Praktisch Leidinggeven

Je succes als leidinggevende hangt sterk af van je persoonlijk optreden. Formeel gezag is geen sterke basis. Het komt aan op visie, tact en overtuigingskracht. Hoe geef je leiding aan een team van individuen? Hoe creëer je draagvlak voor je ideeën? In deze training komen onder leiding van een expert de professionele vaardigheden aan bod waarmee je op inspirerende en effectieve wijze leiding kunt geven. Je verwerft inzicht in je eigen vaardigheden, valkuilen en positie als leidinggevende en beschikt over instrumenten om je rol optimaal in te vullen.

Resultaat

 • Je kent de verschillende stijlen van leidinggeven en kunt ze toepassen
 • Je kent je persoonlijke leiderschapsstijl
 • Je hebt inzicht in je eigen kernwaarden, kernvaardigheden, kwaliteiten, valkuilen en rol als leidinggevende
 • Je kunt draagvlak creëren door effectieve communicatie
 • Je kunt je medewerkers motiveren door gerichte coaching
 • Je kunt als leidinggevende omgaan met lastige situaties
 • Je beschikt over een eigen teambuildingsplan en Persoonlijk Leiderschapsportfolio

Doelgroep

Je wil je verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven. Op dit moment geef je leiding aan een team of je gaat dat in de toekomst doen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Praktisch leidinggeven anno nu: situationeel leidinggeven
 • Je persoonlijke leiderschapsstijl
 • Kernkwaliteiten
 • Managen van eigen tijd
 • Mens- en resultaatgericht leidinggeven
 • Coachen en delegeren
 • Gespreksvaardigheden voor leidinggevenden (feedback geven, beïnvloeden)
 • Doorbreken van communicatiepatronen
 • Omgaan met weerstand, conflicten en (generatie)verschillen
 • Inspireren en motiveren van individuele medewerkers en teams
 • Kenmerken van succesvolle teams
 • Teambuilding en samenwerken
 • Praktijksituaties- en voorbeelden
 • Teambuildingsplan voor je eigen team
 • Persoonlijk Leiderschapsportfolio
Startdata en locaties

Studiewijze

We vragen je om je voor te bereiden met een online intake, leiderschapstest en door artikelen te lezen. Op basis van de intake stel je je persoonlijke doelstellingen vast. In deze interactieve training ligt de nadruk op de verschillende stijlen van leidinggeven en het toepassen hiervan. Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je op een natuurlijke wijze leidinggeven. Tussen de bijeenkomsten werk je individueel aan opdrachten die op je eigen praktijk gericht zijn en voer je gesprekken in de praktijk. Daarnaast bereid je je online voor op de bijeenkomsten met kennisvideo’s, praktijkopdrachten en artikelen. Je groei en ontwikkeling wordt zichtbaar in je eigen Leiderschapsportfolio: een uniek en praktisch document dat als ondersteuning dient in je rol als leidinggevende.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.595,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Daniel Matveld

  07-12-2018
  Ik ben de training gestart via ICM bij de docent Sjoerd Bakker. De training was voor mij zeer leerzaam en ik kon er direct mee aan de slag bij mijn werkgever. De interactie die ik had met mijn medecursisten was ook erg goed, vooral ook om te zien hoe zij leidinggevend.
 • jasmijn van beusekom

  29-11-2018
  Top training gehad van Hans Zeilstra. Hij heeft veel ervaring en eigen inzichten omtrent dit onderwerp. Tevens veel aandacht voor eigen situatie van de deelnemers. Inhoud en niveau kunnen afgestemd op de groep en op vraag.

  Dit tezamen maakte de training Praktisch leidinggeven erg leerzaam en goed toe te passen.
 • Ihsan Ucar

  19-11-2018
  ik vond het goede training.
  leerzaam en goed lesmateriaal.
  de trainer legde alles goed uit,
  met de juiste woorden.
  De groep was klein iedereen kreeg voldoende aandacht.
  de lunch was was ook prima.
  Praktisch leidinggeven cursus is voor veel mensen nodig.


