Voor ICM is het leveren van topkwaliteit ons uitgangspunt, een minimale voorwaarde. Wij zijn niet tevreden met een ruime voldoende, maar streven altijd naar een 8, 9 en zelfs 10. Wat betekent dit in de praktijk? Dat we niet over een nacht ijs gaan bij de keuze van onze trainers en docenten en dat we onze leermethodiek onophoudelijk tegen het licht houden, zodat jij optimaal kunt presteren.

Kwaliteit – en topkwaliteit al helemaal – ontstaat namelijk niet op een dag, maar is altijd een proces van meerdere jaren. Van hoge eisen stellen en aan hoge eisen voldoen. Daarom laten wij onze producten en diploma’s erkennen en certificeren door meerdere brancheorganisaties in diverse vakgebieden. Ook laten we de kwaliteit van onze organisatie en van onze processen doorlopend toetsen aan keurmerken van onafhankelijke derden.

Keurmerken

ICM beschikt over de volgende keurmerken:

 • CEDEO

ICM is volledig CEDEO-gecertificeerd voor maatwerk bedrijfsopleidingen en voor open bedrijfsopleidingen. CEDEO meet jaarlijks de klanttevredenheid van onze opleidingen en trainingen. De terugkoppeling is zeer positief: 98,8% van onze klanten beoordeelt ons met een hoog cijfer. Een CEDEO-erkenning betekent dat meer dan 80% van de professionele klanten – de inkopers van bedrijfsopleidingen – tevreden of zeer tevreden is over onze opleidingen en trainingen en over onze performance als aanbieder.

 • ISO 9001

ICM biedt gecertificeerde kwaliteit en is dus op al haar onderdelen ISO-gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze processen van uitstekende kwaliteit zijn. Om het leveren van topkwaliteit te verankeren in onze organisatie, laten wij ons doorlopend toetsen.

 • De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding

De NRTO (Nederlandse Raad van Training en Opleiding) is de overkoepelende branchevereniging voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO stelt zich tot doel de kwaliteit van het privaat trainen en opleiden inzichtelijk te maken én te bevorderen. De bureaus die bij de NRTO zijn aangesloten staan voor praktisch, op maat en specifiek onderwijs. Leden van de NRTO moeten voldoen aan de opgestelde gedragscode. Daarnaast moeten de Algemene voorwaarden van de aanbieder aangepast zijn op de Algemene voorwaarden van de branche. Tevens is de NRTO aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken. Uitspraken van de geschillencommissie zijn voor ICM en andere NRTO leden bindend. Deze gedragscode is te vinden op deze pagina.

 • DDMA

DDMA is de brancheorganisatie voor marketing en data. DDMA eist van hun leden dat zij handelen binnen het kader van de wet en de gedragscodes. Daarnaast heeft DDMA het keurmerk Privacy Waarborg in het leven geroepen. Het waarborg controleert of organisaties zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens bij het toesturen van reclame.

Erkende diploma’s

Om jou als deelnemer een officieel erkend en gecertificeerd diploma te geven, werken wij nauw samen met brancheorganisaties uit diverse vakgebieden. Hieronder een overzicht van onze behaalde accreditaties per vakgebied.

 • APMG / PRINCE2® – projectmanagement
 • IPMA Certificering – projectmanagement
 • Associatie voor Praktijkexamens – financiën
 • NOBCO – coachingsopleiding
 • NOBTRA – trainersopleiding
 • NIMA – marketing, sales, communicatie
 • MfN (voorheen NMI) – Mediators federatie Nederland
 • PvkO – Platform voor Klantgericht Ondernemen – CRM
 • Stir – Register voor Professioneel Begeleiders in Nederland – coachingsopleiding

 

PE-punten behalen bij ICM?

ICM heeft accreditatieprocessen doorlopen om veel van onze opleidingen en trainingen van officieel erkende PE-punten te voorzien. Bekijk hier het volledige overzicht met opleidingen die door het NIRPA zijn erkend voor PE-punten.