Effectief Beïnvloeden

Je gedrag en communicatiestijl bepalen hoeveel je voor elkaar krijgt bij anderen. Maar ben je je bewust van je stijl? Kun je je stijl flexibel inzetten afhankelijk van de situatie en je gesprekspartner? En hoe vergroot je je invloed?

Tijdens deze training leer je hoe je op natuurlijke wijze je invloed vergroot. Hoe je draagvlak creëert, gebruikmakend van je eigen kracht en met respect voor de ander. Zo krijg je mensen sneller mee, win je aan vertrouwen, breng je je ideeën en standpunten helder over en ben je in staat om anderen te motiveren.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • In een kleine groepssetting leer je van en met elkaar
 • Begeleiding door een zeer ervaren gedrags- en communicatietrainer
 • Langetermijneffect door een persoonlijk actieplan

Resultaat

 • Je wordt je bewust van je eigen stijl en het effect daarvan op anderen
 • Je ontdekt welke stijlen je meer kunt ontwikkelen
 • Je krijgt inzicht in wat een situatie van je vraagt
 • Je leert draagvlak te creëren op natuurlijke wijze
 • Je leert je omgeving te inspireren en motiveren
 • Je krijgt meer voor elkaar met minder inspanning
 • Je vergroot je invloed op anderen en je omgeving
 • Je vergroot je effectiviteit in jouw functie en organisatie

Doelgroep

Iedereen die zijn/haar invloed op anderen wil vergroten.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Kenmerken van effectief beïnvloeden
 • Belangrijke aspecten van beïnvloeden
 • Soorten invloedsstijlen
 • Bewuste en onbewuste beïnvloeding
 • Waarnemen en perceptie
 • Invloed van jezelf op je omgeving
 • Verbale en non-verbale vaardigheden
 • Je persoonlijke voorkeursstijl en het effect daarvan
 • Flexibel inzetten van verschillende stijlen
 • Inspireren en motiveren van anderen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de interactieve ICM-leeromgeving en vindt een online intake plaats. Je bekijkt de ICM-videoserie Effectief Beïnvloeden en brengt je persoonlijke doelen in kaart. Hierdoor start je optimaal voorbereid aan de training en is er in de bijeenkomsten extra gelegenheid voor praktijkgericht leren.

Je leerdoelen staan centraal tijdens de bijeenkomsten. Door middel van vragenlijsten, oefeningen en gerichte feedback sluit de training goed aan op je praktijk. Aan het einde van de training stel je een persoonlijk actieplan op dat je helpt het geleerde in je praktijk toe te passen. Ook na de training hou je onbeperkt toegang tot het materiaal op de ICM-leeromgeving.
.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

 

Permanente Educatie

Als Cedeo erkend opleidingsinstituut verstrekken wij punten en uren voor Permanente Educatie. Ga na of ook jouw beroepsvereniging deze training erkent voor je jaarlijks verplichte PE-punten. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via het telefoonnummer 030 – 29 19 888 of info@icm.nl.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

de training wordt verzorgd in Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerenveen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.395,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Geeske Gerding

  02-12-2019
  Vooral het uitdelen van ervaring uit de groep en het direct in de praktijk brengen van de stof door oefeningen te doen vond ik prettig aan deze cursus. De cursus was wat ik ervan verwacht was. De cursus bied handvatten op het gebied van beïnvloedingsstijlen en communicatie, ik heb al veel technieken in de praktijk weten te brengen.
 • Witteman

  25-11-2019
  In een fijne omgeving deze leerzame cursus gevolgd. Mede door frisse, enthousiaste benadering van Jacobijn heb ik de cursus als erg prettig en verhelderend ervaren. De rolspellen en interactie met medecursisten zorgt voor een fijne dynamiek.
 • Mirjam Groenestein

  20-11-2019
  Ik vind het een goede training met veel praktische tips en trucs. We hebben veel geoefend. Er was een goede en veilige sfeer in de groep. Prima locatie. Goed in te zetten in mijn werkomgeving.
 • Hoek