 • Lieke Meinema

  09-11-2018
  Enorm veel geleerd, van ervaren docent op een fijne trainingslocatie, wat ik meteen in praktijk kon brengen. Stof gericht op allerlei aspecten van het praktisch leidinggeven. Erg blij dat ik de training gevolgd heb.
 • Marco Mulder

  24-10-2018
  Het was een zeer goede training op een breed aantal onderwerpen die onmisbaar zijn voor een manager. Ik heb veel modellen en concepten geleerd die zich gemakkelijk in de praktijk laten toepassen. Deze training is zo goed bevallen dat wij hem in ons vaste bedrijfstrainingen hebben opgenomen.
 • Stolk

  19-10-2018
  Voor mij persoonlijk, was de trainer het succes.
  De trainer wist me iedere dag van de 3 daagse cursus geboeid van begin tot het eind.
  Geloof me dat is een unicum.

  De cursus kan een enorme eye-opener zijn OOK voor de ervaren leidinggevende!

  Inhoudelijk een erg goede cursus.

  Bedankt Sjoerd
 • Lisette van Wijk, MBA

  19-10-2018
  De training geeft, zoals de naam aangeeft, praktische tips die direct toepasbaar zijn. Door de afwisseling tussen theorie en praktijk ontstaat er een goede dynamiek en kan opgedane kennis direct geoefend worden.

 • Peter Bolier

  20-09-2018
  Goede sfeer, goede groepsdynamiek duidelijke uitleg, ruimte voor vragen en het gevoel dat er ook daadwerkelijk geluisterd wordt en naar mijn persoonlijke situatie gekeken wordt. Ik heb echt wat geleerd van de cursus
 • Marion Reuvers

  25-08-2018
  De training bij ICM voldoet aan de verwachtingen, fijne trainer en prettige omgeving. Goede informatievoorziening en communicatie.
  Trainer keek goed naar de groep waar de behoeftes lagen, was erg prettig. Zeker een aanrader!
 • Pieter van den Berg

  28-12-2017
  Dit was een goede cursus, waarbij veel op de praktijk van de cursisten werd ingegaan. Door de cursusleider werden veel praktische tips gegeven waar ik verder mee kan. Veel praktijksituaties werden nagespeeld, waarbij je je zwakkere punten verder kon ontwikkelen
 • de Bruijn

  09-12-2017
  De training Praktisch Leidinggeven was een zeer nuttige training om de punten inzichtelijk te maken waar ik mij verder kan ontwikkelen in de uitvoering van mijn functie. De trainer en de trainingsmethode waren top en zeer interactief. Het programma werd afgestemd op de wensen van de groep, waardoor interessante en voor de groep relevante onderwerpen veel aandacht kregen. Daarnaast stuurde de trainer berichten tussen de trainingsdagen door waardoor je er bewust van bent om het geleerde / verbeterpunten in de praktijk toe te passen en het zo in je systeem te krijgen.
 • de Bruijn

  09-12-2017
  De training Praktisch Leidinggeven was een zeer nuttige training om de punten inzichtelijk te maken waar ik mij verder kan ontwikkelen in de uitvoering van mijn functie. De trainer en de trainingsmethode waren top en zeer interactief. Het programma werd afgestemd om de wensen van de groep, waardoor interessante en voor de groep relevante onderwerpen veel aandacht kregen. Daarnaast was stuurde de trainer tussen de trainingsdagen berichten aan de deelnemers waardoor je er bewust van bent om het geleerde / verbeterpunten in de praktijk toe te passen!
 • Joris den Hollander

  01-12-2017
  Zoals de naam van de training het ook al aangeeft, het is een training met praktische handvatten waarin je gelijk iets meeneemt wat je toe kan passen. Het voeren van slecht nieuws gesprekken en feedback geven bijvoorbeeld. Daarnaast kijk je ook naar jezelf als leidinggevende, wat doe ik goed en wat kan er beter.
 • Machado Shirley

  29-11-2017
  De training Praktisch Leidinggeven heeft mij zeker geholpen om verder te ontwikkelen binnen mijn functie. Vooral de praktische en realistische benadering van de cases tijdens de training zijn waardevol. Ik heb de training als zeer intensief ervaren maar vooral door de inspirerende trainer, de onderliggende theorie en de rollenspellen vliegt de tijd en is het zo voorbij.
 • Sander Haanappel

