Time Management en delegeren voor Leidinggevenden

Kom je door dagelijkse ad-hoc activiteiten niet toe aan belangrijke zaken waar je je eigenlijk mee bezig wilt houden? Heb je soms het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten en zou je meer grip willen krijgen op je tijd?

In deze training leer je bewuster en efficiënter met je tijd om gaan. Je oefent met vaardigheden zoals delegeren en omgaan met deadlines. Je leert rust in je agenda creëren, een gezonde werk-privébalans aanhouden en in minder tijd meer resultaat behalen. Zodat je leiding kunt geven met meer energie, productiviteit en plezier.

Resultaat

 • Je hebt inzicht in je eigen werkhouding en overtuigingen
 • Je bent je bewust hoe deze patronen je tijdsbesteding sturen
 • Je hebt inzicht in je eigen keuzemogelijkheden
 • Je weet hoe je effectief met tijdvreters kunt omgaan
 • Je deelt je tijd efficiënter en effectiever in op basis van je doelen en prioriteiten
 • Je kunt assertief delegeren en instrueren

Doelgroep

Iedereen in een leidinggevende, coördinerende of adviserende functie die een flinke werkdruk ervaart en hier anders mee wil omgaan. Je bent bereid je persoonlijke werkhouding kritisch en open te bekijken en naar alternatieven te zoeken voor je huidige manier van werken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Effectief omgaan met je tijd
 • Kern van je functie en verantwoordelijkheden
 • Je tijdsbesteding in kaart brengen
 • Eigen werkhouding en overtuigingen
 • Formuleren van visie en doelstellingen
 • Plannen en organiseren van dagelijkse werkzaamheden
 • Leren onderscheiden van belangrijke en urgente taken
 • Omgaan met tijdvreters
 • Effectief communiceren
 • Effectief delegeren en instrueren
 • Beheren van e-mail
 • Creëren van rust op je werkplek
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training ontvang je uniek ICM-videomateriaal en worden je persoonlijke leerdoelen via een intake op onze online leeromgeving in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren en inspirerende trainer breng je je timemanagement naar een hoger niveau. Er wordt tijdens de training veel aandacht besteed aan het vertalen van verworven inzichten naar je eigen werksituatie.

Naast de bijeenkomsten werk je via de online leeromgeving. Deze ondersteunt je tijdens het leerproces en helpt je tevens de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. Na de training blijf je onbeperkt toegang houden tot deze leeromgeving.

Ter afsluiting van de training stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt bij het toepassen van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Bert Visser

  25-10-2018
  De cursus Time Management en delegeren voor leidinggevenden heb ik met veel plezier gevolgd. De trainer, inhoud en begeleiding is zeer goed en niet te vergeten de locatie en de lunches. al met al een aanrader om hier een opleiding te volgen.
 • T. Robbers

  17-10-2017
  De theorie van te voren via filmpjes gekeken en tijdens de training vooral geoefend met het concreet maken van de theorie en het bespreken van praktijkcases met de mede-deelnemers en de enthousiaste trainer. Wat mij betreft een ideale manier om deze cursus te volgen.
 • Henk Hiddinga

  20-04-2017
  training was inspirerend, leerzaam, informatief en heeft mij nog eens bewust laten worden van mijn rol; trainer was zeer enthousiast, gedreven, kundig en plezierig. Ervaring met ICM ook zeer positief.
 • Nijenhuis

  21-12-2016
  Tijdens de cursus kom je tot de kern van jouw probleem: "Waarom heb je het zo druk". De trainer geeft je voldoende handvatten om deze goed te formuleren en hier een duidelijk actieplan voor jezelf te maken. Ik zat in een groep young-professionals en hadden eerlijke en open discussies, hoe confronterend dit ook soms kan zijn. Om echt iets aan deze training te kunnen hebben moet je hier wel open voor staan/ tegen kunnen.
 • Marcel Franken

