Emotionele Intelligentie

Hoe empathisch ben je? Hoe goed kun je omgaan met je emoties en die van anderen? Naast onze cognitieve intelligentie (IQ) worden onze emotionele competenties en de ontwikkeling daarvan steeds belangrijker. De wijze waarop je in je omgeving staat, is van grote invloed op je succes en je ervaring van geluk. Tijdens deze waardevolle training word je sensitiever en leer je aansluiten op het gevoel en de beleving van anderen. Je krijgt instrumenten aangereikt om je huidige kwaliteiten optimaal te benutten en tegelijkertijd je empathisch vermogen te vergroten. Je brengt jezelf naar een hoger niveau.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je ziet in hoe je beter kunt functioneren
 • Je leert effectiever omgaan met je eigen emoties en die van anderen
 • Je leert de onderliggende oorzaak van gedrag kennen en weet hierop effectief in te spelen
 • Je leert hoe jij en anderen in groepen functioneren
 • Je bent in staat om gemakkelijker contact te maken
 • Je vergroot je zelfsturing en empathisch vermogen
 • Je vergroot je creativiteit en efficiëntie in je werk

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn of haar emotionele intelligentie wil vergroten.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • De kenmerken van emotionele intelligentie
 • Zelftest Emotionele Intelligentie
 • EQ versus IQ
 • Contact maken op relationeel niveau
 • Gebruikmaken van intuïtie
 • Bewustwording van persoonlijke emotionele intelligentie en valkuilen
 • Zelfsturing en inlevingsvermogen
 • Hoe functioneren mensen in groepen
 • Effectief aansluiten op verschillende communicatieniveaus en soorten gedrag
 • Persoonlijke leervragen en cases
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vul je het persoonlijk intakeformulier en een zelftest in. Hierin stel je je eigen doelen vast die tijdens deze interactieve training centraal staan. Op basis van de zelftest Emotionele Intelligentie krijg je tijdens de training duidelijk inzicht in je relationele communicatieve vaardigheden. Door de gerichte feedback op je werkwijze en gedrag tijdens (voor jou) relevante situaties, leer je de vaardigheden vertalen naar je eigen werk- en leefomgeving.

Aan het eind van de training stel je een persoonlijk actieplan op om ook ná de training gericht verder te kunnen met je ontwikkelpunten.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Walter Lawerman

  16-12-2019
  Dit was meer dan ik verwachtte. Professionele en zeer ervaren trainer. Goede inhoud en ruimte , veel ruimte voor eigen persoonlijke inbreng. Zeer goede opleiding ! Als je jezelf persoonlijk wil ontwikkelen dan is deze opleiding een aanrader!
 • Chris Lee van

  06-11-2018
  De cursus Emotionele Intelligentie vond ik goed opgezet en de begeleiding was zeer prettig en adequaat. Het heeft mij verder gebracht hoe ik met andere kan omgaan. Hoe ik beter met hun emoties en mijn emoties kan omgaan.
 • Jose Teitsma

  28-09-2018
  veel praktijkoefeningen en duidelijke uitleg over en enthousiaste trainer. Kleine groep, dus veel persoonlijke aandacht. Goede locatie en goede faciliteiten. zeer bruikbare tips ontvangen.Eerste dag duurde wel wat lang, tweede dag was beter
 • Gerco de Jong

  30-09-2017
  Goede aansluiting van leerstof op leerdoelen van de deelnemers. Praktische handvatten gekregen om toe te passen in de praktijk.
  Ook de locatie van de training was goed.
  Ook de omgang met de andere deelnemers was goed.
 • Anniek van den Dool

  16-05-2017
  Een training waardoor je geïnspireerd raakt en waardoor bewustwording op eigen gedrag en gedrag van een ander (richting jezelf) wordt gecreëerd. Erg leuk om te volgen en zeer leerzaam voor iedereen.
 • Wil Kruyne

  08-11-2016
  Zeer waardevolle training met name door de flexibiliteit van zowel de groep als de docent.
  Heb er nog steeds veel aan!

