Persoonlijk Leiderschap

Wil jij meer grip op jezelf, je werk en je omgeving? Zodat je sterker staat als professional en doet waar je je goed bij voelt? In deze training vergroot je je persoonlijk leiderschap en leer je richting te geven aan je eigen leven. Bewustwording van je drijfveren, talenten en waarden helpt je beter onderbouwde keuzes te maken. Daarmee benut je je eigen kwaliteiten optimaal in het dagelijks leven en in je werksituatie. Je realiseert vanuit je eigen kracht je doelen zodat je minder wordt geleefd, meer energie hebt en kunt zijn wie je wilt zijn.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Ervaren trainers
 • Volop aandacht voor jouw persoonlijke situatie
 • Meer innerlijke rust en voldoening

Resultaat

 • Je hebt inzicht in je persoonlijke gedragspatronen
 • Je ontwikkelt een visie op je rol in de organisatie
 • Je maakt gemakkelijker keuzes over werk en privéleven
 • Je laat je belemmerende overtuigingen los
 • Je kent manieren om lichamelijk en geestelijk in balans te komen
 • Je handelt effectiever in diverse (werk)situaties
 • Je ervaart controle in situaties waar je dat eerst niet had

Doelgroep

Je wilt gericht werken aan je persoonlijk functioneren en bent bereid op een dieper niveau naar jezelf te kijken. Hierdoor worden je keuzes helder en vergroot je je invloed.

Deze training gaat niet over leidinggeven aan anderen. Ben je hier wel in geïnteresseerd? Bekijk dan hier ons opleidingsaanbod op het gebied van Leiderschap en Management.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Kenmerken van persoonlijk leiderschap
 • Inzicht in je eigen gedrag en handelen
 • Effectief beïnvloeden
 • Je drijfveren en overtuigingen
 • Visie op je toekomst en je omgeving
 • Keuzes en dilemma’s in je dagelijkse functioneren
 • Het loslaten van belemmerende gedragspatronen
 • Lichamelijke en geestelijke balans
 • Zelfanalyse: persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt er een schriftelijke, persoonlijke intake plaats. Op basis hiervan stel je je persoonlijke doelstellingen vast. Aan de hand van zelfanalyse, discussie en oefeningen krijg je inzicht in je drijfveren en handelen. Je leert hoe je kunt realiseren wat belangrijk voor je is. Je eigen ideeën en feedback van groepsgenoten en trainer zijn hierbij zeer waardevol.

De training wordt verzorgd door een ervaren trainer die jou begeleidt naar een hoger niveau. De training wordt afgesloten met een persoonlijk actieplan. Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Deze training is tevens onderdeel van de opleiding Post-HBO Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze training kun je je verder ontwikkelen en krijg je vrijstelling voor 1 module binnen deze opleiding.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.695,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • K Alhouz

  10-12-2019
  Ik heb zeer kundig, ervarend personeel gehad als trainer. Alles top geregeld met heerlijk lunch. Top locatie en perfect training programma.
  De materiaal van de training leggen heel netjes in de training ruimte. En diverse groep mensen die heel interessant zaken hadden
 • Martijn Koning

  02-12-2019
  Een enorm waardevol traject, dat niet alleen inzicht gaf, maar ook heeft geholpen om echt veranderingen aan te brengen in de praktijk. Eigenlijk zou iedereen deze training een keer moeten volgen.
 • Dirkje van den Berg

  08-10-2019
  Het was een erg afwisselende, interactieve cursus die goed was toegespitst op de vragen die uit de groep kwamen! De trainer verdeelde goed de aandacht. Ik vond het goed dat steeds werd teruggekeerd naar je oorspronkelijke doel, zodat het heel praktisch bleef. Kortom, een goeie cursus!
 • Jacqueline Stomphorst

  08-10-2019
  Niveau van onze trainer was heel hoog. Ook het gevoel in de groep zat goed en hebben veel steun aan elkaar gehad.Er staat nog een terug kom dag gepland met de groep om nogmaals samen te komen.
 • V. Fernand

  30-11-2018
  De cursus persoonlijk leiderschap vind ik al enorm interessant en je kan de tools die je tijdens deze cursus aangereikt krijgt gebruiken in meerdere situaties.
  Onze trainer, Lieke, is geweldig! Ze geeft de cursus op een enthousiaste, inspirerende manier en gebruikt daarbij ook eigen ervaringen. Dat maakt dat ik me kan verplaatsen in haar schoenen en de dingen vanuit een ander perspectief kan benaderen.
  De cursus, en ook Lieke, zijn zeker aan te raden!
 • Jolanda Elshof

