meerdaagse trektocht voor persoonlijke ontwikkeling

Meerdaagse trektocht voor persoonlijke groei

Wandel door Nederlands mooiste natuur terwijl je onder begeleiding van een coach je diepste drijfveren, dromen, patronen en talenten ontwaart.
Beste Opleider van Nederland

In het kort

QuestTrek Life Design

Wil je opnieuw je positie bepalen in je leven of loopbaan? Voel je dat er discrepantie ontstaat tussen wat je doet en wie je bent? Tijdens deze tocht wandel je met een groep door Nederlands mooiste natuur terwijl je jouw diepste drijfveren, dromen, patronen en talenten ontwaart. Door de begeleiding van een ervaren coach en de kracht van de natuur ontdek jij al wandelend wie je bent, wat je heeft gevormd en wat werkelijk van waarde is in jouw werk en leven. Als groep inspireer je elkaar om je eigen koers te kiezen en houden. Je sluit het wandelavontuur af met een persoonlijk toekomstplan in lijn met jouw talenten en hoe jij je leven wilt leiden.   

Deze indrukwekkende trektocht komt voort uit de waardevolle samenwerking tussen ICM en MyQuest. 

Unieke voordelen

 • Begeleiding door de beste coaches met jarenlange ervaring
 • Per iedere vier deelnemers gaat er één coach mee 
 • Overnachting op verschillende locaties in Nederlands mooiste natuur 
 • In een paardencoachsessie vergroot je op unieke wijze je zelfinzicht

Resultaat

 • Je krijgt inzicht in je eigen leven tot nu toe 
 • Je krijgt inzicht in je (belemmerende) gedragspatronen 
 • Je verdiept je in je kwaliteiten en talenten 
 • Je leert vertrouwen te voelen en te geven 
 • Je leert bewuster en authentieker in het leven te staan 
 • Je formuleert je doelen voor de aankomende vijf jaar 
 • Je hebt een concreet plan én de motivatie om je doelen te bereiken 

Doelgroep

Deze trektocht is voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen. Wil je dit bereiken in de mooie Nederlandse natuur waarbij je per dag circa 10 tot 16 km in etappes loopt? En ben jij bereid jij een commitment te maken om drieënhalve dag offline te zijn? Dan is deze trektocht iets voor jou. Je hoeft geen geoefende wandelaar te zijn. 

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake of neem contact op met een van onze studieadviseurs via 030 - 29 19 888 of info@icm.nl.

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

Voorafgaand aan deze trektocht doe je online een wetenschappelijk onderbouwde talententest. Verder vul je een vragenlijst in ter voorbereiding op een telefonische intake. Deze intake zal ongeveer twee weken voor vertrek plaatsvinden.   

Dag 1: Kennismaking 

Op de eerste avond leren we elkaar kennen en leggen we je meer uit over de werkmethoden van dit wandelavontuur.  

Dag 2: Luister en observeer 

Deze dag staat in het teken van jezelf en elkaar beter leren kennen aan de hand van je eigen levensverhaal en kwaliteiten. Je ervaart je levenspad vanuit verschillende perspectieven. Je eindigt de dag met inzicht in wat voor jou belangrijke waarden zijn.  

Dag 3: Laten gaan, laten komen 

Je ervaart fysiek en emotioneel wat vertrouwen voor je betekent en wat je vertrouwen vergroot en ondermijnt. Deze dag gaat erom bij je kern te komen. Je weet en voelt wat je belemmert en klein houdt, wat je energie geeft en je zet daarin de eerste stappen voor groei. 

 Dag 4: Jouw toekomst 

Deze dag staat in het teken van het kristalliseren, voorbereiden en vieren van de toekomst die zich aandient. Je maakt een vijf-jaren-reis vooruit in de tijd en formuleert op basis daarvan een helder, concreet plan. Het einde van de dag staat in het teken van elkaar bekrachtigen en weer terug stappen in je dagelijks leven. 

Startdata en locaties

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de pratijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele training gevolgd? Ontvang het ICM-certificaat!

 • Talententest en persoonlijke intake

  Voorafgaand aan de trektocht doe je online een wetenschappelijk onderbouwde talententest. Verder vul je een vragenlijst in ter voorbereiding op een telefonische intake. Deze intake zal ongeveer twee weken voor vertrek plaatsvinden. Tijdens de intake geef je aan wat jouw leerdoelen, wensen en verwachtingen zijn. Je maakt daarmee vooraf helder wat je wilt bereiken; zowel voor jezelf als voor de trainer. Jouw persoonlijke leerdoelen staan centraal tijdens de training.

 • Het voordeel van wandelen

  Lopen werkt stimulerend. De beweging activeert het oplossende deel van je hersenen. Door een ruimere blik ontdek je nieuwe mogelijkheden, kijk je frisser en creatiever. Lopen zorgt ook voor natuurlijke momenten van stilte, waarop je dieper inzicht in jezelf krijgt. Het versterkt je vertrouwen, daadkracht, samenwerking en vermogen tot inspireren. Je ontdekt nieuwe motivatie en drijfveren in jezelf, die je stevigheid geven voor je plannen. Je grenzen worden helderder, je hebt meer zin, meer kracht. Je hoeft geen geoefend wandelaar te zijn. Per dag loop je circa 10 tot 16 km, in etappes.

