Verandermanagement

Merk je ook dat verandertrajecten soms moeizaam verlopen en op weerstand stuiten? Wil je graag iedereen op de juiste wijze meenemen in de verandering die speelt? Of wil je meer inzicht in welke veranderstrategieën het meest effectief zijn? Dan is deze training uitstekend geschikt voor je. In deze boeiende training maak je kennis met diverse facetten van effectief verandermanagement. Je leert instrumenten toepassen en vaardigheden om veranderingen binnen een team, afdeling of organisatie in goede banen te leiden. Na afloop kun je verandertrajecten succesvoller managen en weet je op effectievere wijze je doelen te behalen.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Je wordt van nog grotere toegevoegde waarde binnen je organisatie
 • Volop aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen en casuïstiek
 • Onder begeleiding van een ervaren trainer

Resultaat

 • Je bent in staat om verandertrajecten succesvol te managen en begeleiden
 • Je beheerst diverse instrumenten en vaardigheden voor effectief verandermanagement
 • Je hebt beter inzicht in je persoonlijke rol binnen het verandertraject
 • Je leert omgaan met weerstand en weet draagvlak te creëren
 • Je bent in staat je plannen en voorstellen in je organisatie helder te communiceren
 • Je hebt een concreet persoonlijk actieplan opgesteld inclusief benodigde interventies om de verandering te verwezenlijken

Doelgroep

Iedereen die verantwoordelijk is voor of betrokken is bij het organiseren of begeleiden van een verandertraject of een reorganisatie en die zijn of haar kennis en inzicht over verandermanagement wil vergroten.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • De essentie van verandermanagement in 4 kernvragen: Waarom, Wat, Wie en Hoe
 • De aanleiding voor en het doel van verandering
 • De 4 bouwstenen van organiseren
 • Analyse en beïnvloeding van stakeholders
 • Uw persoonlijke stijl van veranderen
 • Omgaan met weerstand en spanning
 • Veranderstrategie
 • Harde en zachte interventies en interventieplan
 • Afronden van veranderprocessen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Je bereidt je voor op de bijeenkomsten via een online intake, het bekijken van kennisvideo’s en het lezen van verdiepende literatuur. Ook werk je aan jouw eigen verandercasus en maak je hiervoor diverse opdrachten en oefeningen, zowel individueel als in groepen. Het resultaat is een portfolio met waardevolle informatie en inzichten direct toepasbaar in jouw praktijk. Het groepsproces, de opdrachten en de persoonlijke feedback tijdens de training geven je veel inzicht in je stijl van veranderen en de effecten hiervan op anderen. Je oefent onder leiding van een zeer kundige trainer je persoonlijke en sociale vaardigheden op het gebied van verandermanagement. Je ontwikkelt jezelf in de aanpak van verandering.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Deze training is tevens onderdeel van de opleiding Post-HBO Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze training kun je je verder ontwikkelen en krijg je vrijstelling voor 1 module binnen deze opleiding.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Onze trainers

Benieuwd naar de trainer? Lees hier wat je van onze trainers mag verwachten

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om Verandermanagement in een pakket te volgen. Dit levert je een kostenvoordeel op van €195,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 108 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9:30 tot 17:00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 108 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.795,-.

 

 

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 108 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Pas

  03-12-2019
  Deze cursus voldeed precies aan mijn verwachtingen, een snelle interactieve training waarbij je de basis geleerd krijgt over verandermanagement. De online leeromgeving was ook een enorme toevoeging.De trainer was erg bekwaam.
 • Rob Luschen

  20-11-2019
  : De algehele benadering van (alle) trainingen, waarbij het menselijke aspect in hoge mate naar voren komt. En de hoeveelheid aan interactie (niet alleen maar saai luisteren naar droge stof). De mogelijkheid om een zijstap te maken (als daar ruimte voor is).
 • Friederich

  19-11-2019
  Heel veel geleerd over het verandertraject en hoe je dat goed begeleid. Trainer was zeer kundig met een schat aan praktijkervaring. ICM biedt een relevant aanbod, goede trainers, online leeromgeving met veel ondersteunend materiaal, en de praktische zaken zijn allemaal goed en snel geregeld
 • J de kreij

  09-09-2019
  Gedreven trainer, goed geregeld qua materiaal, trainer komt uit de praktijk en heeft heel veel praktijkvoorbeelden. Boeiende persoonlijkheid, staat losjes voor de groep en heeft leuke (zelf)humor zonder zich zelf te centraal te stellen.
 • Joost Moerdijk

