Leidinggeven aan Professionals

Geef je leiding aan medewerkers die inhoudelijk zeer deskundig zijn? En opereren zij veelal zelfstandig en soms buiten je gezichtsveld? Dan is deze training zeer geschikt voor jou. Hoe stuur je deze professionals op effectieve wijze aan? Hoe creëer je een hecht team? Hoe ontwikkel je je zo dat samenwerking meer coachend en inspirerend wordt? In deze driedaagse training ontwikkel je alle vaardigheden om op motiverende wijze leiding te geven aan professionals en hen tot uitstekende prestaties te brengen.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je bent in staat effectief leiding te geven aan een team van professionals
 • Je leert leiding te geven vanuit een persoonlijke visie op leiderschap
 • Je kent de factoren die de interactie met professionals beïnvloeden
 • Je bent in staat om op effectieve wijze te communiceren met je medewerkers
 • Je verwerft inzicht in je eigen vaardigheden en valkuilen in je rol als leidinggevende
 • Je brengt je leidinggevende kwaliteiten naar een hoger niveau

Doelgroep

Je geeft leiding aan zelfstandig opererende professionals of gaat dat in de toekomst doen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • De drijfveren van een professional
 • Stijlen van leidinggeven
 • Je persoonlijke leiderschapsstijl
 • Omgaan met lastige situaties en dilemma’s bij leidinggeven aan professionals
 • Aanpassen leiderschapsstijl aan omstandigheden, team en individuele professionals
 • Het faciliteren van motivatie en enthousiasme in een groep professionals
 • Bevorderen van samenwerken vanuit persoonlijke kwaliteiten
 • Effectieve communicatie
 • Structuur van een coachingsgesprek
 • Voortgangs- en coachingsgesprekken
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Hierin worden je leerdoelen in kaart gebracht. In deze persoonsgerichte training ligt de nadruk op het ontwikkelen van verschillende leiderschapsstijlen. In rollenspellen en gesprekken oefen je vele situaties die aansluiten bij je dagelijkse werkomgeving. Onder inspirerende leiding van een deskundige leer je op een natuurlijke wijze leidinggeven aan professionals.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.695,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • PK Vrieswijk

  13-12-2019
  Mijn ervaring met de training en vooral de trainer is erg goed. De lessen waren inhoudelijk en practisch ingestoken. Door gemeleerde groep mensen kreeg in interessante inzichten in de andere vakgebieden. Ook de faciliteiten tijdens de training waren goed voor elkaar.
 • Brigitte Dongen

  22-11-2019
  Verrassend verfrissende cursus. Prima geregelde setting, van kundige trainer die echt aansluit bij aangedragen casuïstiek, gevarieerd gezelschap uit verschillende vakgebieden waardoor breed inzicht werd verkregen, tot aan een fijn werkend leerportaal en prettige fysieke omgeving waarin is gezeten/gewerkt.
 • Jolien Lebeau

  03-10-2019
  Super leuke, inspirerende cursus waarbij ik veel geleerd heb over mezelf, situaties in het leidinggeven maar ook door situaties en cases van anderen. De 3 intensieve dagen zorgen echt voor betere kennis over leidinggeven.
 • Lukas Spee

  23-12-2017
  Een goede introductie op leidinggeven. Goede begeleiding van Maud, waarbij ze het programma afstemt op de behoefte van de groep. Door de gevarieerde samenstelling van de groep leer je ook veel van elkaar.
 • Nina Schippers

  04-10-2017
  De training geeft je duidelijke handvatten die je direct in de praktijk kunt gebruiken om jouw team van professionals op de juiste manier te benaderen en te sturen. Je leert hoe je het team kunt motiveren en inspireren. Iets wat bij een team van professionals altijd een uitdaging is. Ik zou deze training aan iedereen aanraden die er klaar voor is om zijn manier van leidinggeven tot een hoger niveau te tillen!
 • Anoniem

  23-12-2016
  Ik vond het een geweldige training waar ik veel aan heb gehad. Vooral veel praktijk oefeningen waar je veel over jezelf leert en hoe je in bepaalde situaties kunt handelen.
 • Dudok

  07-12-2016
  Ik heb deze training gevolgd om mijzelf verder te ontwikkelen in leiding geven aan collega's met dezelfde achtergrond. Ik heb er bruikbare tips aan overgehouden. het niveau van de training was goed te doen met verschillende achtergronden van de cursisten. De trainster wist waar ze het over had en het was aangenaam om de training te volgen.
  Al met al een aanrader voor diegene die te maken hebben met het aansturen van diverse collega's
 • Bianca Eijkelenkamp

