Verzorgd Nederlands

Je twijfelt weleens over de juistheid van een d of een t als je een werkwoord vervoegt? Je bent soms onzeker over de manier waarop een meervoud moet worden gevormd? Je vraagt je af of de komma en de puntkomma dezelfde functie hebben? Je weet niet echt wat er de laatste jaren is veranderd in onze spelling? Dan is de training Verzorgd Nederlands bij uitstek geschikt voor jou. In twee dagen fris je je kennis van de Nederlandse taal op en krijg je meer inzicht in correct taalgebruik. De training wordt verzorgd door een deskundige op dit gebied, die je kennis van de Nederlandse taal naar een hoger niveau brengt.

Resultaat

 • Je brengt je niveau van de spelling van de Nederlandse taal naar een hoger niveau
 • Je leert de juiste spellingsregels
 • Je leert werkwoorden correct te vervoegen
 • Je krijgt inzicht in de juiste zinsopbouw en -constructies
 • Je leert leestekens juist te gebruiken
 • Je vergroot je zelfvertrouwen over je gebruik van het Nederlands

Doelgroep

Iedereen die zijn of haar schriftelijk taalgebruik wil verbeteren.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Verzorgd Nederlands
 • Algemene spelling: de nieuwste regels
 • Meervoudsvormen
 • Gebruik van tegenwoordige en verleden tijd
 • Hoofdletter versus kleine letter
 • Werkwoorden vervoegen
 • Het gebruik van leestekens
 • Zinsopbouw en grammatica
 • Aaneenschrijven van woorden
 • Gebruik van de letter c of de letter k
 • Schrijfopdrachten en -oefeningen
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats. Een deskundige trainer behandelt de vele onderwerpen uit het programma. Na een korte theoretische uiteenzetting ga je direct aan de slag. Je maakt verschillende oefeningen over elk onderwerp, zodat je weer helemaal weet wat de huidige regels zijn. Tijdens de training krijg je feedback op je spelling en beheersing van de Nederlandse taal. De trainer geeft nuttige tips en inzichten om je taalgebruik te verbeteren.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 995,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement. De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer:

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Chantal Sanders

  09-10-2018
  Begin dit jaar heb ik de training Verzorgd Nederlands gevolgd. Dit heeft me veel opgeleverd, namelijk dat mijn kennis weer is opgefrist en dat ik nu zonder twijfel mijn teksten en emails kan schrijven. Tijdens de training wordt er veel aandacht besteed aan de onderwerpen die jij als cursist wil behandelen. Je leert makkelijk toepasbare trucjes en handvaten, maar ook de huidige regels.
  Zeker een aanrader!
 • Manouk

  20-04-2018
  Wat een leuke training! De docente heeft actuele kennis en speelt goed in op de verbeterpunten van de deelnemers. Door middel van de juiste oefeningen en interactieve manier van leren wordt de stof heel interessant en duidelijk uitgelegd. Na deze 2 dagen is mijn schrijfvaardigheid weer helemaal opgefrist en kan ik met meer zekerheid mijn emails, maar ook andere teksten, schrijven.
  Doordat onze taal steeds sneller verandert, hoef je je niet te schamen dat je het af en toe niet meer weet Deze training helpt je hierbij.
 • Michel Zoet

  30-11-2017
  Goede, duidelijke en heldere uitleg. De training is op maat qua niveau. Niet te hoog en niet te laag. De trainster heeft kennis van zaken en legt alles goed uit.

  Zeker een aanrader.
 • Silvie Burghouwt

  30-11-2017
  Goede en duidelijke uitleg. Juske weet iedereen te motiveren. Ze weet precies wanneer iemand net wat extra uitleg nodig heeft.
  Heb veel van deze training opgestoken, mocht ik een volgende training volgen is dat zeker bij ICM.
 • Andrea Meegdes

  28-11-2016
  Onze trainster sprong goed in op het gene waar wij het meeste moeite mee hadden. Nam overal de tijd voor. Gaf als het nodig was nog extra aandacht. We hebben veel geleerd en de resultaten waren dan ook goed, bij de hele groep. Algemene indruk: goed verzorgd in alle opzichten.
 • Valerie Siroen

  30-05-2016
  Het was een leuke en leerzame cursus. De trainster(Leontine Tacoma)gaf iedereen ook persoonlijke aandacht. De lunch was goed verzorgd en de locatie was goed bereikbaar. Een aanrader voor iedereen die zijn/haar schriftelijk taalgebruik wil verbeteren.
 • Wendy van Herpen

  21-10-2015
  Twijfelend ging ik de cursus Verzorgd Nederlands doen. Nederlands was nooit mijn favourite vak. Maar Juske Bakx van ICM maakte het een hele boeiende en intensieve cursus. Met plezier heb ik de dagen de cursus gevolgd.
 • Hanita van der Meer

  28-11-2013
  De cursus was zeer intensief en ging in op mijn persoonlijke doelen. Dat was precies waarom ik voor deze cursus gekozen had dus het voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Het lesmateriaal en de aanbevelingen zijn zeer goede aanvullingen bij de professionele training. Ik kan deze training zeer zeker aanbevelen!
 • Anoniem

  12-11-2013
  Voor een Amerikaanse (en dus een 'Non-Native speaker')was dit een zeer leerzame ervaring. In twee dagen tijd, hebben we veel basis kennis opgedaan en deze meteen in de praktijk toe kunnen passen.
 • Marcel de Koning

  08-11-2013
  Het was een zeer interessante en leerzame training. Je krijgt weer dingen te horen die wat meer naar de achtergrond zijn geraakt. Verdere verzorging was ook goed.
 • Ronald

  Ik heb veel handige tips meegekregen die ik kan gebruiken en ik ben nu weer goed bijgeschoold. De training geeft een goede theoretische basis en je schrijft bijvoorbeeld ook een communicatieplan die je hierna moet presenteren.

  Een goede manier van oefenen met de theorie. De locatie had een fijne en kalme sfeer en was goed bereikbaar.

 • Antoinette S.

  Het was een zéér leuke, geslaagde cursus van 2 dagen. Inhoudelijk was het lesmateriaal prima en gericht op de praktijk. De docente gaf ons genoeg ruimte om eigen voorbeelden en/of teksten in te brengen. Het is een aanrader voor iedereen, die graag up-to date willen blijven m.b.t. de Nederlandse taal.

 • V. van Leersum

  De cursus heeft al mijn verwachtingen overtroffen. De trainster was zo inspirerend en dit motiveerde mij ontzettend tijdens de cursus. Ik ben nu veel zekerder geworden op het gebied van taal. We hebben veel geoefend met de theorie, dat was heel prettig. Deze cursus zou ik zeker aanraden!

 • Frank Anepool

  Verrassend en leuk, zeer goed te volgen door goede docent.

 • Lisette Frerejean

  Fijne, interessante training. Geen droge stof, maar juist door een spelelement boeiend. Praktijkvoorbeelden weer getoetst aan de theorie en andersom.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 17 opleidingen en trainingen in de categorie: Management Support.

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.