  25-11-2017
  Praktische training met veel ervaring van de trainer en goede interactie met de groep. Voorbeelden van deelnemers waren goed aanknopingspunt om de theorie te vertalen naar de praktijk. Ook de afwisseling van theorie en oefenen was goed.
 • Sander Vriend

  22-11-2017
  Leerzame cursus waarbij theorie en praktijk goed werden gecombineerd. Leuke groepstrainingen waarbij iedereen van de cursisten aan bod kwam. De docent kon alles goed verwoorden en wist dit goed over te brengen naar de groep. Een aanrader om aan deel te nemen voor mensen die interesse hebben in leidinggeven.
 • M Pouw

  21-11-2017
  Interessante training voor iedere organisatie. Veel praktijkoefeningen en praktische tips!
  Lenneke zorgt voor een prettige sfeer in de groep en kan duidelijk de theorie uitleggen en onderbouwen. Aanrader voor iedere leidinggevende!
 • Juven Lamers

  18-11-2017
  De cursus was goed, veel van geleerd en kan veel toepassen in de praktijk. Rollen spelen deden wij maar had niet erg geweest als het iets meer was. Het is een aanrader voor mensen die leidinggeven, of net beginnen.
 • Pieter D. van Heyst

  12-11-2017
  Prettige cursus, met een zeer ervaren trainer. Goed in de spiegel moeten kijken, lekker doorpakken, praktische voorbeelden en onmisbare stukjes rollenspel (wat blijft dat toch goed hangen). Sluit heel goed aan op de werk situaties zodat je er direct mee aan de slag kan.
 • Mark Smeets

  11-11-2017
  Interessante cursus praktisch leidinggeven gehad bij ICM. Perfecte balans tussen theorie en praktijk. Veel ruimte voor situaties uit eigen praktijk als voorbeeld te gebruiken. De trainer was enorm gepassioneerd in het uitleggen en begeleiden van ons als groep en had een hoge mate professionaliteit. Ik zou zeker weer bij ICM een cursus willen volgen en meteen weer van Coen van Boxel,humor en communicatief erg sterk dat waren voor mij absolute kernpunten. Ik heb zeer goede handvatten gekregen tijdens deze cursus om te profileren als leidinggevende. ICM en Coen bedankt.
 • Larissa de Bruyn

  08-11-2017
  Onwijs veel geleerd op deze training! Je leert verschillende situaties op verschillende manieren te bekijken en ook hoe je daarop anders kan reageren. De docent gaf hele herkenbare voorbeelden. Veel aan deze training gehad!
 • Ilse

  08-11-2017
  Leerzame en leuke cursus met een heel goede trainer! Er was veel ruimte voor praktijkoefeningen die je als cursist zelf inbracht. Alles was goed geregeld door ICM en vooraf hebben ze de tijd genomen om mij goed studie advies te geven.
 • Machiel Huizenga

  08-11-2017
  De training werd zeer duidelijk uiteengezet. De cursus bestond uit drie dagen die allemaal goed gevuld waren. Er wordt veel in groepjes gewerkt en er wordt zelfwerkzaamheid verwacht.Er heerste een gretige houding in onze groep, wat maakte dat we veel stof en onderwerpen behandeld hebben. Het heeft mij zeker geholpen in mijn dagelijkse werk.
  Voorbeelden zijn: Feedback geven, beoordelingsgesprekken voeren, welke verschillende type leiders zijn er. Welke functie en heb jij in het team etc. Al met al zeer leerzaam en ik kan hem iedereen aanbevelen.
 • George van Rooij

  08-11-2017
  Goede cursus met praktijkvoorbeelden. Fijne kleine groep mensen, totaal 7 cursisten.
  Er werd ingespeeld op vraagstukken van de deelnemers die voor iedereen nuttig waren.
  Eric Bolwerk is een enthousiaste docent die de groep goed aanvoelt.
  De gekozen locatie in Den Bosch was ook prima.
 • Mark Verspeek

