Coachend Leidinggeven

Je bent gedreven en werkt hard als leidinggevende. Toch heb je moeite om je medewerkers echt naar een hoger niveau te brengen. Hoe werk je aan zelfstandigheid, inspiratie en motivatie? Hoe pak je dat praktisch aan, zonder de organisatiedoelstellingen uit het oog te verliezen? Deze training is het antwoord op dergelijke vragen. Je richt je aandacht op de ontwikkeling en ontplooiing van je medewerkers. Hierbij focus je je op iemands potentiële kwaliteiten waardoor hij of zij met meer plezier betere resultaten levert. Je wordt effectiever in je rol als coachend leidinggevende en je krijgt handvatten aangereikt om je coachingsvaardigheden nog meer in te zetten.

Deze training is tevens onderdeel van de ICM Summer School op ma 23 aug t/m do 26 aug 2021. Deze driedaagse training wordt verspreid over vier dagen om zo bewust tijd inplannen voor ontspanning, ruimte om op te laden en extra verdieping. Klik hier voor meer info en aanmelden.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je brengt je rol als coachend leidinggevende naar een hoger niveau
 • Je hebt inzicht in je eigen coachingsvaardigheden en coachingsstijl
 • Je kunt effectief omgaan met weerstand en belemmeringen
 • Je weet je persoonlijke kwaliteiten in te zetten bij je coachingsgesprekken
 • Je bent in staat de bereikte ontwikkeling van je medewerkers vast te houden
 • Je bent in staat verschillende coachingsstijlen effectief in te zetten
 • Je kunt structuur aanbrengen in een coachingsgesprek en elke fase van het gesprek goed inrichten

Doelgroep

Je bent leidinggevende en wilt je verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven. Hierbinnen wil je specifiek een resultaatgerichte, coachende stijl ontwikkelen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Kenmerken van coachend leidinggeven
 • De verschillende rollen als leidinggevende
 • Je eigen drijfveren als (coachend) leidinggevende
 • Structuur en fasen coachingsgesprek
 • Coachuitdagingen, zoals omgaan met weerstand en grenzen stellen
 • Communicatiestijlen, feedback en ontwikkelgesprekken
 • Coachen van verandering
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt er een schriftelijke intake plaats. Op basis hiervan stel je je persoonlijke doelstellingen vast. In deze persoonlijke training ligt de nadruk op actief toepassen van de verworven kennis. In subgroepen wordt veel geoefend, zodat je je vaardigheden snel praktisch kunt inzetten. Inbreng van je eigen situaties vormt een belangrijk onderdeel van de training. Als afsluiting stel je een persoonlijk actieplan op, dat de toepassing van het geleerde in de eigen praktijk ondersteunt.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Deze training is tevens onderdeel van de opleiding Post-HBO Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze training kun je je verder ontwikkelen en krijg je vrijstelling voor 1 module binnen deze opleiding.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om Coachend Leidinggeven in één pakket te volgen. De pakketkorting bedraagt €195,-. Je hebt keuze uit de onderstaande pakket:

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 112 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

Deze training is tevens onderdeel van de ICM Summer School op ma 23 aug t/m do 26 aug 2021. Deze driedaagse training wordt verspreid over vier dagen om zo bewust tijd inplannen voor ontspanning, ruimte om op te laden en extra verdieping. Klik hier voor meer info en aanmelden.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 112 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.795,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 112 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • M. Boersma

  20-11-2019
  Cursus coachend leidinggeven: in de 3 dagen zijn oa verschillende gesprekstechnieken behandeld, hoe om te gaan met weerstand en verschillende vormen van leiderschap.
  Hiermee veel oefeningen gedaan
  Eigen inbreng was mogelijk, wat als prettig is ervaren.
  De hands-out (online) goed bruikbaar.
  trainer heeft in 1e les iets teveel eigen ervaringen gedeeld, wel interessant.
  voor mij een prima vervolg op de cursus Persoonlijk Leiderschap.
 • Dennis Das

  19-11-2019
  Cursus die praktische tips biedt m.b.t. coachend leidinggeven en waarin voldoende ruimte is om praktijksituaties bespreekbaar te maken. Studiemateriaal is in praktijk toepasbaar. In drie cursus-dagen genoeg handvaten gekregen. Trainer had genoeg kennis en kunde om de leerstof goed over te brengen.
 • Henk Kisteman