  29-11-2018
  In deze 3 dagen veel geleerd over mezelf. Het is veel zelfreflectie maar daardoor ook heel effectief denk ik. Docent was prettig, duidelijke uitleg en voorbeelden. Groep was klein waardoor er veel persoonlijke aandacht was.Je wordt er hoe dan ook wijzer van. Blij deze training gedaan te hebben, zou het iedereen aanraden!
 • Fons Dammers

  13-10-2018
  De cursus Persoonlijk leiderschap heeft mij een aantal stappen verder geholpen in zowel mijn privé als werkende leven. De goede sfeer tijdens de sessies zorgde ervoor dat iedereen vrijuit kon spreken en verhalen deelde met elkaar. Goede cursus en uitstekend geregeld door ICM. Daarom een tien!
 • Jesper Brouwers

  02-10-2018
  Persoonlijk leiderschap is een erg goede training om in kaart te brengen waar jouw sterke kanten, zwakke kanten en interesses liggen. Na deze training heb je de handvatten om flinke stappen voor jezelf te zetten.
 • Tessa Schoot Uiterkamp

  11-09-2018
  De cursus was zeer nuttig, omdat de meeste oefeningen die werden gedaan toepasbaar was op je eigen situatie. De trainer was zeer toegankelijk en vroeg goed door. De combinatie van thuis lezen en oefeningen maken en de cursusdag zelf met theorie, en verschillende oefeningen en sparringsmomenten maakten de cursus als totaal compleet en zeer toepasbaar.
 • Aletta Jansen

  30-08-2018
  Het volgen van de cursus persoonlijk leiderschap was een positieve en verrassende ervaring: de cursusinhoud kon ik na elke lesdag meteen toepassen in mijn dagelijks werk. De cursus heeft mij in korte tijd een hele goede focus gegeven waar ik elke dag plezier aan beleef.
 • J. van de Bree

  28-07-2018
  De training persoonlijk leiderschap van ICM sluit goed aan bij de informatie en verwachtingen die je krijgt van de website. Tijdens de training was er veel ruimte voor mijn persoonlijke leerdoelen. Daarnaast is ICM een fijne partij om mee te schakelen, ze zijn meedenkend, flexibel en gericht op het behalen van jouw leerdoelen. Het was prettig om de training persoonlijk leiderschap in een kleine groep te volgen waar een ontspannen sfeer hing mede gecreëerd door de trainer. Over de verschillende sessies merkte je bij alle deelnemers een groei in de persoonlijke leerdoelen. Zelf heb ik door deze training ook meer leiding kunnen nemen in mijn persoonlijke doelen waar een zeer positief resultaat uit voort is gekomen. Een aanrader voor iedereen die de regie in eigen hand wil nemen!
 • Angelique Richter

  29-11-2017
  Ik heb van de training genoeg inzichten gekregen om er mee verder te kunnen. Je leert naar jezelf te kijken en bewust te worden van je handelen. De locatie en lunch waren prima verzorgd.
 • Lantink

  24-11-2017
  Goede cursus die je leert kijken naar jezelf en je leert handelen vanuit je eigen waarden en talenten. De goede begeleiding zorgt ervoor dat je de aangereikte middelen ook goed kunt toepassen.
 • Mark Dijkman

  24-11-2017
  Leuke, leerzame en goede cursus waarbij ik veel over mezelf heb geleerd. De docente heeft samen met de groep een open sfeer geschapen waarin de cursisten zich veilig durfden te uiten, zonder veroordeling.
  Meer inzicht gekregen in mijn eigen handelen en handvaten gekregen hoe ik mezelf verder kan ontwikkelen.
 • Lars Tomas Wolfkamp

  04-12-2016
  Fijne kleine groep waarin veel aandacht is voor ieders persoonlijke leerdoelen. Na de training heb ik mede dmv een actieplan direct aan mijn doelen kunnen werken. Dit is mijn 3e opleiding bij ICM en ik kom zeker terug dankzij de persoonlijke aandacht die ik altijd krijg.
 • Reuvers

  01-12-2016
  Leerzame training. De groep was klein wat ik erg prettig vond. Trainer speelde goed in op persoonlijke situaties. Dit leverde voor mij goede leermomenten op. De opdrachten sloten goed aan.
 • Huisman

  18-07-2016
  Erg tevreden over de gehele ervaring. Goede training waarbij je inzicht krijg in je gedragspersonen en hoe deze zijn ontstaan. Daarnaast leer je keuzes te maken en belemmerende overtuigingen los te laten. Deze leerpunten hebben mij enorm geholpen en ik kon het direct in de praktijk brengen.
 • Arno Stolk