 • De coaches

  Wij nemen de beste persoonlijke coaches mee die jarenlange ervaring hebben in het werken met bewezen effectieve technieken, waaronder Theory U, CoActive Coaching, Psychodrama/Voice dialogue en systeemopstellingen. Per iedere vier deelnemers gaat er één coach mee.

 • Online leeromgeving

  Voor en na de meerdaagse trektocht werk je met de online leeromgeving die je ondersteunt in je leerproces.

 • ICM-certificaat

  Na afloop van de trektocht ontvang je het ICM-certificaat.

 • Groepsgrootte

  6-8 personen.

Handig om te weten

 • 1. Waar verblijf ik? Hoe is het eten? Is er drank?
  We verblijven in eenvoudige onderkomens, denk aan een familiehotel, B&B of groepaccommodatie. Voor de avondmaaltijd wordt gezorgd en de lunch is vaak een picknick onderweg. Met speciale dieetwensen kunnen we rekening houden. Geef dit aan op het inschrijfformulier. Om de trektocht zo bewust mogelijk te beleven, drinken we geen alcohol.

  2. Is het lopen zwaar?
  Overdag loop je met je eigen rugzak van de ene accommodatie naar de andere. Gemiddeld loop je ongeveer 14 kilometer per dag in rustig tempo en met pauzes. De eerste wandeldagen zijn wat langer, de laatste dag is korter. De tocht is voor iedereen met een redelijke conditie normaal gesproken goed te doen. Mocht je hierover twijfelen, neem dan even contact met ons op.

  3. Ben ik bereikbaar tijdens de trektocht?
  We raden je aan om offline te gaan voor de duur van de trektocht, dit maakt je leren diepgaander. Je kunt de contactgegevens van de coaches doorgeven aan familie of anderen voor noodgevallen.

  4. Wat moet ik meenemen?
  Na aanmelding ontvang je een materiaallijst.

 • “Ik heb dit echt ervaren als een APK voor mezelf. Op elk moment van je leven is het waardevol om zo’n tocht te maken en in een veilige setting naar je eigen patronen te kijken en stil te staan bij wat je doet en wat er gebeurt in je leven.” Bekijk het uitgebreide interview met deelnemer Ingrid

  “De coaches luisterden naar ons zonder te oordelen. Daarna gebruikten ze onze eigen woorden om te reflecteren op onze patronen en valkuilen. Zo hielden ze me op hele natuurlijke manier een spiegel voor.” Bekijk het uitgebreide interview met deelnemer Jessica

  “Ik had nooit durven dromen dat die paar dagen zo’n grote impact zouden hebben en me zoveel inzichten zouden opleveren. Wat het me concreet gebracht heeft? Een flinke dosis zelfkennis – waar ben ik goed in en wat zijn mijn kernwaarden? – en hoe zet ik die in? Ik kijk anders tegen dingen aan en heb het antwoord gevonden op de vraag waarom ik altijd onrust in me had – iets wat me met reguliere coaching nooit is gelukt. Met deze nieuwe inzichten kan ik concreet aan de slag om verdere stappen te nemen en dat is een fantastisch gevoel!”

  “De kracht van deze training ten opzichte van de reguliere een-op-een coachingstrajecten zit ‘m in een paar dingen. Je bent 3,5 dag offline en compleet los van je dagelijkse routine. Het groepsaspect geeft een extra dimensie want je coacht ook elkaar, leert van elkaar en ziet met eigen ogen dat iedereen dingen heeft waarmee hij of zij worstelt (en het effect daarvan). Geen powerpointpresentaties maar oprecht geïnteresseerde coaches die alles uit de kast trekken om het beste uit een ander te halen.”

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

De meerdaagse trektocht voor persoonlijke groei start op dag 1 om 18.00 uur in Winterswijk. De trektocht eindigt op dag 4 rond 17.00 uur. De trektocht vindt plaats rondom Winterswijk. We verblijven tijdens deze rondtrektocht op verschillende locaties.   

Let op: door mee te doen aan dit programma maak je een commitment om drieënhalve dag offline te zijn (noodgevallen uitgezonderd). 

De training wordt verzorgd in Winterswijk.

Maximale groepsgrootte: 8 personen.

Investering

De investering bedraagt € 2.950,-.

Dit bedrag is inclusief: 

 • Een telefonische intake 
 • Een wetenschappelijk onderbouwde talententest 
 • Professionele begeleiding 
 • Overnachting in een eenpersoonskamer op drie verschillende accomodaties 
 • Gezonde maaltijden 
 • Een coachgesprek na afloop 
 • Online leeromgeving 

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies. Als je de cursus zelf betaalt kun je bijvoorbeeld €1.000,- STAP-budget aanvragen. Hierdoor kun je voordeliger deelnemen aan de cursus.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van €1.000,- van de overheid. Een voorwaarde is dat de cursus op zijn vroegst over 4 weken start. Alleen de startdata die aan deze voorwaarde voldoen zijn beschikbaar. Lees meer over het STAP-budget of meld je aan via de link hieronder.

Aanmelden met STAP

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over persoonlijke ontwikkeling? Bekijk de ICM Campus.