  Een kado voor een nieuwe toekomst en aanrader voor een ieder
 • Saskia Thijssen

  03-11-2016
  In 2 dagen tijd veel sterkere bewustwording van situaties en hoe ik daar het beste mee om kan/moet gaan. Training was gericht op leerprocessen van de deelnemers en dit makt dat het voor iedereen erg herkenbaar was en juist op de zaken waarin je het nodig hebt geoefend hebt.
 • Syl van Beusekom

  02-11-2015
  Goede trainer die zichzelf liet zien en een veilig gevoel gaf aan de deelnemers. De training was intensief en actief, de dagen vlogen om. Veel geleerd over mijzelf en mijn manier van uiten en over mijn communicatie met anderen. Een interessante gemêleerde groep mannen en vrouwen met verschillende redenen om de cursus te volgen en daardoor andere leerdoelen hadden. Echt een aanrader!
 • anoniem

  28-09-2015
  Prettige trainer die moeiteloos kon schakelen tussen cursisten die kwamen voor het in bedwang houden van emoties en cursisten die kwamen om hun empatisch vermogen te vergroten. Nuttige oefeningen en veel aandacht voor persoonlijke doelen en voor de mate waarin de cursus achteraf aan die doelen heeft voldaan.
 • Boudewijn Notenboom

  28-09-2015
  Prima cursus. Veel aandacht voor elke cursist, toegespitst op ieders vraag en vanuit de vragen verschillende werden theorieën aangehaald. Cursisten konden ook goed van elkaar leren. De sfeer was goed, voldoende vertrouwen dat iedereen zich kwetsbaar heeft opgesteld. Leerzaam en leuk!
 • Andrew Pietersen

  25-11-2014
  alles was perfect geregeld. Van de docent tot aan het eten. Was zeer afwisselend waardoor je aan het einde van de dag nog steeds energie had.
 • Marijke van Grinsven

  05-11-2014
  Ik heb deze cursus als zeer positief ervaren. Met name de docent Leonora Zijlstra is heel erg kundig een fantastische docent.
  Ik vond alleen de locatie minder. De lokalen vreselijk. Het eten super. Ik heb in Den Bosch de cursus Effectief ontwikkelen van je talenten gedaan in een fantastische ruimte. Geweldig. Kleinschalig en heel knus. De locatie is zeker van groot belang.
 • Syl van Beusekom

  04-11-2014
  Ik heb meer geleerd dan dat ik van te voren had verwacht. De trainer is gewoon goed en goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Ik heb het geleerde ook meteen goed in de praktijk kunnen toepassen.
 • Jan Pieter Hetebrij

  04-11-2014
  De training was zeer goed verzorgd, de cursusleidster was zeer professioneel, en voelde heel goed aan wat de groep nodig had. Er hing een ontspannen sfeer, waar iedereen in de groep zich goed bij voelde. Zelf beb ik er veel van geleerd. Ik zou zeggen, volg de cursus zelf ook eens, het is echt de moeite waard!
 • Marcus Lammers

  01-07-2014
  Super cursus mede dankzij de goede lerares. Inhoudelijk sterk en de theorie ontzettend fijn en pragmatisch in de praktijk gebracht door de lerares. Het speelde ook een rol dat de groep heel divers was qua leeftijd, geslacht, achtergrond en werk, dit was prettig.

  Al met al een aanrader als je jezelf wilt verrijken!
 • martien van beljouw

  13-11-2013
  ik ben over het algemeen zeer tevreden over de inhoud van de cursus. m.n. de kleine samenstelling van de groep (6 personen) maakte het mogelijk om voldoende persoonlijke inbreng te hebben en daarmee mijn leerdoelen te halen. verder was er een goede verhouding tussen theorie/achtergronden en praktijksituaties. tenslotte was ik positief over de wijze van presenteren. deskundig en met voldoende praktijkkennis
 • anonymous

  26-10-2013
  De training was geen zweverige blabla en werd heel efficient aangepast aan de groep. De flexibikieit van de cursusleidster was enorm. Zij zorgde er ook voor dat het ondanks dat het een groep was, het echt persoonlijk werd.
 • Jeroen Schouten

  25-10-2013
  Goede op ervaring gerichte training waarbij de trainer niet vasthoud aan een presentatie, maar kijkt naar wat de groep nodig heeft. Helpt je om stappen te zetten en het zelfinzicht te vergroten.
 • anonymous

  27-06-2012
  Goede opleiding, veel interactie en veel word er besproken. Er word ook voldoende aandacht gegeven aan de behandelde onderwerpen. Voldoende ruimte voor interactie, ontvangen en geven van feedback. Leuke docente en heeft me ook advies gegeven om ook nog een andere training erbij te doen.
 • Jaap Koopman

