bedrijfskundige

Post-HBO Bedrijfskunde

Met de post-HBO- opleiding Bedrijfskunde leer je de organisatie te verbinden met de snel veranderende wereld. Je verdiept je in trends en leert hoe je hierop zorgvuldig inspeelt waardoor je organisatie wendbaar, flexibel en toekomstbestendig wordt.
Beste Opleider van Nederland 2023

In het kort

Ben je manager, adviseur of professional en wil je een gedegen ondergrond voor de volgende fase in je carrière? Met de post-HBO- opleiding Bedrijfskunde leer je de organisatie te verbinden met de snel veranderende wereld. Je verdiept je in trends en leert hoe je hierop zorgvuldig inspeelt waardoor je organisatie wendbaar, flexibel en toekomstbestendig wordt. Je maakt kennis met bedrijfskundige concepten en de toepassingen ervan. Hierdoor vergroot je je inzicht in het functioneren van organisaties en de vraagstukken die hierbij een rol spelen. De Post-HBO Bedrijfskunde tilt je naar een hoger niveau.

Deze opleiding bestaat uit 5 modules. Elke module vul je zelf in met een onderwerp dat aansluit bij je rol en ambitie. Kies 4 trainingen uit de kern van bedrijfskunde en kies 1 training als specialisatie. Word je graag geholpen met het opstellen van je post-HBO-traject? Neem contact op met ons studieadviescentrum: 030 – 29 19 888.

Resultaat

 • Je hebt je bedrijfskundige kennis en ervaring naar een hoger niveau gebracht
 • Je kunt de interne organisatie verbinden met een snel veranderende externe wereld
 • Je kunt trends signaleren en hier strategisch op inspelen
 • Je kunt gedegen adviezen geven over strategische vraagstukken en bedrijfskundige processen
 • Je kent de principes en modellen binnen het vakgebied bedrijfskunde
 • Je hebt je toegevoegde waarde voor de totale organisatie vergroot

Doelgroep

Deze post-HBO-opleiding is bedoeld voor managers, adviseurs en professionals die zich willen ontwikkelen op bedrijfskundig gebied.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Post-HBO Bedrijfskunde – diploma.

 • Persoonlijke opleidingscoördinator

  Zodra je je hebt ingeschreven, neemt je persoonlijke opleidingscoördinator contact met je op om samen met jou de meest geschikte modules te kiezen en in te plannen. Je bepaalt op dat moment zelf de volgorde en de duur van de opleiding.

 • Modules

  Je volgt vier kernmodules en één specialisatiemodule. Je sluit elke kernmodule af met een praktijkopdracht. Als je een module met een positief resultaat afsluit, ontvang je een deelcertificaat.

 • Eindopdracht

  Na het afronden van de vijfde module maak je een eindopdracht waarin je de opgedane kennis en inzichten toepast op je praktijk en reflecteert op je eigen ontwikkeling. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Post-HBO Bedrijfskunde – diploma.

Handig om te weten

 • Je beschikt bij voorkeur over een HBO werk- en denkniveau.

 • De opleiding Post-HBO Bedrijfskunde bij ICM biedt je de mogelijkheid om het diploma te behalen:

  • Post-HBO Bedrijfskunde – diploma

  De opleiding stel je zelf samen en bestaat uit 5 modules: 4 kernmodules en 1 specialisatiemodule. Je sluit elke kernmodule af met een praktijkopdracht. Als je een module met een positief resultaat afsluit, ontvang je een deelcertificaat.

  Na het afronden van de vijfde module maak je een eindopdracht waarin je de opgedane kennis en inzichten toepast op je praktijk en reflecteert op je eigen ontwikkeling. Als je de eindopdracht met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële ICM Post-HBO Bedrijfskunde – diploma.

 • Zodra je je hebt ingeschreven, neemt je persoonlijke opleidingscoördinator contact met je op om samen met jou de meest geschikte modules te kiezen en in te plannen. Je bepaalt op dat moment zelf de volgorde en de duur van de opleiding.

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

De opleiding wordt gegeven in juni 2024, juli 2024, augustus 2024, september 2024, oktober 2024, november 2024, december 2024, januari 2025, februari 2025, maart 2025, april 2025, mei 2025, juni 2025, juli 2025, augustus 2025, september 2025, oktober 2025, november 2025 en december 2025.

De opleiding wordt verzorgd in Heel Nederland.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Investering

De investering bedraagt v.a. € 7.525,-.

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement.

De opleiding Post-HBO Bedrijfskunde is verkrijgbaar vanaf € 7.525 en bestaat uit:

 • 4 kernmodules vanaf € 1.595 per module
 • 1 specialisatiemodule vanaf € 1.495 per module

* Inschrijven voor de gehele opleiding in plaats van de afzonderlijke modules levert je een kostenvoordeel op van € 750. Dat is € 150 per module. Het kostenvoordeel wordt verrekend met de factuur van de laatste module.

Voor meer informatie over de Post-HBO Bedrijfskunde neem contact op met een van onze studieadviseurs (030 – 29 19 888).

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Studieadvies nodig?

Bel voor vrijblijvend advies met onze studieadviseurs.

Bel 030 - 29 19 888

Morgen vanaf 8.30 uur weer bereikbaar

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.