  04-10-2019
  Alex is zeer talent volle gedegen coach. Die veel geduld had voor iedereen. Een verrijkende training coachte op een ieder z’n niveau en voor elke leidinggevende. En ik de training dagelijks toepas op mijn werk en de gewenste resultaten oplevert.
 • Claar van Houtum

  06-09-2019
  Als leider met een coachingsopleiding op zak, wilde ik in deze training graag nader kijken naar de balans tussen deze twee vaardigheden. Toch vond ik het best spannend of de training met mijn achtergrond nog iets nieuws ging leveren. Dat deed het echter zeker! Lenneke is een zeer sterke trainer die ook regelmatig uitzoomt om op coachend vlak aan te geven wat zij ziet gebeuren. Onze groep bestond uit mensen met bijzonder weinig leidinggevende en/of coachende ervaring en mensen met zeer veel ervaring. Iedereen kwam tot zijn recht en elke casus werd op inspirerende wijze besproken. Een echte aanrader voor de verdieping in je coaching en leiderschapsskills. Verwacht overigens wel dat je aan de slag gaat (hoe kan dat ook anders met deze onderwerpen), je komt er niet vanaf met een boekje lezen!
 • Renée Reijnders

  13-05-2019
  Het was goed geregeld. Goede faciliteiten. Trainer had er plezier in. Minpuntje was wel dat de groep groot was (12 personen) en dat ze de cursus toch niet in Amsterdam aanboden (stond wel in de omschrijving), maar ik ervoor naar Utrecht moest.
 • Robert Spaans

  01-01-2019
  Het is een interessante en goede training. Goede portal waar je de leerstof kan voorbereiden. Hierdoor is er op de trainingsdagen veel tijd voor rollenspellen en praktijkvoorbeelden. Het toepassen van de theorie werkt erg goed en maakt de training concreet. Goede trainer en locatie met de voorzieningen is goed.
 • J. Assink

  26-10-2018
  een hele goede en leuke training. Ik ben bewust geworden van de verschillende persoonlijkheden en welke stijl van leidinggeven hier het best bij past.
  Daniëlle heeft veel ruimte gegeven voor de inbreng van de cursisten en daardoor de stof goed op de praktijk weten af te stemmen. de locatie in Utrecht is goed bereikbaar en was goed verzorgd.
 • R. Bos

  26-10-2018
  Online cursusmateriaal was praktisch (met korte video's).
  Enthousiaste trainer die inspeelde op praktijksituaties van de cursisten. Er werd goed gebruik gemaakt van de theorie/gespreksmodellen door te oefenen met rollenspellen zodat je merkt (voelt) wat goed en fout gaat.
 • richard snikkers

  26-10-2018
  een bijzonder interessante cursus met theorie maar vooral praktische voorbeelden uit de praktijk van ons als deelnemers.
  Op een goede locatie met een goede trainer die veel ervaring heeft en het op een boeiende manier heeft gebracht
 • Michelle Marsé

  27-09-2018
  Een hele goede training is waar er heel veel ruimte was voor het delen van ervaringen, waardoor er een ruimte ontstond om veel van elkaar te leren. Daarnaast ook een goede theorie / praktijkafwisseling met theorie wat dan ook meteen toepasbaar was.
 • van den Anker

  29-08-2018
  Leuke, praktijkgerichte training met veel afwisseling. Zeer ervaren trainer. Door de online voorbereidingen vooraf, heb je al kennis gemaakt met de stof en kan er tijdens de bijeenkomsten veel geoefend worden in opdrachten en rollenspellen. Hiermee wordt de inhoud heel goed afgestemd op de behoeftes van de deelnemers. Deze kun je tussen de cursusdagen direct in de dagelijkse praktijk toepassen.
 • Eric Zaal

  17-08-2018
  De manier van les gegeven spreek mij ontzettend aan. Via een video wordt de theorie je snel bijgebracht. Tijdens de bijeenkomst bespreek je voornamelijk praktische voorbeelden en ga je aan de gang met andere studenten. Heel fijn
 • Annemieke Wippert

