cursussen persoonlijke groei ICM

Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit staat voor het managen van je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Je wordt effectiever en ervaart meer plezier in je werk. Maak je keuze uit het onderstaande aanbod.

Beste Opleider van Nederland 2023

Persoonlijke kracht

Time Management en Vitaliteit

Beïnvloeden en Overtuigen

Interactie met de ander

Overige communicatietrainingen

Ons volledige aanbod in de categorie Communicatievaardigheden vind je op deze pagina.

Bekijk alle communicatietrainingen

 

Courses in English

De 5 ICM-sleutels

Wil je weten wat je kunt verwachten? Ontdek de 5 sleutels tot Persoonlijke Effectiviteit waar je aan werkt in onze trainingen.

Ontdek de sleutels

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de ICM Campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
 • Persoonlijke Effectiviteit staat voor het managen van je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling verbeteren je carrièrekansen. ICM biedt diverse trainingen aan die jouw persoonlijke en professionele effectiviteit vergroten.

 • Met de trainingen Persoonlijke Effectiviteit en Time Management word je effectiever en ervaar je meer plezier in je werk. In je werk kunnen er momenten zijn waarop je meer vanuit jouw kwaliteiten en intuïtie zou willen handelen, waardoor werk en privé met elkaar in balans komen. Met de Persoonlijk Leiderschap training en de training Vitaal en Mindful werken leer je te handelen vanuit je persoonlijke kracht en stel je heldere prioriteiten. Hierdoor boek je zowel privé als zakelijk vooruitgang.

  Persoonlijk management stelt niet alleen jou als individu centraal. Je persoonlijke groei en effectiviteit komt vaak juist tot stand in de interactie met anderen. ICM biedt daarom vele trainingen om jouw gedrag in relatie tot de mensen om je heen te ontwikkelen. Vaardigheden als samenwerken, overtuigend communiceren en zelfreflectie zijn bovendien essentieel om aantrekkelijk te blijven voor je huidig een toekomstige werkgevers Je ontwikkelt je communicatieve vaardigheden optimaal in onder meer de trainingen Assertief OptredenEmotionele IntelligentieEffectief BeïnvloedenEffectief Communiceren en Geweldloze Communicatie. Kijk ook eens naar de training Feedback geven en ontvangen, die je de kennis en vaardigheden biedt om feedback op een respectvolle manier te geven en te ontvangen. Dit stelt je in staat te bouwen aan constructieve relaties en samenwerkingen.

  In de training Power to the Introverts richten we ons specifiek op professionals met een introverte gedragsstijl die hun kwaliteiten beter en zichtbaarder naar voren willen laten komen. Als jij weet wat introversie inhoudt en wat het voor jou betekent, krijg je handvatten om te kunnen reageren op wat er gebeurt, wat er tegen je wordt gezegd en wat je zelf wilt in een bepaalde situatie. Met opmerkingen als ‘je moet jezelf meer laten zien’, ‘lach eens wat meer’ of ‘waarom doe je nooit mee?’ weet je na afloop van deze training een stuk beter raad.

  Ook in de training Omgaan met chaos in je hoofd richten we ons op een specifieke doelgroep. Heb jij last van een druk hoofd, voel je innerlijke onrust en merk je dat je snel bent afgeleid? Dan helpt deze tweedaagse training je om je eigen ideale werkomstandigheden te creëren.

  Wil je meerdere soft skills in één training ontwikkelen? Dan zit je goed bij Soft Skills voor Professionals. Je leert onder meer de ander beter te begrijpen, je boodschap helder over te brengen, je aanpassingsvermogen te vergroten en een duidelijke visie te ontwikkelen op je toekomst en werk. Een mooie aanvulling daarbij om jezelf als professional te versterken is de training Argumenteren en overtuigen door kritisch denken. Kritisch denken is een belangrijke 21e eeuwse vaardigheid die je helpt om vanuit verschillende perspectieven naar problemen te kijken en nieuwe oplossingsrichtingen te vinden.

  Een andere training die zich richt op 21e eeuwse vaardigheden is Vergroot je probleemoplossend vermogen met creatief denken. Je leert met creatief denken te komen tot nieuwe ideeën, verfrissende invalshoeken en verrassende oplossingen voor jouw vraagstukken. Daarnaast leer je bij Effectief omgaan met veranderingen hoe je met een positieve, open en nieuwsgierige houding reageert en anticipeert op nieuwe situaties. Je ontdekt hoe je weerbaarder wordt, relativeert en oude situaties loslaat, waardoor je voortaan ontspannen met veranderingen omgaat.

  Twijfel je over een carrièreswitch? Of ben je niet meer gelukkig in je baan en weet je niet precies waar het aan ligt? We verzorgen diverse cursussen voor mensen die op zoek zijn naar nieuw werk of een nieuwe missie en die willen solliciteren. Zo bieden we loopbaanbegeleiding aan en ondersteunen we je verder in je proces via het persoonlijk traject Succesvol Solliciteren.

  Een training die we tot slot niet onbenoemd willen laten is NLP. Dit staat voor Neurolinguïstisch Programmeren. We bieden deze training zowel in een korte variant (in 3 dagen) aan als in een lange variant (5 dagen verspreid over 5 maanden). NLP is één van de krachtigste instrumenten voor communicatie en gedragsverandering. Je kunt het zien als een toolbox vol technieken om nutteloze, soms onbewuste denkpatronen en gedragingen positiever en constructiever te maken.

  Via de trainingen uit de categorie Persoonlijke Effectiviteit leer je je persoonlijke en sociale vaardigheden optimaal in te zetten. Hierdoor zul je daadkrachtiger en effectiever worden, zowel privé als zakelijk.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over persoonlijke ontwikkeling? Bekijk de ICM Campus.