  08-09-2019
  Voorafgaand aan de training konden we inloggen op de Online Leeromgeving. Hier staat het programma en wie de andere deelnemers zijn, maar je wordt ook al geactiveerd door een eigen verandercasus aan te leveren. Barbara Pals is super ervaren als verandermanager, dus zij heeft op iedere praktijkvraag een antwoord. Leuke, intensieve en waardevolle training!
 • Hans Govers

  04-12-2018
  Naast dat deze training mij heel veel handvatten heeft gegeven om in de praktijk een verandering te managen, waren het ook 3 hele leuke dagen, met een leuke groep en een motiverende en deskundige trainer.
 • Arno Verkley

  20-11-2018
  De combinatie van theorie en praktijk, uitgevoerd door docent Harrie Brakel, maakte deze cursus voor mij succesvol. We werden door hem geïnspireerd en positief gecoacht. Daarnaast in groepjes opdrachten uitvoeren op basis van eigen werkomgeving om de theorie gelijk in praktijk uit te voeren en te gebruiken.
 • Waronne Sint

  17-11-2018
  De training was een goede combinatie van theorie en de toepassing daarvan. De lesstof - online filmpjes/leerchunks, artikelen en het lesboek – sluiten goed aan bij datgene wat behandeld wordt tijdens de lesdagen. De lesdagen zijn alles behalve een herhaling van zetten en voegen verdieping toe aan datgene je voorbereid hebt. Mede door de achtergrond van de trainer is er veel aandacht voor je eigen rol en houding bij veranderprocessen. Het tempo tijdens de lessen ligt hoog en je krijgt veel energie om aan de slag te gaan binnen je eigen organisatie!
 • Jolanda Kroep

  06-09-2018
  Pragmatische opleiding, die zicht geeft in het theoretisch kader maar met name de toepasbaarheid in de praktijk. Het heeft mij geleerd structuur aan te brengen bij veranderingsprocessen en de juiste interventies te kiezen. Leuke groep, inspirerende trainer, afwisselende leermethodieken!
 • Inge Stokkers

  28-08-2018
  Een fijne inspirerende en energieke trainer die haar lessen heel goed voorbereidde. Eigen praktijkvoorbeelden konden ingebracht worden en de trainer koppelde die goed met de theorie. Utrecht was een prima locatie van ICM.
 • Cindy Koopman

  12-06-2018
  Eigenlijk was alles goed aan deze training! Locatie, lunch, maar waar het mij vooral om ging is dat ik enorm veel geleerd heb in drie dagen. Er is heel veel kennis met ons gedeeld en er was veel variatie in werkvormen wat ervoor zorgde dat ik ook nog vol energie naar huis ging!
 • Max Beijne

  01-06-2018
  Interessante training (qua theorie en toepassing) in een prettige leeromgeving, die ook op een creatieve manier aan verandering onderhevig was. De trainster was/is echt een op en top professional, maar ook een warme persoonlijkheid.
 • Melanie Arbman

  14-11-2017
  Het was goed, heel inspirerend en confronterend (op een positieve manier). Je leert goed wat je zelf uitstraalt en kan doen om de ander in beweging te krijgen. Er wordt voldoende geoefend en je wordt steeds gemotiveerd om het geleerde in een op eigen praktijk gerichte casus om te zetten.
 • de Groot

  09-11-2017
  Hele mooie training. Veel praktijk, tips, handvatten en heel veel energie om aan de slag te gaan! Goeie interactie tussen de deelnemers en aansporing om ook echt mee te doen. Aanrader deze training!
 • Mardi Beukhof

  07-11-2017
  Ik vond de trainer lekker praktisch. Uitgangspunt was doen en oefenen. Door thuis de theorie te lezen en via e-learning je eigen te maken, was in de training alle ruimte voor het leren van en met elkaar. Daarnaast wist de trainer snel een veilige sfeer neer te zetten en de diepgang op te zoeken, waardoor we als groep ook snel stappen zetten in ons eigen leerproces.
 • Sandra Meessen

  25-04-2017
  Marjoleine is een enthousiaste, bevlogen, betrokken en inspirerende trainster. Ze heeft kennis en ervaring in het vak en wisselt de theorie voortdurend goed af met praktijkvoorbeelden. Daarnaast betrekt ze de cursisten doorlopend bij de materie door te vragen naar eigen praktijkvoorbeelden of ideeën over een bepaald vraagstuk uit de theorie.
 • Ton Raats

  28-03-2017
  Prima training, goede sensitieve docent met zowel veel theorie als praktijkkennis en ervaring. Prima combinatie van boekwerk en video materiaal.
 • Ernestine de Koff

