ICM Campus - Persoonlijke Effectiviteit

Kwaliteit, Accreditaties en PE-punten

Voor ICM is het leveren van topkwaliteit een vereiste

In alles wat we doen streven we naar topkwaliteit. In de praktijk merk je dit doordat we samenwerken met de beste docent-trainers. We selecteren hen op hun expertise en ruime praktijkervaring. Ons team van Learning Professionals bewaakt en verbetert het studiemateriaal en de kwaliteit van al onze opleidingen en trainingen continu. Daarnaast vinden onze trainingen en opleidingen uitsluitend plaats bij uitstekende, goed bereikbare locaties verspreid door het hele land. Al onze medewerkers worden enthousiast van het idee om jou te helpen in jouw ontwikkeling en zorgen er graag voor dat dit vlekkeloos verloopt.

Keurmerken en erkenningen

We stellen hoge eisen aan ons zelf. Daarom laten wij onze producten en diploma’s erkennen en certificeren door brancheorganisaties in diverse vakgebieden. De klanttevredenheid van onze opleidingen en trainingen is zeer positief. Daarnaast zijn onze organisatie en onze processen van uitstekende kwaliteit. Om dit te waarborgen laten we de klanttevredenheid, de medewerkerstevredenheid en de kwaliteit van onze organisatie regelmatig toetsen door onafhankelijke partijen.

 • Beste opleider van Nederland

  Voor de achtste keer zijn wij door onafhankelijk onderzoek verkozen tot Beste Opleider van Nederland

  Voor de achtste keer zijn wij in 2024 door onafhankelijk onderzoek verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Het onderzoek wordt door Springest uitgevoerd onder cursisten van diverse opleidingsinstituten en benadrukt waarin wij extra goed presteren. Wij scoren in dit onderzoek hoog op de balans tussen theorie en praktijk, het sterke maatwerk, het enthousiasme en de hoge kwaliteit van onze docenten en het contact met de organisatie.

 • Cedeo

  Meer dan 80% van de klanten is tevreden of zeer tevreden over onze opleidingen en trainingen

  CEDEO meet tweejaarlijks de klanttevredenheid van onze opleidingen en trainingen. Het opleidingsaanbod van ICM is volledig CEDEO-gecertificeerd. Een CEDEO-erkenning betekent dat meer dan 80% van de klanten tevreden of zeer tevreden is over onze opleidingen en trainingen en over hoe we ons werk uitvoeren als aanbieder. Dit oordeel heeft betrekking op de training zelf en op zaken als telefonisch contact, het studiemateriaal en de leslocatie.

 • ISO 9001

  Al onze processen zijn van uitstekende kwaliteit zijn en wij verbeteren processen, producten en diensten continu

  ICM is op alle onderdelen volgens de ISO 9001 norm gecertificeerd. ISO 9001 is een internationale kwaliteitsnorm. In deze norm staan eisen om kwaliteitsmanagementsystemen te standaardiseren, meetbaar en controleerbaar te maken. Dit houdt in dat al onze processen van uitstekende kwaliteit zijn en dat wij processen, producten en diensten continu verbeteren. Om het leveren van topkwaliteit te verankeren in onze organisatie, laten wij ons doorlopend toetsen door een onafhankelijke en deskundige organisatie: Eik Certificering

 • De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO)

  ICM is aangesloten bij de overkoepelende branchevereniging voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland

  ICM is aangesloten bij de NRTO (Nederlandse Raad van Training en Opleiding). De NRTO is de overkoepelende branchevereniging voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO heeft als doel de kwaliteit van het privaat trainen en opleiden inzichtelijk te maken én te bevorderen. De opleiders die bij de NRTO zijn aangesloten staan voor praktisch, op maat en specifiek onderwijs. Leden van de NRTO moeten voldoen aan de opgestelde gedragscode. Daarnaast moeten de Algemene voorwaarden van de aanbieder aangepast zijn op de Algemene voorwaarden van de branche. De Algemene voorwaarden van de NRTO zijn te vinden op deze pagina. Tevens is de NRTO aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken. Uitspraken van de geschillencommissie zijn voor ICM en andere NRTO leden bindend. Deze gedragscode is te vinden op deze pagina.

 • Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

  Wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs

  ICM staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De toetsing vindt plaats door middel van een uitgebreide audit.

 • NIDAP

  Uit onafhankelijk onderzoek van NIDAP blijkt dat ICM ver boven het gemiddelde scoort op de vraag of respondenten ICM zouden aanbevelen

  Al meer dan 25 jaar doet Bureau NIDAP onafhankelijk onderzoek naar bedrijfsopleidingen en -trainingen. Het NIDAP vroeg de respondenten om verschillende opleiders te beoordelen. Uit het onderzoek blijkt dat ICM van alle opleiders in Nederland het beste wordt beoordeeld. Op de vraag of respondenten ICM zouden aanbevelen, scoorde ICM ver boven het gemiddelde. En daar zijn we erg trots op.

 • Great Place to Work

  Ook in 2024 zijn we gecertificeerd als een Great Place to Work. Daarnaast zijn we uitgeroepen tot Best Workplace for Women in de categorie medium (organisaties met 50 t/m 500 medewerkers)!

  We zijn getoetst en gecertificeerd door Great Place to Work Nederland. Zij hanteren diverse criteria, zoals de perceptie van onze medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie en negen thema’s binnen ons werkgeversbeleid. In 2023 stonden we voor de zevende keer in de top 10 van de ranglijst Best Workplaces in Nederland. In 2024 zijn we uitgeroepen tot Best Workplace for Women!

 • Partner of Choice

  ICM is een van de partijen waar HR-professionals het liefst mee samenwerken

  In 2022 is uit onderzoek van PW. onder HR-professionals gebleken dat ICM een van de partijen is waar zij het liefst mee samenwerken. Wij worden daarmee erkend als Partner of Choice. Lees meer over dit onderzoek. Onze oprichters Erik Smithuis en Harrie-Peter Roefs delen in dit interview met PW. hun visie op de rol van HR, het leveren van goede kwaliteit en het inspireren van mensen.

Permanente Educatie (PE-)punten

Als erkend opleidingsinstituut verzorgt ICM PE-opleidingen en -trainingen. Voor het behalen van je jaarlijks verplichte minimum aantal punten of uren voor Permanente Educatie kun je dan ook bij ons terecht.