  17-08-2018
  Er was veel ruimte voor eigen inbreng. De trainer benaderde alles vanuit een hele positieve en respectvolle houding! Door de persoonlijke benadering leerde je de andere cursisten vanuit verschillende bedrijfstakken goed kennen. Veel geleerd, veel opgefrist en zeker ook goed voor mijn zelfinzicht en enthousiasme voor het vak!
 • Erwin van der Burg

  17-08-2018
  hele interessante cursus, zeer leerzaam, maar ook heel leuk om te volgen
  het geleerde kan ik goed toepassen in de praktijk, tijdens de cursus ook veel praktijkvoorbeelden
  ICM is echt een aanrader
 • Roland de Bruine

  02-12-2017
  Een zeer constructieve training. Niet uit een boek werken, maar de leerstof behandelen uit cases uit de praktijk, aangedragen door mede cursisten.
  De training werd inspirerend gegeven door een ervaren trainer coach.
 • Armanda Boere-Kiewiet

  01-12-2017
  Goede training, geschikt voor iedere leidinggevende. De praktische handvatten kunnen meteen toegepast worden in je eigen situatie. Prima interactie met de trainer en mede cursisten. Ik kan deze training van harte aanbevelen!
 • michael mulkens

  01-12-2017
  Positieve inspirerende training. De lokatie La Vie was goed bereikbaar en het was prima verzorgt. De trainer was geïnteresseerd. Ook leerstof van online was duidelijk met al een top training van icm!!
 • Petra ten Pas

  07-12-2016
  Het was voor mij een cursus die mij dit jaar heel erg goed van pas is gekomen in mijn nieuwe baan waarbij leidinggeven en coachen een belangrijke rol zijn gaan spelen. Door tijdens de cursus verschillende praktijksituaties te oefenen (die ook in de echte praktijk voorkomen), ben ik goed op weg geholpen. De trainer had een prettige manier van lesgeven en van begeleiden, waardoor de cursisten onderling ook veel met elkaar konden delen en van elkaar konden leren. Top!!
 • Andrea Krouwel

  07-12-2016
  Het was een hele goede en leerzame training. We hadden de mogelijkheid om je eigen praktijkvoorbeelden te bespreken met de cursisten en de trainer. Daardoor werd onthield je de theorie ook veel beter. Het was heel goed verdeeld. De locatie was ook prima en de lunch was heel goed. Kortom een fijne training, waar je echt wat aan heb.
 • Ard Korenblek

  06-12-2016
  Deze training bevatte veel praktijk voorbeelden, de interactie tussen cursisten en trainer was top. Nuttige tip en handreikingen, voorbeelden uit eigen praktijk van de cursisten werden behandeld en de feedback was super.
 • Robben

  02-12-2016
  Interactieve training met veel praktijkvoorbeelden en -oefeningen. Nuttige tips en fijn dat je eigen cases kan laten behandelen. Ook de kleine groepsgrootte werkt prettig.
  Prima organisatie en fijne locatie met een goede daglunch.
 • Mireille Laterveer

  30-07-2016
  Zeer leerzame scholing. Goed te volgen. Veel ruimte voor eigen inbreng. Open en spontane manier van lesgeven. Voelt de groep en interesse goed aan. Pakket met reader en leuk naslagwerk.
  Leerstof goed te doen in geplande tijd
 • Jacqueline Welie

  20-07-2016
  Uitstekende training [coachend leidinggeven] gedoceerd door professionele trainer die een veilige, open groepssfeer wist te bewaken. Lange dagen, maar zeer inspirerend. Locatie is sfeervol. Leerlingen worden uitstekend gefaciliteerd. Mooie ervaring!
 • Patrick Hendriks

  04-01-2016
  Dit was voor mij een zeer waardevolle training. Eric inspireert en gebruikt zijn eigen kennis in een groot aantal praktische voorbeelden. Met humor als dat kan en serieus als het moet. De inhoud van de training voldeed volledig aan mijn verwachtingen en de locatie (regardz de gele kegels, in Eindhoven) is centraal en prettig. Leg het organiseren en geven van trainingen gerust in de handen van ICM.
 • Edwin Gootjes