  08-10-2019
  het was een nuttige cursus in een goede, ontspannen stijl. Dit zou ik zeker aanbevelen. De trainer heeft een veelzijdige stijl waarmee hij alle deelnemers meekrijgt. Veel nieuwe inzichten opgedaan en genoeg stof voor verdere ontwikkeling.
 • Laura van Dijk

  08-10-2019
  Zeer leerzame cursus waar theorie gelijk wordt toegepast in leuke oefeningen. Je leert jezelf en de anderen goed kennen, de begeleiding van Yvonne was zeer professioneel en toegankelijk en heeft hier zeker bij geholpen. Er was ook ruimte om je eigen obstakels te bespreken zowel in de groep als direct met Yvonne. Iedereen zou een dergelijke cursus eens moeten volgen om (emotionele) reacties in (werk) gesprekken te herkennen en hoe hier mee om te gaan. Zeker een aanrader dus!
 • J Bastings

  03-10-2019
  John is een man uit de praktijk. Hij geeft alle ruimte en juicht het zelfs toe als zaken behandeld worden die door de cursisten aangedragen worden. Hij volgt weliswaar het programma op grote lijnen maar houd dit niet rigide vast. Hij is een prettig mens!!!!
 • Huijgens

  10-10-2018
  Heb naast een hele fijne groep medecursisten ook een goede docent gehad voor deze training.

  In mijn dagelijkese werk waarin ik veel één-op-één contact heb met de voorlieden, ervaar ik dat het gemakkelijke is geworden om mezelf in de situaties te verplaatsen en met de opgedane kennis eenvoudiger tot een goede oplossing te komen. Het geeft mij meer rust in het management proces.
 • John Beijersbergen

  01-12-2017
  De cursus was leerzaam en precies waar ik opzoek naar was. Door de zeer ervaren docente werd stof op ontspannen en speelse wijze aan mij overbracht. Ik ben niet alleen meer over het gedrag van anderen maar ook die van mijzelf te weten gekomen. Na de training heb ik het gevoel als individu sterker te staan naar andere toe.
 • Michiel Balvert

  29-11-2017
  Het waren 3 erg leerzame trainingsdagen. Vanaf het eerste moment werd een open sfeer gecreëerd, waardoor ik mij gelijk veilig voelde en mij stem kon laten gelden. Dit was erg prettig voor de training, want je dient je eigenlijk best 'bloot' te geven om de training optimaal te volgen. De inhoud is professioneel en logisch opgezet. Doordat de trainster goed luisterde naar de behoeftes van de groep en dit combineerde met de theorie, heb ik echt stappen kunnen maken. We hebben veel praktijkcasus geoefend en daardoor heb ik tips and tricks geleerd en handvaten zijn aangereikt om toe te passen in mijn eigen werkomgeving. De locaties van de training waren prima, de benodigdheden waren aanwezig, goede ontvangst, goed eten en drinken beschikbaar. De online leeromgeving is duidelijk opgezet, de video's en de testen zijn ondersteunend aan de training. Bedankt voor de professionele training!
 • Hannie van Drunen

  04-11-2017
  Goede trainer. Speelt ook in op echte situaties waar cursisten mee worstelen. Geeft goede suggesties hoe iets op te lossen. De opbouw van de cursus zit goed in elkaar. Het huiswerk valt mee en leert je gelijk ook al iets over jezelf. Ik gebruik de lesstof bijna dagelijks. De locatie WTC Rotterdam was goed.
 • Yolanda Yalçin

  17-10-2017
  Een zeer goede training op een fijne locatie. De afwisseling tussen theorie en praktijk was uitstekend. De trainster had ook hele verduidelijkende voorbeelden om de theorie goed over te kunnen brengen en de oefeningen maakten dat alles goed blijft hangen.
 • Daisy de Klein

