Ontwikkelmogelijkheden voor Scrum Masters

Je hebt je Professional Scrum Master (PSM I) certificering binnen, kent de Scrum Guide en hebt een beetje geoefend in de praktijk. Maar wanneer je als Scrum Master aan de slag gaat in je organisatie loop je toch tegen lastige situaties aan. Hoe krijg je de Product Owner betrokken? Hoe motiveer je je team om met Scrum te werken en hoe zet je scrum events optimaal in? Zo groei je verder als Scrum Master:

Verbreed je kennis en vaardigheden

In de training Scrum Master in jouw Organisatie verdiep je je Scrum kennis, ontwikkel je je zachte vaardigheden en vul je je rugzak als het gaat om coachen en faciliteren als Scrum Master. Jouw praktijk staat centraal waardoor je alle hulp krijgt om te oefenen met specifieke lastige situaties waar je tegenaan bent gelopen.

Wanneer je daarbij verbreding opzoekt in bijvoorbeeld de ICM Coachingsopleiding, Agile Project Management of Stakeholder Management stippel je een mooi pad uit naar een carrière als Agile Coach of Agile Expert.

Ga voor extra certificering

Ook in de training Scrum Master II versterk je je vaardigheden. De focus ligt echter wel op het verdiepen van je kennis van het Scrumraamwerk van Scrum.org. Het bijbehorende PSM II examen is meer gericht op casuïstiek dan PSM I en toont als certificering een onderscheiding aan ten opzichte van andere Scrum Masters.

Dit is met name interessant als je al Agile Coach bent, je bent aangewezen als dé Scrum Master expert in jouw organisatie of als je werkzaam bent als trainer of adviseur. Ook in internationale bedrijven waar ze veel waarde hechten aan internationale certificeringen kan het behalen van PSM II waardevol zijn.

Persoonlijk advies inwinnen

Is je nog niet helemaal duidelijk welk vervolg past bij jouw persoonlijke situatie? Onze studieadviseurs voorzien je graag van extra informatie en advies. Ze zijn bereikbaar op 030 – 29 19 888.