Coachingstechnieken en -instrumenten

Je begeleidt en adviseert graag anderen en je merkt dat je meer technieken wilt beheersen om te coachen. Wil je leren hoe je het gedrag van je gesprekspartner kunt beïnvloeden? Wil je instrumenten kunnen inzetten om effectief interventies te plegen? Dan is deze training uitstekend geschikt voor jou. In deze waardevolle training leer je de belangrijkste technieken en instrumenten, zodat je met meer plezier en resultaat anderen kunt coachen.

Ook online via Virtual Classroom beschikbaar

Goed nieuws: deze cursus bieden we ook volledig online aan.
Lees meer over de virtual classroom en bekijk de uitleg video.

Kies startdatum

Resultaat

 • Je bent in staat om coachingstechnieken effectief toe te passen
 • Je kunt coachingsbijeenkomsten professioneel opbouwen
 • Je kunt met succes de effectiviteit van anderen vergroten
 • Je weet anderen te stimuleren, uit te dagen en te inspireren
 • Je beheerst de instrumenten om te kunnen omgaan met weerstand en onverwachte situaties
 • Je kent de techniek van RET en kunt deze effectief toepassen
 • Je bent je bewust van je persoonlijke kracht en weet deze op natuurlijke wijze in te zetten

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn of haar coachingstechnieken wil vergroten en/of zich als professioneel coach wil ontwikkelen. Je bent bijvoorbeeld zelfstandig coach, interne bedrijfscoach, coach op de afdeling HRM of je hebt de ambitie jezelf daartoe te ontwikkelen.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een persoonlijke intake.

Programma

 • Coachingsbijeenkomsten: opbouw en structuur
 • Opstellen van een leercontract
 • Gespreksmodellen: het eerste gesprek en vervolggesprekken
 • De kunst van het vragen stellen: de vraag achter de vraag in kaart brengen
 • Effectief interventies plegen
 • Competentiegericht coachen
 • Inspireren en motiveren
 • Ontspanningstechnieken
 • Teamcoaching
 • RET (Rationele EffectiviteitsTraining)
 • Persoonlijke leervragen en opdrachten
 • Persoonlijk actieplan
Startdata en locaties

Studiewijze

Voorafgaand aan de training vindt een schriftelijke intake plaats.

Op basis hiervan stel je je persoonlijke doelstellingen vast. Onder leiding van een zeer ervaren coach wordt veel en actief geoefend, zodat je de coachingstechnieken goed leert beheersen. In de training is alle ruimte om je eigen situaties in te brengen. Je krijgt gerichte feedback op het toepassen van de coachingsinstrumenten. Als afsluiting stel je een persoonlijk actieplan op, dat je ondersteunt om het geleerde in je eigen coachingstrajecten toe te passen.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het ICM-certificaat.

Studiewijze Virtual Classroom

Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

Plaats & data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 248 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 248 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Investering

De investering bedraagt € 1.245,-.

Dit bedrag is excl. € 37,50 per dag voor het dagarrangement of € 10,- per avond voor het avondarrangement. Voor online bijeenkomsten rekenen we geen arrangementskosten.

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs. Meer informatie.

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Onze afdeling advies is te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer

030 - 29 19 888

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 248 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Ervaringen

 • Desiree Terwee

  10-10-2018
  Een geweldige trainer!Marga heeft enorm veel bagage, echte inhoudsdeskundige. De training zit goed in elkaar. Ik heb er ook veel van geleerd, door nu verschillende technieken toe te passen, eerder resultaat.
 • Thea Elling

  05-09-2018
  Deze tweedaagse opleiding was voor mij de perfecte opfrisser voor mijn nieuwe start als life coach. Ik denk niet dat er veel meer uit zo'n kort programma gehaald kan worden. We waren met een niet te grote groep zodat we ons allemaal gezien en erkend wisten.
  De sfeer was, zeker ook dankzij Titia soepel en heel uitnodigend.
  De locatie heeft een goede ligging met een aangename sfeer. Niet onbelangrijk, de mensen waren behulpzaam bv. toen ik de eerste dag mijn aula niet kon vinden.Ook de catering was prima.
  Het enige wat ik wat miste, maar dat hoort ook niet bij deze cursus, was meer informatie betreffende mijn doelgroep, de senioren.
  Ik ben blij deze minicursus gevolgd te hebben.
 • Shireen Gonlag

