Het leveren van topkwaliteit aan onze klanten is voor ons essentieel. Wij laten onze producten en diploma’s erkennen en certificeren door leidende organisaties in diverse vakgebieden. Ook wordt de kwaliteit van onze organisatie en processen doorlopend getoetst aan keurmerken van onafhankelijke derden.

Erkende diploma’s

Onze programma’s worden doorlopend getoetst op ontwikkelingen in het vakgebied in de praktijk. Wij werken samen met leidende organisaties in de diverse vakgebieden zodat we het materiaal up-to-date houden en onze cursisten een diploma met officieel erkende status krijgen:

  • APMG / PRINCE2® – projectmanagement
  • IPMA Certificering – projectmanagement
  • Associatie voor Praktijkexamens – financiën
  • NOBCO – coachingsopleiding
  • NIMA – marketing, sales, communicatie
  • MfN (voorheen NMI) – Mediators federatie Nederland
  • PvkO – Platform voor Klantgericht Ondernemen – CRM
  • St!R – Register voor Professioneel Begeleiders in Nederland – coachingsopleiding

Keurmerken

Daarnaast heeft ICM de volgende keurmerken:

CEDEO
ICM is volledig CEDEO gecertificeerd voor maatwerk bedrijfsopleidingen en voor open bedrijfsopleidingen. Het CEDEO is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoeken doet onder de klanten van opleidingsinstituten. Zij toetst onze kwaliteit jaarlijks bij onze cursisten. De terugkoppeling is zeer positief: 98,8% van onze cursisten beoordeelt ons met een hoog cijfer. Zij zijn tevreden of zeer tevreden over de kwaliteit van de opleidingen en trainingen en over de performance van ICM opleidingen & trainingen als aanbieder.

ISO 9001
ICM is op al haar onderdelen ISO-gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze processen van uitstekende kwaliteit zijn. Om het leveren van topkwaliteit te verankeren in onze gehele organisatie laten wij ons doorlopend toetsen.

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding
De NRTO (Nederlandse Raad van Training en Opleiding) is de overkoepelende branchevereniging voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO stelt zich tot doel de kwaliteit van het privaat trainen en opleiden inzichtelijk te maken én te bevorderen. De bureaus die bij de NRTO zijn aangesloten staan voor praktisch, op maat en specifiek onderwijs. Leden van de NRTO moeten voldoen aan de opgestelde gedragscode. Daarnaast moeten de Algemene voorwaarden van de aanbieder aangepast zijn op de Algemene voorwaarden van de branche. Tevens is de NRTO aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken. Uitspraken van de geschillencommissie zijn voor ICM en andere NRTO leden bindend. Deze gedragscode is te vinden op deze pagina.

DDMA
DDMA is de brancheorganisatie voor marketing en data. DDMA eist van hun leden dat zij handelen binnen het kader van de wet en de gedragscodes. Daarnaast heeft DDMA het keurmerk Privacy Waarborg in het leven geroepen. Het waarborg controleert of organisaties zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens bij het toesturen van reclame.

PE-punten behalen bij ICM?

ICM heeft accreditatieprocessen doorlopen om veel van onze opleidingen en trainingen van officieel erkende PE-punten te voorzien. Bekijk hier het volledige overzicht met opleidingen die door het NIRPA zijn erkend voor PE-punten

Bekijk de mogelijkheden