  20-04-2017
  Cursus was geweldig, inhoud werd zeer goed afgestemd t.o.v. de behoefte in de praktijk waarbij elke week nogmaals gecheckt werd of dit nog steeds aansloot. Groepsgrootte en samenstelling was super, divers en veel verschillende casussen kunnen uitwerken. Zeker de benodigde tools meegekregen om er zelf nu mee aan de slag te gaan. Trainingslocatie was prima bereikbaar met het openbaar vervoer en netjes verzorgd.
  Ook het voorbereiden van de les in de virtuele leeromgeving als zeer prettig ervaren, enkel een kleine opmerking m.b.t. de filmpjes is het geluidsniveau soms sterk varieerde (maar dit is echt maar een kleine opmerking). Top opleiding!
 • van Gestel

  06-04-2017
  De trainer gaf de cursisten veel ruimte om aan persoonlijke leerdoelen te werken, paste haar les aan aan de vragen van het publiek, en wist daarnaast ook nog nuttige tips en theorie voor de praktijk over te brengen.
 • Pieter Out

  14-03-2017
  Het is een pragmatische training om vaardigheden te verbeteren. De trainer is in staat om de theorie voor alle deelnemers om te zetten in praktisch toepasbare kennis in herkenbare situaties. Hierdoor kan je meteen met het geleerde in de praktijk aan de slag.
 • T Kempkens

  07-12-2016
  Ik heb een prima training gehad van ICM, dankzij Hennie, een hele goede en fijne trainster. Ze hield een duidelijke spiegel voor en gaf voldoende handvaten om echt een verschil te maken en de theorie in de praktijk te gaan gebruiken!
 • Yasemin Cosar

  07-12-2016
  Trainer was erg goed. Ze speelde in op onze interesses en onderwerpen wat wij belangrijk vonden om te leren. Rollenspellen die overeenkomen met praktijkvoorbeelden waren erg fijn om te doen!
 • Briseida (Bisbi) de Beer

  30-11-2016
  De train(st)er was gepokt en gemazeld in de praktijk en kon bij elke situatie een perfect passend voorbeeld schetsen, geweldig! De trainingslocatie in Eindhoven was ook erg prettig en goed verzorgd.
 • Antonio Marro

  11-11-2016
  Zeer interessant en goed geregeld. Goed afwisseling tussen theorie en praktijk. Interactie met andere cursisten was zeer nuttig, Mooi training ruimte en de trainer was goed voorbereid, enthousiast en sympathiek.
 • Pascale B

  30-11-2015
  Het is een goede training waar je veel leert door de diverse praktijkvorbeelden en de feedback die je krijgt. Je traint je eigen leerdoelen die je meteen kan toepassen in de praktijk.
 • Sander Toonders

  09-11-2015
  Een goede training met een diverse groep mensen, waarbij je veel feedback krijgt over je eigen gedrag en hoe je dit beter kunt doen. Training werd goed aangepast naar behoefte van de groepsleden.
 • Martin Harteveld

  09-11-2015
  Goede verhouding theorie en praktijk oefening; ervaren trainster; locatie iets te warm op eerste dag door uitvallen airco; wel goede lunch en service; feedback van anderen had veel toegevoegde waarde
 • Joost van berkel

  06-11-2015
  De juiste training om handvatten te krijgen om effectiever te beinvloeden. De juiste mix van praktijdoefeningen en theorie. Levendige presentatie van de trainer en ruimte voor oefeningen. Natuurlijk nog een lange weg te gaan om je eigen gewoontes af te leren maar je herkent je eigen valkuilen wel sneller. Hierdoor kun je effectiever bijsturen van je eigen gedrag en daardoor meer bereiken bij anderen.
 • Arjen Overwater

  05-11-2015
  De training effectief beinvloeden bevat een zeer goede combinatie tussen persoonlijke leerdoelen en gehanteerde theorie. Daarmee direct toepasbaar! Dit gecombineerd met het grote enthousiasme van de trainer, was dit voor mij een zeer succesvolle training!
 • Kuiper