  05-12-2016
  Het was een goede cursus waarin ik veel geleerd heb. Veel rollenspellen gedaan waarin we verschillende coachingstechnieken konden toepassen. Wel was het een hoop informatie in 2 dagen, wat misschien meer verspreid kan gedaan worden. Zo blijft er meer informatie hangen denk ik.
 • v

  02-12-2016
  Mijn leererving met ICM is zeer positief. Tijdens de training Coachingstechnieken en -instrumenten heb ik basistechnieken aangereikt gekregen die ik dagelijks gebruik in mijn werk.
  Deze training is een uitstekende basis en heeft grote toegevoegde waarde voor mijn werk als docent en coach.
 • Akke Riepma

  29-06-2016
  Een fantastische groep met een zeer goede trainer in een veilige omgeving waar we veel van elkaar geleerd en gedeeld hebben. Ook de locatie en lunch waren goed geregeld. Een aanrader!
 • Liesbeth Verrijdt

  26-11-2015
  Zeer interessante en leerzame opleiding. Deskundige en ervaren trainers/coachen Remi van der Elzen en Joke Vermeer. Goede combinatie van twee zeer verschillende stijlen. Gedurende de opleiding wordt de theorie tijdens de bijeenkomst in de praktijk geoefend. Confronterend, leerzaam en geeft de juiste handvatten. Kwaliteit van de opleiding als zeer hoog ervaren.
 • Lex Noyon

  12-11-2015
  Een prima cursus, met name door de deskundige begeleiding van de twee heel goede trainers en de leuke en betrokken groep mede-cursisten. de coachingsopleiding is een mix van theorie en heel veel oefenen. Heel leerzaam en nuttig. Vooral ook omdat er nuttige informatie en begeleiding wordt gegeven bij de bijdrijfsmatige aspecten van de coachi8ngspraktijk.
 • Maria Onstenk

  03-11-2015
  Hele fijne opleiding, trainers hebben veel kennis van zaken en hebben ook veel praktijk ervaring. De inhoud van de opleiding is heel goed, de map bevat veel voorbeelden om te kunnen gebruiken. Tijdens de cursus wordt veel geoefend. De trainers zijn zeer respectvol in het bijsturen tijdens de oefeningen.
 • Alex van der Lans

  29-10-2015
  De training zat vol met geschikte informatie die direct in de praktijk toepasbaar was voor mij. Door middel van de oefeningen werd ook voor mij duidelijk waar ik nog aan kan werken.
 • Walter Van de Vusse

  21-07-2015
  De training bood geschikte informatie over coachen. De oefeningen lieten knelpunten zien waar je bij het coachen tegenaan kan lopen. In een prima tempo en in een veilige sfeer werd er gewerkt. Een stimulans om me verder in het coachen te bekwamen.
 • Klara Naaijer

  05-11-2014
  Ik heb een hele leuke en boeiende coachingstraining gevolgd, waaraan ik veel heb in mijn dagelijkse werk. De training was goed opezet en er was veel tijd om te oefenen met de theorie. Ik ben erg tevreden.
 • Gomes

  16-09-2014
  Deze training heeft mij het extra duwtje in de rug gegeven die ik nodig had: een bevestiging dat coaching bij mij past en ik me hierin verder kan ontplooien. In twee dagen heb ik best veel geleerd. En omdat de groep klein was, hebben we meer persoonlijke aandacht gekregen. En daar leer je snel van.
 • Stam

  22-06-2014
  Fijne training, goede sfeer en veel persoonlijke aandacht. Doordat de twee trainingen snel op elkaar volgden was het moeilijk om de geleerde stof van dag 1in de praktijk te oefenen en daarna op dag 2 te bespreken. Locatie was goed te bereiken.
 • Gerritsen

  17-06-2014
  Goede, nuttige training! Er kwamen veel bruikbare voorbeelden aan de orde die je direct in de praktijk kon brengen. De groep was heel divers waardoor heel veel verschillende onderwerpen werden besproken.
 • Bart Tijsterman

  10-04-2014
  Het waren prettige trainingen. Er werd goed aangesloten bij de wensen van de cursisten. Alles werd duidelijk en helder uitgelgd. Ook zijn de hulpmiddelen die gegeven werden ook echt bruikbaar in de praktijk.
  Locatie wat prima, wel ietwat problemen met de verwarming (te warm) maar dit werd zsm opgelost. Eten was uitstekend.
 • Paul Verhage

