Mediation als beroep

Kies uit onderstaand aanbod mediation opleidingen en trainingen. Gehele opleiding tot mediator volgen? Kies voor de ICM Mediation opleiding in 5 maanden.

Weten welke cursus bij jou past? Doe een persoonlijke intake.

Pakketten

ICM biedt je de mogelijkheid om twee cursussen in één pakket te volgen. Dit levert je een kostenvoordeel op. Bekijk hier welke pakketten we aanbieden.

Mediation als beroep Opleidingen

Als mediator lever je een bijdrage aan de begeleiding van mensen in conflictsituaties, spanningen of geschillen. Als mediator ben je in staat om voor beide partijen een zo gunstig mogelijke oplossing te bieden. Met een opleiding tot mediator in Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam kun je altijd dicht bij huis van start. In onze mediation opleidingen komen alle aspecten van mediation naar boven.

Een complete opleiding tot mediator is de ICM Mediationopleiding in 5 maanden. Deze opleiding kent 5 modules welke elk vanuit een praktische werkwijze zijn ingestoken. Er is veel tijd en ruimte ingebouwd voor eigen praktijksituaties en oefeningen. Deze opleiding is door de Mediators federatie Nederland (MfN) geaccrediteerd, wat inhoudt dat het MfN deze opleiding erkent als volwaardige mediation basisopleiding. Zie voor alle startmomenten en het inhoudelijke programma de cursuspagina.

Arbeidsmediation wordt steeds vaker toegepast bij arbeidsconflicten. Hierdoor neemt de vraag naar professionele Arbeidsmediator ook toe. In de Specialisatie Arbeidsmediation leer je arbeidsconflicten constructief op te lossen. Je verdiept je in de juridische en psychologische aspecten van arbeidsconflicten en leert het mediationproces effectief in te richten. Je weet het proces tot een goed einde te brengen, zodat betrokken partijen verder kunnen. Met of zonder elkaar, maar in goede harmonie.

Een andere specialisatie die we op het gebied van Mediation aanbieden is de Specialisatie Familie Mediation. In deze specialisatie leer je familieconflicten succesvol op te lossen. Je leert alle kennis en vaardigheden om partijen naar een constructieve oplossing te begeleiden.

Mediation als beroep Trainingen

Merk je dat er onrustige en veranderende situaties op de werkvloer ontstaan die leiden tot conflicten? Wil je weten hoe je escalatie voorkomt en conflicten intern oplost? Mediationvaardigheden zijn dan essentieel. In de training Mediationvaardigheden op de werkvloer leer je conflicten signaleren, oplossen en voorkomen.

Voor iedereen die een erkende basisopleiding Mediation (zoals onze ICM Mediationopleiding) heeft afgerond en zich optimaal wil voorbereiden op het MfN Assessment bieden we de training Voorbereiding MfN Assessment.

Vrijblijvend en gericht opleidingsadvies?

Neem contact op via 030 29 19 888 of laat ons contact opnemen

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Bel voor vrijblijvend advies

030 - 29 19 888

Nu bereikbaar tot 17.30 uur

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Onze trainers

Incompany

Alle bovenstaande cursussen biedt ICM ook Incompany aan.

"ICM is de hoogst beoordeelde opleider van Nederland."

NIDAP opleidingenonderzoek