Acquisitievaardigheden

Persoonlijk Verkopen en Acquisitie

Scherp je commerciële competenties aan en verbeter op natuurlijke wijze je verkoopresultaten.
Beste Opleider van Nederland 2023

In het kort

Hoe leg je succesvol contact met potentiële opdrachtgevers of klanten? Hoe maak je hen enthousiast voor je producten en diensten? Waarmee win en behoud je het vertrouwen? Met deze training scherp je je commerciële competenties verder aan. In de eerste module leer je je prospect actief (telefonisch) te benaderen voor het maken van een face-to-faceafspraak. In de tweede module krijg je alle kennis en vaardigheden aangereikt om van deze afspraak een commercieel succes te maken. Zo leer je in te spelen op de behoefte van je klanten, verschillende verkoopstijlen te hanteren en de juiste sfeer te creëren.

Resultaat

 • Je gaat op succesvolle en natuurlijke wijze met je (potentiële) klanten om en verbetert je verkoopvaardigheden en verkoopresultaten
 • Je leert de behoeften van je klant te analyseren en hierop in te spelen
 • Je leert verschillende effectieve verkoopstijlen toe te passen
 • Je bent in staat om op een positieve en actieve manier contacten te leggen met nieuwe klanten
 • Je leert LinkedIn effectief inzetten bij acquisitie
 • Je ontwikkelt een klantgerichte attitude
 • Je leert kansen signaleren, te creëren en deze op overtuigende wijze te benutten
 • Je brengt je persoonlijke verkoopkwaliteiten naar een hoger niveau

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die werkzaam is in een commerciële functie en zijn verkoopkwaliteiten wil verbeteren.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

Module Acquisitie

 • Klantenpiramide; waar liggen je kansen?
 • Fases van een acquisitiegesprek
 • De juiste vragen stellen
 • Je oplossing in een paar zinnen presenteren

Module Persoonlijke verkoop

 • Verkoopgesprek volgens het CAPA-model
 • Klik krijgen met verschillende persoonlijkheden
 • Vraagtechnieken en luistervaardigheden
 • Gesprek goed afsluiten
 • Constructief omgaan met tegenwerpingen en weerstand
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele training gevolgd? Ontvang het ICM-certificaat!

 • Intake

  Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM- leeromgeving en vul je een online intake in. Hierin breng je je persoonlijke leerdoelen in kaart, voor jezelf en voor de docent. Deze leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. Op de leeromgeving staan bovendien voorbereidende opdrachten en inspirerende aanvullende informatie.

 • Ervaren trainers

  Je trainer is een ervaren en inspirerende verkoper die alle kneepjes van het vak beheerst. De maximale groepsgrootte draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte om ervaringen met medecursisten uit te wisselen.

 • Bijeenkomsten

  Tijdens de eerste dag staat het acquisitiegesprek centraal. Je leert een goede bellijst samen te stellen en een succesvol acquisitiegesprek te voeren. Na deze dag ga je direct met het geleerde aan de slag; je maakt een afspraak voor een verkoopgesprek. Tijdens de tweede dag ga je dit verkoopgesprek voorbereiden en oefen je de diverse fasen van het gesprek.

 • Online leeromgeving

  Naast de interactieve klassikale dagen werk je met de rijke online leeromgeving die je ondersteunt in het leerproces en je helpt om de bijeenkomsten effectief voor te bereiden. Na de training houd je onbeperkt toegang tot al het online materiaal ter verdieping en naslagwerk.

 • Persoonlijk actieplan

  Aan het einde van de training stel je een persoonlijk actieplan op. Dit plan helpt je om je acquisitie- en verkoopvaardigheden in je dagelijkse praktijk bewust en actief te verbeteren. Ook na de opleiding houd je onbeperkt toegang tot het materiaal op de ICM-leeromgeving. Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

 • ICM-certificaat

  Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Handig om te weten

 • Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Dit zijn kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee/frisdrank en (bij het dagarrangement) een uitgebreide lunch. Voor online bijeenkomsten rekenen we uiteraard geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Studieadvies nodig?

Bel voor vrijblijvend advies met onze studieadviseurs.

Bel 030 - 29 19 888

Vandaag vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer over Sales? Ga voor tips en inspiratie naar de ICM Campus.