  26-03-2014
  Ervaren trainers geven direct feedback hoe jij zelf als trainer voor de groep staat. De tools die worden aangereikt zijn in je eigen training makkelijk toe te passen, zo kan je direct het geleerde in je eigen trainingen verwerken. De sfeer is goed, net als de accomodatie en de lunch. Naast een leerdoel ook 2 leuke dagen gehad.
 • Uw naam wordt getoond naast de ervaring

  26-10-2011
  Zeer goede cursus qua inhoud en spreiding over de twee dagen.<br>Ervaren trainer met een goede dosis humor.
 • Karin Sterk

  10-10-2011
  Er was tijdens de training veel ruimte voor oefening en hierbij was veel vertrouwen binnen de groep, waardoor je "veilig" kon uit proberen. De trainer heeft deze sfeer goed weten te benutten. Tijdens de training heb ik veel kennis opgedaan en het heeft me veel zekerder gemaakt in mijn coachingsgesprekken met medewekers.
 • M.J. aarts

  22-12-2010
  Leerzaam op een ontspannen manier. Ruim de gelegenheid voor eigen wensen, vragen, inbreng en visie. Studiestof is zeer praktijk gericht wat het praktisch goed toepasbaar maakt.
 • Sofia Karlsson

  10-06-2010
  Heb de training als nuttig en concreet ervaren. De materie is goed toe te passen in de praktijk. De trainer heeft het tevens heel goed gedaan en sloot goed aan op de behoefte van de deelnemers.
 • Hilda

  18-03-2010
  Binnen deze training kwamen een flink aantal coachingstechnieken voorbij. Tevens was er voldoende mogelijkheid tot oefenen.<br>Als de stof helemaal nieuw is voor iemand, gaat de training waarschijnlijk te snel.<br>Voor mij was het met name herhaling en weer puntjes op de i zetten.<br>De trainster was erg vakkundig en bracht veel praktijkvoorbeelden in. Het waren voor mij 2 inspirerende dagen.
 • Corne Joziasse

  17-12-2009
  Praktisch. Kleine club waardoor beter kontact. Inspirerende trainer,
  goede aanpak door cases. gevarieerde achtergrond en werkveld deelnemers.<br>Boek en lesmateriaal goed en uitgebreid.<br> Ik de lesstof toepassen op het werk en in een bredere context ook op mijzelf en mijn omgeving. Meer inzicht.
 • Daniëlle Toelen

  Ik heb in september 2012 de cursus Coachingstechnieken en -instrumenten gevolgd bij ICM Opleidingen & Trainingen, omdat ik die maand voor mezelf ben begonnen o.a. in loopbaancoaching. Ik heb reeds jaren ervaring met gesprekken voeren met sollicitanten, medewerkers, e.d. maar wilde daar ook wat technieken en instrumenten voor aangereikt krijgen om hier verder mee aan de slag te kunnen.

  Ik heb deze cursus als heel positief ervaren. Enerzijds door de lesstof maar met name door de trainer. Zij heeft gezorgd voor een boeiende en inspirerende cursus, waarin we veel geoefend hebben met de aangereikte technieken.

  Door veel zelf oefenen en anderen zien oefenen ben je je bewust geworden van wat bepaalde manieren van gespreksvoering voor impact kan hebben op de persoon tegenover je (de gecoachte). En op welke manier je jezelf het beste in het gesprek kunt neerzetten om het beste resultaat te halen uit de coachingsgesprekken en de gecoachte. Dit is heel duidelijk en heel levendig geworden door de eigen ervaringen van de trainer en de vele oefeningen, die we hebben gedaan.

 • Anoniem

  Zeer goede cursus qua inhoud en spreiding over de twee dagen. Ervaren trainer met een goede dosis humor.

 • Karin Sterk

  Er was tijdens de training veel ruimte voor oefening en hierbij was veel vertrouwen binnen de groep, waardoor je "veilig" kon uitproberen. De trainer heeft deze sfeer goed weten te benutten. Tijdens de training heb ik veel kennis opgedaan en het heeft me veel zekerder gemaakt in mijn coachingsgesprekken met medewerkers.

 • Anoniem

  Ik heb zelf de training als zeer leerzaam en prettig ervaren. De accomodatie is goed en makkelijk te bereiken.

 • Anoniem

  Organisatie, lokatie en leuke leerzame training, inspirerende docent.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van alle 248 opleidingen en trainingen in de categorie: Online Virtual Classroom

Incompany

Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.