Coachen van Teams

Een team mensen is tot veel in staat, maar dat gaat niet vanzelf. Het resultaat is sterk afhankelijk van de onderlinge dynamiek, zowel de zichtbare als de onzichtbare. Wil je de gezamenlijke effectiviteit verbeteren en kunnen inspelen op de aanwezige teamdynamiek? Dan is deze praktijkgerichte training uitstekend geschikt voor jou! Je leert doeltreffende instrumenten, technieken en vaardigheden die aansluiten op de praktijk. Je ontdekt hoe je een team begeleidt, om meer uit het team als geheel en uit het individu te halen. Met deze waardevolle training maak je jezelf breed inzetbaar en van grote toegevoegde waarde voor organisaties.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Ervaren teamcoach als trainer
 • Direct en concreet aan de slag met jouw praktijkcasus
 • Afgestemd op de behoefte van de deelnemers

Resultaat

 • Je kent de verschillen tussen teamcoaching en individuele coaching
 • Je hebt inzicht in je rol en verantwoordelijkheden als teamcoach
 • Je zet de vraag van de opdrachtgever om in een effectief teamcoachingstraject
 • Je herkent en beïnvloedt groepsdynamische patronen
 • Je pleegt effectief interventies op teamniveau en individueel niveau
 • Je leert teams gezamenlijk eigenaarschap te ontwikkelen
 • Je coacht op een natuurlijke en authentieke manier ieder team

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedere coach die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van teamcoaching en teameffectiviteit binnen organisaties.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • De essentie van teamcoaching
 • Zelfanalyse: persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
 • Het toepassen van systemisch denken in teamcoaching
 • De toolbox van de teamcoach
 • Inzicht in teams
 • Het laten leren van een team
 • Teamdynamiek
 • Herkennen en beïnvloeden van groepsdynamische processen
 • De stappen van het teamcoachingstraject
 • Dilemma’s van een teamcoach
 • Borging en transfer
 • Persoonlijke leervragen en cases
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving. Hier vul je online een intake-formulier in waarin je met behulp van een aantal vragen je persoonlijke doelstellingen vaststelt. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training en is er in de bijeenkomsten extra gelegenheid voor praktijkgericht leren en het inbrengen van je eigen coachsituaties. Een zeer ervaren teamcoach begeleidt je bij de vele en actieve oefeningen.

Tijdens deze training werk je met een groeidocument, waarin je aandacht besteedt aan je persoonlijke leerdoelen en doelstellingen en de aansluiting daarvan op je werkpraktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Vooropleiding

ICM stelt geen eisen aan je vooropleiding. HBO werk- en denkniveau is wenselijk.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om, in minimaal 6 maanden, de ICM Coachingsopleiding en de specialisatie Coachen van Teams in 1 pakket te behalen. Als je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 295 (bij de Specialisatie Coachen van Teams) ten opzichte van 2 afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je de Specialisatie Coachen van Teams. Je kunt je hier voor dit pakket inschrijven.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 43 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 43 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.595,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om, in minimaal 6 maanden, de ICM Coachingsopleiding en de specialisatie Coachen van Teams in 1 pakket te behalen. Als je je voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 295 (bij de Specialisatie Coachen van Teams) ten opzichte van 2 afzonderlijke inschrijvingen. Je start met de ICM Coachingsopleiding en daarna volg je de Specialisatie Coachen van Teams.  Je kunt je hier voor dit pakket inschrijven.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 43 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Shirley De Moes

  10-12-2019
  Inhoudelijk is de cursus erg goed. De trainers die ik heb mogen ontmoeten zijn erg inspirerend. Er is ruimte voor eigen inbreng en er wordt veel geoefend met werkvormen waardoor je een mooie toolbox opbouwt.
 • Anna van Heeringen

  13-11-2019
  Prima aanvulling op algemene opleiding: geeft de juiste positieve energie! Goed niveau, praktische invulling; direct bruikbaar in de praktijk. Ruimte en tijd om samen te oefenen. Mogelijk om eigen onderwerpen in te brengen. Goede ondersteuning lectuur, tips etc
 • Saskia Moes

