Effectief omgaan met stress en werkdruk

In deze training krijg je handvatten om meer ontspannen te werken en te leven. Je reduceert je stress tot een minimaal niveau en ervaart energie, plezier en vertrouwen in je werk.
Beste Opleider van Nederland

In het kort

Heb je de laatste tijd steeds vaker het gevoel dat de werkdruk te hoog is? Ervaar je steeds vaker stress op je werk en heb je soms moeite het overzicht te houden? Heb je het gevoel dat het nu tijd is om hier iets aan te doen voordat het te laat is? Dan is deze training iets voor jou. In deze driedaagse training leer je om op effectieve wijze met je werkdruk om te gaan en zodoende je stress tot een minimaal niveau te reduceren. Je ervaart energie, plezier en vertrouwen in je werkzaamheden. Je krijgt handvatten om meer ontspannen te werken en te leven.

Resultaat

 • Je bent in staat om ontspannen en met plezier te werken
 • Je leert op effectieve wijze met werkdruk en stress om te gaan
 • Je bent je bewust van de belangrijkste stressfactoren in je werk
 • Je herkent stressvolle situaties tijdig
 • Je kunt op natuurlijke wijze omgaan met onverwachte situaties

Doelgroep

Iedereen die regelmatig werkdruk en stress ervaart en daar effectief mee wil leren omgaan.

Tip: Misschien past ook de training Vitaal en mindful werken bij jou. Daar ontdek je hoe jij meer kunt werken en leven vanuit je eigen waarden, voor meer voldoening en plezier.

Zeker weten of dit bij je past? Doe een Persoonlijke intake.

Incompany

Deze cursus als maatwerk in jouw organisatie?
Bekijk hier de mogelijkheden van Incompany.

0 / 0

Het programma

Benieuwd wat je per dag gaat doen? Bekijk hier de inhoud.

Programma

Dag 1: Anders denken: stress en jouw gedachtenpatronen

 • Inzicht in stress
 • De invloed van gedachtenpatronen

Dag 2: Anders handelen: stress, gedrag en time management

 • Gedragsstijlen en stress
 • Tijdsbeleving en time management

Dag 3: Anders reageren op je omgeving: assertiviteit en communicatie

 • Assertiviteit en communicatie
 • Stresscoping

Studiewijze

Ons doel is je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap die je gaat maken in de praktijk, daarom kiezen wij voor de volgende, gedegen aanpak.

Hele training gevolgd? Ontvang het ICM-certificaat!

 • Intake

  Voorafgaand aan de training vul je een schriftelijk intakeformulier in waarin je een aantal vragen beantwoordt gericht op jouw persoonlijke situatie. Deze vragen helpen je om jouw ontwikkeldoel helder te omschrijven en maken het voor de trainer helder wat de leerwensen van de groep zijn. 

 • Ervaren trainer 

  Een ervaren trainer begeleidt de klassikale bijeenkomsten waarbij jouw leerbehoefte centraal staat. 

 • Bijeenkomsten 

  Aan de hand van diverse cases, opdrachten en rollenspellen krijg je inzicht in hoe je op de juiste wijze met hoge werkdruk en stress kunt omgaan. Je krijgt methoden en technieken aangereikt om in je dagelijkse praktijk ontspannen aan de slag te gaan.

 • Persoonlijk actieplan

  Aan het eind van de training schrijf je een persoonlijk actieplan waarin staat hoe en wanneer je het geleerde gaat toepassen. 

 • Groepsgrootte 

  De maximale groepsgrootte van 12 deelnemers draagt bij aan een veilige sfeer en biedt veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en waardevolle discussies te voeren. 

 • ICM-certificaat

  Na afronding van de gehele training ontvang je het ICM-certificaat. 

Handig om te weten

 • Wanneer je deze cursus volgt in de Virtual Classroom dan geldt deze studiewijze.

 • Deze cursus biedt ICM ook incompany aan, voor maatwerk in jouw organisatie.

Plaats & data

Schrijf je direct in op een plek bij jou in de buurt.

Plaats & data

De training is van 9.30 tot 17.00 uur en omvat 3 bijeenkomsten. Tevens is deze training volledig online te volgen via de Virtual Classroom.

De training wordt verzorgd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Groningen, Online Virtual Classroom, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Maximale groepsgrootte: 10 personen.

Investering

De investering bedraagt € 1.695,-.

Dit bedrag is excl. € 47,50 per dag voor het dagarrangement of € 17,50 per avond voor het avondarrangement. Dit zijn kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee/frisdrank en (bij het dagarrangement) een uitgebreide lunch. Voor online bijeenkomsten rekenen we uiteraard geen arrangementskosten.

Btw

De totale investering is excl. btw. Vrijstelling van btw is mogelijk. Je betaalt in dat geval 10% bovenop de investeringsprijs.

Meer informatie

Financiering

Voor zowel werkgevers als particulieren zijn er voor het volgen van scholing diverse financieringsmogelijkheden en subsidies.

Meer informatie

Mogelijkheden vanuit je werkgever

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget waarmee medewerkers zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorgroeien in hun carrière. Je kunt nagaan wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie door je arbeidsvoorwaarden erop na te slaan of door dit na te vragen bij je leidinggevende of HR.

Factuur

De factuur van deze cursus wordt na de eerste bijeenkomst verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld bij jouw inschrijving.

Persoonlijk advies

Onze adviseurs helpen je graag met persoonlijk advies, bijvoorbeeld over welke opleiding of training het beste bij jouw doelstellingen past. Ook voor praktische vragen kun je terecht bij onze afdeling advies.

Studieadvies nodig?

Bel voor vrijblijvend advies met onze studieadviseurs.

Bel mij terug

Wil je liever door ons gebeld worden op een geschikter moment, laat dan hier je gegevens achter.

Studieadvies

Neem contact op met onze deskundige studieadviseurs van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.30 uur via 030 29 19 888 of info@icm.nl.

Online Campus

Meer inspiratie over persoonlijke ontwikkeling? Bekijk de ICM Campus.