  14-03-2017
  De training was zeer inspirerend en leerzaam door de goede uitlegvideo's van ICM, de deskundige trainer en de medecursisten. De theorie kreeg tijdens de trainingsdagen een praktisch gezicht door de ingebrachte casussen. Ik kan de communicatie rond verandertrajecten nu goed onderbouwen en verantwoorden.
 • Rutger Huijsman

  09-12-2016
  Verandermanagement was een leerzame ervaring. een leuke diverse groep en een trainer die werkelijk uit de praktijk komt. De locatie in Utrecht was niet geweldig, maar de inhoud wel. ik heb er dagelijks plezier van.
 • Wissam Ali

  08-12-2016
  Uitstekende training met een goede combinatie tussen theoretische en praktische voorbeelden.
  Ik merk de meerwaarde van deze opleiding steeds terug in mijn dagelijks werkzaamheden.
  Trainer was uitstekend, locatie en verzorging waren goed.
 • Heleen Bierkens van Gastel

  08-12-2016
  de administratieve organisatie rondom de training verandermanagement in 3 dagen kan zeker verbeterd. Vreemd is dat 2 college cursisten hun certificaat ontvangen hebben zonder de opdracht te hebben ingeleverd terwijl het uitvoeren en inleveren van de opdracht als voorwaarde aan het certificaat zijn verbonden. De opdracht zelf was op verschillende manieren te interpreteren. Dit is al door de trainer onder de aandacht gebracht binnen ICM.
 • Anne van der Valk

  30-11-2016
  Ik heb een korte cursus verandermanagement gevolgd bij ICM. Ik vond de trainster echt heel goed, we hadden een leuke diverse groep dus het leerklimaat was top! Veel geleerd in een zeer korte tijd.
 • Jeanine Naerebout

  05-07-2016
  De training sloot precies aan bij waar ik op dat moment behoefte aan had. Het gaf vooral inzicht, antwoorden en je kreeg praktische tips hoe om te gaan met veranderingen in je werksituatie.
 • Adrienne Lankhorst

  10-11-2015
  Heerlijke opleiding, die inspireert om anders naar werk en jezelf te kijken. Je krijgt handvatten om te herkennen wat er gebeurd in veranderingen en welke weerstand bij jezelf en de ander zichtbaar wordt.
 • Bas Wammes

  15-01-2015
  Doordat de trainer de juiste mix tussen praktijk en theorie toepast kom je weer op je werk met een stuk ervaring die ik bij mijn dagelijkse werkzaamheden als implementatie consultant goed kan toepassen. Ik moet zeggen dat je ook wel veel leert van mede cursisten die open kaart spelen over interessante praktijk cases waar de trainer dan weer goed op anticipeert en koppelt aan de theorie.
  Naast een mooi certificaat op je CV; lekkere lunch; maar vooral interessante training, raad ik deze training bij iedereen aan die geïnteresseerd is in dit onderwerp.
 • W. van Dorst

  12-11-2014
  Een training om nieuwe kennis op te doen en weggezakte kennis op te frissen. Een mix van theorie en praktijk die voldeed aan mijn verwachtingen. Wij hadden een deskundige trainer met veel ervaring uit de praktijk, die hij ook inbracht tijdens de training. Daarnaast lag de locatie in Utrecht op loopafstand van het CS en was de catering goed verzorgd.
 • Eva van der Gijp

  04-11-2014
  het duurde alleen wat lang voordat duidelijk werd waar de training plaats zou vinden. Verder altijd vriendelijk en behulpzaam. Trainer was ook een prettig persoon. Training prima verzorgd met goede balans tussen praktijk en theorie. Erg bruikbaar in praktijk. Leuk!
 • odette rhee

  04-11-2014
  Ik heb verandermanagement gedaan en zou het fijn hebben gevoneen om samen met mijn mentor mijn praktijkopdracht in een persoonlijk gesprek te hebben kunnen "verdedigen". Mondeling examen bv
 • anonymous

  20-08-2014
  Prima basistraining met veel modellen en een grote hoeveelheid inzichten van deskundigen. Wij hadden een ervaren en deskundige trainer. Ik vond het materiaal niet altijd even goed toepasbaar op de overheid.
 • Tamara Lurling

  09-04-2014
  Ik heb betreffende training als zeer nuttig ervaren met veel bruikbare tips and tools. Er zat een goede opbouw in de 3 trainingsdagen, de trainer was zeer ervaren en gaf de groep waar nodig de ruimte om het gesprek aan te gaan. Al met al een leuke, zinvolle en goed verzorgde 3-daagse training.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 108 opleidingen en trainingen in de categorie: Leiderschap en Management

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.