Effectief beïnvloeden voor leidinggevenden

Aan je gedrevenheid ligt het niet. Je weet wat je wilt. Toch kan het soms lastig zijn mensen mee te krijgen. Hoe wordt ‘ja’ zeggen nu ook daadwerkelijk ‘ja’ doen? Hoe creëer je op een natuurlijke en prettige manier draagvlak voor je ideeën? Hoe zorg je voor een goede relatie in de samenwerking, zodat persoonlijke en afdelings- en organisatiedoelen worden gehaald?

In deze inspirerende training sta je als leidinggevende centraal. Je vergroot je persoonlijke invloed en leert je omgeving te inspireren en motiveren.

Resultaat

 • Je hebt een helder beeld van je eigen beïnvloedingsstijl en het effect daarvan op anderen
 • Je herkent en speelt effectief in op beïnvloedingsstijlen van de ander
 • Je zet je eigen verbale en non-verbale communicatie bewust in
 • Je wisselt flexibel van beïnvloedingsstijl naar gelang de situatie
 • Je creëert blijvende betrokkenheid bij je medewerkers
 • Je krijgt meer voor elkaar met minder inspanning

Doelgroep

Je wil je verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven. Je geeft leiding aan een team of gaat dat in de toekomst doen. Je wil je omgeving op een zo positief mogelijke wijze beïnvloeden en bent op zoek naar een training die je helpt effectief contact te maken met je gesprekspartners.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Kenmerken van beïnvloeden
 • Zelfanalyse beïnvloedingsprofiel
 • Beïnvloedingsstijlen en drijfveren voor gedrag
 • Contact maken met de ander
 • Flexibel gedrag: vaststellen en hanteren van alternatieve strategieën
 • Wederzijdse invloed van perceptie en waarneming op de interactie
 • Effectief communiceren
 • Omgaan met macht en invloed
 • Motiveren en inspireren: hoe doe je dat?
 • Omgaan met weerstanden en conflicten
 • Samen succes creëren
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving en vindt een online intake plaats. Je bekijkt de ICM-videoserie Effectief Beïnvloeden voor Leidinggevenden en brengt je persoonlijke doelen in kaart. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training en is er in de bijeenkomsten extra gelegenheid voor praktijkgericht leren en te werken aan de ontwikkeling van je beïnvloedingsstijl. Je leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. Je krijgt praktische handvatten aangereikt en oefent met beïnvloedingstechnieken gebaseerd op situaties uit je eigen praktijk.

Aan het einde van de training stel je een persoonlijk actieplan op dat je helpt het geleerde in je praktijk toe te passen. Ook na de training hou je onbeperkt toegang tot het materiaal op de ICM-leeromgeving.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.495,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Lisette Jansen

  31-08-2018
  Hele fijne training waarbij er goed geschakeld wordt tussen praktijk en theorie. Je kunt in een veilige omgeving je ervaringen delen waardoor je van je medecursisten leert. Trainer geeft je handvatten voor de praktijk die je direct kunt toepassen!
 • Olga Peeters

  10-11-2017
  Remarkable, powerful and well presented sessions. Clearly and gently communicated points for improvement. Useful and business oriented interactions in group, but could be more "live" examples presented. Good location and delicious lunch.
 • T de Vos

  14-10-2017
  Zeer leerzame training! Het was zeer praktijk gericht en interactief. Er was veel ruimte voor eigen inbreng en het uitwisselen van ervaringen. Het geleerde kan meteen toegepast worden in de praktijk. Ik heb mijn collega-teammanagers al getipt over deze training.
 • C van Peer

  29-11-2016
  Het was een gezellige, maar vooral leerzame training. Ieder (type) individu werd besproken en er werd samen gezocht naar manieren hoe te "beinvloeden".De verschillende stijlen kwamen aan bod. De locatie in Utrecht was prima. Centraal gelegen en ook de lunch was goed verzorgd.
 • Astrid van den Broek

  11-07-2016
  Deze cursus biedt een goede combinatie van theorie en praktijk. De trainer schakelde goed tussen de verschillende cases die de deelnemers inbrachten en de relevante info voor de rest van de groep.
 • Marjot

  03-11-2015
  interactief, op zichzelf staande onderwerpen, actieve houding van Pim waardoor ook (mede-)cursisten een actieve houding kregen, en ook herkenbaar in praktijk. Je krijgt ook een betere kijk op jezelf evenals je omgeving. Wel zou ik dezelfde ruimte willen ipv wisselen binnen hetzelfde pand naar andere kamer.
 • Jako Gorsel, van

  11-06-2015
  Een training is verrassende en nieuwe inzichten opleverde. Er kwamen veel verschillende (gespreks)technieken om leiding te geven aan bod. De trainer creëerde een open sfeer. Ik ben zeer te spreken over deze training.
 • Anoniem

  04-11-2014
  Wat een inspirerende training!
  Voor een groot deel werd dat gedragen door de trainer, die ontzettend enthousiast maar ook scherp was. Veel ruimte voor aanpassing van de "stof" en het programma aan wat er binnen de groep leefde. Veel ruimte voor je eigen leerpunten en waar je op jouw werk tegenaan loopt. De trainer was in staat op vragen en verzoeken in te gaan, "stof" uit andere hoeken erbij te betrekken en toch de rode draad vast te houden. Goede balans tussen praktisch en theoretisch bezig zijn.
  Suggestie: de 3 dagen zouden nog beter beklijven als er daarna (na een half jaar of zo) nog een terugkomdag zou zijn. Met elkaar terugkijken of wat je nu anders aanpakt dan voor de training.
 • Rene van Brakel

  14-10-2013
  Zeer prettige en capabele trainer die kon putten uit een breed scala aan tools om ons verder te helpen.
 • Erica Eek

  Het was een zeer interactieve training, waarbij ik veel heb geleerd van de trainer, maar ook zeker van de medecursisten. Het is vooral zelf bezig zijn en hierdoor heb ik er ook veel uit gehaald. Ik heb van deze training nog meer profijt gehad dan ik vooraf had verwacht, dus zeker een aanrader.

 • Anoniem

  Deskundige docent. Zinvolle training met voldoende tools om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

 • Herbert

  Zeer positief. Deze cursus vond ik mede door de inspirerende en motiverende docent heel verrijkend.

 • Ger

  Soms heb je trainingen die nog geen week blijven hangen. Die je eigenlijk niet aanzetten om dingen anders op te pakken. De training Effectief beïnvloeden voor leidinggevenden heeft dat niet; je krijgt handvatten en vaardigheden aangeleerd die je ècht in de praktijk gaat gebruiken! En dan nog leuk om te volgen ook!

 • Monique Bruikman

  Het was een waardevolle cursus, een aanvulling op wat ik al wist, goed toepasbaar in de praktijk, gegeven door een enthousiaste en inspirerende docent.

 • Ria Wemelsfelder

  Onder leiding van een professionele trainer bespreken van situaties die iedereen tegen komt in zijn/haar werk heb ik als zeer prettig ervaren. Situtaties zijn herkenbaar en je krijgt goede tips en feedback over je aanpak. Je krijgt ook zelf de spiegel voor wat soms ook nieuwe aanpak en ideeën geeft over hoe met bepaalde situaties/medewerkers om te gaan.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 62 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.