Excelleren in Sales

Je hebt al enige jaren ervaring in een commerciële functie. Als commercieel verantwoordelijke ben je thuis in het vak en bewust van je eigen commerciële kwaliteiten en vaardigheden. Je wilt je verder ontwikkelen om nog meer resultaat te boeken. Dan is deze training uitstekend geschikt voor jou. In deze training leer je je verkoopkwaliteiten nog verder te verbeteren.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je brengt je commerciële resultaat en rendement naar een hoger niveau
 • Je herkent verschillende typen klanten en weet hoe je op hen kunt aansluiten
 • Je bent in staat om optimaal in te spelen op de wensen en behoeften van de klant
 • Je leert hoe je een effectieve en persoonlijke relatie kunt aangaan met klanten
 • Je weet in welke situaties je je valkuilen tegenkomt en hoe je hier op effectieve wijze mee kunt omgaan
 • Je weet gemakkelijker (vervolg)opdrachten te verwerven

Doelgroep

Deze training is geschikt voor salesmanagers, accountmanagers, vertegenwoordigers en commerciële buitendienstmedewerkers met ten minste enkele jaren verkoopervaring.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Psychologie van het verkopen
 • Je persoonlijke verkoopstijl: je kwaliteiten en valkuilen
 • Verdieping van commerciële kwaliteiten
 • Je non-verbale communicatie en uitstraling
 • Aansluiten op verschillende typen klanten
 • Omgaan met lastige situaties
 • Patronen in je verkoopgesprekken
 • Aangaan van effectieve relaties
 • Ombuigen van weerstand naar succesfactoren
 • Persoonlijke leervragen en cases
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt er een schriftelijke intake plaats. Op basis hiervan stel je je persoonlijke doelstellingen vast. Door middel van praktijkopdrachten, oefeningen en gerichte feedback krijg je inzicht in je persoonlijke verkoopstijl. Achterliggende persoonlijke kwaliteiten en valkuilen worden naar voren gebracht. Je eigen ideeën en scherpe individuele feedback van de trainer en groepsgenoten zijn hierbij zeer waardevol. Onder leiding van een ervaren trainer breng je jouw commerciële kracht naar een hoger niveau.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om Excelleren in Sales in een pakket te volgen. Dit levert je een kostenvoordeel op van €195,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.595,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • anonymous

  09-01-2015
  Een erg leuke en diverse cursus waarbij ingegaan wordt op klanttypologieën. Hoe in te spelen op karaktereigenschappen en een verdere verdieping in verkoopprocessen. Door een diverse groep en een goede begeleiding van de trainer kan je veel van de groep leren. Door praktische casussen van de trainer worden de technieken verder getraind.
 • B. van Kessel

  07-01-2015
  Zeer interessante cursus waar ik in de dagelijkse praktijk al veel aan heb gehad. Degene die de training gaf was iemand met zeer veel sales ervaring bij grote bedrijven en wist ons 3 dagen te boeien met theorie, praktijkvoorbeelden en rollenspellen. Organisatie was uitstekend verzorgd.
 • Adriaan van Dalen

  08-11-2013
  Opzet cursus was dusdanig dat het niet alleen een herhaling was van wat je ooit geleerd hebt, maar ook nieuwe informatie heb opgestoken. Vooral afwisseling theorie en praktijk waren leerzaam!
 • Hadassah Mechanicus

  05-03-2012
  Door de manier van traininggeven en de stof die behandeld wordt, kreeg ik een enorme energieboost. De samengestelde groep cursisten, allemaal uit een andere branche, is een meerwaarde. Veel sparren, ideeen uitwisselen en ontzettend veel van de praktijopdrachten van elkaar leren. De feedback tijdens de training is briljant! Nu, 3 maanden na de training al heel veel adviezen op de werkvloer in praktijk gebracht. En door het gehele team wordt dit zeer goed ontvangen.
 • Patrick van Opzeeland

  27-02-2012
  Ik ben de cursus ingegaan zonder enig idee, hij was voor mij uitgezocht. Uiteindelijk heeft de cursus mij aan het denken gezet, en is zeker van toegevoegde waarde geweest. Dit is zeker een plus voor de leraar, maar ook voor de groep waar we mee waren, en zeer goede mix. Het totale plaatje heeft zeker geholpen bij hoe ik nu werk, en hoe ik iets zeg of doe.
 • Martijn Strijker

  06-07-2011
  Heb de cursus Leiding geven aan een salesteam als zeer leerzaam ervaren, we hadden een trainer die veel voorbeelden uit mijn werksituatie nabootste dus het was leerzaam, confronterend en absoluut de moeite waard. Ik beveel deze curus dan ook van harte aan aan een ieder die zich met sales teams bezighoudt.
 • H.manning

  07-02-2010
  lesmateriaal ondersteunend,heb kleine groep als zeer positief ervaren,veel interactie,ervaringen delen etc.<br><br>toepasbaar in dagelijks praktijk.
 • R.Wolkenfelt

  19-01-2010
  Zeer praktijkgerichte cursus. Staat of valt met de trainer die in dit geval zeer kundig is. Tussen de cursus dagen door kan men met de opgedane kennis direct aan de slag. De locatie (centrum van Utrecht) is vooral met openbaar vervoer goed bereikbaar echter met eigen vervoer een drama.<br>Zou de cursus indien gevraagd wordt, zeker aanbevelen.
 • anonymous

  26-10-2009
  Zeer goede opleiding die direct aansluit op de praktijk en je makkelijk kunt toepassen! De trainer heeft ervoor gezorgd dat alle praktijkvoorbeelden die je als manager tegenkomt worden behandeld met een passende oplossing
 • J. de Korte

  Alles was perfect! Ik heb veel bijgeleerd, goede commerciele vaardigheden bijgeleerd en zelfs contacten opgedaan. Absoluut een goede ervaring!

 • Bernard van Hedel

  We hebben theorie behandeld maar ook veel praktijk is voorbij gekomen. Er was een goede verhouding tussen deze twee door de trainster aangebracht. Ik kon mijn auto goed kwijt en het lokaal en het eten was allemaal netjes en goed in orde.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 26 opleidingen en trainingen in de categorie: Sales

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.