  03-11-2015
  Ik vond het een nuttige training met een goede verhouding tussen theorie en het daadwerkelijk in de praktijk brengen hiervan. Veel ruimte voor persoonlijke aandachtspunten of ontwikkelmogelijkheden, waarop het niveau of de inhoud van de cursus kan worden aangepast.
 • Fatima Bouhalhoul

  02-11-2015
  Ik vond de training zeer interessant. De training vond ik ook verfrissend. Feedback en handvatten van de trainer vond ik leerzaam. De handvatten pas ik vaak in de praktijk toe.
 • Maarten IJsselstijn

  30-10-2015
  Uitstekende ervaring. Bood veel ruimte voor zelfonderzoek en kon op gelegde fundamenten verder bouwen. Ik heb toch wel enkele verdiepingen gelegd in enkele dagen tijd.
  Tijdens de interactieve ervaringen opgedaan met medecursisten en daarmee het geoefende in praktijk gebracht.

  Erg veel zelfkennis opgedaan.
 • Juliska Rigo

  27-10-2015
  Super leuke cursus met vernieuwende inzichten. Heb anders leren kijken naar mensen en situaties.
  De opdrachten waren erg interactief en daar hou ik wel van. De positieve houding van Arnout is erg aanstekelijk.
 • Rob Oost

  27-10-2015
  Deze training heeft mij ten eerste geholpen om goed op mijn eigen handelen in het werk te reflecteren. Niet inhoudelijk, maar communicatief.
  Er is vervolgens veel ruimte om je eigen verbeterpunten klassikaal te oefenen aan de hand van de door Bonnie aangereikte theorieën en tools. Ook de wisselwerking met de collega cursisten in allerhande oefeningen vond ik zeer inzichtelijk.
  Het mooie van deze 5 maandse training daarbij is dat je je dagelijkse handelen blijft monitoren en dus aanscherpen.
  Bonnie doet dit alles met een prettige losheid en warmte die voor een open en leuke sfeer zorgen tijdens deze dagen.
  Zeker een aanrader voor iedereen die het gevoel heeft meer uit zijn of haar werk te kunnen halen.
 • Donald Penthum

  22-10-2015
  Leerzame training in heel kleine groep met een positieve trainer, waardoor het een intensieve ervaring is geworden. Er was veel eigen inbreng mogelijk en voldoende tijd om uitwisselingen onderling te laten plaatsvinden.
 • Bregje Vermeulen

  21-10-2015
  Inhoud wordt door trainer gedeeltelijk aangepast aan groep en hun behoeften. Heel direct wordt je aangesproken op punten waar je iets mee kunt. je kunt jezelf beter plaatsen in het geheel van communicatie en leert jezelf te zien door ogen van een ander. Heel prettig vond ik het om directe feedback te krijgen van zowel de groep als van de trainer.
  Locatie en lunch etc is perfect!
 • Paul Rievers

  03-08-2015
  De cursus is zeer goed opgezet en waardevol voor later. Zeer goed vond ik de diverse werkvormen die onze trainer (Henny Boogers)hanteerde, dus niet alleen een aantal toneelstukjes met een ingehuurde acteur. Nee hier kwamen geen acteurs aan te pas. Alles vanuit jezelf. Er waren een-op-een gesprekken en groepsgesprekken maar ook bijv. via een tekening en presentatie duidelijk maken wie je bent. Iedereen was ook zeer gemotiveerd en respecteerde elkaar, ook al was het af en toe confronterend. Diverse werkvormen passeerden de revue maar ook verschillende vormen van beinvloeden zoals luisteren, kijken/observeren, feedback geven en uiteraard communicatie met de groep. Het waren wel zeer intensieve dagen maar ik weet nu welke beinvloedingsstijlen er zijn, hoe ze te herkennen en vooral hoe je moet omgaan met iemand die een andere stijl heeft dan jezelf. Of het toepasbaar is op mijn werk zal de toekomst leren maar dat komt denk ik wel goed. Het was kortom een enerverende cursus met een leuke, gemotiveerde groep en een trainer die ervaren is.
 • Tako van Zadelhoff

