Hoger Management (post-HBO)

Het management heeft grote invloed op de strategie en uitvoering binnen de organisatie. Dankzij zijn beslissingsbevoegdheid en verantwoordelijkheid is het management sterk bepalend voor het succes van je onderneming. Welk organisatiemodel past het beste bij je afdeling of onderneming? Welke rol is er weggelegd voor je medewerkers? En wat maakt je een succesvolle manager? De opleiding Hoger Management voorziet in een concreet antwoord op deze vraagstukken. Je ervaart dat management een vakgebied is dat continu in ontwikkeling is, vooral in deze tijden waarin veel veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je hebt inzicht in de kernelementen van management, organisatie en beleid
 • Je beheerst de hoger managementtheorieën, -methoden en -technieken
 • Je bezit de essentiële kennis van financiën en veranderprocessen
 • Je beheerst de (situationele) stijlen van leidinggeven, managementcommunicatie, samenwerking en conflicthantering
 • Je beschikt over de kwaliteiten om je medewerkers naar het gewenste resultaat te leiden

Doelgroep

De opleiding Hoger Management is geschikt voor mensen die nu werkzaam zijn in het hoger management, of bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd toetreden tot het Management Team van hun organisatie.

Werk je als middle manager en stuur je uitvoerende mensen aan? Bekijk dan eens de opleiding Middle Management – 9 maanden.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

Module Organisatie

 • Organisatie- en managementprocessen
 • Ontwikkeling van strategie en beleid
 • Operationele en tactische planning
 • Management van bedrijfsprocessen
 • Financiële huishouding en budgettering
 • Marketingmanagement
 • Organisatierollen en -dynamiek
 • Organisatieontwerp
 • Verandermanagement
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Scriptievoorbereiding en -verdediging

Module Communicatie & Verandering

 • Communiceren, sturen en motiveren
 • Leiderschap met visie
 • Persoonlijke kwaliteiten van een manager
 • Motiveren van medewerkers
 • Management van veranderingsprocessen
 • Leiderschapsstijl
 • Verschillende rollen als manager
 • De manager als coach
 • Persoonlijke reflectie en (online) coaching
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de opleiding krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving. Als voorbereiding op de bijeenkomsten neem je kennis van de theorie door kennisvideo’s te bekijken, artikelen te lezen en praktijkopdrachten te maken.

Tijdens de bijeenkomsten staat de vertaling van de theorie naar je praktijk centraal. Er is volop gelegenheid om voorbeelden uit je eigen werksituatie in te brengen en met je medecursisten hierover te discussiëren. De praktijkgerichte opdrachten, cases en oefeningen stimuleren je ontwikkeling.

Management is de combinatie van inhoudelijke kennis en sterke persoonlijke kwaliteiten. Beide aspecten krijgen ruimschoots de aandacht en maken de opleiding boeiend en veelzijdig. In de module Organisatie schrijft je samen met enkele medecursisten een scriptie over een complex en actueel organisatievraagstuk in een van je organisaties. Aan het eind van de module presenteert en verdedig je samen deze scriptie aan de gehele groep. De module Communicatie & Verandering sluit je af met een reflectie op je handelen als manager. Dit proces wordt zorgvuldig begeleid door je docent.

Er is door de maximale groepsgrootte een veilige sfeer om in te leren met gelijkgestemden en veel ruimte om ervaringen uit te wisselen.

De gehele opleiding wordt verzorgd door een ervaren deskundige uit het bedrijfsleven.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Vooropleiding

ICM stelt de volgende wensen aan de vooropleiding:

 • Middle Management opleiding
 • Minimaal HBO denk- en werkniveau
 • Managementervaring in de praktijk

Studievoorbereiding

Iedere studiebijeenkomst vereist 4 tot 6 uur studievoorbereiding.

Studiemateriaal

ICM werkt met het meest actuele studiemateriaal. Ook na de opleiding houd je onbeperkt toegang tot het materiaal op de ICM-leeromgeving.

Examenvoordeel

Mocht je onverhoopt niet slagen voor de ICM-scriptie of het reflectieverslag dan kun je deze tegen gereduceerd tarief herkansen.

Diploma

De opleiding Hoger Management van ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

 • Hoger Management (post-HBO) – diploma

Indien je de ICM-scriptie en het reflectieverslag met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Hoger Management (post-HBO) – diploma.

 

Pakketvoordeel:

Indien je je voor Middle Management en Hoger Management (post- HBO) als pakket inschrijft, heb je een voordeel van € 295 ten opzichte van 2 afzonderlijke inschrijvingen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 030 – 29 19 888.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om Hoger Management (post-HBO) in één pakket te volgen. De pakketkorting is €295,-. Je hebt keuze uit de onderstaande pakket:

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 112 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

ICM verzorgt Hoger Management als avond- en als dagopleiding. De avondopleiding is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat 22 lessen. De dagopleiding is van 10.00 tot 16.00 uur en omvat 11 lessen. De gehele opleiding duurt 9 maanden. Tevens is deze opleiding volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De opleiding wordt gegeven in oktober 2021 en maart 2022.