  13-11-2018
  De training 'coachen van teams' gegeven door Peter Henneveld was zeer leerzaam en actief. Peter zet mensen in beweging zodat je zelf gaat nadenken. Wat ik van hem geleerd heb pas ik dagelijks toe. Peter houdt met zijn groep rekening en betrekt hen bij het programma. Goede trainer op een goed verzorgde locatie!
 • K Rolvink

  08-11-2018
  Erg leuke training waarbij de theorie eigenlijk gelijk in de praktijk wordt toegepast namelijk tijdens de trainingsdagen. Door het enthousiasme de en de boeiende verhalen uit de praktijk van de trainer blijf je bij de les.
 • Gerda te Roller - van den Broek

  08-11-2018
  Super aanvulling op m’n opleiding tot coach. Training is praktisch en fijn inhoudelijk, de docent is dagelijks met de materie bezig, dus veel praktijkvoorbeelden Verder veel ruimte voor oefenen, leerzaam. Mooie dagen gehad, aanrader 👍🏻
 • A. van Dijk

  03-11-2018
  Driedaagse praktische training Coachen van Teams. Op een superlocatie in Utrecht deze training gevolgd. Veel geoefend met gesprekstechnieken met eigen situaties op het werk. Leuke is dat de andere cursisten uit andere omgevingen komen waar je ook veel van leert. Vooral geleerd hoe onbevooroordeeld en neutraal je dient te zijn als teamcoach. Je kunt je eigen leerdoelen van te voren aangeven. Ervaren docent met veel praktijkvoorbeelden en interessante overzichten van situaties en aanpak. ICM is een sympathieke opleider.
 • Derk van den Bos

  19-10-2018
  Heel goed: veel oefenen veel flexibiliteit, zeer gericht op de behoefte van de deelnemers.
  Voor verbetering vatbaar: nog meer tijd nodig om onderwerpen uit te diepen. Ga zo door Peter!
 • Sirkka Wilbrink

  02-12-2017
  Met veel enthousiasme heeft Ramon geïnspireerd en ervaringen gecreëerd waarin ik (en mede-trainees) kon leren en ervaren wat teamcoaching inhoudt en hoe ik het zelf doe als teamcoach.
  veel geleerd dus en vooral praktisch ervaren. Dat je met drie dagen training zo ver kan komen, is meer dan ik verwacht had!
 • Riky Rijks

  01-11-2017
  Duidelijke inhoud, niet perse alles via de theorie maar zeker wel van de praktijk.
  Diverse methodieken besproken en toegepast middels rollenspel. Was zeer duidelijk. Locatie was prima, ook goed verzorgd. Zelf overnacht op de locatie ivm reisafstand. Kon zo de theorie ‘ s avonds doornemen. Prima training die ik nu nog toepas.
 • Nathalie van den Berk

  11-10-2017
  Marline is zeer deskundig en weet op een leuke, energieke en interactieve wijze de inhoud over te brengen. Ontzettend veel geleerd over het toepassen van verschillende coaching methoden en technieken. En vooral veel geleerd over mijn eigen kwaliteiten en valkuilen als teamcoach. Vol energie en vertrouwen de training afgerond!
 • Robin de Warm

  03-10-2017
  De cursus werd gegeven door Peter Henneveld van ICM opleidingen.
  Ik vond de cursus erg leerzaam omdat Peter heel goed kon overbrengen waar je als coach op moet letten en waar je je eigen ik, ervaringen, valkuilen en allergieën meeneemt in het coachingstraject. Dankzij Peter is mijn eigen inbreng in het coachen nu een heel stuk duidelijker. Mijn eigen geschiedenis wordt nu een tool die ik kan gebruiken als coach/trainer om mijn coachees of trainees beter te helpen en met hen samen te werken.
  Het enige (kleine) minpuntje dat ik vond, was dat het materiaal iets te basic was. Het gaf de theorie goed weer en geeft ook voldoende modellen etc, maar ik miste een beetje meer inhoud over de invloed van de eigen ik van de coach en hoe daar mee te werken. Dus de aansluiting tussen de theorie en de praktijk mag wat meer in het materiaal terug komen.
  Ik ben wel heel erg tevreden met mijn tweede cursus bij ICM en in november start ik met mijn 3e cursus bij hen. Ik kan het je aanraden om je bij ICM in te schrijven omdat de trainers vakmensen zijn met echte passie vor hun vak en vakgebied.
 • Duncan Engelbrecht