  31-07-2015
  Een aantal weken geleden heb ik aansluitend op de cursus effectief communiceren in 4 maanden, de cursus effectief beïnvloeden gevolgd. Mijn ervaring met ICM was na de eerste cursus al heel positief en is met het volgen van de tweede cursus nogmaals bevestigd! Goede locatie (Zwolle), fijne trainer (Leonora Zijlstra) en een inspirerende groep mensen. Één van de sterkste punten van een ICM cursus vind ik dat er heel interactief met de groep wordt gewerkt! Geen "saaie" sheeds behandelen, maar met z'n allen in kleine rollenspellen en open gesprekken praktijkvoorbeelden behandelen. De trainer was inhoudelijk erg sterk, ze wist vrij snel hoe we allemaal in elkaar staken, wat onze sterke en zwakke kanten waren, dat maakte het ook zo dat we in die drie dagen heel doelgericht per persoon ons trainingsdoel meer dan voldoende hebben bereikt.
 • Leo van der Stappen

  27-03-2015
  Zeer competente trainer met veel aandacht voor ieder individu. Goede no-nonsense en adremme aanpak van vragen en ideeen. Prettige groep en een fijne locatie, dichtbij CS. Fijne opzet van de training met een klein aantal leerdoelen. De feedback sessie vond ik met name erg leerzaam. Zeker een aanrader voor mensen die wat handvaten kunnen gebruiken omtrent communiceren.
 • anonymous

  10-01-2015
  De training werd gegeven in een kleine groep (6p) met een korte uitleg per onderwerp en veel oefenen. Je kunt het ook beschaafd communiceren noemen waarbij het belangrijk is contact met de ander te leggen op een duidelijke en open manier. Je bent natuurlijk open met een strategie, zonder te manipuleren. Ik vond het heel zinvol en leuk. De trainer legt ook veel van zichzelf in de cursus, met een goede mix van professionaliteit en persoonlijkheid. Locatie en lunch was prima. Dus wil je snel en simpel resultaat dan is dit een aanrader.
 • Ellen van Eunen

  06-01-2015
  Ik vond het een goede cursus: praktisch, leerzaam en zeer nuttig. Het heeft me veel inzicht gegeven in mijn handelen en kwaliteiten, maar ook in die van collega's en mensen die ik bewonder om hun beïnvloedingskwaliteiten. Je kon er veel eigen praktijk/dilemma's in kwijt en ging daar ook steeds mee aan de slag. Ik denk nog regelmatig terug aan wat in de cursus behandeld is en probeer te oefenen met de tips die we hebben gekregen. De trainer,Arnout Visscher, was erg goed: enthousiast en kundig, een zeer prettige trainer. Ik raad deze cursus zeker aan!
 • Wullink

  06-01-2015
  Een boeiende training vond ik het. De docent luistert goed naar waar de behoefte ligt bij de verschillende cursisten en past het trainingsplan er bijzonder knap op aan! Een aanrader voor wie geïnspireerd wil worden!
 • Evalien Swillens

  27-11-2014
  Er was een zeer deskundige trainer, ruimte voor discussie en gesprek. Voldoende mogelijkheid om van elkaar / groepsgenoten te leren. Zelfrefelectie en daar iets mee doen kwam voldoende aan de orde. Fijne samenwerking met groep en docent.
 • Marie-Jos�e van Neer

  06-11-2014
  Het startte bij een geweldige telefonische advisering en ondersteuning bij het maken van mijn keuze. Chapeau!
  De zeer ervaren trainer cree�rt in deze kleine gevarieerde groep zeer snel een sfeer van openheid en vertrouwen. Ondanks dat het maar drie actieve en intensieve (met een lach en een traan)dagen betrof heeft het mij enorm gesterkt, in mijn kracht gezet en inge�nspireerd. De tools en tips zitten diep geworteld. Bedankt! Hopenlijk kan ik jou effectief be�nvloeden om deze training te volgen. Doen!
 • Marie-Josée van Neer