De opleiding wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 18 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 112 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 2.995,-.

 • Leskosten: € 2.145 (of 3 termijnen à € 740)
 • Literatuur: € 150 per module
 • ICM – Examen (incl. scriptie): € 275 per module

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 112 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Martin van Rooden

  01-11-2018
  Een zeer interessante cursus welke mij weer een stap verder heeft geholpen in mijn carriere. Met een goede en duidelijke trainer met ontzettend veel ervaring in het bedrijfsleven, heb ik veel nieuwe inzichten gekregen wat betreft management en processen.
  Het was een pittige opleiding, maar het zeker waard. Al wat ik leerde kon ik direct toepassen in mijn dagelijkse werk en daar is al veel moois uit voortgekomen.
  Tevens was de locatie top en alles tot in de puntjes georganiseerd. Ik zal zo weer voor een opleiding van ICM kiezen.
 • Eugenie Lambrechts

  29-11-2017
  Een opleiding erg op de praktijk gericht. Ruimte voor duscussie en voor leren van en met elkaar. De leerstof was duidelijk. Deze opleiding is goed naast je werk te doen. De docent reageerde snel op vragen over het huiswerk en was ervaren en kundig. Al met al heb ik nog dagelijks in mijn werk als leidinggevende profijt van hetgeen me in de opleiding is geleerd. Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen.
 • Jan Walta

  09-11-2017
  Een Spiegel voorhoudende opleiding met een goede balans tussen theorie en de praktijk.Een opleiding die je leert nadenken vanuit een ander persfectief. Jammer dat de opleiding niet geactrediteerd is voor een vervolg studie als Nyenrode.
 • Enrikke Kuijpers

  09-11-2017
  Een ideale combinatie tussen theorie en praktijk. De inspirerende trainer daagt je uit om verder te kijken dan de theorie. Ook je eigen handelen wordt gereflecteerd. Er is veel ruimte om met je mede-studenten ervaringen uit te wisselen. Een prettige manier van lesgeven die een leven lang leren erg leuk maakt!
 • Ben Torck

  12-07-2017
  De manier waarop werd les gegeven, open en kundig, past bij mij. Ik kon in mijn eigen tempo bekijken hoe ik met de leerstof om kon gaan. De tools voorhanden en de hand outs waren voor mij precies de juiste aanvulling. Ik kon in het 2e gedeelte van de opleiding zelf invullen hoe ik de studie benaderde, waar de bijeenkomsten precies de aanvulling waren op de tof die ik wilde leren en ook kon integreren in mijn eindstuk.
 • D Vroegindeweij

  02-12-2016
  Super leuke opleiding, door veel met praktijksituaties te oefenen en de combinatie met medestudenten van andere organisatie samen zijn is van toegevoegde waarde.Bob Langerijs is een trainer die al zijn passie /plezier in het werk steekt en zo iedere student kan stimuleren om zich te ontwikkelen.Tevens het schrijven van een scriptie over je eigen bedrijf en de begeleiding daarin is een mooie reis in je eigen ontwikkeling.ICM opleidingen & trainingen is in 1 woord TOP en een aanrader voor een ieder die zich zelf wil door ontwikkelen.
 • Franken Joost

  02-11-2016
  Aangenaam verrast hoe de theorie met de praktijk in verbinding wordt gebracht. Dit is in de eerste plaats te danken aan de trainer van deze opleiding. Prima locatie en faciliteiten. Ook de contacten met ondersteunende diensten verloopt vlot en duidelijk.
 • Ruud De Graaf

  18-04-2016
  Een opleiding die verder gaat dan de theorie. Je leert dieper te kijken naar je eigen functioneren, naar je eigen drive. Wat zeker nodig is op het hoger management niveau. Weten waat het echt om gaat.
  Prima opleiding met voldoende diepgang. De docent geeft meer dan alleen de theorie, hij neemt je mee op ontdekkingsreis.
 • Chris Beijer

  16-11-2015
  Een goede praktijk gerichte opleiding in een veilige leeromgeving. De docent was zeer kundig en bevlogen waardoor de opleiding een echte toevoeging is van de werkelijkheid. Een echte aanrader voor de manager.
 • Jordy van den Berg

  30-10-2015
  De opleiding is praktijkgericht en de docent weet de theorie die aan bod komt te koppelen aan herkenbare voorbeelden. De stof die aan bod komt waren direct bruikbaar voor mijn eigen situatie en dat vond ik een groot pluspunt. Op dit moment heb ik de eerste module succesvol afgerond en ben ik gestart met de tweede module.
 • Graaf

  22-10-2015
  de docent brengt de stof tot leven. Hij zorgt voor sfeer en zet je diep tot nadenken over je eigen functioneren en je eigen welzijn. Hij gebruikt zijn praktijk ervaring
 • Etienne Hendriks

  21-10-2015
  Bob is in staat om trainees vanuit volstrekt verschillende bedrijven en achtergronden zichzelf te zijn en bij te dragen aan het groepsproces. Hij weet complexe materie op een eenvoudige manier te verwoorden. De locatie en faciliteiten in Utrecht zijn uitstekend. Makkelijk parkeren, goede koffie, lichte ruimtes en een snack.
 • anonymous