  08-11-2017
  Het was voornamelijk de trainer die de gehele cursus aangenaam maakte. Interactief en interessant. Veel praktijk training in plaats van lange lappen tekst leren. Gemoedelijke sfeer, leuke medecursisten en een goede locatie.
 • Jordana Werner

  26-10-2017
  Interessante training welke op een hele leuke manier werd gegeven door de trainer (Coen van Boxel). Er zaten deels onderwerpen in welke ik in eerdere trainingen heb gehad, maar herhaling is nooit verkeerd. De wijze waarop de training werd gegeven was prima, door de goede afwisseling van theorie aanhoren en zelfstandig of in groepjes de theorie uitwerken.
 • Chris Wernsen

  11-10-2017
  Perfecte training gehad, duidelijke coach met veel tips en tricks.
  Alles was goed verzorgd. Tijd werd goed benut en theorie en praktijk werden goed afgewisseld, dagen gingen snel. Top Cursus.
  Cursus materiaal was ook goed.
 • Mohamed Ouahhabi

  07-10-2017
  De cursus was er goed en leerzaam.De Trainster legde goed uit en kon goed inleven in elke praktijk situatie en hoe te handelen en dat vind ik erg prettig.
 • Marnix Versteeg

  05-04-2017
  Fijne combinatie van theorie en praktijk. Het enthousiasme van de docent is aanstekelijk en inspireert. De lesstof is direct toepasbaar op de werkvloer en heeft, uit eigen ervaring, direct positief resultaat opgeleverd.
 • P van Heyst

  07-03-2017
  Fijne mix van theorie en praktische toepassing. Goede uitleg en korte rollenspellen voor kadervorming van de theorie is ideaal. Onmisbaar en direct kunnen gebruiken. Komt zeker ook door de ruime praktijk ervaring van de trainster.
 • Larissa de Bruyn

  18-02-2017
  Het was een erg leerzame cursus, de trainer die wij hadden was ook erg inspirerend en wist op de moeilijkste situaties wel een antwoord. Ik heb er echt onwijs veel van geleerd, je krijgt zowel theorie mee en je kan ook in de lessen oefenen door middel van rollenspellen.
 • Barbier

  08-12-2016
  Hoog kwaliteit opleiding, goede organisatie rondom, inclusive website support. Veel geleerd van medecursisten en trainer, die een juiste mix tussen theorie en praktijk kon brengen. Ik kon een aantal praktijke tools leren en in praktijk gebruiken. Ik heb ook mijn comunicatie vaardigheden kunnen verbeteren.
 • Ilona Dijkstra-van Haaften

  06-12-2016
  Duidelijke training die aansluit op de doelstellingen van de cursustisten met ruime aandacht voor communicatie en manegement skills. De trainer geeft de cursisten de ruimte om zelf tot inzicht te komen hoe de doelstellingen behaald kunnen worden.
 • Fernand

  05-12-2016
  De cursus is heel duidelijk gegeven. De trainer was zeer betrokken en legde het op een zeer prettige manier uit. Er werd ook voldoende aandacht besteed aan persoonlijke situaties en door de feedback van de trainer was het duidelijk waar de aandachtspunten lagen.
 • Thomas Tank

  02-12-2016
  De cursus sluit perfect aan bij onze behoeften. Voldoende inhoud, diepgang en gezelligheid. De trainer was in staat de vinger op de zere plekken te leggen en daarvoor handvatten aan te bieden waarmee we aan de slag kunnen.
 • Vanessa Fernand

  01-11-2016
  Op een hele leuke manier gepresenteerd en het is daardoor echt een goeie leerervaring geworden waar ik heel veel aan heb tijdens mijn nieuwe functie en waar ik ook bijna dagelijks gebruik van maak.
 • Sietse Aalsma

  03-05-2016
  Omdat je met gelijk gestemden de cursus volgt, heeft iedereen wel praktijk ervaringen waar hij/zij tegen aan loopt. Dat dat zorgt er nog meer voor dat het woord praktisch nog representatiever wordt in deze interactieve cursus. Dus wil je naar jezelf kijken en daardoor groeien op het gebied van leidinggeven dan is dit de cursus!De cursus leidster houdt je zeker een spiegel voor.
 • Tessa Rammers

