Learning & Development advies

ICM: Partner in Leren en Ontwikkelen


Learning & Development advies en begeleiding op maat

Hoe zorg je dat leren en ontwikkelen bijdraagt aan de bekwaamheid en motivatie van mensen in jouw organisatie? Hoe begin je en waar houd je rekening mee? Wie neem je mee in het neerzetten van een traject? En hoe creëer je een duurzame leercultuur in jouw organisatie waarin werknemers fouten durven te maken en durven te experimenteren? Met die vragen ben je bij ons aan het juiste adres.

 

 • Advies & ontwikkeling van leertrajecten
 • Ondersteuning bij strategische leervraagstukken
 • Grondige analysesessies om te bepalen wat er nodig is
 • Toepassing in de praktijk staat centraal
 • Gepassioneerde trainers als sparringpartner

Advies nodig?

Wil je van gedachten wisselen met een Learning & Development expert? Plan een gratis online adviesmoment van 30 minuten.

Plan een afspraak

ICM gelooft dat leren in organisaties bijdraagt aan organisatiesucces én bovenal aan betrokkenheid en werkgeluk van medewerkers.
.

Waar wij bij kunnen helpen

Wij houden ons veel bezig met onderstaande thema’s. Heb je andere vragen? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies.

 • Impactvolle leertrajecten opzetten

  Ontwerp leertrajecten die zorgen voor échte gedragsverandering

  Hoe zorg je ervoor dat leertrajecten goed landen op de werkvloer en leiden tot de gewenste gedragsverandering? Hoe richt je leerinterventies zó in, dat prestaties zichtbaar en meetbaar verbeteren? Wij helpen je graag bij deze vragen!

  Het ICM transfermodel geeft jou inzicht in de 7 succesfactoren die leren laten landen op de werkvloer. Wil je hulp bij het analyseren van een complexe leervraag, of wil je leren werken met het transfermodel? In onze incompany workshop ‘Ontwikkelen van impactvolle leertrajecten’ nemen we jou en je team mee in de succesfactoren en brengen we samen acties in kaart om het rendement van jouw leerinterventie te verhogen.

 • Een interne academie vormgeven

  Medewerkers binden en boeien met een eigen leerplatform of interne academie

  Hoe zorg je voor structuur in je leeraanbod? Hoe laat je het leeraanbod aansluiten op de bedrijfsdoelstellingen en wensen van medewerkers? En hoe zorg je dat het leeraanbod goed gevonden en gebruikt wordt?

  Herkenbare vragen? Dan is een interne academie of leerhuis iets voor jouw organisatie! Wij kunnen je helpen bij het opzetten en inrichten van een interne academie. Ons 9 stappenmodel voor Academies is hierbij ons uitgangspunt. In onze Incompany workshop ‘Bouwen aan je Leerhuis’ nemen we jullie mee in het model en afhankelijk van jullie ontwikkelvraag zoomen we in op de meest urgente stappen.

 • Een lerende organisatie creëren

  Stimuleer leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie

  Ben je benieuwd naar de beste aanpak om leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie te stimuleren? Onze Quickscan Lerende Organisatie biedt uitkomst. Laat je medewerkers de scan invullen en ontvang een persoonlijk rapport met waardevolle tips en adviezen. Zo zet je stappen richting een lerende organisatie. 

  Wil je handvatten krijgen voor het ontwikkelen van een sterke visie op leren die past bij je organisatie en je medewerkers? Volg dan onze Incompany workshop ‘Ontwikkelen van een visie op leren’. Leer hoe je een sterke visie op leren ontwikkelt en hoe je zorgt dat deze landt binnen je organisatie. Wij delen kennis, praktische handvatten en structuren, zodat je zelfstandig aan de slag kunt.

Het waarom van Learning & Development

Wendbaarheid en innovatiekracht, dát is wat organisaties van nu nodig hebben. In de toekomst krijgen we te maken met een nieuw soort kansen en uitdagingen: veranderende markten, digitalisering, maatschappelijke en ecologische ontwikkelingen. Om dit als organisatie aan te kunnen en succesvol te zijn heb je bekwame en gemotiveerde mensen nodig. Mensen die flexibel, veerkrachtig en capabel zijn om te doen wat in het moment nodig is. De sleutel hiervoor ligt in Learning & Development.

Veelvoorkomende vragen

Wij helpen organisaties antwoorden te vinden op diverse vragen, zoals:

 • Hoe zorgen we dat onze organisatie een lerende organisatie wordt én blijft?
 • Hoe geven we onze medewerkers regie over hun eigen leerproces?
 • Hoe zorgen we dat we (nieuwe) medewerkers professioneel binden en boeien aan de organisatie?
 • Welke opleidingen en trainingen zijn het meest geschikt voor onze medewerkers?
 • Hoe zorgen we voor het op de juiste manier aanbieden en uitwisselen van kennis?
 • Hoe richten we het onboardingproces voor nieuwe medewerkers in?
 • Hoe zorgen we ervoor dat de organisatie rondom leren & ontwikkelen goed is ingericht passend bij de organisatiedoelstellingen?
 • Hoe zorgen we dat de interne academie een strategische bijdrage levert aan de organisatie?
 • Waar staan we nu als organisatie en waar willen we naartoe? Hoe kunnen we via L&D ervoor zorgen we dat we daar komen?
 • Hoe presenteren we alle mogelijkheden rondom leren en ontwikkelen overzichtelijk aan onze medewerkers?

Wat je van ons mag verwachten

Wanneer je ICM inschakelt als partner in leren & ontwikkelen bespreek je met één van onze L&D consultants voor welke uitdaging jij en je organisatie staan. We onderzoeken wat het gewenste resultaat is én welke mogelijkheden en belemmeringen er zijn. Vervolgens creëert onze consultant een plan op maat. Dit neemt vaak niet meer dan enkele sessies in beslag.

Onze L&D professionals zijn letterlijk van alle markten thuis: wij adviseren en begeleiden klanten in alle branches en bij elke ontwikkeluitdaging. Daarnaast hebben wij onderwijskundig ontwerpers en ontwikkelaars én trainers in verschillende vakgebieden in huis.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Emilie Broeze

Expert Learning & Development

“Learning & Development gaat volgens ons verder dan af en toe een interne opleiding of training faciliteren. Het gaat om het koppelen van de bedrijfsdoelstellingen aan het opleidingsaanbod én om het doelgericht ontwikkelen van de door jullie gevraagde competenties en groeipaden. Zo draagt L&D strategisch bij aan de organisatie en is jouw organisatie succesvol én toekomstproof.”

Wil je met Emilie in gesprek over jullie uitdaging(en)? Ze is bereikbaar via emilie.broeze@icm.nl en 030 702 22 21.

Aankomende L&D evenementen:

Geen resultaten gevonden. Probeer een andere zoekterm

Cases & organisaties

Onze mensen