  10-05-2016
  Coen van Boxel (trainer) is een bevlogen trainer die met zijn enthousiasme de deelnemers weet te motiveren en bij de les te houden.
  Door deze training leer je naar jezelf te kijken en daarmee je Persoonlijk leiderschap te verbeteren. Veel (confronterende) oefeningen helpen daarbij.
  Prima ruimte en voorzieningen om de training te ondersteunen.
  Wil je je persoonlijk leiderschap verbeteren: volg de training bij ICM.
 • Renaud Merkelbagh

  26-11-2015
  Goede cursus! Prettige trainer met (levens)ervaring die op een prettige wijze feedback geeft en waar nodig confronteert. Tevens een aantal nuttige theoretische modellen behandeld. Intake en nazorg ook zeer goed.
 • Korterink

  06-11-2015
  Erg goede training. Eigenlijk voor iedereen een aanrader om deze training te volgen en om meer bewust van je eigen handelen te worden. Je leert meer effectief te zijn zodat je jezelf ook minder belast.
 • S. Vermeulen

  26-10-2015
  Het heeft mijn ogen geopend.Je wordt je bewust van je eigen gedrag en leert hoe je reageert in bepaalde situaties. Vanuit dit besef leer je anders om te gaan met je omgeving.
 • Sander Huisman

  17-07-2015
  Erg inspireert en leuk. Soms confronterend door spiegel welke voorgehouden wordt. Zeer inspirerende coach Peter Ketel. Must voor (aankomende)leidinggevenden. Heeft mijn carrière op het spoor gezet. Heb mijn punt aan de horizon terug.
 • Inez van Kronenberg

  02-12-2014
  Ik heb meegedaan aan de training Persoonlijk Leiderschap, vooral om te leren om (met kracht) mijn eigen keuzes maken en hierover te communiceren. Een training die op het juiste moment voor mij kwam, want het gaf n�t dat duwtje in de rug dat ik nodig had. Een eyeopener was ook de oefening met de communicatiestijlen en erachter te komen wat mijn stijl doet met iemand die een andere stijl heeft. Aan te bevelen dus!
 • anonymous

  26-11-2014
  Goede cursus waarbij je naar jezelf leert kijken en daarbij je eigen handelen gaat erkennen. Het doel is dan ook om bewust te worden hoe het komt dat de dingen soms gaan zo als ze gaan. Docent Peter Henneveld weet dan ook vaak de juiste snaar te raken en geeft handvatten mee om in zelf control te komen. Er heersten alle 3 de dagen een rustige veilige sfeer (met dank aan de mede cursisten) waardoor je je doel dan ook kon behalen. Voor wat betreft de locatie (Airporthotel Rotterdam)deze was compleet en goed verzorgt.
 • Spithoven

  21-11-2014
  Veel inzicht in mezelf gekregen in de training Persoonlijk Leiderschap: waarom doe ik wat ik doe, hoe kan ik dat ombuigen en hoe kan ik mezelf steviger neerzetten? Trainer hield een goede spiegel voor.
 • anonymous

  20-11-2014
  De locatie is prima te noemen. Vanaf het begin had de groep een goede basis en veiligheid opgebouwd om verder te werken. De docent (Peter Henneveld) is een bijzonder inspireerde man. Ik heb in de 3 dagen een hoop geleerd en waar ik nu mee aan de slag kan en mag.
 • Floor vd Boon

  18-11-2014
  De training waar ik in eerste instantie aan begon, bleek niet goed bij mijn leervraag aan te sluiten. ICM heeft dit direct opgepakt en in nauw overleg zijn we tot een andere opleidingskeuze gekomen. Met goede advisering en ook netjes financieel afgehandeld.
 • Christel Mulder

  07-11-2014
  Ik heb deze training als zeer positief ervaren voor mijn persoonlijke ontwikkeling voor zowel als priv�.
 • Cor Scheurwater

  28-08-2014
  Goede locatie, diversiteit van de deelnemers sprak mij zeer aan. De trainer was inspirerend. Kwam met goede zin uit de scholing en de aangereikte handvatten waren direct toepasbaar in de praktijk.
 • Jacob Lalkens

  11-08-2014
  Het was een inhoudelijk erg leerzame ervaring. De trainer was zeer kundig en bracht naar boven wat je aandachtspunten zijn. En daarmee kan ik in de praktijk zeker mijzelf verbeteren. de locatie was prima en goed te bereiken. Ik was erg blij met de opgedane kennis.
 • Enzo Buscemi

  07-04-2014
  De perfecte leidinggevende zal ik niet worden. Maar deze cursus geeft inzicht in je eigen tekortkomingen en geeft praktische handvatten om er wat aan te doen. Ik heb het als zeer nuttig ervaren.
 • anonymous