  06-11-2014
  Geweldige telefonische intake en advies van ICMmedewerker. Ervaren trainer die in een gevarieerde groep een sfeer van vertrouwen en openheid creëert. Het waren drie actieve en intensieve dagen die mij enorm geïnspireerd, gesterkt, in mijn kracht gezet hebben. Toplocatie Regardz/gele kegels te Eindhoven
 • Eugenie ten Hag

  04-11-2014
  Het was een zeer goede training (effectief beinvloeden) met een zeer kundige en enthousiaste docent op n prachtige locatie (apeldoorn). Goede afwisseling theorie en praktijk en afstemming op je leerdoelen.
  Contact met icm (advies en later wijzigingen van tijdens/locatie) primw.
 • Ray van Heemskerken

  Zeer goede cursus om je invloed te verbeteren tijdens gesprekken. Je krijgt inzicht in welke type gesprekspartners je hebt en hoe je deze moet benaderen. Ook wordt feedback behandeld en hoe je om moet gaan met weerstand. Er is veel aandacht voor eigen praktijk.

  Mij heeft het geholpen inzicht in mezelf te krijgen en hoe ik mijn invloed op de werkvloer op een effectieve manier kan uitoefenen. Dit zonder de beïnvloeding op te dringen aan mijn collega's. De groep cursisten was divers, maar door de deskundigheid van de trainer was de groep snel een eenheid. De sfeer was uitzonderlijk goed.

 • Camen van Oude Wesselink

  Ik heb de cursus effectief beinvloeden als zeer positief ervaren. De gemengde samenstelling van de groep gaf een goede dynamiek die erg leerzaam was. Je leert op een andere manier naar gedrag te kijken, zowel dat van jezelf als dat van de medecursisten.

  Deze ervaringen, aangevuld met de theorie die behandeld wordt door een zeer ervaren cursusleider geeft je veel handvatten om situaties anders te benaderen en te reageren. Voor mij was de cursus zeker van toegevoegde waarde en ik zou het dan ook zeker aanbevelen.

 • Edwin Douw

  Veel handige tips. Interessante praktijkcases. Leerzaam. Ervaren docent. Veel geleerd in korte tijd. Leuke, niet te grote groep. Zeer divers gezelschap. Serieus, maar ook veel gelachen!

 • Bram Wesstein

  Goede balans in theorie en praktijkoefeningen c.q. rollenspellen; groep niet te groot. Informele en vertrouwelijke sfeer. De derde dag als terugkom-dag werkt goed, ervaringen van de week uitwisselen. Cursus qua duur ook OK, niet te lang niet te kort; waar voor het geld. Een leuke en zeer nuttige cursus.

 • Robert Speckmann

  De training werd gegeven door een enthousiaste en doelgerichte trainer die je in een paar dagen tijd je doelen smart laat definieren, een groepsverband weet op te bouwen en een heel veilig gevoel overbrengt. De training is inhoudelijk krachtig. Je komt jezelf zeker weten tegen maar wel in positieve zin.

  Door deze cursus heb ik mijzelf beter leren kennen, ik ben mij extra bewust van mijn zwakke en sterke punten. Ik pas de tips en trucs op dit moment toe en dit heeft een duidelijk effect op mijn directe omgeving, zowel zakelijk als privé. Ik ben heel erg tevreden met deze cursus en raad het aan ieder aan!

 • Frank van den Hoogen

  Tijdens mijn training Effectief Beïnvloeden is er een leuk groepsverband ontstaan tussen de cursisten en docent. Dit kwam mede door de open omgeving die gecreëerd werd door de docent.

  Het is een cursus waar ik veel van heb geleerd, en ook nog veel mee kan in de toekomst. Er zijn ook veel handige tools en tips uitgedeeld die direct in de praktijk werken.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 249 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.