  02-12-2016
  Ik heb het afgelopen jaar een aantal trainingen gevolgd bij ICM. De reden hiervoor was om mijzelf verder te ontwikkelen. Dit is goed gelukt. Vooral de cursus Kwaliteitsmanagement heeft mij enorm geholpen
 • Gerrit-Jan Kaal

  18-07-2016
  De training was gericht op de praktijk en werd zeer open gegeven met veel ruimte voor het inbrengen van eigen vragen. Ik kan het geleerde direct in de praktijk toepassen en ik heb beslist de vaardigheden geleerd die mij een betere leidinggevende maken.
 • Michael van de Velde

  15-12-2015
  Prima training waarbij duidelijk rekening gehouden is met ieder zijn leerdoel. Goede afwisseling tussen theorie en de dingen in de praktijk brengen! De locatie in Eindhoven was ook prima te doen met de auto aangezien er een ruime parkeergarage letterlijk naast staat.
 • Steve Fernald

  06-11-2015
  Goed uitgebalanceerde training, niet te veel theorie maar wel heel veel tijd voor discussies. Heel veel opgestoken van de discussies wat ook mede kwam door de diversiteit in ervaring en de branches waarin men werkzaam was. Ook de insteek van de trainer was hierbij bepalend (heel veel ervaring in verschillende gebieden en het goed aanvoelen van wat de groep wilde en nodig had). De cursus materialen en ook de verwijzing naar nuttige boeken waren heel behulpzaam voor evreder ontwikkeling.
 • Cleophas

  30-10-2015
  Zeer praktische training die de juiste tools en vaardigheden aanlevert die nodig zijn voor goed leiderschap. Met zeer diverse medecursisten die me hielpen inzicht te krijgen in mijn managementstijl. Het leverde me de juiste theoretische achtergrond.
 • Arnout Van Kooij

  24-06-2015
  In een divers gezelschap van nu eens niet andere directe collega's inzicht krijgen in je managementstijl, de invloed hiervan op je team en het gezamenlijk succes. Dat biedt deze opleiding. De investering meer dan waard!
  Mede door begeleiding van Daniella Zwaaf waren het 3 leerzame dagen met prettige, confronterende en leerzame inzichten.
 • Martin Grim

  24-06-2015
  Zeer goede training die direct in gaat op vele aspecten van management en professionals met goede en verhelderende oefeningen. Het geleerde kan eigenlijk direct in de praktijk worden gebracht. Vooral de trainer was bevlogen en betrokken, waardoor de hele cursus oog nog eens zeer plezierig was om te volgen.
 • Mark van Kakerken

  11-03-2015
  Tijdens deze drie-daagse training wordt je bewust gemaakt van je eigen managementstijl en de mogelijkheden die er zijn om hier meer uit te halen. Het delen van ervaringen met anderen, de theorie over leidinggeven en de opdrachten om hiermee te oefenen maken deze training echt waardevol voor managers die bewuster willen leidinggeven aan professionals.
 • Tim van der List

  25-03-2014
  Zeer goede training, waarbij je sterke en zwakke punten betreft leidinggeven bloot worden gelegd. En handvatten worden gegeven hoe je hier mee om kunt gaan. D.m.v. rollenspellen in groepen worden er situaties geoefend.
 • Maud Beersmans

  25-03-2014
  Deze training heeft een goede combinatie van theorie en praktijk. In wisselende groepjes kon iedereen eigen voorbeelden inbrengen en bespreken. Daarnaast was er genoeg ruimte om met verschillende spreeksituaties te oefenen, zoals feedbackgesprekken en slechtnieuwsgesprekken. Dit zelf doen en daar direct feedback op krijgen, was erg leerzaam.
  Omdat de achtergrond van de deelnemers zeer divers was, was het tempo van de training voor mij soms wat te laag.
 • Ralph van Zandt

  04-12-2013
  Zeer nuttige training die niet alleen inzicht geeft in alle aspecten van het leidinggeven, maar ook een flink aantal zeer handige handvatten levert die dagelijks van pas komen.
 • Monique Spaltman

  22-10-2013
  NB. Ik heb al eerder een evaluatie ingevuld. waarom 2x? Bijzonder goede inhoud en en enthousiaste workshopleider Maud Lutjens.
 • anonymous