  03-10-2017
  Peter is een ervaren trainer die mij veel heeft bijgebracht op het gebied van team coaching.
  Peter geeft les naar de behoefte van de cursisten hij vind het belangrijk dat je aan het eind van de training iets heb geleerd wat je direct kan gaan gebruiken in de praktijk.
 • Miriam Croonen

  01-10-2017
  Een mooie training met veel pratijkoefeningen onderling. Hierdoor is het dynamisch en leer je veel. Benno maakt deze training bijzonder. Een aanrader voor iedereen die als team coach aan de slag gaat.
 • Marieke Breebaart

  29-09-2017
  Goede effectieve training. Kort en krachtig, kleine groep waardoor er veel veiligheid en vertrouwen is. Voorkennis is wel nuttig. Trainer was zeer ervaren en een enorme inspirator. Erg veel geleerd!
 • celia marques

  29-09-2017
  Super trainer met veel ervaring en zeker gericht op de pratijk.
  Ik kreeg veel inzicht in mijn werk en de trainer zorgde dat echt iedereen aan bod kwam.
  Werkvormen geleerd en hoe ik deze moet toepassen
 • P Tol

  29-09-2017
  De training Coachen van Teams voldeed volledig aan mijn verwachting. De trainer Peter. H. wist vanaf les 1 sfeer, openheid en dynamiek in de groep te brengen. Ook zat er een duidelijke opbouw in de training. Er werdt veel aandacht besteed aan de praktijksituatie's, zowel via inbreng van de deelnemers als vanuit ervaringen van de trainer. Dit was tevens voor mij een waardevolle aanvulling over wat ik heb geleerd over teamcoaching. Ook de door ICM geselecteerde accomodatie was goed geregeld. Goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer, en ruime parkeergelegenheid. Een bijzondere ervaring waar ik veel van heb opgestoken en waar ik in de praktijk dankbaar gebruik van kan maken.
 • Lenny Roelofs

  06-11-2016
  uitstekende trainer, interessante onderwerpen, kleine groep waardoor veel aandacht per individu, vertrouwelijkheid staat voorop, locatie bij Rotterdam Airport was prima alleen minder goed bereikbaar met OV, veel variatie aan deelnemers (niet alleen Rijksoverheid wat juist heel prettig is)
 • verkaik

  25-11-2015
  Jeanette van der Hurk en Peter Henneveld waren ervaren en gedreven trainers. Hun grote kennis hebben zij mbv verschillende werkvormen met de deelnemers gedeeld. Deze nieuwe kennis kon ik direct uitvoeren in mijn eigen praktijk.
 • Jacqueline Hameetman

  01-11-2015
  Ik vond de training erg goed en de trainster ook. Zeer ervaren en inspirerende trainster. De ontwikkelingsfasen binnen een team vond ik erg interessant en ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers was ook zeer waardevol.
 • Susan Reiner | plpd

  23-10-2015
  Remi is zeer ervaren, bevlogen en inspirerend. Daarbij authentiek en uitgesproken. Tijdens de training was ze zeer transparant en expliciet in het coachen van "ons team" van cursisten, hiermee maakte ze dat we meteen in de praktijk aan de slag gingen en ervaarden wat er gebeurt bij het coachen van teams. Top!
 • Natasja Suijkerbuijk

  22-10-2015
  Na opleidingen en trainingen bij andere organisaties gevolgd te hebben heb ik nu voor het eerst deelgenomen aan de training coachen van teams bij ICM en ik ben zeer tevreden! Ik vind Rémi van der Elzen een professionele, deskundige en inspirerende persoon met een heel prettige stijl van communiceren en trainen. Ook de contacten met ICM verlopen op een adequate en prettige manier. Top!
 • Marc Peters