  27-06-2012
  De training was absoluut zeer de moeite waard. Niet dat alle inzichten volstrekt nieuw waren, maar de onderlinge samenhang maakte het boeiend. Het gezelschap was divers. Dat maakte de uitwisseling van ervaringen zeer waardevol.
 • Luc van Dongen

  09-01-2012
  Een leuke nuttige training waarin merkbaar veel ervaring bij de opleider aanwezig is. De training raad ik iedereen aan en zeker als je wilt begrijpen waarom personen op een bepaalde manier reageren.
 • Ingrid

  04-01-2012
  Het ie leerzaam, je leert veel over de reactie van je zelf maar voor al te kijken waarom reageerd iemand zo .<br>Dit kan heel vaak met wat de gene heeft mee gemaakt, daar door heb ik geleerd je vaak minder een voor oordeel te hebben over hoe iemand reageerd en daar toch soms geirriteerd over zijn met wat je geleerd hebt.<br>Door een ander inzicht en denkbeeld kan en heb je geleerd dingen anders aanpakken.<br>Nu maar met de leerstof en andre denk wijzen aan het werk.......
 • Janny van der Sluis

  03-01-2012
  Heel interessante en diepgaande cursus. Wat mij betreft had het nog 2 dagen langer mogen duren. <br>De docente was heel betrokken bij de deelnemers. Het was duidelijk te merken dat zij al jaren ervaring had. Klasse.
 • Frans de Hek

  24-05-2011
  Deze training emotionele intelligentie is een goede keus. Overigens helpt het enorm als je van plan bent er iets uit te halen. De trainster voelt goed aan wanneer ze moet wisselen tussen de theorie en de oefeningen. Ik vond het interessant en inspirerend.
 • Mirjam Cafe

  09-11-2010
  De trainster Leonora Zijlstra wist waar ze het over had. Ik vond haar erg goed. Ze motiveerde en stimuleerde de groep en betrok ook/juist de minder mondige mensen goed bij discussies. Mensen die teveel aan het woord waren, temperde ze op een vriendelijke manier.
 • Bianca Koster

  09-11-2010
  Een interessante training door een trainer die duidelijk hart heeft voor haar vak. Een echte eye-opener.
 • Wilbert Korsten

  02-07-2010
  Opleiding sloot goed aan bij mijn persoonlijke doelen.<br>Het vermogen van de trainer om de groep te benaderen en in korte tijd vertrouwt met elkaar te maken heb ik zeer gewaardeerd. Dit was de basis om tot een succesvolle in- en uoutput te komen.
 • Toine van Moorsel

  29-06-2010
  Prima opleiding, veel interactie en straight to the point. Voldoende ruimte voor interactie, ontvangen en geven van feedback. Zeer prettige docente
 • H. van de Pas

  De docente zorgt ervoor dat het onderste uit de kan wordt gehaald. Al je struikelblokken komen boven water door de aanpak van de docente en je ziet hoe je anders kan reageren op andermans emoties.

  De training heeft me getriggerd om niet alleen op mijn werk maar ook in mijn privéleven bewuster om te gaan met de emoties van anderen.

 • Sascha

  De training vond ik heel leerzaam. Je leert je eigen emoties beter kennen en daarmee ook hoe je met emoties van anderen om moet gaan. We hadden een groep met heel veel verschillende achtergronden, dit was heel leuk want ik heb ook veel geleerd van de feedback van andere cursisten.

  Complimenten aan de trainer, ze was ervaren en zorgde voor een positieve en actieve sfeer in de groep.

 • Marco

  Het is een zeer leerzame cursus om in gesprek te blijven zonder dat de emoties van jezelf of de ander de overhand nemen.

 • Jaap Koopman

  De training was absoluut zeer de moeite waard. Er zat veel samenhang in de materie en dat maakte het boeiend. Het gezelschap was divers. Dat maakte de uitwisseling van ervaringen zeer waardevol.De training was absoluut zeer de moeite waard. Er zat veel samenhang in de materie en dat maakte het boeiend. Het gezelschap was divers. Dat maakte de uitwisseling van ervaringen zeer waardevol.

 • Luc van Dongen

  Een leuke nuttige training waarin merkbaar veel ervaring bij de opleider aanwezig is. De training raad ik iedereen aan en zeker als je wilt begrijpen waarom personen op een bepaalde manier reageren.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.