Agile Project Management Foundation – inclusief examen

Wil jij jezelf sterker neerzetten als professional en een projectaanpak aanleren waarmee je snel en effectief inspeelt op veranderingen in de buitenwereld? Dan is Agile Project Management Foundation de opleiding die je zoekt. In deze internationaal erkende opleiding doe je theoretische kennis op over de Agile methodiek en filosofie en ontwikkel je praktische vaardigheden om Agile projecten zelfstandig te managen. Na afloop reageer je behendig op onvoorspelbare veranderingen en wensen van de opdrachtgever en beschik je over een uitstekende basis als Agile projectmanager.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Unieke voordelen

 • Bijeenkomsten en materiaal volledig in het Nederlands
 • Aan de slag met praktijkcases zowel binnen als buiten de IT
 • Versterk je cv: in 2 dagen een internationaal erkend diploma!
 • Zelf ervaren hoe het is om op basis van DSDM Agile te werken

Resultaat

 • Je kent de Agile methodiek en filosofie
 • Je kent de acht belangrijkste Agile principes
 • Je managet zelfstandig projecten met Agile
 • Je past Agile technieken toe op je projectmanagement
 • Je beheerst de managementstijl die nodig is voor succesvolle Agile projecten
 • Je werkt effectief samen binnen Agile projectteams
 • Je versterkt je cv met het officiële Agile Project Management Foundation-diploma

Doelgroep

De opleiding Agile Project Management Foundation is bedoeld voor iedereen die met Agile projecten aan de slag wil of (mede)verantwoordelijk is voor Agile projecten, zoals projectmanagers, Agile coaches, consultants, PMO’ers, programmamanagers en adviseurs. Je wilt de benodigde kennis en vaardigheden opdoen om succesvol Agile te werken.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

Dag 1

 • Wat maakt Agile bijzonder?
 • DSDM methodiek, levenscyclus en technieken
 • Agile filosofie en principes
 • Rol en functie van Agile
 • Rollen, verantwoordelijkheden en teamstructuur
 • Agile managementstijl
 • DSDM processen en producten
 • Prioriteren en timeboxen
 • Communicatie en samenwerking
 • Praktijksituaties en -voorbeelden

Dag 2

 • Agile planning & control
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Voorbereiding op het officiële examen Agile Project Management Foundation
 • Examen Agile Project Management Foundation
Startdata en locaties

Studiewijze

ICM ondersteunt je maximaal tijdens jouw groeiproces. Dat doen we door een optimale combinatie van theorie, praktijkgerichte oefeningen en persoonlijke begeleiding. Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden om in een Agile omgeving succesvolle projectresultaten te realiseren.

Persoonlijke begeleiding door experts

 • Ervaren docenten
  De opleiding wordt verzorgd door een vakdocent met ruime expertise en praktijkervaring op het gebied van Agile projectmanagement.
 • Individuele begeleiding
  Tijdens de opleiding staan je individuele leerwensen centraal.

Leren door te doen

 • Agile in de opleiding
  Tijdens de opleiding staat denken en werken volgens de Agile Project Management filosofie centraal. Je gaat Agile werken in je praktijk en om daarmee bekend te raken, organiseert de trainer de bijeenkomsten op Agile wijze.
 • Praktijkopdrachten
  In de opleiding word je continu gestimuleerd om actief met het geleerde aan de slag te gaan. De opleidingsdagen kenmerken zich dan ook door veel (zelf ingebrachte) praktijksituaties, cases en oefeningen. Zo raak je op interactieve wijze thuis in de materie.