  16-11-2015
  Een erg toegankelijke training met toepasbare literatuur en een zeer enthousiaste trainer. Er was veel ruimte voor voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en deze werden op verschillende manieren ingezet om de training te verrijken. Daarnaast was er door de kleine groep mensen veel persoonlijke aandacht voor ieders ontwikkeltraject/ieders leerdoelen. Een leuke praktisch toepasbare training waar ik met veel plezier aan heb deelgenomen.
 • Niels W.

  13-11-2015
  Prima cursus met niet teveel theorie, maar juist veel praktijkvoorbeelden.
  Zeer enthousiaste trainer met veel ervaring en zeer goede praktische tips.
  De dagen lijken lang, maar vliegen voorbij.
  Locatie was prima (Rotterdam) en goede verzorging
 • Peter Haan

  03-11-2015
  Goede training, veel geleerd dat ik in de dagelijkse praktijk kan toepassen. Prettige trainer, die goed afstemt wat de groep nodig heeft. Wij waren de eerste groep met een digitale leeromgeving, dat was duidelijk nog even wennen. Dat kan nog iets strakker.
 • Giel van Wijhe

  29-10-2015
  was een goede training waar ik veel geleerd heb de trainer deed de les goed indelen op persoonlijk vlak niet alleen uit het boek. Was alleen veel in te korte tijd waardoor je niet alles heel uitgebreid kon bespreken
 • Hans Nerz

  22-10-2015
  was een super training met leuke cursisten en een hele goeie lerares heb met wat ik geleerd al goeie resultaten geboekt op het werk waardoor ik beter de taken en op werknemers beter kan inspelen en beter resultaten boek
 • Rene de Jonge

  03-07-2015
  Zeer praktijk gerichte cursus met veel aandacht voor persoonlijke eigenschappen en inbreng. "Wie zit er tegenover me en hoe benader ik deze persoon?" Sleutelwoorden: Praktijkgericht leidinggeven, communiceren, vragen, luisteren, samenvatten, doorvragen,omgaan met situaties, kernkwaliteiten.
 • Mary Ockeloen

  25-08-2014
  Zeer praktijkgerichte cursus van een uitstekende docent. Kleine groep van 8 man waardoor ervaringen delen, interactie, rollenspellen en feedback krijgen heel goed mogelijk is en iedereen aandacht krijgt en geeft. Alles goed verzorgd, locatie Den Haag en lunch prima.
 • P. Snellenberg

  08-08-2014
  Goede cursus met veel leuke oefeningen en interactie tussen de cursisten. Tevens oefeningen om een beter zelfbeeld te krijgen wat bijdraagt om een betere leider te worden. De trainer was erg goed en communiceerde duidelijk, hij gebruikte veel praktijkvoorbeelden. Door deze cursus een stuk wijzer en zelfverzekerder geworden. Cursus is vrij breed en veel aspecten worden aangepakt. Het is het best te volgen als je reeds in een leidinggevende positie zit en om direct in praktijk te kunnen brengen / oefenen.
 • F.M. Derks

  08-08-2014
  Goede, leerzame cursus welke gegeven werd door zeer capabele docente, perfect gericht op je eigen situaties in de praktijk. Onderling was er veel interactie en kon je leren van elkaars situaties.
 • Gerard Manders

  03-04-2014
  Goede cursus met veel interactie! oefeningen waren zeer boeiend en de trainster bracht alle stof goed over aan de groep. Ik zou persoonlijk zo weer een opleiding van ICM gaan volgen. Alles was tot in de puntjes goed verzorgd.
 • M.J.Bleijenberg

  04-12-2013
  Prima cursus, veel interactie, veel oefeningen afgestemd op de praktijk. Voldoende mogelijkheid om zelf zaken in te brengen. Enthousiaste trainer met veel ervaring om te delen. Absoluut de moeite waard!!
 • Anoniem

