NIMA A Sales – 4 maanden en NIMA B Sales Accountmanager

ICM biedt u de mogelijkheid om het NIMA A Sales en NIMA B Sales – Accountmanager diploma in 1 pakket te behalen. Als u zich voor beide opleidingen als pakket inschrijft, heeft u een voordeel van € 295 ten opzichte van 2 afzonderlijke inschrijvingen. U start met NIMA A Sales en daarna volgt u NIMA B Sales –Accountmanager.

 

Unieke voordelen

 • Je profiteert van pakketkorting
 • ICM is al jarenlang één van de meest succesvolle NIMA-opleiders in Nederland
 • Optimale begeleiding van ervaringsdeskundigen op het gebied van sales
 • Versneld de internationaal erkende diploma’s van NIMA op zak

Doelgroep

De opleiding NIMA A Sales – 4 maanden intensief is voor iedereen die zich wil ontwikkelen binnen de verkoopdiscipline. Wil jij je na deze opleiding verder ontwikkelen? En ben je werkzaam als verkoper, (key)accountmanager of medeverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de accountplannen van je organisatie? Dan is de opleiding NIMA B Sales – Accountmanager de perfecte opleiding om je verkoopkennis en -ervaring te versterken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Studiewijze

Voorafgaand aan de opleiding krijg je toegang tot de ICM leeromgeving waar je je voorbereidt op de opleiding en kennismaakt met je medecursisten. Hier vind je ook inspirerende en inhoudelijke content.

NIMA A Sales – 4 maanden intensief | In de module Grondslagen van de Verkoop ontwikkel je de theoretische basis die noodzakelijk is voor iedere salesprofessional. Omdat succesvolle verkoop ook nauw verbonden is met sterke persoonlijke kwaliteiten, staat in de module Professioneel Verkopen de ontwikkeling van je persoonlijke vaardigheden centraal. Je wordt in deze module optimaal voorbereid op het NIMA A Sales mondeling examen, het voeren van een salesgesprek. Naast het oefenen van het verkoopgesprek tijdens de lessen, krijg je aan het eind van de opleiding de gelegenheid om je verkoopvaardigheden in een examensetting te oefenen. De opleiding wordt verzorgd door docenten met ruime ervaring in de salespraktijk.

NIMA B Sales – Accountmanager | Dit is een verdieping en verbreding van je kennis en vaardigheden op het gebied van salesmanagement. Je vergroot je algemene kennis van strategische verkoop, je leert theoretische modellen toepassen en strategische opties formuleren. Hiermee ben je goed voorbereid op het schriftelijk NIMA B1 examen.

Daarnaast schrijf je een verkoopplan. Hiervoor bestudeer je aanvullende theorie en krijg je persoonlijke begeleiding van je docent. Deze stoomt jou tevens klaar voor het voeren van een (intern) gesprek met een teamlid (verkoper). Zo ben je optimaal voorbereid op het mondeling NIMA B2 examen.

Examens | Tijdens de bijeenkomsten word je aan de hand van examentrainingen en oefenexamens klaargestoomd voor de examens bij NIMA:

 • NIMA A1 Sales: dit is een digitaal examen dat bestaat uit meerkeuzevragen
 • NIMA A2 Sales: dit is een mondeling examen waarin je vaardigheden voor het verkoopgesprek worden getoetst
 • NIMA B1 Sales: dit is een digitaal examen dat bestaat uit cases en open vragen
 • NIMA B2 Sales: dit examen bestaat uit het schrijven en presenteren van een accountplan en het voeren van een behoeftegericht verkoop- en onderhandelingsgesprek.

De examens worden verzorgd door het NIMA. Via de verkregen examenvoucher meld je je hiervoor bij NIMA aan. Bij een voldoende resultaat word je ingeschreven in het officiële NIMA-register. Neem voor overige vragen over het examen contact op met NIMA op telefoonnummer 020 – 503 93 00 of kijk op www.nima.nl.

Vooropleiding

ICM volgt de richtlijnen van het NIMA. Aan de opleiding NIMA A Sales – 4 maanden intensief worden geen eisen gesteld aan de vooropleiding. Het bezit van een diploma op HAVO/MBO-niveau is gewenst.

ICM stelt de volgende wensen (geen eisen) aan de vooropleiding van NIMA B Sales – Accountmanager:

 • Kennis op NIMA A Sales niveau
 • HBO denk- en werkniveau
 • Werkzaam binnen een salesfunctie (in verband met het schrijven van een accountplan)

Studiemateriaal

ICM is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze opleiding NIMA A Sales voldoet aan de eisen van NIMA

Diploma

De opleiding NIMA A Sales – 4 maanden intensief en NIMA B Sales – Accountmanager leiden je op tot het officiële NIMA diploma:

 • NIMA A Sales
 • NIMA B Sales – Accountmanager

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 43 opleidingen en trainingen in de categorie: NIMA Opleidingen.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats en data

U kunt kijken bij NIMA A Sales – 4 maanden en NIMA B Sales – Accountmanager voor een overzicht op welke dagen en avonden en in welke plaatsen de opleiding wordt verzorgd.

Investering

Dit pakket omvat 2 cursussen. De totale investering bedraagt € 6.319,-

Cursus Prijs
NIMA A Sales – 4 maanden intensief 2.669,-
NIMA B Sales – Accountmanager 3.945,-
Prijs zonder korting 6.614,-
Korting 295,-
Investering 6.319,-

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement.

De totale investering is exclusief btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 43 opleidingen en trainingen in de categorie: NIMA Opleidingen.