  22-12-2015
  De training was zeer boeiend en de trainer wist het cursusmateriaal goed aan te vullen met ervaringen en voorbeelden uit de praktijk. La vie is een mooie locatie die de deelnemers goed verzorgd.
 • Peter Huntelerslag

  19-12-2015
  Het was een leerzame training mede door de enthousiaste manier waarop de trainer ons wist te boeien,zeker een aanrader.Het delen van ervaringen met de andere cursisten was ook erg waardevol.Lokatie La Vie is goed bereikbaar.
 • Naida Rasidagic

  18-12-2015
  Erg leerzame training, veel praktijk voorbeelden en theorieën die je direct kan toepassen als leidinggevenden. ik gebruik de gesprekstechnieken nog steeds! de trainer was ook erg inspirerend en daagde je echt uit om eerlijk te zijn naar jezelf.
 • Haye Struiksma

  27-11-2015
  Goede opleiding met een enthousiaste, ervaren trainer. Er was een positieve sfeer gecreëerd, waarbij de cursisten zich kwetsbaar durfden op te stellen. Goede praktijkoefeningen en theoretische onderbouwing daarvan. De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle was een prettige locatie met goede parkeermogelijkheid.
 • Yvonne Uphoff

  11-11-2015
  De leergang was divers qua onderwerpen, de trainster op een energieke manier confronterend en effectief, verfrissend was ook de wisseling van groep na module 1. Goede en open sfeer met diepgang en ruimte voor openheid en af en toe scherpte naar elkaar toe, zodat "de groep" een waardevolle toevoeging werd aan individuele opdrachten en subgroepopdrachten. Locatie was prima (Utrecht/Midland hotel), organisatie eveneens. Een punt voor verbetering: de aanbevolen literatuur (onvoldoende matchend met doelgroep) en de hoeveelheid (veel) sheets. Aangemoedigd door de leergang en vooral ook geïnteresseerd geraakt door het onderwerp volg ik nu de opleiding tot Coach! Eveneens bij ICM.
 • Marco Vossen

  02-11-2015
  Naast de nodige theorie bestond de cursus voornamelijk uit heel veel oefenen en evalueren. De trainer had veel aandacht voor door de groep aangedragen voorbeelden, waarop direct geoefend kon worden. Dit maakte de training erg praktisch en voor mij heel waardevol.
 • C Driesse

  02-07-2015
  Mooie mix van theorie en praktijk. Vooraf gaven de deelnemers aan door middel van intervisie van elkaar en de theorie te leren. Dat heeft de trainer (Robin van Dorrestein) perfect opgepakt. Veel theorie was niet nieuw, wel praktische handvatten meegekregen om het te kunnen toepassen. Verder is La Vie altijd een fijne omgeving voor een training: verzorgd en ruimte om buiten het lokaal met elkaar in gesprek te gaan.
 • Wim Keessen

  24-11-2014
  Uitstekende training coachingsvaardigheden. Goed inlevingsvermogen van de trainer en inspirerende oefeningen.
 • Kevin Janssen

  21-11-2014
  Gezien het feit dat ik helemaal vanuit het zuiden des lands moest komen, was ik zeer tevreden over de locatie die ICM gekozen heeft voor deze training. Lekker dicht bij Utrecht-centraal. De training zelf heb ik als zeer leerzaam ervaren. Lars Ratering deed het erg goed. Had het echter niet erg gevonden als hij een uurtje eerder was gestopt met de cursus. Dit vanwege de lange treinreis die ik moest maken. De lunch was ook prima. Het mocht van mij wel iets meer uitgesmeerd worden, we hadden op woensdag en de volgende dag les. En weer op woensdag een week later. Daar had van mij wel wat meer tijd tussen mogen zitten. Ik vond het een zeer fijne ervaring om bij icm een training te volgen. Met vriendelijke groet,

  Een tevreden klant.
 • Ronald van Halsema

  08-11-2014
  Positieve leerzame training. Zoals alle trainingen die ik al bij ICM heb gevolgd was ook deze weer top. Intiem, open, eerlijk en confronterend was de training.De trainer speelt erg goed in op je werksituatie en geeft goed feedback hoe je ook situaties anders kunt benaderen en aanpakken. Ik denk dat vele leidinggevenden iets aan deze cursus zal hebben en het geleerde in de werksituatie zal kunnen toepassen. De locatie BCN in Utrecht was prima verzorgd.
 • anonymous