  13-11-2014
  Ik heb veel geleerd tijdens deze cursus. Zeer goede docent (Bob Langerijs) en een hechte en open groep cursisten. Het was mijn tweede cursus bij ICM, zeker niet de laatste! ik heb ICM wederom als een perfecte organisatie ervaren.
 • Mirjam Bijl

  05-11-2014
  Een zeer goede opleiding met een zeer kundige docent die alle stof op een leuke interactieve en duidelijke manier brengt.
  De informatie over de opleiding is duidelijk en goed verzorgd.
  Enige minpunt is parkeren en bereikbaarheid van de opleidingslocatie in Utrecht-Centrum.
 • Annemarie Meiberg

  04-11-2014
  Zeer tevreden. Enige minpuntje: jammer dat in praktijk niet kan worden voldaan aan de voorkeurslocaties in het land.
 • Fred Haandrikman

  06-08-2014
  De inhoud van de modules was pittig, maar omdat de docent de stof veelvuldig vertaalde naar de praktijk, ontstond herkenning. Locatie Utrecht is perfect, de trainer was inspirerend en heeft oog voor de individuele cursist. Samenvattend ben ik zeker tevreden en ook wel trots om deze opleiding positief te mogen afronden bij ICM, gezien jullie oorkonde. Dik verdiend !!
 • anonymous

  18-11-2013
  Door deel te nemen aan de opleiding Hoger Management heb ik mijzelf weer een stuk verder kunnen ontwikkelen, met name op persoonlijk vlak. Tevens waren de lessen van een hoog niveau, gegeven door een zeer ervaren docent. Kortom, ik zou deze opleiding zeker aanbevelen aan anderen.
 • anonymous

  14-11-2013
  De stof was pittig en er gaat heel veel tijd in deze opleiding zitten. Over de docent was ik zeer te spreken, hij kan zeer goed overbrengen en inspireert.
 • John van der Burgt

  19-04-2010
  Op een zeer prettige manier de opleiding doorlopen. Docent gaf op een zeer open manier les en combineerde voorbeelden met eigen ervaring en de stof uit de boeken. Op die manier ontstond er discussie waardoor ervaringen werden uitgewisseld, kwam de beste manier om zaken aan te lopen op een speelse manier aan bod, en konden zaken duidelijk en to the point worden toegelicht. Persoonlijk vond ik het jammer dat de locatie voor mij niet echt gunstig lag. Ik had in eerste instantie voor Breda gekozen, maar hier was te weinig animo. Nu op de lesdag ongeveer 4 uur reizen. Wel prettig dat het nu op 1 dag per maand was i.p.v. wekelijks één avond.
 • Rody de Lange

  14-03-2010
  Wat mij het meest is opgevallen in deze opleiding is de manier van lesgeven. De leraren die ik heb gehad komen uit de praktijk en komen derhalve ook met goede voorbeelden die je direct kan plaatsen in je eigen situatie. Daarnaast komt de theorie dmv deze voorbeelden veel beter binnen en blijft dit daardoor nog beter hangen. Je kunt direct de verworven kennis in de praktijk brengen omdat je veel opdrachten binnen je eigen organisatie moet uitvoeren. Qua organisatie is het bij ICM goed geregeld, flexibel, je krijgt op tijd berichtgeving, het lesmateriaal is goed en wanneer je vragen heb komt men er direct op terug. Ik heb met heel veel plezier deze opleiding gevolgd via ICM en ik heb er veel van geleerd.
 • anonymous

  12-03-2010
  Het was een leerzame opleiding!!<br><br>Beide scripties hadden veel diepgang en hebben veel bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling. <br><br>De docent heeft hierbij ook veel bijdrage aan geleverd, door zijn manier van les geven en persoonlijkheid.<br><br><br><br>Ik zal in de toekomst zeker nog eens beroep doen op een vervolg opleiding bij ICM.<br><br><br><br>Sedat Eke<br><br><br><br>
 • A. Popma

  Tijdens de opleiding Hoger Management kwamen diverse interessante onderwerpen aan bod. We hebben voldoende theorie besproken, maar de docent maakte ook tijd voor vragen van andere cursisten.

  Hij kwam met praktijkgerichte voorbeelden en maakte de opleiding boeiend. Een inspirerende man met veel vakkennis!

 • Arjan van Hoorn

  Goede cursus waar ik absoluut meer mee kan in mijn verdere carrière. Mede te danken aan de professionele cursusleider.

 • H.Visser

  Afgelopen jaar heb ik beide modules voor deze opleiding gevolgd. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit welke ICM mij heeft geleverd. De opleiding heeft een goed post HBO niveau, de docent is zeer bekwaam en ervaren. Tevens reageerde ICM zeer adequaat en prettig op mijn verzoek tot verlenging wegens omstandigheden. De inhoud van de modules is zeer relevant en door de opdrachten werd de relatie met mijn praktijksituatie goed gelegd. Al met al een zeer waardevolle en leerzame opleiding. Mijn complimenten voor ICM.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 112 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.