  25-11-2013
  Prima cursus.De theorie werd direct in de praktijk gebracht met behulp van je eigen voorbeelden. Handige tips van een ervaren docent. Veel over mezelf geleerd.
 • Anoniem

  13-11-2013
  De cursus zit goed in elkaar. Het is een interactieve cursus. Allerlei praktijk voorbeelden uit de groep zijn behandeld met uitstekende tips. Door het lesmateriaal en de uitleg daarbij leer je over jezelf en je collega's. Al met al een uitstekende cursus.
 • Jochem Verschure

  09-11-2013
  De training Praktisch Leidinggeven heeft me in veel opzichten de ogen geopend. In de eerste voor wat betreft mijn eigen sterke punten en valkuilen in mijn functioneren als leidinggevende, maar het was ook leerzaam (en leuk!) om te zien hoe anderen met vergelijkbare of andere problemen omgaan. De manier van training geven sprak me ook erg aan, en we hadden een leuke groep; niet te groot en niet te klein.

  Deze training is een aanrader voor iedereen met een leidinggevende rol of voor mensen die in de toekomst een leidinggevende rol gaan krijgen.
 • Mark

  07-11-2013
  De training Praktisch Leidinggeven gevolgd als aanloop naar een functie als Teamleader van de Sales-afdeling. Ik vond dit een waardevolle ervaring en heb veel ideeën, indrukken en informatie ontvangen van zowel de docent als mijn medecursisten die ik ook in de praktijk heb kunnen uitwerken en doorvoeren.
 • Anoniem

  06-11-2013
  Mijn ervaring is erg positief, de dame die de cursus gaf wist waar ze het over had. Liet iedereen zijn verhaal vertellen en sprong daar erg goed op in. Zij had verstand van zaken en zorgde ervoor dat alle deelnemers actief met enthousiasme meededen.
 • Mark Kraakman

  06-11-2013
  Prima training. Een goede mix van theorie en praktische voorbeelden en in mijn geval: inspirerend gegeven!
 • Jeanine Brouns

  21-10-2013
  De docente die de training gaf, wist perfect in te spelen op de behoefte en de leerdoelen van de deelnemers. Hierdoor werd het een zeer leerzame cursus, die goed in de praktijk toepasbaar is.
 • Sieben Boiten - Buist

  21-10-2013
  In mijn functie als Chef Distributie krijg ik regelmatig te maken met de onderwerpen zoals behandeld tijdens de cursus.
 • Ernst van Engelen

  15-10-2013
  De training was voornamelijk voor direct leidinggevenden. Minder gericht op leiding geven in projecten/matrixorganisaties.
 • Anoniem

  Zeer goede vertaling tussen theorie en praktijk en handvatten gekregen. Drie dagen voor de training is echter wel kort. Ik had graag nog meer geleerd.

  Kortom: Goede training, veel geleerd. Alles was duidelijk.

 • René

  Deze training Praktisch Leidinggeven is aan te bevelen voor een ieder die gaat leidinggeven of al leiding geeft in de praktijk. Het is een zeer goede training en er zijn praktijkoefeningen aanwezig in de cursus.

 • Clara Super

  Ik vond de training Praktisch Leidinggeven zeer boeiend en interessant. Ook ervaringen van medecursisten is hartstikke leuk om te horen. De trainer gaf duidelijke uitleg en praktijkgerichte voorbeelden.

 • Anoniem

  Goede docent, praktijkgerichte cursus en fijne locatie (makkelijk bereikbaar)

  Ik vond het een verhelderende cursus. Het gaf me inzicht en praktische tools om mee aan de slag te gaan. Ik zou hem zeker aanbevelen!

 • T. Prins

  Dit was een interessante cursus. De docent had veel kennis en wist dit goed over te brengen op de groep. Het was niet alleen maar theorie, we deden ook goede praktijkoefeningen. Hierdoor kan ik alle inhoud meenemen in mijn werk, ik heb er echt veel van opgestoken!

 • Arie van der Heus

  Enkele weken voordat ik begon met leidinggeven heb ik de cursus praktisch leidinggeven gevolgd bij ICM. Bleek zeer toepasbaar. Blij dat ik het heb gedaan.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.