  07-11-2014
  Nuttige cursus gegeven door een leuke en enthousiaste leraar. Zeer interactief wat het totaal niet saai maakt en waardoor je het geleerde gelijk kan oefenen in rollenspellen etc. Ook de locatie in Utrecht was top, goed geregeld!
 • Ronald van Halsema

  05-11-2014
  Inmiddels al 3 trainingen gevolgd bij icm en ik blijf maar terugkomen. De sfeer, deskundigheid en intimiteit blijft in elke training top. De trainers spelen altijd erg goed in op ieders gewenste werksituatie.
 • anonymous

  11-10-2014
  Positieve inspirerende training. De lokatie La Vie was goed bereikbaar en het was prima verzorgt. De trainer was geïnteresseerd en enthousiasmerend. En wat ik vooral erg prettig vond is dat je met een gevarieerde groep mensen uit compleet verschillende disciplines met verschillende achtergronden en leeftijden zit die allemaal tegen min of meer dezelfde problemen aanlopen.
 • Rijacco Hoogendoorn

  28-04-2014
  De theoretische- en praktische informatie was duidelijk, afdoende en direct toepasbaar in de praktijk. Een gemotiveerde groep met diverse disciplines met veel praktijkvoorbeelden is een goede voeding voor leerzame bijeenkomsten.
 • Alex van der Lans

  03-04-2014
  Interessante training op een uitstekende locatie in BCN Rotterdam. Ruime parkeergelegenheid en voor de deur parkeren. Er was veel interactie tussen de cursisten en de trainer wat het heel interessant maakte. Ik heb er een hele hoop van opgestoken en vond de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend.
 • Arjen Schouws

  25-03-2014
  Door het enthousiasme en de scherpte van de trainer en het gevarieerde gezelschap is de training Coachend Leidinggeven mij erg goed bevallen. Als opstap naar een nieuwe functie waarin ik junior collega's aanstuur en begeleid zijn mij nuttige en praktische modellen aangereikt, die ik nu veelal dagelijks inzet
 • Noa van Leeuwen

  Het was een fantastische ervaring met een goede trainer. De trainer wist het onderste uit de kan te halen. ICM doet er goed aan deze trainer niet te laten gaan. Wat is zij goed!

 • W.J.J. Jongenelen

  De cursus Coachend leidinggeven bleek een leerzame, leuke maar vooral praktische cursus te zijn. Middels praktijkvoorbeelden en simulaties werd de opgedane kennis direct in de praktijk gebracht.

  Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die zich voorbereiden op of tegen problemen aanlopen binnen hun huidige leidinggevende functie. Het is geen opsomming van theorie, hoewel deze uiteraard niet ontbreekt, maar een wisselwerking tussen trainer en cursist.

  Wat mij betreft is de cursus een echte aanrader. Daarnaast is de cursus goed verzorgd, gegeven door een zeer ervaren docent en op een goed bereikbare locatie.

 • Sandra van Limpt

  Cursus zit inhoudelijk goed in elkaar. Enthousiaste trainer, gevarieerde groepssamenstelling. Veel koppeling naar de praktijk en diverse werkvelden.

 • Jan Offerman

  De cursus was goed verzorgd. Voldoende breed ingestoken en toch diepgang. De trainer bracht maatwerk en ging goed in op individuele wensen en verbeterpunten van de cursisten. Er was ruimschoots gelegenheid om praktijksituaties te oefenen.

 • Marieke Pompen

  Veel waardevolle aspecten gekregen. Daarnaast ook mezelf weer leren kennen. Goede spiegeling gedurende de cursus. Heldere cursus. Inspelend op de behoeften van de cursisten.

 • Anoniem

  Heel veel geleerd. Mooie opfrissing van elementen uit Praktisch Leidinggeven, sterke trainer, goede oefeningen en prettige locatie. Altijd interactieve trainingen met veel dynamiek en sterke trainers die de theorie enkel als verdieping/achtergrond gebruiken.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 112 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.