  06-08-2013
  Ten eerste een training is altijd goed; in dit geval leidinggeven aan professionals. Dit is mij zeer goed bevallen. Bij ICM krijg je goede individuele coaching, ze bekijken waar verbeter punten liggen en gaan ook zeer uitgebreid in op vraagstukken van de cursisten en de vooraf ingevulde intake formulieren. Tevens denk ik dat gezien de verschillende achtergronden, kennis en ervaring van de aanwezige cursisten dit voor een ieder positief is geweest en dat iedereen de nodige handvatten heeft mee gekregen om in de praktijk toe te passen. Kortom een cursus in mijn geval gegeven door Maud Litjens die ik als prettig heb ervaren en een ander ook zeker kan aanraden.
 • Monique Spaltman

  11-06-2013
  Een goede training waarvan je zeker profijt hebt in je dagelijkse werk. Prima combinatie tussen theorie en zelf doen. Speciaal compliment voor trainer Maud Litjens die werkelijk aandacht schenkt aan ieders persoonlijke leerdoelen.
 • Freddie van der Heijden

  23-11-2011
  Deze cursus geeft zeer praktische informatie die in je dagelijkse werk als leidinggevende meteen bruikbaar is.
 • Everhard Bulten

  01-11-2011
  De training bood naast een grote hoeveelheid theoretische informatie erg veel mogelijkheden om het geleerde in de praktijk te brengen.
 • Martijn de Koning

  31-10-2011
  Ik heb de training van de heer van Boxtel als zeer leerzaam ervaren. Hij hanteerde een goede opbouw in de cursus om achter één ieders wensen te komen en zo goed mogelijk daar aan tegemoet te komen. Ik den dat alle deelnemers waardevolle handvatten hebben meegekregen om verder te komen in de omgang en samenwerking met hun werknemers. Ik kan het iedereen aanraden die al wel de basis vaardigheden heeft van het leidinggeven maar net even dat stukje verder en dieper wil gaan.
 • anonymous

  23-06-2011
  UItstekende cursus en prettige, open atmosfeer. Veel geleerd en praktisch geoefend. Het lesmateriaal maakte niet echt deel uit van de cursus maar was een extra. De overdracht was voornamelijk mondeling en via oefeningen
 • anonymous

  16-11-2010
  Mijn electronische Intake was de hele cursus leidend, al de leerdoelen die ik in deze intake had genoemd kwamen tijdens de cursus voorbij. Deze werden met speels gemak door de trainer verweven in de drie cursus dagen. Vooral de gemakkelijke manier van doceren gaf mij voldoende ruimte om mee te denken over wat ik mee wilde nemen alsook te overdenken wat er tijdens de cursusdagen.
 • Arthur Dumont

  13-04-2010
  In het algemeen zeer goed, locatie goed bereikbaar nadeel hiervan zijn de parkeerkosten (wel uitrij kaarten beschikbaar voor gereduceerd tarief).<br><br>Trainer was super met mogelijkheid voor eigen inbreng door de groep cursisten.
 • Roel

  Ik vond het lastig om goed aan te sturen en op een positieve manier anderen te stimuleren en te motiveren. Tijdens de training heb ik geleerd hoe ik dit het beste in de praktijk kan toepassen. Zeker een aanrader!

 • Vivien

  De cursus Leidinggeven aan professionals was een eye opener. Ook de verhalen en ervaringen van de andere cursisten helpen je om een beter inzicht te krijgen.

 • Martin van Dam

  Een ontzettend inspirerende training. Vooral de kleinschaligheid en de zeer praktische insteek sprak mij enorm aan. Er was alle ruimte om eigen cases in te brengen en te bespreken.

  Boeiend om ervaringen te horen van collega-leidinggevenden en samen tot oplossingen te komen voor vraagstukken op het gebied van leidinggevenden. Dat alles gecombineerd met stukje theorie en feedback van de cursusleider maakte dat dit voor mij een geslaagde training was.

 • Martijn de Koning

  Ik heb de training Leidinggeven aan professionals van ICM als zeer leerzaam ervaren. De trainer hanteerde een goede opbouw in de cursus om achter ieders wensen te komen en zo goed mogelijk daaraan tegemoet te komen. Ik denk dat alle deelnemers waardevolle handvatten hebben meegekregen om verder te komen in de omgang en samenwerking met hun werknemers.

  Ik kan het iedereen aanraden die al wel de basisvaardigheden heeft van het leidinggeven maar net even dat stukje verder en dieper wil gaan.

 • B. Eijkelenkamp

  Fantastische trainer en tevreden over de training(en) die ik bij ICM heb gevolgd.

 • B. Tieleman

  Fijne training, stimulerende groep en trainer. Goed georganiseerd en goed lesmateriaal.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 102 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.