presenteren, implementeren en evalueren.

 • De opleiding NIMA A Communicatie – 8 maanden is voor iedereen die zich wil ontwikkelen binnen het vakgebied communicatie. Je bent bijvoorbeeld werkzaam in een communicatiefunctie, maar je bent op zoek naar een stevige theoretische onderbouwing. Of je wilt graag communicatiemedewerker en zoekt daarvoor een passende opleiding. De opleiding NIMA A Communicatie – 8 maanden is een veelzijdige opleiding die alle elementen binnen het communicatievakgebied behandelt. Tijdens de bijeenkomsten krijg je alle handvatten aangereikt om zelfstandig en succesvol als communicatieprofessional aan de slag te gaan.

  Wil je je als communicatiespecialist verder ontwikkelen? Als vervolg op de NIMA A Communicatie-opleidingen bieden we drie specialisaties: NIMA B Corporate Communicatie, NIMA B Non-profit en Overheidscommunicatie en NIMA B Marketingcommunicatie. Deze specialisaties zijn geschikt voor professionals die al enige ervaring hebben in het communicatievak.

  NIMA B Corporate Communicatie behandelt alle facetten van communicatiemanagement en richt zich specifiek op strategische corporate communicatie. Je leert analyses maken, onderzoeken interpreteren, met communicatie ingrijpen bij problemen, omgaan met verschillende media en campagnes ontwikkelen. Je groeit uit tot een volwaardig gesprekspartner voor management en directie. In de opleiding NIMA B Non-profit en Overheidscommunicatie ligt jouw focus op strategische communicatie voor non-profit organisaties en overheden. Wil je je ontwikkelen tot communicatiemanager van merken, producten of diensten? Kies dan voor de specialisatie NIMA B Marketingcommunicatie.

 • Op het gebied van sales zijn NIMA A Sales – 9 maanden en NIMA A Sales – 4 maanden intensief de basisopleidingen. Deze opleidingen geven jou dé basis om als salesprofessional aan de slag te gaan. Je leert alle benodigde vaardigheden van het vak en doet de benodigde inhoudelijke kennis op. Gedurende 9 of 4 maanden (afhankelijk van welke variant je kiest) passeren de belangrijkste verkooptheorieën de revue en ga je aan de slag met jouw persoonlijke kwaliteiten als salesprofessional.

  Verdieping op deze basisopleidingen zijn de NIMA B Sales opleidingen NIMA B Sales – Verkoopleider en NIMA B Sales – Accountmanager. In NIMA B Sales – Verkoopleider maak je de volgende stap tot verkoopleider. In deze rol heb je op diverse manier invloed op het verkoopresultaat. Je leer een team aansturen om tot de beste verkoopprestaties te komen. Na afloop ga je op een hoger tactisch en strategisch niveau aan het werk. In NIMA B Sales – Accountmanager ontwikkel je je op een interactieve en inspirerende manier tot accountmanager. In deze rol ben je de schakel tussen de eigen organisatie en haar klanten. Je bent verantwoordelijk voor relatiebeheer en sales en wil je hierin verder ontwikkelen. Een NIMA B Sales diploma is een verrijking voor je CV en internationaal hoog aangeschreven.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over persoonlijke ontwikkeling vind je op de ICM Campus