Efficiënt en vooral plezierig leren

 • Nieuwste leervormen
  Wij vinden het belangrijk om leervormen aan te bieden waar je energie van krijgt, die het leerproces versnellen en leuk maken. Daarom wisselen we theorie af met intervisie met vakgenoten en online leerbelevingen zoals kennisvideo’s en expertvideo’s.
 • Online leeromgeving
  Naast de interactieve klassikale dagen werk je met de rijke online leeromgeving die je ondersteunt in het leerproces. Oefeningen en proefexamens op de online leeromgeving bereiden je optimaal voor op het officiële Agile Project Management Foundation-examen dat je tijdens de laatste bijeenkomst maakt.
 • Internationaal erkend diploma
  De opleiding leidt op voor het gelijknamige examen. ICM neemt aan het eind van de opleiding het Agile Project Management Foundation-examen af onder auspiciën van APMG Benelux. Je maakt het examen gedurende het laatste dagdeel van de opleiding. Indien je de online variant volgt, ontvang je een vouchercode om na de 2 lesdagen zelf het examen in te plannen bij APMG.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Vooropleiding

Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau. Het is wenselijk dat je ervaring hebt met projecten. Ook is betrokkenheid gewenst bij projecten die momenteel in je eigen organisatie plaatsvinden.

Studievoorbereiding

Iedere studiebijeenkomst vereist ongeveer 4 tot 6 uur studievoorbereiding.

Studiemateriaal

ICM gebruikt het meest actuele studiemateriaal dat voldoet aan de richtlijnen en exameneisen van APMG. Het studiemateriaal is Nederlandstalig.

Examenvoordeel

ICM biedt haar cursisten examengarantie. Dit betekent dat indien je onverhoopt niet slaagt voor het schriftelijk Foundation-examen, je kosteloos het examen opnieuw mag afleggen, tot het moment van slagen.

Diploma

De opleiding Agile Project Management Foundation biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

 • Agile Project Management Foundation – diploma

De opleiding leidt op voor het gelijknamige examen. ICM neemt aan het eind van de opleiding het Agile Project Management Foundation-examen af onder auspiciën van APMG Benelux. Je maakt het examen gedurende het laatste dagdeel van de opleiding. Indien je de online variant volgt, ontvang je een vouchercode om na de 2 lesdagen zelf het examen in te plannen via APMG.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om Agile Project Management Foundation en een vervolgcursus in één pakket te behalen. Dit levert je een kostenvoordeel op van €195,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 67 opleidingen en trainingen in de categorie: Proces- & Projectmanagement

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

ICM verzorgt Agile Project Management Foundation als avond- en als dagopleiding. De avondopleiding is van 19.00 tot 22.00 uur en omvat 4 bijeenkomsten. De dagopleiding is van 09.30 tot 16.30 uur en omvat 2 bijeenkomsten. De gehele opleiding duurt 1 maand.

Tevens is deze opleiding volledig online te volgen via de Virtual Classroom. Je ontvangt bij deze variant een vouchercode om na de 2 lesdagen het examen in te plannen bij APMG.

De opleiding wordt gegeven in januari 2022, maart 2022, mei 2022, juli 2022, september 2022, november 2022, januari 2023 en maart 2023.

De opleiding wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 67 opleidingen en trainingen in de categorie: Proces- & Projectmanagement

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.195,-.

 • Leskosten: € 895 (of 2 termijnen à € 472,50)
 • Materiaal: € 150
 • Agile Project Management Foundation-examen: € 150

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.Meer informatie

Financiering en fiscaal voordeel

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse mogelijkheden voor subsidies en belastingaftrek. Als je de cursus (deels) zelf betaalt kun je bijvoorbeeld (tot 1 januari 2022) gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.Meer informatie

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Pakketvoordeel

ICM biedt je de mogelijkheid om Agile Project Management Foundation en een vervolgcursus in één pakket te behalen. Dit levert je een kostenvoordeel op van €195,- ten opzichte van twee afzonderlijke inschrijvingen. De duur van het pakket kun je naar eigen wens bepalen. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 67 opleidingen en trainingen in de categorie: Proces- & Projectmanagement

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaring van cursisten

Lees hier de ervaringen van cursisten die deze opleiding of training bij ICM hebben afgerond.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 67 opleidingen en trainingen in de categorie: Proces- & Projectmanagement

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.