  27-11-2013
  De trainer luisterde goed naar de wensen van de cursisten. Er heerste een ontspannen en prettige sfeer.De diepgang van de lessen werd aangepast aan de samenstelling/behoeften van de groep. Er werd steeds geoefend aan de hand van praktijkvoorbeelden, door de cursisten zelf ingebracht. Dat oefenen gebeurde in kleine groepjes (2 a 3 personen) of 'voor de klas'. Dit alles heb ik als erg prettig ervaren.
 • Christel Mulder

  15-10-2013
  De trainer was duidelijk in uitleg en nam ruim de tijd voor iedereen die hulp nodig had. Ik heb veel geleerd over mijzelf en kan dit toepassen in zowel privé als werk.
 • Willianne van Slooten

  15-10-2013
  De inhoud was met de theorie in de hand meteen toepasbaar in de praktijk en daar werden we ook in getraind tijdens de training.
 • Carlos

  25-09-2012
  Deze training helpt je om weer in te zien wie je eigenlijk bent en dit om te zetten in jouw persoonlijke kracht. <br>
  <br>
 • Erik van der Bas

  29-08-2012
  Er wordt in 3 dagen een heleboel duidelijk over jezelf! De groep met cursisten is klein dus krijg je veel persoonlijke aandacht! En de trainer was iemand die je zwakke punten feilloos kon blootleggen! <br>
  Ik heb er heel veel aan gehad! En zeer zeker aan te bevelen!
 • Wouter van Nijendaal

  13-08-2012
  In deze 3 dagen heb ik een goed zelfbeeld gekregen en veel geleerd over mijn gedrag,belemmeringen en stil zijn. Ik ben zo blij dat ik deze cursus heb gedaan! Je leert wat belangrijk is in het leven.....en dat ben jij!
 • Martijn Maat

  02-02-2012
  De cursus was heel goed georganiseerd. Voor aanvang werd ik duidelijk geinformeerd over de lokatie, de inhoud en het programma.<br>De lokatie van de cursus was met openbaar vervoer vrij lastig te bereiken, maar de cursusruimte, de lunchgelegenheid en alle voorzieningen in het hotel waren perfect.<br>De inhoud van de cursus was boven verwachting. Zeer leerzaam, interessant en verhelderend. Ik ben zeer tevreden!!
 • R.Casteleijn

  30-01-2012
  Ik heb van deze training veel geleerd. Het geleerde komt dagelijks terug in de praktijk en geeft persoonlijke handvatten voor beter functioneren. Het staan in het hier en nu is voor mij erg belangrijk in plaats van je te laten leiden door gevoelens die je van je (levens)doel afhouden.
 • Carmen Junte

  05-12-2010
  Ik vond het een erg leuke en inspirerende training. Geweldige trainer met veel kennis en ervaring. Veel handvatten meegekregen, een echte aanrader!
 • Medewerker Waterschap Rivierenland

  Bekwame docent met ruime (persoonlijke) ervaring m.b.t. de cursusonderwerpen. Praktische uitleg, persoonlijke aandacht, oefeningen en voorbeelden.

  Na vier ICM-cursussen en een paar seminars door verschillende docenten en sprekers voldoet ICM steeds aan mijn verwachting. Dit jaar zet ik bij ICM een volgende stap op het pad van mijn persoonlijke ontwikkling.

 • Marjolein Bakker

  De cursus heeft me geholpen mijn gedragspatronen te leren herkennen en te doorbreken. Het waren drie zeer nuttige dagen waarin ik mezelf zeker opnieuw heb leren kennen en waarbij ik voldoende handvatten toegereikt heb gekregen om mezelf weer verder te ontwikkelen. Een aanrader!

 • Fleur

  De cursus ging over terugkeren naar jezelf, waarden, waar wordt je gelukkig van, zowel in privé als in werkend leven. Maar bovenal het besef waar je invloed op hebt en zeker ook waarop níet en dat leren te laten gaan. Daar heeft de trainer me aan de hand genomen. Valkuilen blijven op de loer liggen maar ik ben me er wel meer bewust van. Dank voor deze leerzame cursus!

 • Wouter van Nijendaal

  In deze 3 dagen heb ik een goed zelfbeeld gekregen en veel geleerd over mijn gedrag en belemmeringen. Ik ben zo blij dat ik deze cursus heb gedaan. Je leert wat belangrijk is in het leven en dat ben jij!

 • Erik van der Bas

  Er wordt in 3 dagen een heleboel duidelijk over jezelf. De groep met cursisten is klein dus krijg je veel persoonlijke aandacht! En de trainer was iemand die je zwakke punten feilloos kon blootleggen. Ik heb er heel veel aan gehad. En zeer zeker aan te bevelen!

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 51 opleidingen en trainingen in de categorie: Persoonlijke Effectiviteit

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.