  25-04-2016
  Al met al was deze opleiding bij ICM voor mij een heel goede ervaring. Een enthousiaste kundige en ervaren no-nonsense trainer die meteen duidelijk maakt wat de kern van time-management is. De theorie werd veelal behandeld aan de hand van praktijkvragen of -problemen uit de groep. De locatie (Regardz la Vie te Utrecht) is prima en op loopafstand van Utrecht CS. De digitale leeromgeving van ICM is erg prettig in gebruik en bevat begrijpelijke en nuttige informatie en oefeningen. Ook de informatieverstrekking met betrekking tot de cursusdagen door zowel ICM als door de trainer op voorhand was ruim voldoende.
  Ten opzichte van mijn persoonlijke verwachting was de opleiding iets teveel gericht op (de stijlen van) het leidinggeven zelf en miste ik wat tools voor de praktijk. Wellicht dat deze verwachting meer past bij een opleiding projectmanagement.
  Ook een volgende opleiding zou ik zo weer bij ICM volgen.
 • Hans Beltman

  04-11-2015
  Enthousiaste trainer door de goede afspraken aan het begin van de cursus ontstond direct een open sfeer in de groep. Er werd veel aandacht besteed aan de persoonlijke inbreng van de cursuisten. Er was veel variatie, theorie en maar vooral ook toegespits op praktijk situasties van de deelnemers. De voorbereiding doormiddel van korte inleidende filmpjes aangevuld met vragenlijsten was prettig.
  Leerzame bijeenkomsten. Je kijkt weer eens kritisch naar je functioneren. Je kunt wat 'bad habits'aanpakken
 • Job Torbijn

  25-03-2014
  In deze 2 dagen wordt je de spiegel voor gehouden en zie je duidelijk wat je anders/beter kunt doen. Diverse praktische tools kun je direct in de praktijk brengen en je ziet het effect. Je krijgt weer grip op je tijd.
 • Maurice Kassing

  15-10-2013
  diverse praktische tools werden aangereikt om het werk beter en efficiënter te kunnen verrichten, maar ook de toepassing ervan werd nadrukkelijk behandeld.
  De interactie met docent en mede-cursisten had daarin een sterke, positieve bijdrage.
 • Maurice Kassing

  08-07-2013
  ICM is er weer in geslaagd een training aan te bieden waar je echt wat aan hebt! Heel praktijkgericht en met goede handvatten om zelf mee aan de slag te gaan.
  Ook de interactie tussen trainer en trainees, maar ook trainees onderling gaf een waardevolle uitwisseling van ervaringen en tips.
  In de praktijk pas ik nog steeds zinvolle punten toe die ik uit de training heb gehaald.
  Kortom: een aanrader!
 • Natalja

  Door de cursus heb ik mijn eigen zwakke punten leren kennen en tools gekregen om situaties anders en vooral effectiever aan te pakken.

  Ik pas het toe op mijn werk, maar zeker ook privé heeft het mij veel gebracht. De accommodatie was top, geen gedoe met openbaar vervoer.

 • Stefan de Jong

  Ik ben heel tevreden over de training. De docent zorgde voor een goede en fijne sfeer in de groep, waardoor iedereen ook open durfde te zijn.

  Ik heb mijn eigen valkuilen in kaart gebracht en door voorbeelden uit de praktijk te oefenen weet ik nu hoe ik het beter kan aanpakken en oplossen. Een goede training om het beste uit jezelf te halen.

 • Andre de Vries

  Docent was zeer doortastend. Veel aandacht voor softe kant van timemanagement (zelfkennis, valkuilen, duidelijk communiceren, nee kunnen zeggen etc..). Heel confronterend, en daarmee effectief.
  Opdeling in twee cursusdagen om toepassing op persoonlijke werksituatie te evalueren.

 • Fenny Drost

  Ik vond het een prettige groepsgrootte. Er was genoeg ruimte en tijd om eigen zaken in te brengen. De trainster was erg ervaren en had ook ruimte voor de mentale kant van het leidinggeven. Ook in de pauze nam ze de tijd om iedereen persoonlijk te bevragen op hun eigen punten en motivatie om aan de training deel te nemen. Later kwam ze hier ook op terug en bleek over een uitstekend geheugen te beschikken.

  Er hing een ontspannen sfeer waardoor iedereen openlijk deelnam aan de cursus. Ik heb er zoveel aan gehad, dat het zelfs van nut bleek in mijn persoonlijke leven.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.