mediationcursussen bij ICM

Mediation als beroep

Kies uit onderstaand aanbod mediation opleidingen en trainingen. Gehele opleiding tot mediator volgen? Kies voor de ICM Mediation opleiding in 5 maanden.

Beste Opleider van Nederland

Vrijblijvend advies

Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ze op.

Persoonlijke intake

Weten welke cursus bij jou past? Doe een Persoonlijke intake.

Brochure

Vraag onze brochure(s) aan en ontvang deze direct in je mail!

Vraag nu aan

of

Wat wij nog meer aanbieden

Pakketten

Volg meerdere cursussen in één pakket.

Incompany

ICM biedt alle cursussen ook Incompany aan.

Online Campus

Meer inspiratie? Je vindt het op de online campus.

Veelgestelde vragen

Meer over ICM
 • Als mediator lever je een bijdrage aan de begeleiding van mensen in conflictsituaties, spanningen of geschillen. Als mediator ben je in staat om voor beide partijen een zo gunstig mogelijke oplossing te bieden. Met een opleiding tot mediator in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam kun je altijd dicht bij huis van start. In onze mediation opleidingen komen alle aspecten van mediation naar boven.

  Een complete opleiding tot mediator is de ICM Mediationopleiding in 5 maanden. Deze opleiding kent 5 modules welke elk vanuit een praktische werkwijze zijn ingestoken. Er is veel tijd en ruimte ingebouwd voor eigen praktijksituaties en oefeningen. Deze opleiding is door de Mediators federatie Nederland (MfN) geaccrediteerd, wat inhoudt dat het MfN deze opleiding erkent als volwaardige mediation basisopleiding. Zie voor alle startmomenten en het inhoudelijke programma de cursuspagina.

  Arbeidsmediation wordt steeds vaker toegepast bij arbeidsconflicten. Hierdoor neemt de vraag naar professionele Arbeidsmediator ook toe. In de Specialisatie Arbeidsmediation leer je arbeidsconflicten constructief op te lossen. Je verdiept je in de juridische en psychologische aspecten van arbeidsconflicten en leert het mediationproces effectief in te richten. Je weet het proces tot een goed einde te brengen, zodat betrokken partijen verder kunnen. Met of zonder elkaar, maar in goede harmonie.

  Een andere specialisatie die we op het gebied van Mediation aanbieden is de Specialisatie Familie Mediation. In deze specialisatie leer je familieconflicten succesvol op te lossen. Je leert alle kennis en vaardigheden om partijen naar een constructieve oplossing te begeleiden.

 • Merk je dat er onrustige en veranderende situaties op de werkvloer ontstaan die leiden tot conflicten? Wil je weten hoe je escalatie voorkomt en conflicten intern oplost? Mediationvaardigheden zijn dan essentieel. In de training Mediationvaardigheden op de werkvloer leer je conflicten signaleren, oplossen en voorkomen.

  Voor iedereen die een erkende basisopleiding Mediation (zoals onze ICM Mediationopleiding) heeft afgerond en zich optimaal wil voorbereiden op het MfN Assessment bieden we de training Voorbereiding MfN Assessment.

 • Neem contact op via 030 29 19 888 of laat ons contact opnemen

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer over Mediation? Ga voor tips en inspiratie naar de ICM Campus.