  07-07-2015
  Leonora is een zeer ervaren trainer die me veel heeft geleerd over teamcoaching. Ze heeft een zeer prettige stijl, waarbij ze iedereen in zijn of haarde waarde laat en tegelijkertijd confronterend kan zijn in haar uitstekende feedback. Het was erg leuk en leerzaam om een collega trainer/teamcoach aan het werk te zien en ervaringen uit te wisselen!
 • Ineke Visschedijk

  27-06-2015
  Wat heb ik in 3 dagen tijd ontzettend veel over het coachen van teams geleerd. Leonora koppelt theorie en modellen direct aan de praktijk door onze cursistengroep ook als team te benaderen, te laten samenwerken en bewust te maken van de invloed van verschillende teamrollen en persoonlijkheidstypen (DOCN model) binnen een team. Veel geleerd over teams en over de rol, invloed en mogelijkheden als teamcoach. Er was veel ruimte voor casuïstiek uit ons eigen werkveld. Verder: mooie locatie, fijne sfeer, hoge kwaliteit van de training.
 • Raf Mast

  24-06-2015
  Dit was een training van hoge kwaliteit, inhoudelijk zowel als naar de manier van faciliteren. Leonora is er in geslaagd om het hele programma af te werken zonder zich vast te zetten op een bepaald schema. De flow van de training was heel natuurlijk en de bezorgdheden/wensen van elke deelnemer kwamen aan bod. De modellen die werden bespoken waren duidelijk en direct toepasbaar.
 • Mascha Achterberg

  14-11-2014
  De training was een leerzame en leuke training met veel interactie. We hadden een geweldige trainster die ieders persoonlijke leerdoelen meenam in de oefeningen. De groep was ontzettend leuk en omdat deze niet groot was gaf dit ook een zeer veilige leeromgeving. De locatie was prima, makkelijk bereikbaar en de verzorging was perfect. Veel tips en trucs mee naar huis gekregen die ik nu kan toepassen in de praktijk. Echt een aanrader!
 • Judith Mulder

  13-11-2014
  we hadden een fantastische trainster die van onze groep een team heeft gemaakt die van elkaar wilden leren. Ik heb ontzettend veel geleerd door veel praktijk oefeningen te doen en aspecten hiervan direct toe te passen in mijn eigen werkpraktijk.
 • Saskia Groenewoud

  13-11-2014
  Wij hebben een hele goede, leuke en leerzame training gehad. De accommodatiezaal was goed, soms wat gehorig, maar prima voor een kleine groep. De pauzes en de lunches waren perfect geregeld, er was voor ieder wat wils. Grootste compliment voor de trainster die iedereen "meevoer" in de training. Zeker voor herhaling vatbaar.
 • Amir Omer

  05-11-2014
  Ik ben zeer tevreden. Ga zo door.

  Mijn e-mail is gewijzigd.
  Mijn e-mail nu is: a.omer@amsterdam.nl
 • Mascha Achterberg

  04-11-2014
  Ik heb een fantastische training teamcoaching gevolgd bij ICM gegeven door een zeer goede en ervaren trainer met een hoge mate van interactie en veel praktische tips en tools die ik in de praktijk kan toepassen.
 • Anita Buning

  Inspirerend, leerzaam en praktisch, de lesdagen vlogen om! ICM levert kwaliteit en heeft deskundige docenten.

 • B. Haverkort

  Dit was een zeer goede training! Smaakt naar meer en naar meer oefening!

 • H. Litjens

  Voldoet aan de verachting die ik van te voren had. Draagt heel erg bij aan het beroep coach/teamcoach!

 • Harm Super

  De combinatie van docent, de cursisten en de training was zeer plezierig. Daarnaast heeft deze training geleidt tot ontwikkelingen in mijn verdere werkzame leven.

 • Danielle Vinkx

  Inspirerende trainer. Goede mix theorie en ervaren op de praktijkdagen.

 • Marco Voets

  Mooiste training ooit! Voornamelijk door de docente, die het succes van de training heeft bepaald.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 43 opleidingen en trainingen in de categorie: Coachen als beroep

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.